Jovan 1,1 U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Jovan 1,2 Ona bješe u početku u Boga.
Jovan 1,3 Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo.
Jovan 1,4 U njoj bješe život, i život bješe vidjelo ljudima.
Jovan 1,5 I vidjelo se svijetli u tami, i tama ga ne obuze.
Jovan 1,6 Posla Bog čovjeka po imenu Jovana.
Jovan 1,7 Ovaj dođe za svjedočanstvo da svjedoči za vidjelo da svi vjeruju kroza nj.
Jovan 1,8 On ne bješe vidjelo, nego da svjedoči za vidjelo.
Jovan 1,9 Bješe vidjelo istinito koje obasjava svakoga čovjeka koji dolazi na svijet.
Jovan 1,10 Na svijetu bješe, i svijet kroza nj posta, i svijet ga ne pozna.
Jovan 1,11 K svojima dođe, i svoji ga ne primiše.
Jovan 1,12 A koji ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji vjeruju u ime njegovo,
Jovan 1,13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
Jovan 1,14 I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od oca.
Jovan 14:9
Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
Jovan 20:28
I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.
Filibljanima 2,5 Jer ovo da se misli među vama što je i u Hristu Isusu,
Filibljanima 2,6 Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
Filibljanima 2,7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
Jovan 15:16
Vi mene ne izabraste, nego ja vas izabrah, i postavih vas da vi idete i rod rodite; i da vaš rod ostane, da šta god zaištete u Oca u ime moje da vam da.
Jovan 14:13,14
I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
Jovan 16:23,24
I u onaj dan nećete me pitati nizašta. Zaista, zaista vam kažem da šta god uzištete u Oca u ime moje, daće vam.
Dosle ne iskaste ništa u ime moje; ištite i primićete, da radost vaša bude ispunjena.
Kolosanima 1,9 Toga radi i mi od onoga dana kako čusmo ne prestajemo za vas moliti se Bogu i iskati da se ispunite poznanjem volje njegove u svakoj premudrosti i razumu duhovnome,
Kolosanima 1,10 Da živite pristojno Bogu na svako ugađanje i u svakome dobrom djelu da budete plodni, i da rastete u poznanju Božijemu,
Kolosanima 1,11 Jačajući svakom snagom po sili slave njegove, i u svakom trpljenju i dugom podnošenju s radošću;
Kolosanima 1,12 Zahvaljujući Bogu i ocu, koji nas prizva u dijel našljedstva svetijeh u vidjelu;
Kolosanima 1,13 Koji nas izbavi od vlasti tamne, i premjesti nas u carstvo sina ljubavi svoje,
Kolosanima 1,14 U kome imamo izbavljenje krvlju njegovom i oproštenje grijeha;
Kolosanima 1,15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari.
Kolosanima 1,16 Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.
Kolosanima 1,17 I on je prije svega, i sve je u njemu.
Kolosanima 1,18 I on je glava tijelu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvijeh, da bude on u svemu prvi;
Kolosanima 1,19 Jer bi volja očina da se u nj useli sva punina,
Kolosanima 1,20 I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.