DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Biblija nam kaze da je Isus i sin Bozji, posinjen zbog plana spasenja i sin covecji, dobrovoljno postao da bi za nas mogao da umre i Bog koji se utelovio radi naseg spasenja.
To nam Biblija jasno kaze.

J. svedoci i kula izvade samo jednu od ovih istina i masu njome.

Imate li vi imalo svesti i savesti i postenja i istinoljubivosti i i iskrenosti i uopste nesto od svog uma? :eek:

Ili ste ceo um dali kuli???

Poslednja izmena:
Batali ga bre vidis da se ponasa kao dete. Kad sam ono video, prestao sam citati njegove komentare. Samo preletim i pustim neki stih a sad cu verovatno i da ponavljam stihove. Jer nisu svi ljudi ovde idijoti pa da kazu: Ma nije to tako kako pise nego ovako :D Zamisli ti to! Robotizovani su 100%. Ne bi me cudilo da im je Mudri propovednik ili nesto slicno.

Meni je iskreno zao da to kazem ali sam uveren da se ovi ljudi ponasaju kao zombi.
Oni nemaju vise svoju licnost, mislenje i um.
Ljudi nisu svesni koliko ova kulina organizacija nije bezopasna.
Pratim ih vec trecu deceniju, ali su napredovali u nepostenju prema istini i bibliji i vezanosti za organizaciju i kulu.
Ovo sto oni rade je zloupotrebljavanje Biblije samo da odbrane organizaciju po svaku cenu.
Oni se bore za organizaciju a ne za Boga.
Organizaicju koja je dala Bogu ime koje nema nikakve veze sa Bogom.
Sto pokazuje da oni nikako ne sluze Bogu Biblije.
Najveca kamuflaza ikada vidjenja.
Svedoci su onesposobljeni da to primete.
Njihova licnost i um je totalno zarobljena.
Zene koje su obicno promocurnije i nedaju se lako kontrolisati, u organizaciji nesmeju ni a da kazu, jer zeni ne dozvoljavaju da govori???
Tako je resen problem kontrole zena i organizacija ima posla samo sa muskarcima koje Zombira.

Ja sam to licno video svojim ocima da su opsednuti demonima i da su kao roboti. Zato sam i upotrebio rec robotizovani. Sreo sam jednom jednog njihovog propovednika i proveo sa njim nekih 30 minuta do sat vremena. To nije bio jedini slucaj da sam licno razgovarao sa jehovinim svedokom. Ali u svim slucajevima koji su se desili, video sam da su im oci ugasene i da su opsednuti.
To i nije toliko bitno. Sta je ovde pitanje jeste kako dopreti ponovo do te zarobljene duse? Ja nemam ideju, na zalost. Osim post i molitva.

Bas tako. Nisam hteo direktno to da kazem ali ovi ljudi su sigurno ospednuti u to sam se uverio vise puta iako nisam ranije hteo da verujem u to.
Sada si mi i ti to potvrdio.
Nedavno sam sjednim svedokom proveo 2 puta po 4,5 sati u diskusiji.
Covek je opsednut da nemoze vise.
Rekao sam sebi da to vise nikada necu dozvoliti.
Sam covek u svojoj gresnoj prirodi je daleko posteniji i iskreniji od demona.
Ovakvo ponasanje svedoka, iskrivljavanje istine bez imalo savesti i istinoljublja, pokazuje samo tu opsednutost.
Mnogima je tesko da to dokuce.
Sotona se cesto pretvara u andjela svetlosti ali se u izvrtanju istine i njegovom nepostenom, neiskrenom pristupu istoj, prepoznaje.
Demon u coveku nece nikada dozvoliti da ovaj prizna istinu, vec ce sve ciniti kroz njega da ju iskrivi, koliko god ju ti zesce i ubedljivije iznosio.
A tada ga mozes prepoznati.
Jer ne bira sredstva i nacin izvrtanja istine.
Ko je pazljiv moze da prepozna te jako dobro kamuflirane prevare i neposten pristup istini.
I totalna zelja da se po svaku cenu, sacuva prevarna oraganizacija a nikako Bozja rec i njena istina.
Jasno se primecuje se da su Bozja rec i Bozje izjave drugorazredne iako se glumi da su prvorazredne.
A rec organizacije to jest kule prvorazredne.
Iznad Bozje reci.
Iako to sile mraka nece priznati, ali je to tako ocigledno.

