Duh Sveti

Poruka
8.529
Pozdrav...

Na ovom pdf-u na skoro svim temama ima rasprava o tome koja je prava crkva.
Naravno vecina kaze da je to Hristova crkva koja ima predanje Duha Svetoga od apostola...

Kada sam pitao, kako ce onda ako su samo ti prava crkva, ljudi iz svih naroda i svih jezika stajati pred Gospodom i slaviti ga, odgovoreno mi je da se crkva prosirila svuda... :confused: Sumljam da je ta crkva svuda, u islamskim zemljama i budistickim, u tim zemljama ako ima ima protestanskih crkava zar ne?
Ne bitno, koja j e prava crkva jasno je, i vidi se...

A, imam sad jos jedno pitanje, kako to da da osobe koje idu u istu crkvu kao i ja(ne sve, ali vecina) ima Duha Svetoga? Kako to da neko govori u jezicima, i kako to da ih neko tumaci, i kako neko ima toliku mudrost ili prorostvo? Kada ne pripada toj crkvi na koju neki misle?
Jednostavno, zato sto smo sami mi hram Boziji, i zato sto je prava crkva svaka koja sledi Hrista.

Kako?

Poslednja izmena od moderatora:
Takodje lako je odrediti na kome pociva Sveti Duh...
Na onima koji izvrsuju reci Isusa Hrista, Bozje reci...

Kao sto Biblija kaze:

16 Po plodovima njihovima poznaćete ih. Bere li se s trnja grožđe, ili s čička smokve?
17 Svako dobro drvo daje dobre plodove a zlo drvo daje zle plodove.
18 Ne može dobro drvo dati zlih plodova, ni zlo drvo dati dobrih plodova.
19 Svako drvo koje ne daje dobra ploda, seče se i baca se u oganj.
20 Po plodovima njihovim, dakle, poznaćete ih.

I Oni koji ispoljavaju plod duha, znaci da je Bozji duh na njima...

Galatima 5:22

22 Ali je plod Duha ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milosrđe, vernost, krotost, uzdržanje.

U kontrastu sa onim telesnim sto je dokaz nepripadanja Bogu..
Galatima 5:
19 A poznata su dela telesna, koja su blud, nečistota, bestidnost,
20 idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, podvojenosti, sekte,
21 zavisti, ubistva, pijanstva, prekomerno jedenje i ostala takva. Unapred vam kažem,
kao što kazah unapred, da oni koji to čine, neće naslediti kraljevstva Božjega.

Takodje lako je odrediti na kome pociva Sveti Duh...
Na onima koji izvrsuju reci Isusa Hrista, Bozje reci...

Kao sto Biblija kaze:

16 Po plodovima njihovima poznaćete ih. Bere li se s trnja grožđe, ili s čička smokve?
17 Svako dobro drvo daje dobre plodove a zlo drvo daje zle plodove.
18 Ne može dobro drvo dati zlih plodova, ni zlo drvo dati dobrih plodova.
19 Svako drvo koje ne daje dobra ploda, seče se i baca se u oganj.
20 Po plodovima njihovim, dakle, poznaćete ih.

I Oni koji ispoljavaju plod duha, znaci da je Bozji duh na njima...

Galatima 5:22

22 Ali je plod Duha ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milosrđe, vernost, krotost, uzdržanje.

U kontrastu sa onim telesnim sto je dokaz nepripadanja Bogu..
Galatima 5:
19 A poznata su dela telesna, koja su blud, nečistota, bestidnost,
20 idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, pakosti, srdnje, prkosi, raspre, podvojenosti, sekte,
21 zavisti, ubistva, pijanstva, prekomerno jedenje i ostala takva. Unapred vam kažem,
kao što kazah unapred, da oni koji to čine, neće naslediti kraljevstva Božjega.

Naravno...
Bas su SPC misionari bili jednom u francuskoj i sreli takvu zenu ispunjenu Duhuom Svetim... pa su se cudili kako kad nije bila pravoslavne vec evandjeoske vere...

