gost 305754
Poznat
- Poruka
- 9.412
Ja znam razliku, a trebao bi je znati i ti.
Dali se živo biće može roditi ako prije toga nije stvoreno od kombinacije kromosoma ???
bog ima hromozome 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dali se živo biće može roditi ako prije toga nije stvoreno od kombinacije kromosoma ???
bog ima hromozome 
Za Neo The Chosen One
Obijasni kako svetosavci govore za Boga da je Otac ako nema sina? Da ja to pojasnim pitanje.
Koji su ti što su (numeričnom jedinom) Bogu jednaki po večnosti, u svemu ravani, isti ili u svemu jednaki? Navedi ih! I navedi te Biblijske reference i sve dokaze što imaš da ih mi zajedno proverimo.
I nemoj da zaboraviš na kulturno i lepo ponašanje, već se ugledaj na JEHOVINOVOG SVEDOKA.

niko neće doći k Ocu do kroza me.
Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog
Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe
Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni?
Original postavio Mudri logičar
bog ima hromozome
Za Za Neo The Chosen One
Šta ti znaš o Bogu ima li on sina ili nema?(jer po svetosavlju Bog nema sina)
Ako ima sina onda mi izjasni kako i šta si ti svatio da je taj sin nastao? da ja to malo bolje obijasnim.
Izjasni kako je sin postao da postoji da bi (Bog) Otac imao sina i da bi sin bio "Bogu Ocu sin"
Kao i uvek imaj u vidi na to kućno vaspitanje i kulturno ponašanje da ne blamiraš niti da brukaš svetosavlje nego daj mi neke dokaze sa Biblijskim referencama (vidi kako to JEHOVIN SVEDOK radi a ti isto ako ti se da i možeš).

Za Neo The Chosen One
Izjasni šta svetosavcu znači "Sveta Trojica" i naravno ako možeš daj mi neke reference i dokaze onako kako to JEHOVIN SVEDOK radi.
Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. 2 Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajaše prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; 3 I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog.
I ja verujem u Trojstvo ali sta ovo zadnje treba da ti znaci?
Da se tu javio trojedni Bog?
Ako to zelis da kazes onda to nije tacno u ovom slucaju.
Ne mozes samo da postavljas stihove van njihovog smisla koji ne govore to sto zelis da naturis da govore.
Pitaj Avrama zasto im se obratio sa Gospode?
bog ima hromozome
![]()
bog ima hromozome
![]()
Pitaj Avrama zasto im se obratio sa Gospode?
Zar nisu zajedno tri ipostasa jedan Bog umrli? zar više nisu zajedno već pojedinačno deluju i umiru?
Kako ovo obijasniš i gde su ti Biblijski dokazi i te reference?
Hebrejima 2:2 - Jer ako je riječ izgovorena po anđelima...
Djela apostolska 7:53 ...- vi koji ste primili Zakon preko anđelâ, ali ga niste držali.”
Galaćanima 3:19 - Čemu onda Zakon? Bio je dodan da prijestupe učini očitima, dok ne dođe potomstvo kojemu je dano obećanje. I bio je prenesen po anđelima preko posrednika.
Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светог Духа, Учећи их да држе све што сам вам заповједио; и, ево, ја сам са вама у све дане до свршетка вијека. Амин.
Који је икона Бога невидљивога, Прворођени прије сваке твари, Јер Њиме би саздано све, што је на небесима и што је на земљи, што је видљиво и што је невидљиво, били пријестоли или господства, или началства или власти: све је Њиме и за Њега саздано.И Он је прије свега, и све у њему постоји.(Кол.1.15-17)
?Zar nisu zajedno tri ipostasa jedan Bog umrli? zar više nisu zajedno već pojedinačno deluju i umiru?Kako ovo obijasniš i gde su ti Biblijski dokazi i te reference
Ovo si naveo kao navodni izvorni tekst kojeg Novi svijet prijevod nema : ˝ Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Логос (Ријеч), и Свети Дух; и ова тројица су једно(1.Јн.5.7) ˝No te se riječi ne nalaze ni u jednom od starih grčkih rukopisa i očito je da su dodane kako bi se poduprlo učenje o Trojstvu. Većina suvremenih prijevoda Biblije, i katoličkih i protestantskih, ne sadrži te riječi u glavnom tekstu.
Prema tome, ovi biblijski stihovi uopče ne dokazuju tvrdnju o navodnim nadahnutim nebiblijskim predanjima koje je crkva usvojila.