Poslednja izmena:
Da to je veliko, ogromno gubljenje vremena. Treba ih samo bataliti i raditi sto je i Isus radio sa sotonom: navoditi stihove iz Pisma. Pisano je. Da oni ce reci ne znaci to to i nije to tako. Ali nema veze, ljudi iskreni i normalni takodje ovo sve citaju.
Navalice nece da priznaju i prihvate. Umesto toga, lupetanje ko Maksim po diviziji.

Biblija nam kaze da je Isus i sin Bozji, posinjen zbog plana spasenja i sin covecji, dobrovoljno postao da bi za nas mogao da umre i Bog koji se utelovio radi naseg spasenja.
To nam Biblija jasno kaze.

J. svedoci i kula izvade samo jednu od ovih istina i masu njome.

Imate li vi imalo svesti i savesti i postenja i istinoljubivosti i i iskrenosti i uopste nesto od svog uma? :eek:

Ili ste ceo um dali kuli???

Biblija nigdje ne govori da se Stvoritelj Bog utjelovio, nego kaže da se utjelovio Božji Sin.

Biblija razjašnjava da je Isus od svog rođenja do svoje smrti u potpunosti bio čovjek. Ivan nije rekao da je Riječ bila samo opremljena tijelom. On je ’postao tijelo‘ i nije bio dijelom tijelo a dijelom Bog. Da je Isus istovremeno bio ljudski i božanski, ne bi se moglo reći da je ”učinjen nižim od anđela“.

Ako je Isus bio i Bog i čovjek dok je bio na Zemlji, zašto se uvijek iznova molio Jehovi ?

Pavao je pisao: ”On, pošto u vrijeme svog zemaljskog života prikaza molitve i prošnje s jakim vapajima i sa suzama onomu koji ga je mogao spasiti od smrti, bijaše uslišan zbog strahopoštovanja“.

Da Isus nije bio djelomično duh kad je bio na Zemlji potvrđeno je Petrovom izjavom da je Krist bio ”ubijen u tijelu, ali oživje duhom“. Samo zato što je u potpunosti bio čovjek, Isus je mogao doživjeti ono što doživljavaju nesavršeni ljudi i tako postati suosjećajan prvosvećenik. Pavao je pisao: ”Jer za prvosvećenika nemamo onoga koji ne može suosjećati sa našim slabostima, nego onoga koji je iskušan u svakom pogledu, ali bez grijeha“.

Kao ”Janje Božje koje odnosi grijeh svijeta“, Isus ”dade samog sebe kao otkup mjesto sviju“. Na taj način, Isus je otkupio upravo ono što je Adam izgubio, savršeni, vječni ljudski život. Budući da je Božja pravda zahtijevala ’dušu za dušu‘, Isus je stoga trebao biti ono što je Adam bio u početku, savršeni čovjek, ne Bog-čovjek.

Biblija nigdje ne govori da se Stvoritelj Bog utjelovio, nego kaže da se utjelovio Božji Sin.

.

Kao sto rekoh potvrdjuje se.
Opednutost coveka se pokazuje u tome kada ne govori istinu:

6 Koji, ako je i bio u obliku Božijem, (Isus) nije se otimao da se uporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši oblik sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek. 8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. 9
Filibljanima 2.

1.Tim 3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog (Isus) se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Joh 1:1 U početku beše Reč, (isus) i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 3. Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo

Koja to opsednutost mora da bude da negiras postojanje ovakvih tekstova bez da trepnes???:eek:

Kada mu pokazes da ipak ima takvih stihova, onaj koji opseda ce sve uciniti da izvrne taj Biblijski tekst u korst svoje tvorevine i njima prvorazredne kule.

Pa da pogledamo kako to necastivi radi, verujem da nece dugo trajati!

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh potvrdjuje se.
Opednutost coveka se pokazuje u tome kada ne govori istinu:

6 Koji, ako je i bio u obliku Božijem, (Isus) nije se otimao da se uporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši oblik sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek. 8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. 9
Filibljanima 2.

1.Tim 3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog (Isus) se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Joh 1:1 U početku beše Reč, (isus) i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 3. Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo

Koja to opsednutost mora da bude da negiras postojanje ovakvih tekstova bez da trepnes???:eek:

Kada mu pokazes da ipak ima takvih stihova, onaj koji opseda ce sve uciniti da izvrne taj Biblijski tekst u korst svoje tvorevine i njima prvorazredne kule.

Pa da pogledamo kako to necastivi radi, verujem da nece dugo trajati!