P.S. zasto mislis da je bio samo u I veku?
Pise da ce trajati sve do Hristovog ponovnog dolaska

Njegov otac i kum su pravoslavci i smatraju da dotični duh obitava ko njih, pa su se baptisti uzmuvali da ne budu oštećeni slučajno :lol:

Zurim spremam se da idem...
Ma kakvi, ja samo pitam kako to kada samo oni kazu imaju?
Mislim...bas bzv...
Pokusavam da shavatim to njihovo pa zato pitam.
Znam da neki smatraju da ce ti darovi biti do Hristovog dolaska a neki misle da prestaju ne znam samo kada i kako je to tumacenje, sda nisam sigran da li sam procitao u otkricenju, ali potrazicu bas

Prva Korinćanima 13:8 pominje da se dar govorenja u jezicima umanjuje, iako se to umanjenje povezuje sa dolaskom savršeno u 1 Korinćanima 13:10. Neki ukazuju na razliku u terminologiji gde se dar prorošvta i znanja umanjuje, dok su jezici već "umanjeni" kao dokaz da su jezici već umanjeni pre dolaska "savršenog." Ovo je možda moguće, ali se ne kaže eksplicitno jasno u tekstu. Neki ukazuju na pasus iz Isaije 28:11 i Joila 2:28-29 kao dokaz da je govorenje u jezicima bio znak Božijeg dolazećeg suda. Prva Korinćanima 14:22 opisuje jezike kao "znak za neverujuće." Prema ovom argumentu, dar jezika je bio upozorenje Jevrejima da Bog namerava da sudi Izraelu zato što su odbacili Isusa Hrista kao Mesiju. Samim tim, pošto je Bog u stvari osudio Izrael (tako što je razrušio Jerusalim od strane Rimljana 70 posle Hrista), dar jezika ne bi imao više svoju svrhu. Dok je ovaj pogled moguć, prvobitna svrha jezika bi bila ispunjena ali to ne bi moralo obavezno da znači da se oni i umanjuju. Pismo ne tvrdi odlučno da se dar govorenja u jezicima umanjio.

P.S. Vracam se uvece :D
I da zaboravih @mona* moja tetka kada govori onda je to hebrejski...

Pozdrav...

Naravno vecina kaze da je to Hristova crkva koja ima predanje Duha Svetoga od apostola...

Kada sam pitao, kako ce onda ako su samo ti prava crkva, ljudi iz svih naroda i svih jezika stajati pred Gospodom i slaviti ga, odgovoreno mi je da se crkva prosirila svuda... :confused: Sumljam da je ta crkva svuda, u islamskim zemljama i budistickim, u tim zemljama ako ima ima protestanskih crkava zar ne?

A, imam sad jos jedno pitanje, kako to da da osobe koje idu u istu crkvu kao i ja(ne sve, ali vecina) ima Duha Svetoga? Kako to da neko govori u jezicima, i kako to da ih neko tumaci, i kako neko ima toliku mudrost ili prorostvo? Kada ne pripada toj crkvi na koju neki misle?
Jednostavno, zato sto smo sami mi hram Boziji, i zato sto je prava crkva svaka koja sledi Hrista.

Kako?
Danas ne postoji crkva za koju možeš reći da Tvorac stoji iza nje...ja bar nisam čuo za takvu. Sve crkve u nečemu zastranjuju...ono zajedničko im je da ni jedna ne upućuje ljude na moralan život...spomene se po koja reč, ali to je beznačajno. Već ljudi se bombarduju sporednim stvarima, sporedne stvari se guraju u prvi plan, a one najvažnije teraju po strani. Neko će reći da je Isus osnovao crkvu, ali je to notorna laž...o tome nešto više ovde:
Između pesama počinje da blebeće "tuđim jezicima"... poslušaj ga negde od 7:40

Dakle, treba da se osposobljavamo da ne budemo izmanipulisani od strane Sotone, da ne pripisujemo Tvorcu sotonska dela.

