DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mali172.gif
Ha haha ha svetosavski Bog tri čoveka
rotf.gif

Što da pitam Avrama? eto pitaj Glasnika da ti kaže koliko čoveka ima u jednog subotarskog Boga pa se onda dogovorite i javite mi šta ste rešili oko velike tajne Trojstva
mali172.gif

ako neces avrama pitaj Isusa on rece ti da se krstis u ime ....gle izvini nije jehova u pitanju:mrgreen:

Obratio se samo jednome a to je bio Hristos.
Druga dva su bili andjeli koji su ga pratili i oni su otisli u Sodom da ga uniste.

1.Mo 18:2 Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajaše prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje;

1.Mo 18:33 I Gospod otide svršivši razgovor sa Avramom; a Avram se vrati na svoje mesto.

1.Mo 18:20 I reče Gospod: Vika je u Sodomu i Gomoru velika, i greh je njihov grdan.
1.Mo 18:21 Zato ću sići da vidim eda li sve čine kao što vika dodje preda me; ako li nije tako, da znam.
1.Mo 18:22 I ljudi okrenuvši se podjoše put Sodoma; ali Avram još stajaše pred Gospodom,

Ocigledno da su samo andjeli nastavili bez Isusa.

1.Mo 19:1 A uveče dodjoše dva andjela u Sodom; a Lot sedjaše na vratima sodomskim; i kad ih ugleda, ustade te ih srete, i pokloni se licem do zemlje,

1.Mo 19:10 A ona dva čoveka digoše ruke, i uvukoše Lota sebi u kuću, i zatvoriše vrata.

1.Mo 19:12 Tada ona dva čoveka rekoše Lotu: Ako imaš ovde još koga svog, ili zeta ili sina ili kćer, ili koga god svog u ovom gradu, gledaj nek idu odavde;

1.Mo 19:13 Jer hoćemo da zatremo mesto ovo, jer je vika njihova velika pred Gospodom, pa nas posla Gospod da ga zatremo.

1.Mo 19:15 A kad zora zabele, navališe andjeli na Lota govoreći: ustani, uzmi ženu svoju, i dve kćeri svoje koje su tu, da ne pogineš u bezakonju grada tog.

zasto preskaces tekstove?

Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. 2 Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajaše prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; 3 I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.

poklonio se trojici...izgleda vas elena nije bas najbolje informisala posto ni sama nije verovalo u trojicu:cool:

Zlatoust

Pitanja

Koliko lica ima numerično jedan Bog?
Izjasni šta znači Jedan Bog sa TRI lica?
Koje lice kaže "Drži sve što sam zapovjedio"?
I reference kao dokaz ako imaš (onako kako to JEHOVIN SVEDOK radi.

Gde su odgovori na pređašnja pitanja, recimo na:
Post 5677
http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=22917518&viewfull=1#post22917518

smesko sinko aj nam ti objasni tako pametan sta znaci to numericno pa cu ja da ti objasnim sta znaci lice....;)

Ono u sta je rekao Isus da se krstimo..citaj Bibliju

Za Neo The Chosen One

I šta kaže Isus koliko Bogova svetosavlje treba imati?

Za Zlatoust

Kako si napisao JEHOVINOVOM SVEDOKU?
Nisi li mu napisao da ne kopi-paste literaturu JEHOVINIH SVEDOKA nego da komentari da iz njegove glave? ako od njega tražiš to tako zašto se i sam istog principa ne pridržavaš?

Поново ћу узети 1 главу из Јовановог Јеванђеља: У почетку бјеше Логос (Ријеч), и Логос бјеше у Бога, и Логос бјеше Бог.Он бјеше у почетку у Бога.Све кроз њега постаде, и без њега ништа не постаде што је постало.

Pitanje
I šta te besede kažu uzimajući Jovana 1,1 koliko Bogova ima?
Koliko glava ima jedan Bog i koliko lica?
Ako Logos bješe Bog i ako Bog bješe Bog koliki je zbir Bogova?