Možeš pisati o meni i mojoj religiji što te volja. To što volite blatiti nije moj nego vaš problem, preko kojega samo otkrivate nekršćansku osobnost. Ja o vama ne želim ništa govoriti, pošto sam dovoljno puta naveo definiciju cinizma u kojoj se vrlo jasno možete prepoznati.

Što se tiče postavljanja biblijskog citata iz Filipljana 2:6, s njim ustvari potvrđuješ da se Isus nije želio uspoređivati s Bogom, što pokazuje razliku između njega i Tvorca. Kada se navodi da je bio u Božjem obličju, ne spominje se da je On bio sam Bog, nego da je imao, prije dolaska na zemlju, uzvišenu prirodu za razliku od ljudske.

Što se tiće 1: Timoteju 3:16, vidi se da imaš iskrivljeno postavljanje rečenice, koju su namjerno postavili trinitarijanski autori određenih biblijskih prevoda.

Točan prevod : 1. Timoteju 3:16 - I nema sumnje, velika je sveta tajna odanosti Bogu: ‘On se pojavio u tijelu, bio je proglašen pravednim u duhu, pokazao se anđelima, o njemu se propovijedalo među narodima, u svijetu su povjerovali u njega, bio je uznesen na nebo u slavi.’

Naprimjer, ukazivanje na Isusa u 1. Timoteju 3:16 u Sinajskom kodeksu kaže: ”On je bio očitovan u tijelu.“ Na mjestu gdje piše ”on“, većina tada poznatih manuskripata ispisivala je skraćenicu za ”Bog“, koja je načinjena malenom izmjenom grčke riječi za ”on“. Međutim, Sinajski kodeks načinjen je mnogo godina prije bilo kojeg grčkog manuskripta u kojem piše ”Bog“. Dakle, otkrio je da je tekst iskrivljen kasnije, očito da bi podržao nauku o Trojstvu.

A što se tiče Ivana 1:1-3, sasvim je jasno i precizno već objašnjeno, no ako treba ponovo ću navesti :

Gramatika grčkog jezika i kontekst snažno upućuju na zaključak da je tekst Ivana 1:1 u prijevodu Novi svijet točno preveden te da se “Riječ” ne bi trebala poistovjećivati s “Bogom” koji se spominje ranije u tom retku. No, budući da grčki jezik koji se koristio u prvom stoljeću nije imao neodređeni član, neki ipak sumnjaju u točnost takvog prijevoda. Zbog toga nam jedan prijevod Biblije na jeziku koji se govorio u prvih nekoliko stoljeća naše ere može biti vrlo zanimljiv. Radi se o saidskom dijalektu koptskog jezika. Koptski jezik govorio se u Egiptu u prvih nekoliko stoljeća nakon Isusove službe na Zemlji, a saidski dijalekt bio je jedan od prvih književnih oblika tog jezika. U vezi s prvim prijevodima Biblije na koptski, u djelu The Anchor Bible Dictionary stoji: “Budući da su se Septuaginta i Novi zavjet prevodili na koptski tijekom 3. stoljeća n. e., koptski prijevod temelji se na grčkim rukopisima koji su znatno stariji od velike većine danas dostupnih rukopisa.” Saidski koptski prijevod naročito je zanimljiv iz dva razloga. Kao prvo, on pokazuje kako su kršćani razumjeli biblijska učenja prije 4. stoljeća, u kojem je Trojstvo postalo službeno crkveno učenje. Kao drugo, koptska je gramatika u jednom važnom pogledu prilično slična gramatici engleskog, francuskog, njemačkog i nekih drugih svjetskih jezika. Prvi prijevodi grčkih knjiga Biblije bili su načinjeni na sirijskom, latinskom i koptskom jeziku. Sirijski i latinski, poput ondašnjeg grčkog, nemaju neodređeni član. No koptski ga jezik ima. Štoviše, mnogi se stručnjaci slažu da je upotreba članova u koptskom jeziku, kako određenih tako i neodređenih, vrlo slična upotrebi članova u nekim suvremenim jezicima kao što su engleski, njemački i drugi. Stoga koptski prijevod pokazuje kako su kršćani u to vrijeme razumjeli riječi iz Ivana 1:1.

Kako su one u tom prijevodu prevedene ?

U saidskom koptskom prijevodu dijelu tog retka uz imenicu “bog” stoji neodređeni član. Očito su ti drevni prevoditelji razumjeli da riječi iz Ivana 1:1 ne znače da je Isus Svemogući Bog. Dakle, Riječ je bila bog, odnosno slična Bogu, a ne Svemogući Bog.