@Severant of God

Slazem se, ali oper kada govorimo o denominacijama moramo uzeti u obzir da sva crkva kao mesto okupljanja, kao zajednica ima reazlike izmedju sebe iako su pod istim imenom, i zavisi od propovedaca samog. U Crkvu u koju ja idem je sve u skladu sa Biblijom.
naravno da smo mi hram Boziji i da svakio za sebe mora da steken cisto srce(da ga Bog ocisti) kako bi uselio Duha svoga u to srce...
Vecina tih kao sto su ovi u videu su pod uticajem sotone izmanipulisani, ali kao sto je Mona* vec rekla na osobi se vidi da li ima ili ne Duha Svetoga, a ja poznajem nekolicinu ludi u crkvi koji imaju, i vidi im se, i po delima njihovim.
Kada govore ''izmisljenim'' jezikom onda se pravdaju kako je to andjeoski jezik, a sami znaju da nije...
Moja tetka govori hebrejski...(u jezicima) ali ne u crkvi jer nema ko da tumaci. opet video sam na nekom snimku na youtue kako u jednoj crkvi govore 10oro u jezicima, pa se pitam da li oni nisu procitali da ne govori vise od 3!?

=Hriscanin.Hriscanin;18318025]Pozdrav...

па хришћанство се објавило човечанству на просторима где су данас муслиманске земље,Христос је распет у Јерусалиму који је под контролом Јевреја и муслимана,Цариград,тј прерстоница Источног Римског царства и Византије се данас зове Истанбул(што је један од резултата деловања свирепих кршћанских ратова католичке јереси),постоји кинеска православна црква,јапанска,индијска...као што видиш, ко је ТРАЖИО ХРИСТА И ЦРКВУ ЊЕГОВУ могао да је нађе....

Kako?

шта рећи на ову класуичну јеретичку конструкцију...шта је Христ урадио својим силаском на земљу,Страдањем и Васкрсење?Он је основао своју Цркву кроз коју се људи вером у Њега могу спасавати...и дао је ВЛАСТ својим Апостолима да проповедају у име Његово
18А и ја теби кажем: ти си Петар, и на овоме камену сазидаћу цркву своју, и врата паклена неће је надвладати.

19И даћу ти кључеве од царства небескога: и што свежеш на земљи биће свезано на небесима, и што раздријешиш на земљи биће раздријешено на небесима.
Матеј 16,18-19

помињеш *говорење језика*..шта тврдиш..да је твоја тетка *равноапостолна*?па зашто је сишао Свети Дух на Апостоле у виду ватрених језика?па да би проповедали ИСТИНУ незнабожачким народима и ширили Веру Христову...они су добили дар говорења језика да би их разумели сви народи којима иду да проповедају...чему служи тај *дар* који твоја тетка има?да прича старохебрејски међу Србима?значи сврха постојања тога није у ширењу вере међу безбожницима који причају старохебрејски већ уздизање себе?.....проста гордост..а чији је гордост грех?...која је сврха тога?па и демони су духови и они знају старохебрејски..говориш о правилном исповедању....где је послушање ЦРКВИ?или мислиш да је Господ под тим мислио на нешто што ће изумети извесни Џон Смит 1600 година касније?где је власт и рукоположење од самог Христа да осниваш Његову цркву?па јел можеш да добијеш од неовлаштеног лица у некој фирми потпис који би сутра био валидан пред неким судом?да ли би могао сад да кажеш *ево ја оснивам Владу Србије иако немам никакво право на то али сматрам да ја најбоље тумачим Устав Србије*?па како можеш тако нешто да сматраш правилним око вршења Светих Тајни??!!није ли извор сама гордост веровати да сам од себе можеш вршити Свете Тајне без којих у ствари нема ни спасења?
17Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркве, да ти буде као незнабожац и цариник.

18Јер вам кажем заиста: што год свежете на земљи биће свезано на небу, и што год раздријешите на земљи биће раздријешено на небу.
Матеј 18,18-19

Poslednja izmena:
па хришћанство се објавило човечанству на просторима где су данас муслиманске земље,Христос је распет у Јерусалиму који је под контролом Јевреја и муслимана,Цариград,тј прерстоница Источног Римског царства и Византије се данас зове Анкара и главни је град Турске(што је један од резултата деловања свирепих кршћанских ратова католичке јереси),постоји кинеска православна црква,јапанска,индијска...као што видиш, ко је ТРАЖИО ХРИСТА И ЦРКВУ ЊЕГОВУ могао да је нађе....