Ne samo da su postojali, nego su jasno naglašavali da je Isus Sin Božji, a njegov Otac Bog, kako njima tako i njemu samome.
Naprimjer Klement Rimski citirao je apokrifne knjige Mudrost i Juditu.
1)Čak i da je Ignacije rekao da je Sin jednak Ocu u vječnosti, moći, položaju i mudrosti, to još uvijek ne bi bilo Trojstvo, jer on nigdje nije rekao da je sveti duh na te načine jednak Bogu. No, Ignacije nije rekao da je Sin jednak Bogu Ocu na taj način ili na bilo koji drugi. Umjesto toga, on je pokazao da je Sin podložan Onome tko je nadmoćan, Svemogućem Bogu.
Ignacije Svemogućeg Boga naziva ”jedini pravi Bog, nestvoren i nepristupačan, Gospodar svega, Otac i Stvoritelj jedinorođenog Sina“, pokazujući razliku između Boga i Njegovog Sina.
Ustvari upravo suprotno, ima jako puno dokaza o tome kako rani kršćani prije četvrtog stoljeća nisu vjerovali i podržavali trojstvo.
Ignacije pokazuje da Sin nije bio vječan kao osoba, već da je stvoren, jer je Sin, prema njemu, rekao: ”Gospodin [Svemogući Bog] stvorio je Mene, početak Svojih puteva.“ Isto tako, Ignacije je rekao: ”Jedan je Bog svemira, Otac Krista, ’od koga je sve‘, i jedan je Gospodin Isus Krist, naš Gospodin, ’kroz koga je sve‘.“
Све штNije Bog čovijek, da bi mu trebala nadopuna - kao što je Adamu trebala Eva - nego je upravo zbog ljubavi - koju vječno posjeduje - počeo stvarati, i to prvenstveno za svoga Sina.
S obzirom na Bazilija Velikog, knjiga The Fathers of the Greek Church kaže: ”Njegovi spisi pokazuju da je kroz cijeli život bio privržen Platonu, Homeru te povjesničarima i retoričarima, koji su nedvojbeno utjecali na njegov stil. (...) Bazilije je ostao ’Grk‘.“ Jednako je bilo i s Grgurom Nazijanskim. ”On je smatrao da bi se pobjeda i superiornost Crkve najbolje očitovale kad bi u potpunosti usvojila tradicije klasične kulture.“Što se tiče sve trojice, profesor Panagiotis K. Christou piše: ”Dok su povremeno upozoravali na ’filozofiju i praznu prijevaru‘ [Kološanima 2:8] — kako bi postupali u skladu s tom zapovijedi iz Novog zavjeta — u isto su vrijeme svim žarom proučavali filozofiju i slične nauke te su i drugima savjetovali da rade to isto.“ Ti crkveni učitelji očito su smatrali da Biblija nije dovoljna da podupre njihova učenja.
Pokazuje li to što su potporu tražili u drugim izvorima da njihova učenja nemaju ništa zajedničkog s Biblijom ?
Apostol Pavao upozorio je hebrejske kršćane: ”Ne dajte se odvesti raznim i tuđim učenjima“.
Ćiril Aleksandrijski — Kontrovezni Crkveni Otac
--------------------------------------------------------------------
Jedna od najkontroverznijih ličnosti među crkvenim ocima je Ćiril Aleksandrijski (o. 375-444. n. e.). Crkveni povjesničar Hans von Campenhausen opisuje ga kao ”dogmatičnog, nasilnog, prepredenog i napuhanog zbog veličine svog poziva i dostojanstvenosti svoje službe“ te dodaje da ”on ništa nije smatrao ispravnim ako to nije unapređivalo njegovu moć i autoritet. (...) Njegova surovost i beskrupuloznost nikad ga nisu opterećivale.“ Dok je bio biskup u Aleksandriji, koristio se mitom, optužbama i klevetanjem kako bi svrgnuo carigradskog biskupa. Smatra ga se odgovornim za brutalno ubojstvo Hipatije, koja je bila istaknuti filozof, izvršeno 415. n. e. Što se tiče Ćirilovih teoloških spisa, Campenhausen kaže: ”On je započeo praksu da se odluke vezane za vjerske dogme ne donose isključivo na temelju Biblije, već i pomoću odgovarajućih navoda i zbirki navoda priznatih izvora.“
Pokazuje li to što su potporu tražili u drugim izvorima da njihova učenja nemaju ništa zajedničkog s Biblijom ?
Je li Bog mogao biti iskušavan ?