I što da vam na kraju kažem ? Ja neću govoriti niti da ste opjednuti demonima, niti da vam je um ispran, niti da ste pod drogama, nego je jednostavno riječ o ponosu, preko kojega ne možete preći i pogledati činjenicama i istini u oči. No, kao što trebate znati, Isus je govorio upravo o tome da ponositi neće razumijeti Riječ Božju, nego samo ponizni koji su spremni na promjenu, drugačije mišljenje i Božje oblikovanje. I zato ja želim da progledate i da dopustite razumu, a pogotovo svetome duhu da djeluje u vašem umu i srcu, te da na taj način budete blagoslovljeni. Volio bi da Božja ljubav istine počne djelovati u vama.

1. Petrova 3:8,9 - Konačno, svi budite...suosjećajni, puni bratske ljubavi, samilosni, ponizni, ne vraćajte zlo za zlo ni uvredu za uvredu, nego, naprotiv, blagoslivljajte...

Poslednja izmena:
Isus je Stvoritelj i Bog.

Kod:
Jovan 1,1    U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Jovan 1,2    Ona bješe u početku u Boga.
Jovan 1,3    Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo.
Jovan 1,4    U njoj bješe život, i život bješe vidjelo ljudima.
Jovan 1,5    I vidjelo se svijetli u tami, i tama ga ne obuze.
Jovan 1,6    Posla Bog čovjeka po imenu Jovana.
Jovan 1,7    Ovaj dođe za svjedočanstvo da svjedoči za vidjelo da svi vjeruju kroza nj.
Jovan 1,8    On ne bješe vidjelo, nego da svjedoči za vidjelo.
Jovan 1,9    Bješe vidjelo istinito koje obasjava svakoga čovjeka koji dolazi na svijet.
Jovan 1,10    Na svijetu bješe, i svijet kroza nj posta, i svijet ga ne pozna.
Jovan 1,11    K svojima dođe, i svoji ga ne primiše.
Jovan 1,12    A koji ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji vjeruju u ime njegovo,
Jovan 1,13    Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
Jovan 1,14    I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od oca.

Jovan 14:9
Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

Jovan 20:28
I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.

Filibljanima 2,5    Jer ovo da se misli među vama što je i u Hristu Isusu,
Filibljanima 2,6    Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
Filibljanima 2,7    Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.

Jovan 15:16
Vi mene ne izabraste, nego ja vas izabrah, i postavih vas da vi idete i rod rodite; i da vaš rod ostane, da šta god zaištete u Oca u ime moje da vam da.

Jovan 14:13,14
I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.

Jovan 16:23,24
I u onaj dan nećete me pitati nizašta. Zaista, zaista vam kažem da šta god uzištete u Oca u ime moje, daće vam.
Dosle ne iskaste ništa u ime moje; ištite i primićete, da radost vaša bude ispunjena.

A kad vec pominjes Kolosanima poslanicu, prvo poglavlje, pa i tu pise da je Isus Bog! Daj ljudima nekoliko stihova ispred i iza pa da vide:
Kod:
Kolosanima 1,9    Toga radi i mi od onoga dana kako čusmo ne prestajemo za vas moliti se Bogu i iskati da se ispunite poznanjem volje njegove u svakoj premudrosti i razumu duhovnome,
Kolosanima 1,10    Da živite pristojno Bogu na svako ugađanje i u svakome dobrom djelu da budete plodni, i da rastete u poznanju Božijemu,
Kolosanima 1,11    Jačajući svakom snagom po sili slave njegove, i u svakom trpljenju i dugom podnošenju s radošću;
Kolosanima 1,12    Zahvaljujući Bogu i ocu, koji nas prizva u dijel našljedstva svetijeh u vidjelu;
Kolosanima 1,13    Koji nas izbavi od vlasti tamne, i premjesti nas u carstvo [COLOR=#ff0000][B]sina[/B][/COLOR] ljubavi svoje,
Kolosanima 1,14    U kome imamo izbavljenje krvlju njegovom i oproštenje grijeha;
Kolosanima 1,15    Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari.
Kolosanima 1,16   [COLOR=#ff0000] [B]Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.[/B][/COLOR]
Kolosanima 1,17    [COLOR=#ff0000][B]I on je prije svega, i sve je u njemu.[/B][/COLOR]
Kolosanima 1,18    I on je glava tijelu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvijeh, da bude on u svemu prvi;
Kolosanima 1,19    Jer bi volja očina da se u nj useli sva punina,
Kolosanima 1,20    I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.