шта рећи на ову класуичну јеретичку конструкцију...шта је Христ урадио својим силаском на земљу,Страдањем и Васкрсење?Он је основао своју Цркву кроз коју се људи вером у Њега могу спасавати...и дао је ВЛАСТ својим Апостолима да проповедају у име Његово
18А и ја теби кажем: ти си Петар, и на овоме камену сазидаћу цркву своју, и врата паклена неће је надвладати.

19И даћу ти кључеве од царства небескога: и што свежеш на земљи биће свезано на небесима, и што раздријешиш на земљи биће раздријешено на небесима.
Матеј 16,18-19

помињеш *говорење језика*..шта тврдиш..да је твоја тетка *равноапостолна*?па зашто је сишао Свети Дух на Апостоле у виду ватрених језика?па да би проповедали ИСТИНУ незнабожачким народима и ширили Веру Христову...они су добили дар говорења језика да би их разумели сви народи којима иду да проповедају...чему служи тај *дар* који твоја тетка има?да прича старохебрејски међу Србима?значи сврха постојања тога није у ширењу вере међу безбожницима који причају старохебрејски већ уздизање себе?.....проста гордост..а чији је гордост грех?...која је сврха тога?па и демони су духови и они знају старохебрејски..говориш о правилном исповедању....где је послушање ЦРКВИ?или мислиш да је Господ под тим мислио на нешто што ће изумети извесни Џон Смит 1600 година касније?где је власт и рукоположење од самог Христа да осниваш Његову цркву?па јел можеш да добијеш од неовлаштеног лица у некој фирми потпис који би сутра био валидан пред неким судом?да ли би могао сад да кажеш *ево ја оснивам Владу Србије иако немам никакво право на то али сматрам да ја најбоље тумачим Устав Србије*?па како можеш тако нешто да сматраш правилним око вршења Светих Тајни??!!није ли извор сама гордост веровати да сам од себе можеш вршити Свете Тајне без којих у ствари нема ни спасења?
17Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркве, да ти буде као незнабожац и цариник.

18Јер вам кажем заиста: што год свежете на земљи биће свезано на небу, и што год раздријешите на земљи биће раздријешено на небу.
Матеј 18,18-19

aha, to znam, ali koliko su ti ljudi tamo verni to je presudno...

aha, to znam, ali koliko su ti ljudi tamo verni to je presudno...

јел?а ко суди о томе?ти или Бог?ако сте толико верни-где је послушање Цркви Његовој? ... још једном размисли има ли тај који те разрешује и свезује у твојој цркви право то да чини?и спасаваш ли се тако?

Ja ne sudim, ali znam da su tamo pod uticaejm njihovih religija :( tsko jr bar u kini ista stvar kao i sa SPC
Zna se koji je put spasenja...

да,зна се

13Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њим иду.

14 Као што су уска врата и тијесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе.

15Чувајте се од лажнијех пророка, који долазе к вама у одијелу овчијему, а унутра су вуци грабљиви

16По родовима њиховијем познаћете их. Еда ли се бере с трња грожђе, или с чичка смокве?
Матеј 7,13-16

Zurim spremam se da idem...
Ma kakvi, ja samo pitam kako to kada samo oni kazu imaju?
Mislim...bas bzv...
Pokusavam da shavatim to njihovo pa zato pitam.
Znam da neki smatraju da ce ti darovi biti do Hristovog dolaska a neki misle da prestaju ne znam samo kada i kako je to tumacenje, sda nisam sigran da li sam procitao u otkricenju, ali potrazicu bas

To šta sve ovde brabonjaš o ocu pokazuje jasno da nemaš veze ni sa kakvim duhom, a to što te se otac do sada nije odrekao preko novina pokazuje da bi Duh bio na njegovoj strani. :mrgreen:

Što se tiče govorenja jezika, nemaš takav talenat. Iako si etnički Švaba, jedva si se provukao na prijemnom ispitu iz nemačkog i to na plaćanje, a srpski, što bi trebalo da ti je jezik sredine, donekle natucaš. E sad, ne znam dal ovo znači da Duh nije na strani protestanata, ili da si ti lično zakinut.

Al, ima jedan posredni dokaz. Donedavno je trećina nemačkih regruta mokrila u krevet. Taj broj se smanjivao kako se smanjivao uticaj katoličke i protestantskih crkvi. Ja bi reko da nema Duha tamo gde se regruti upišavadu u krevet. :lol:

Back