gost 102443
Buduća legenda
- Poruka
- 31.178
Ti si, naravno, upoznat sa činjenicom da post nije samo fizičko uzdržavanje od hrane?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao što sam rekao, to ti je x puta objašnjeno na ovoj i drugim temama. Ko ti je kriv što pamtiš kao zlatna ribica.
Isto i ja znam kako da vas ućutkam, vidiš. Otvoriću vam ja nove teme da bi iskoristili priliku kako bi širili svetosavlje a ne svaku temu da kvarite vašom mržnjom i netolerancijom prema neistomišljenicima.
Otvoriću vam teme a vi pokažite šta ste to X puta govorili o Bogomateri, Jedinom Bogu sa tri ipostasi ili Bogočoveki da pridobijete sektaše, ja ne vidim tu ništa loše osim ako te materije niste imali vremena da studirate te ostale tabu teme zato što ste previše vremena utrošili studirajući JS.
Isto i ja sam reko da to vama tabu teme i o tome pojma nemate.

ko se bavi studiranjem davno prevazidjenih jeresi?izgleda te onaj falusni simbol iz bruklina lupio u glavu pa ne znas vise ni sta pricas jadan ne bija![]()
njega lupio po glavi a vi ga secete jer je to bogoudno
pokri se usima, ako niste i njih odsekli za slavu gospodnju
oni su sami sebe odsekli otpavsi od tela Hristovog...
ne iznosi neistinu ako se vec deklarises kao riscanin, to je jedna od zapovesti da se ne laze
takvi sa odsecenim su bili postovani i uvazavani od staresina a kako oni kazu i od visih bica kojima sluzite i robujete

sta lupetas ti majke ti...![]()
znas dobro o cemu pricam, o secenju polnih organa cak i maloj deci, to se i danas praktikuje, znaju i ostali, ali kada vam se skrene paznja na zlo koje vam nametnuse vasi ljudski pastiri, vi po navici odgovarate tako
cudna vam je psihologija, ali je vasa, ukoliko ste tako izabrali i podrzavate mucitelje i branite njihov teror po zemlji, vama ce se prvo odbiti o glavu
znas dobro o cemu pricam, o secenju polnih organa cak i maloj deci, to se i danas praktikuje, znaju i ostali, ali kada vam se skrene paznja na zlo koje vam nametnuse vasi ljudski pastiri, vi po navici odgovarate tako
cudna vam je psihologija, ali je vasa, ukoliko ste tako izabrali i podrzavate mucitelje i branite njihov teror po zemlji, vama ce se prvo odbiti o glavu
Шта су од овога испунили Ј.с: проповедајте и казујте да се приближило царство небеско, болесне исцељујте, губаве чистите,мртве васкрсавајте,ђаволе изгоните:бадава сте добили, бадава и дајте" (Матеј, 10, 7-8).
Христос јесте свемогући Бог јер је Он говорио речи које отворено говоре о Њему као Богу. Отац Мој до сада дјела и Ја дјелам,тако је Христос рекао Јеврејима.Како су они реговали?
Tko ga je uskrsnuo ?
Света Тројица.Али ви поричете ово мешајући ,оно што се односи на Његову човчију природу са Његовом божанском,при том одбацујући стихове који говоре о Њему као Богу.Божанска природа је подигла човечију тј. Свете Тројица је подигла Човека Исуса.
8.Неправилно учили о Светој Тројици. Савелије учио: Бог је једно Лице: као Отац Он је на небу, као Син - на земљи, као Дух Свети - у тварима. To су само познати облици у којима се Бог јавља људима: у Старом Завету, као Законодавац, Бог се јавља у својству Оца; у Новом Завету, као Спаситељ, јавља се у својству Сина, и продужује јављати се у својству освећујућег Духа. - Павле Самосатски, епископ Антиохијски, учио: Син и Свети Дух налазе се у Богу Оцу као што се разум и дух налазе у човеку. Христос је прост човек, испуњен Светога Духа и мудрости Божанске. - Са тих разлога Павле забранио да се у цркви Антиохијској певају стихире у којима се Христос велича као Бог, и да се крштава у име Његово
У то време поче се ширити јерес Савелија Самосатског и Павла Самосатског.[8] Та јерес изазва недоумицу код светог Григорија и он се усрдно мољаше Богу и Божјој Матери да му открије истиниту веру. И једне ноћи, када се он са нарочитом усрдношћу мољаше о томе, њему се јави пречиста Дјева Марија, сијајући као сунце, са светим Јованом Богословом, обученим у архијерејско одјејање. Показујући руком својом на Григорија, Пречиста нареди Јовану Богослову да га научи тајни Свете Тројице. И по наређењу Божје Матере свети Григорије би научен од светог Јована Богослова, за кратко време, великим Божјим тајнама, и поцрпе Божанствено знање из неисцрпиве дубине премудрости. Речи откривења, речене Јованом Богословом, беху ове:
"Један је Бог, Отац Логоса Живога, Премудрости Ипостасне, Силе и Обличја Вечнога, Савршени Родитељ Савршенога, Отац Сина Јединороднога. Један је Господ, Једини од Јединога, Бог од Бога, Изображење и Слика Божанства (εικων της θεοτητος), Логос делатни, Премудрост која обухвата састав свега постојећег (των όλων), и Стваралачка Сила свеколике твари (της ολης κτισεως), Истинити Син Истинитога Оца: Невидљиви Невидљивога, Нетрулежни Нетрулежнога (αφΘαρτος αφθαρτου), Бесмртни Бесмртнога, Вечни Вечнога. Један је Дух Свети који има биће од Оца и јављен је људима преко Сина, Савршена Слика Савршенога Сина εικων του Υιού, τελιου τέλεια, Живот, Узрок свега живога ςωντων αίτια, Свети Извор, Светиња која даје освећење; у Њему обелодањује Себе Бог Отац који је над свим и у свему (ο επι πάντων και εν πασι) и Бог Син који је кроза све (ο δια πάντων). Тројица Савршена, која се славом, вечношћу и Царством не раздељује, нити отуђује. У Тројице дакле нити је што створено или робовско[9] нити придодато као да раније није постојало него је доцније придошло: јер нити кад Син недостајаше Оцу, нити Сину Дух, нити порасте Јединица у Двојицу, и Двојица у Тројицу, него је непроменљива и неизменљива вечито иста Тројица".
После овог виђења свети Григорије записа својом руком речи, речене му светим Јованом Богословом, и тај је рукопис његов био чуван много година у Неокесаријској цркви.[10]
О Духу Светом као Богу и Господу пише више у 10 глави Д.А.И Духом уста Његових сва сила њихова. Устима Божијим назива Духа Светога, јер су, Њиме говорећи, пророци објављивали: Уста Господња ово изрекоше (Иса. 1; 20) Дух Божији створио ме је,и дах свемогућег дао ми је живот(Јов33.4).