Aj sad izbaci opet neku svoju kaku kako to nije tako nego ovako pa da i ja ponovo citiram ovde sve, iste stihove.

Isus je Stvoritelj i Bog.

Kod:
Jovan 1,3    Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo.
Jovan 1,7    Ovaj dođe za svjedočanstvo da svjedoči za vidjelo da svi vjeruju kroza nj.
Jovan 1,9    Bješe vidjelo istinito koje obasjava svakoga čovjeka koji dolazi na svijet.
Jovan 1,12    A koji ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji vjeruju u ime njegovo,
Jovan 1,13    Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
Jovan 1,14    I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od oca.

Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

Filibljanima 2,6    Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
Filibljanima 2,7    Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.

Vi mene ne izabraste, nego ja vas izabrah, i postavih vas da vi idete i rod rodite; i da vaš rod ostane, da šta god zaištete u Oca u ime moje da vam da.

I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.

I u onaj dan nećete me pitati nizašta. Zaista, zaista vam kažem da šta god uzištete u Oca u ime moje, daće vam.
Dosle ne iskaste ništa u ime moje; ištite i primićete, da radost vaša bude ispunjena.

A kad vec pominjes Kolosanima poslanicu, prvo poglavlje, pa i tu pise da je Isus Bog! Daj ljudima nekoliko stihova ispred i iza pa da vide:
Kod:
Kolosanima 1,9    Toga radi i mi od onoga dana kako čusmo ne prestajemo za vas moliti se Bogu i iskati da se ispunite poznanjem volje njegove u svakoj premudrosti i razumu duhovnome,
Kolosanima 1,10    Da živite pristojno Bogu na svako ugađanje i u svakome dobrom djelu da budete plodni, i da rastete u poznanju Božijemu,
Kolosanima 1,11    Jačajući svakom snagom po sili slave njegove, i u svakom trpljenju i dugom podnošenju s radošću;
Kolosanima 1,12    Zahvaljujući Bogu i ocu, koji nas prizva u dijel našljedstva svetijeh u vidjelu;
Kolosanima 1,13    Koji nas izbavi od vlasti tamne, i premjesti nas u carstvo [COLOR=#ff0000][B]sina[/B][/COLOR] ljubavi svoje,
Kolosanima 1,14    U kome imamo izbavljenje krvlju njegovom i oproštenje grijeha;
Kolosanima 1,15    Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari.
Kolosanima 1,16   [COLOR=#ff0000] [B]Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.[/B][/COLOR]
Kolosanima 1,17    [COLOR=#ff0000][B]I on je prije svega, i sve je u njemu.[/B][/COLOR]
Kolosanima 1,18    I on je glava tijelu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvijeh, da bude on u svemu prvi;
Kolosanima 1,20    I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.

Aj sad izbaci opet neku svoju kaku kako to nije tako nego ovako pa da i ja ponovo citiram ovde sve, iste stihove.

Ovo stalno isto postavljaš, i s tim stihovima se nigdje ne navodi da je Isus Bog, a uporno izbjegavaš biblijski citat koji direktno potvrđuje Krista u kategoriji stvorenja.

Postavljaš : ˝ Kolosanima 1,15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari.˝

Pa i u ovom tvom prevodu se vidi da Isus nije Bog, nego je u Božjem obličju, i jasno se kaže da je rođen, što označava da ima početak, dok se zna za Stvoritelja da je vječan, bez početka i kraja.

Hvala.
A sad za ljude koji nisu opsednuti:
Kod:

Kolosanima 1,13    Koji nas izbavi od vlasti tamne, i premjesti nas u carstvo sina ljubavi svoje,
Kolosanima 1,16    Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.
Kolosanima 1,17    I on je prije svega, i sve je u njemu.

Kološanima 1:15...- prvorođenac svega što je stvoreno.

Znači, i Pavao je bio opsjednut kada Isusa postavlja u kategoriju stvorenja, i kaže da je prvi od svega što je stvoreno ???

Evo kako necastivi izvadi jedan tekst van konteksta i prikazuje ga pogresno.
Tekst ne kaze da je isus prvorodjeni vec isrpavno preveden tekst zanci, Izuzetan iznad svega stojej stvoreno.

Zasto?

Zatos to je on sve to tvorio.

Isus je tvorac svega stvorenog.