Пријесто је твој, Боже, вавијек вијека; жезал правичности је жезал Царства твојега. Заволио си правду и омрзао безакоње; због тога те помаза, Боже, Бог твој уљем радости више него другове твоје.И опет: Ти, Господе, у почетку основа земљу, и небеса су дјело руку твојих;Они ће проћи, а ти остајеш, и све ће остарјети као одијело,И савићеш их као хаљину, и измјениће се, а ти си увијек исти, и године твоје неће минути. (Јев.8-13).Бог је Света Тројица јер не ствара само Син,него и Отац и Дух. И Духом уста Његових сва сила њихова. Дух Божији створио ме је,и дах свемогућег дао ми је живот(Јов33.4).Нећу наводити стихове које говоре да Бог Отац ствара,јет то не поричете ни ви.

Pitanje
Čiji je presto i ko sedi na prestolu?
Čije je carstvo i koji ipostas je kojem ipostasu glava?
Koji ipostas pomaza kojeg ipostasa (pomaza te Bog, Bože) uljem nego li drugove njegove (koliko drugova ipostasa svetosavlje besedi da ima)?

Бог је Света Тројица јер не ствара само Син,него и Отац и Дух. И Духом уста Његових сва сила њихова.

Pitanje
Koji stih, koja bjeseda, koja Biblija jer nije u redu ako spamuješ forum bez referenaca i dokaza za ovakve bjesede.

И свако од четири жива бића имађаше по шест крила, наоколо и изнутра пуна очију, и дан и ноћ не мирују говорећи: Свет, Свет, Свет Господ Бог Сведржитељ, Који бјеше и Који јесте и Који долази. И када жива бића дадоше славу и част и хвалу Ономе који сједи на пријестолу, Који живи у вијекове вијекова, Падоше двадесет и четири старјешине пред Оним што сједи на пријестолу, и поклонише се Ономе што живи у вијекове вијекова, и положише вијенце своје пред пријестолом говорећи: Достојан си, Господе и Боже наш, да примиш славу и част и силу, јер си Ти створио све, и вољом твојом све настаде и сазда се(Отк.4.8-11).

Pitanje
Šta su ta živa bića sa šest krila iznutra i okolo puna očiju?
Kome govore Svet, Svet, Svet Gospod Svedržitelj? (koja bjeseda, koja Biblija, koja referenca i koji dokaz)
Koji Gospod bješe, koji jeste i koji dolazi? (imenuj ga, ne zaboravi da jesu tri ipostasi)
Kome daju slavu, čast i hvalu od Trojice ipostasi (napisano je da sjedi na prijestolu i živi u vjek vjekova. Gramatiku znaš li) kako čitaš? "Pred Onim što sjedi na prijestolu" Koji ipostas sjedi na prijestolu i pokloniše se "ONOME" što "ŽIVI" u vjekove vijekova? "DOSTOJAN" dal se to osnosi na tri ipostasi ili samo na jedan ipostas, šta kaže bjeseda?
Ko je STVORITELJ koji je stvorio sve i voljom "NJEGOVOM sve nastade i sazda se"?

Све кроз њега постаде, и без њега ништа не постаде што је постало.

Pitanje
Kroz koga "NJEGA" postade i bez "NJEGA" ništa ne postade što je postalo? (Kako "MU" se odvija plan stvaranja?

Pitao sam:
Zar nisu zajedno tri ipostasa jedan Bog umrli? zar više nisu zajedno već pojedinačno deluju i umiru?Kako ovo obijasniš i gde su ti Biblijski dokazi i te reference

Zašto mi nisi odgovorio? a na ostala pitanja kada ćeš mi odgovoriti ako si mi obećao da ćeš odgovoriti?

smesko sinko aj nam ti objasni tako pametan sta znaci to numericno pa cu ja da ti objasnim sta znaci lice....;)

Za Neo The Chosen One

Ja sam napisao "Numeri"Č"no jedan Bog a ne numericno!

Ako ne znaš šta znači "Numerično jedan Bog" kako ćeš znati meni obijasniti šta znači Jedan Bog sa tri lica?
Kada ćeš mi obijasniti zašto Boga zoveš Ocem kada ne priznaš da ima sina?

