Види, ово, Дела Апостолска глава 20.To je vas stav,ja svetkujem ISKLJUCIVO sedmi dan ,subotu jer je Isus vaskrsao u prvi dan sedmice ili drugim recima - u danu kojeg danas nazivamo nedeljom.
6. А ми се одвезосмо после дана пресних хлебова из Филибе, и дођосмо к њима у Троаду за пет дана, и онде остасмо седам дана.
7. А у први дан недеље (седмице), кад се сабраше ученици да ломе хлеб, говораше им Павле, јер хтеде сутрадан да пође, и протеже беседу до поноћи.
Значи, а.Павле се тамо задржао седам дана, и могао је да се сабира са ученицима било ког дана, могао је и суботом, и сигурно и јесте и суботом, али, ето извештај је ипак издвојио само сабирање у први дан седмице.
Случајно ? Не бих реко.

Јер, а.Павле баш у посланици Јеврејима глава 4. пише :
4. Јер негде рече за седми дан овако: и почину Бог у дан седми од свих дела својих.
8. Јер да је Исус оне (Израиљ) довео у покој (суботе), не би за други дан говорио потом.
10. Јер који уђе у покој Његов, и он почива од дела својих, као и Бог од својих.
15. Јер немамо Поглавара свештеничког који не може пострадати с нашим слабостима, него који ( Исус) је у свачему искушан као и ми, осим греха.
Зато и у СЗ је требало стално жртвоприношење и стална Пасха и сталне суботе, такво је било само свештенство и Поглавар свештенички - не може пострадати са нама, није СЗ могао да испуни наше "потпуно" спасење, али, је Христос само једном испунио жртвоприношење Самог себе на жртву и испунио је све из СЗ и увео НЗ и потпуно спасење кроз Васкрсење. итд.