On je zacetnik Bozjeg stvaranja:

Eleblfelder Biblija grcki nemacki na strani 732. na tekst Otkrivenje 3,14 kaze:
Isus je prouzrokovao stvaranje, on je uzrocnik stvaranja. I postojao je pre svega.
I sve je kroz njega iu za njega stvoreno.

Biblijski prirucnik Wupertal BLB Winterthur na strani 650 kaze sledece na tekst Otrkivenje 3,14.
Rec je o isusu kao kao onome koji je zaceo ili izvoru stvaranja.

I vise prevoda bbilije koje imam, prevode Isus zacetnik ili izvor stavranja da ne pisem sada i to.
Kao na primer biblijski proevod Hoffnung für alle, itd.

Poslednja izmena:
Evo kako necastivi izvadi jedan tekst van konteksta i prikazuje ga pogresno.
Tekst ne kaze da je isus prvorodjeni vec isrpavno preveden tekst zanci, Izuzetan iznad svega stojej stvoreno.

Zasto?

Zatos to je on sve to tvorio.

Isus je tvorac svega stvorenog.

On je zacetnik Bozjeg stvaranja:

Eleblfelder Biblija grcki nemacki na strani 732. na tekst Otkrivenje 3,14 kaze:
Isus je prouzrokovao stvaranje, on je uzrocnik stvaranja. I postojao je pre svega.
I sve je kroz njega iu za njega stvoreno.

Biblijski prirucnik Wupertal BLB Winterthur na strani 650 kaze sledece na tekst Otrkivenje 3,14.
Rec je o isusu kao kao onome koji je zaceo ili izvoru stvaranja.

I vise prevoda bbilije koje imam, prevode Isus zacetnik ili izvor stavranja da ne pisem sada i to.
Kao na primer biblijski proevod Hoffnung für alle, itd.

Ovo što navodiš apsolutno nije točno, te je van svake logike, a citirani izvori su od ortodoksnih trinitarijanaca, tako da ti postavljeni tekst nije validan, jer to je kao da pokazuješ samo jednu stranu medalje.

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih djela stvaranja.

Ovdje se govori o Isusu, te se za njega kaže da je ( On Isus ) početaak Božjih djela stvaranja. Prema tome, nemože Isus biti Stvoritelj, jer je On prvi od Božjih stvaralačkih djela.

Neki smatraju da te riječi znače da je Sin bio ‘začetnik Božjeg stvaranja’, odnosno da je on bio njegov ‘prvobitni izvor’. No u Grčko-hrvatskom rječniku Novoga zavjeta kao prvo značenje riječi arkhé naveden je izraz “početak” (Rudolf Amerl, Hrvatsko ekumensko biblijsko društvo, Zagreb, 2000, stranica 31). Logično je zaključiti da je onaj o kome se govori u Otkrivenju 3:14 stvorenje, prvo Božje djelo stvaranja, i da ima početak. Usporedi Mudre izreke 8:22, gdje se, s čime se slažu mnogi izučavatelji Biblije, govori o Sinu kao o personificiranoj mudrosti. Prema JB i Ša, 2006, onaj o kome se govori u tom retku bio je stvoren. U svojim spisima Ivan upotrebljava preko 20 puta različite oblike grčke riječi arkhé i svaki puta ove riječi imaju značenje ”početka”. Da, Isus je bio stvoren od Boga kao početak nevidljivih Božjih stvorova.

Kod:
Otkrivenje 1:8
[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Otkrivenje 1,17    I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
Otkrivenje 1,18    I živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

Citirani izvori ML. su neutralni i ne pripadaju nikavim trinitijarcima.
Brockhaus Elbelfeder je neutralni prevod i ne pripada nijednoj religiji, vec je to samo neutralna izdavacka kuca.

Ocigledno da unapred govoris da sve nije tacno sto obara tvoju prevaru i onih koji upravljaju tobom.

Opet po taktici teokratkog ratovanja...

Kao kula koja se vecinom svog postojanja dokazala kao netacna, govori istinu???

Poslednja izmena:
Kod:
Otkrivenje 1:8
[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Otkrivenje 1,17    I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
Otkrivenje 1,18    I živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

1:8, 17 — Na koga se odnose titule “alfa i omega” te “Prvi i Posljednji” ?