Kada mi obijasniš šta znači "Sveta Trojca"?
A kada besediti gde je sada Bogomatera?
Gde u svetosavsku Bibliju kao referenca piše: Bogočovek jedan od ipostasi Svete Trojce?
Obijasni kako drugi ipostas postao "Jedinorodni pre svakog vrijemena" i daj reference za dokaz kao svetosavac (Hrisovo telo a ne bioskop koji provocira)

Poslednja izmena:

Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. 2 Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajaše prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; 3 I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.

poklonio se trojici...izgleda vas elena nije bas najbolje informisala posto ni sama nije verovalo u trojicu:cool:

Ti ne poznajes rszliku izmedju religioznog klanjanja i klanjanja pred visim licnostima iz postovanja?

A to sto sve govori da su dvojica bila andjela te ne zanima mnogo.

To te popovi nisu ucilu???

Za Neo The Chosen One

Ja sam napisao "Numeri"Č"no jedan Bog a ne numericno!

Ako ne znaš šta znači "Numerično jedan Bog" kako ćeš znati meni obijasniti šta znači Jedan Bog sa tri lica?
Kada ćeš mi obijasniti zašto Boga zoveš Ocem kada ne priznaš da ima sina?

Kada mi obijasniš šta znači "Sveta Trojca"?
A kada besediti gde je sada Bogomatera?
Gde u svetosavsku Bibliju kao referenca piše: Bogočovek jedan od ipostasi Svete Trojce?
Obijasni kako drugi ipostas postao "Jedinorodni pre svakog vrijemena" i daj reference za dokaz kao svetosavac (Hrisovo telo a ne bioskop koji provocira)

smesko smesko opet bezis ..objasni mi ti sta je to numericno jedan ....zasto bezis od tog odgovora?:mrgreen:

evo jos jednom da proba da dopre do tvog mozga kako im se Avram obratio:

Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.

To je u jednini ne u mnozini.

Avram je jednoga od njih prepoznao kao Gospoda i njemu se obratio i poklinio i taj mu se obraca.

Avram nam sam to pokazuje time.

I taj jedan takodje Se obraca i javlja kao onaj kome Avram pokazuje svoju paznju.

Iako su trojica, svojim recima, pogledom, gestikulacijom , pravcem mozes da das do znanja kome se obracas bez da se obratis ostaloj dvojici.

To je i bilo.

Apsolutno jasno iz konteksta dogadjaja.

Ali ti nikada nisi cuo za kontekst i nema sanse da kapiras kada si van koloseka.

Kasnije vidimo da su ostala dvojica andjeli koji su bez Isusa dosli u Sodom.

A posli su trojica.

Kaze idemo da vidimo sta se tamo dogadja.

Put su nastavila samo dvojica andjela.

Kada ih je Lot ugledao kod vrata sta je uradio?

1.Mo 19:1 A uveče dodjoše dva andjela u Sodom; a Lot sedjaše na vratima sodomskim; i kad ih ugleda, ustade te ih srete, i pokloni se licem do zemlje,

Poslednja izmena:
Neo The Chosen One

poklonio se trojici...izgleda vas elena nije bas najbolje informisala posto ni sama nije verovalo u trojicu

s0942016.jpg

Za Zlatoust

Gospod se odnosi na Svetu Trojci a mene zanima ko od ove trojce Bogočovek a ko Otac a ko je Bog Sveti Duh?

Još mi nisi odgovorio ni na jedno pitanje(osim što citiraš sa Copy Paste neke besjede koje ja iskreno rečeno ne bi niti čitam iz prostog razloga što ne mogu sa njima diskutirati.

Molim ako hoćeš da mi odgovoriš na pitanja a ako nećeš onda to i nije diskusija pa ja odustajem od spamovanja foruma citirajuci makar šta ili bilo šta (samo mi kaži da nećeš, za mene i to je dosta od svetosavlja)

Zašto svetosavlje Boga zove Ocem kada ne prizna da Otac ima sina?

Avram je jednoga od njih prepoznao kao Gospoda i njemu se obratio i poklinio i taj mu se obraca.

Avram nam sam to pokazuje time.

I taj jedan takodje Se oswcq i javlja kao onaj kome Avram pokazuje svoju paznju.

Iako su trojica, svojim recima, pogledom, gestikulacijom , pravcem mozes da das do znanja komecwe obracas bez da se obeatis ostalij dvojici.

To je i bilo.

Apsolutno jasno iz konteksta dogadjaja.

Ali ti nikada nisi cuo za kontekst i nema sanse da kapiras kada si van koloseka.

Kasnije vidimo da su ostala dvojica andjeli koji su bez Isusa dosli u Sodom.

Za Glasnika

E ako je u kontektu napisano u jednini a ne u množini na šta ti se bazira subotarsko verovanje TRIJADE Bogova?

I za tebe isto pitanje iz gornjeg posta:

Koji čovek od te trojce Gospod Bog (Sveta Trojca)?

OCIGLEDNO TE POPOVI NIKADA NISU UCILI DA PSOTOJI POKLANJANJE IZ RELIGIOZNIH RAZLOGA I IZ POSTOVANJA PREMA VAZNIM LICNOSTIMA PA TI JELENA KRIVA?

[/U]

Pa zar sam ja kriv sto si bio u sanatorijum?

Kada pricas o vredjanju, ne zovemo se mi subotari.

Nemas osnove kulture a osudjujes nekoga za vredjanje?

Za Glasnika

Još uvek strpljivo čekam da se uljudiš i da mi pokažeš šta umeš i znaš po pitanju:

Glasnik

Od te trojice navedenih ljudi koji je to jedini Gospod Bog Sveta Trojca?
tri čoveka stajaše prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; 3 I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.

Poslednja izmena od moderatora:
OCIGLEDNO TE POPOVI NIKADA NISU UCILI DA PSOTOJI POKLANJANJE IZ RELIGIOZNIH RAZLOGA I IZ POSTOVANJA PREMA VAZNIM LICNOSTIMA PA TI JELENA KRIVA?

[/U]

bre glasnice sto mesas babe i zabe...ovde lepo pise dva andjela a tamo tri coveka...a Avram im se obratio sa Gospode...izgleda da toga nema u njihovoj literaturi:mrgreen:

bre glasnice sto mesas babe i zabe...ovde lepo pise dva andjela a tamo tri coveka...a Avram im se obratio sa Gospode...izgleda da toga nema u subotarskoj literaturi:mrgreen:

Neverovatno koliko si neupucen?

Pa i ta dva andjela se nazivaju dva coveka!

B]1.Mo 19:1 A uveče dodjoše dva andjela u Sodom; a Lot sedjaše na vratima sodomskim; i kad ih ugleda, ustade te ih srete, i pokloni se licem do zemlje,[/B]

1.Mo 19:10 A ona dva čoveka digoše ruke, i uvukoše Lota sebi u kuću, i zatvoriše vrata.

1.Mo 19:12 Tada ona dva čoveka rekoše Lotu: Ako imaš ovde još koga svog, ili zeta ili sina ili kćer, ili koga god svog u ovom gradu, gledaj nek idu odavde;

1.Mo 19:13 Jer hoćemo da zatremo mesto ovo, jer je vika njihova velika pred Gospodom, pa nas posla Gospod da ga zatremo.

1.Mo 19:15 A kad zora zabele, navališe andjeli na Lota govoreći: ustani, uzmi ženu svoju, i dve kćeri svoje koje su tu, da ne pogineš u bezakonju grada tog.

Obruka se Neo i to jos nedeljom, zamisli??? :eek:

Poslednja izmena:
bre glasnice sto mesas babe i zabe...ovde lepo pise dva andjela a tamo tri coveka...a Avram im se obratio sa Gospode...izgleda da toga nema u subotarskoj literaturi:mrgreen:

Za Neo The Chosen One

Adventisti imaju posebnu bibliju koju studiraju u svojim školama, zvana CLEAR WORLD BIBLE. Kakva im je biblija takav im je i crkveni duh i popovi (delirijum), zato i ne treba se čuditi kako se ovde ponašaju i šta pišu.

Neo, Avram se obratio Onome koga je nazvao GOspode, to znaci obratio se Isusu Hristu anije andjelima.

Za Micu

Trinitacnima u ovom slučaju našim dragim subotarima GOSPOD jeste Trojedini Bog (jedan Bog u tri ličnosti ili tri zasebne osobe) zato opet pitanje za naše drage subotare glasi:

Od te trojice navedenih ljudi koji je to jedini Gospod Bog Sveta Trojca?

Glasnik

tri čoveka stajaše prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; 3 I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.