Titula “alfa i omega” odnosi se na Jehovu i naglašava da prije njega nije bilo nijednog drugog Svemogućeg Boga niti će ga biti nakon njega. On je “početak i svršetak” (Otkr. 21:6; 22:13). Iako se u Otkrivenju 22:13 za Jehovu kaže da je “prvi i posljednji”, u tom smislu što prije njega nije postojao nitko niti će nakon njega itko postojati, kontekst prvog poglavlja Otkrivenja pokazuje da se u Otkrivenju 1:17 titula “Prvi i Posljednji” odnosi na Isusa Krista. On je bio prvi čovjek koji je uskrsnuo u duhovni život i dobio besmrtnost i posljednji kojega je uskrsnuo sam Jehova (Kol. 1:18).

To bi bilo super kada u istom poglavlju ne bi bilo opisano sa kim Jovan razgovara i ko izgovara te reci sto je Jovan zapisao:
Kod:
Otkrivenje 1,12    I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh,
Otkrivenje 1,13    I usred sedam svijećnjaka kao sina čovječijega, obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.
Otkrivenje 1,14    A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
Otkrivenje 1,15    I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
Otkrivenje 1,16    I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.

Ovo što navodiš apsolutno nije točno, te je van svake logike, a citirani izvori su od ortodoksnih trinitarijanaca, tako da ti postavljeni tekst nije validan, jer to je kao da pokazuješ samo jednu stranu medalje.

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih djela stvaranja.
.

I ovo je svezi primer teokratskog izvrtanja istine.

Kada pokazem sta taj tekst koji je M.L: izvrnuo, stvarno znaci, onda on pokusava da obvezvredi moje navedene argumente jer ih ne prizneje i toboze to kazu triniterijanici a oni nista neznaju???

A pune su im knjige i kula i cesti argumenti ovde na forumu i komentari oko novog svet prevoda, upravo tih trinitarijnaca?

Kada njima ide u korist onda ti trinijanitarci znaju nesto i citiraju ih.

A kada neko drugi citira to mora da je sigurno od trinitarijanaca a trinitarijanci neznaju nista?

Kad im ne ide im u korist, onda nevaljaju trinitirijanaci?

Kad im ide u korist, onda valjaju?

Necastivi nema srama u izvrtanju istine i nema granice tome.

Evo par triniterijankih primera i citata u kuli od stotine:

casopis Kula strazara T.VuT. strana 4.
Jezuit Joseph bracken u vezi toga zapaza u svojoj knizi What Are They Saying About the Trinity....

Cak su im i jezuiti dobri ???

Casopis Kula strazara T.Bu.T strana 5.
U jednom protestantskom delu stoji Rec trojhstvo ...
The ilustrated Bible Dictionary.

Cak su im i protestanti dobri kada im ide na ruku?

A jedan katolicki autoritet kaze da se kod trojstva...
New Catholic Encyclopedia.

I katolici i njihova Enciklopedija im je dobra kada im treba???
KAKO UZDIZU KATOLICKI AUTORITET KADA NJIMA TREBA???
Kada drugi citira, to su onda samo triniterijanci???

odgovarajuca latisnka rec trinitas nalazimo prvi put kod Teofila Antiohijskog
oko 180. n. e.
A kasnije kod Tertulijana.

Ni crkveni oci im nisu nikakva smetanja, rado ih citiraju.

PORED SVEGA JS NESMEJU DA CITAJU TUDJU RELIGIOZNU LITERATURU.
ALI VODSTVO KULE OCIGLEDNO VISE CITA TAKVU LUITERATURU OD SAME KULE?????

Kavki su to dvostrukui arsini???

Poslednja izmena:
To bi bilo super kada u istom poglavlju ne bi bilo opisano sa kim Jovan razgovara i ko izgovara te reci sto je Jovan zapisao:
Kod:
Otkrivenje 1,12    I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se vidjeh sedam svijećnjaka zlatnijeh,
Otkrivenje 1,13    I usred sedam svijećnjaka kao sina čovječijega, obučena u dugačku haljinu, i opasana po prsima pojasom zlatnijem.
Otkrivenje 1,14    A glava njegova i kosa bijaše bijela kao bijela vuna, kao snijeg; i oči njegove kao plamen ognjeni;
Otkrivenje 1,15    I noge njegove kao mjed kad se rastopi u peći; i glas njegov kao huka voda mnogijeh;
Otkrivenje 1,16    I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvijezda, i iz usta njegovijeh izlažaše mač oštar s obje strane, i lice njegovo bijaše kao što sunce sija u sili svojoj.

Pokušaj odgovoriti jednostavno :

Dali Otac ima svoju svjest a s time i svoju volju ?
Dali Sin ima svoju svjest a s time i svoju volju ?
Dali sveti duh ima svoju svjest a s time i svoju volju ?

U jednom povijesnom djelu piše: ”Ovaj pojam [Trojstvo] isključivo je poganskog porijekla” (The Paganism in Our Christianity - Poganstvo u našem kršćanstvu).
Encyclopedia Americana piše da je nauka o Trojstvu ”za ljude neshvatljiva”.
U djelu A Dictionary of Religious Knowledge (Rječnik vjerske spoznaje) piše: ”Što je ova nauka ili, točnije rečeno, kako je treba objasniti, ni sami trinitarijanci nisu u tome jedinstveni.”
”Riječ Trojstvo ne može se naći u Bibliji... Do 4. stoljeća to nije bila službena nauka crkvene teologije” (The Illustrated Bible Dictionary).
Catholic Encyclopedia komentira: ”U Pismu nema niti jednog izraza koji bi označavao tri božanske osobe zajedno.
The Encyclopedia of Religion (Enciklopedija religije) priznaje: ”Današnji teolozi se slažu u tome da se nauka o Trojstvu ne može naći u hebrejskoj Bibliji.”
Jezuit Edmund Fortman u svojoj knjizi The Triune God (Trojedni Bog) priznaje: ”Stari zavjet... niti jasno kaže niti sadrži potreban zaključak da postoji trojedan Bog koji je Otac, Sin i Sveti Duh.
The Encyclopedia of Religion kaže: ”Teolozi su jedinstveni u tome da ni Novi zavjet ne sadržava jasnu nauku o Trojstvu.”
The New Encyclopædia Britannica primjećuje: ”Ni riječ Trojstvo ni nauka kao takva ne može se naći u Novom zavjetu.”
E. Washburn, profesor na sveučilištu Yale, potvrđuje riječima: ”Isusu i Pavlu nauka o trojstvu bila je očigledno nepoznata... nikada je nisu spominjali” (Origin and Evolution of Religion [Porijeklo i razvoj religije]).
”Kršćanska vjera isprva nije bila trinitarijanska...Nije to bila ni u apostolsko doba a ni nakon apostola, kao što to proizlazi iz N[ovog] Z[avjeta] i iz drugih spisa prvih kršćana” (Encyclopædia of Religion and Ethics).
A L. L. Paine, profesor crkvene povijesti, ukazuje na to da monoteizam u svom najčišćem obliku ne dopušta nikakvo Trojstvo: ”Stari je zavjet strogo monoteističan.

Kako komentiraš ove navode ?

5. Mojsijeva 6:4 -”Čuj, Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!” ( Stvarnost )

U ovom retku riječ ”jedan” nema bližih gramatičkih definicija koje bi ukazivale na množinu, tako da bi mogla ukazivati na nešto drugo osim samo na jednu osobu.

Zašto bi svi od Boga nadahnuti biblijski pisci govorili o Bogu kao o jednoj osobi, ako se on ustvari sastoji od tri osobe ?

Kod:
5. Mojsijeva 6,4    Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.
Jedini Gospod, jedini Bog, nema drugoga.
Kod:

Kod:
5. Mojsijeva 6,4    Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.
Jedini Gospod, jedini Bog, nema drugoga.
Kod:

Točno, Toma kaže MOJ a ne NAŠ.

Objasnio sam zbog čega je tako Toma reagirao.

On je prisvojio Isusa za svoga boga u trenutku euforije, no dobro je znao da je Stvoritelj neba i zemlje Jehova, jer je i kao svaki drugi židov odlazio u hram prinositi žrtve upravo JHVH-u a ne Isusu.

I da se tada pitalo bilo kojega židova, pa i one koji su postali Isusovi učenici, svako bi od njih jasno naznačio da je Jhvh pravi Bog.

Ivan 20:17 - A Isus joj je rekao...‘Uzlazim k...Bogu svojemu i Bogu vašemu.’”

Kako tumačiš izjavu od samog Isusa gdje potvrđuje da je Bog od njegovih učenika i njegov Bog ?

Zar bi ova izjava imala ikakvog smisla da je Isus taj Bog ???

Efežanima 1:16,17...- Stalno vas spominjem u svojim molitvama, da vam BOG NAŠEG GOSPODINA Isusa Krista, Otac slave, dade duh mudrosti...

Biblija jasno ističe da Isus ima svoga Boga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back