Pitanje za Micu

Gospod, da li je jednina kako to tvoj brat u veri Glasnik svedoči ili je ipak množina više osoba ili ličnosti?
Zato molim da mi daš adekvatnu reč za GOSPOD na Engleski (ili nekom drugim jeziku ako ti to više odgovara) da zajedno proverimo o čemu se ovde radi kada jedan subotar izgovara reč "GOSPOD" šta on tim podrazumeva?

Pitanje za adventiste: Da li je "pred Gospodom" jednina ili množina?
Da li je "posla Gospod" jednina ili množina?

Hoćete li biti toliko ljubazni da mi obijasnite na koga se odnose obe reči i "pred Gospodom" i "posla Gospod" iz gornjeg citiranog stiha? Može li neko da mi postira neki drugi autoriteniji prevod? recimo na Grčkom (radi tog novog zaveta ili Hibru (jevrejski) radi starog zaveta kako bi i to razmotrili?

Ne svedoči lažno! koja je to zapovest?

Neo, Avram se obratio Onome koga je nazvao GOspode, to znaci obratio se Isusu Hristu anije andjelima.

Obratio se Jehovi kroz posredništvo anđela.

U izvorniku 1. Mojsijeve 18:20 ne stoji Gospod ( Gospodin ), nego tentagram JHVH ( Jehova ).

Prema tome Abraham se nije obratio Isusu, nego Jehovi preko anđela.

Isto tako, nije se mogao obratiti nekakvom materijaliziranom Jehovi, pošto čovijek ne može vidjeti Boga i ostati živ.

Biblija na više mijesta govori o tome kako je Jehova koristio anđele kao svoje osobne posrednike.

Zato je najlogičnije zaključiti da je Abraham komunicirao sa anđelom koji je govorio u Jehovino ime, i na taj način se gramatički postavilo kao da razgovara sa samim Bogom.

U izvorniku 1. Mojsijeve 18:20 ne stoji Gospod ( Gospodin ), nego tentagram JHVH ( Jehova ).

Isto tako, nije se mogao obratiti nekakvom materijaliziranom Jehovi, pošto čovijek ne može vidjeti Boga i ostati živ.

Biblija na više mijesta govori o tome kako je Jehova koristio anđele kao svoje osobne posrednike.

Zato je najlogičnije zaključiti da je Abraham komunicirao sa anđelom koji je govorio u Jehovino ime, i na taj način se gramatički postavilo kao da razgovara sa samim Bogom.

Kratko i jasno! što je važno razumno za svatanje,

Bez JEHOVINOVOG SVEDOKA nema nama ovde na forumu Krstarice ni hrišćanske poniznosti niti to hrišćansko dužno poštovanje, a i da ne govorim o bratskom hrišćanskom obziru ili nekom respektu prema svima ostalima. Niti se može reći da imamo trezvenog komentara sa Biblijskim referencama kao dokaz koji je baziran na Apostolsko naučavanje, Sveto Pismo ili Hristovo jevanđelje radosne vesti. Kako vidimo JEHOVIN SVEDOK kao merilo ne pravi copy-paste niti zitija niti besjedi još manje naučavanje obaveznih poruka samoprozvane proročice, JEHOVINOM SVEDOKU merilo jeste Božija reč "Biblija". Za svaku pohvalu! Bravo JEHOVINIM SVEDOCIMA.
A sada da vidimo i vaše te kontra Biblijske argumente ako ih uopšte i imate i naravno to čvrsto prijateljstvo sa svim ljudima kako biste ih nečemu poučili(eto videli ste kako to JEHOVIN SVEDOK radi, ako možete uradite i vi isto tako).

Poslednja izmena:

Jel se ovo ti salis???

Ovo je najbezobrazniji komentar koji sam ikada citao...

Za Glasnika
Za Micu
Za Zlatoust
Za Neo The Chosen One

I naravno sve ostale poštovane nikove na diskusiji.

Pitanja

Da li je tačno da se Abraham obratio JHWH a to znači jedinom premudrom Bogu i spasitelju našemu preko Isusa a ne Isusu?

Da li je tačno da Gospod jeste jako loš prevod koji neupućenog čitaoca samo može da zabuni?

Dakle šta vi kažete sa kim je Abraham komunicirao u citiranom stihu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back