Duh Sveti

Slazem se, ali oper kada govorimo o denominacijama moramo uzeti u obzir da sva crkva kao mesto okupljanja, kao zajednica ima reazlike izmedju sebe iako su pod istim imenom, i zavisi od propovedaca samog. U Crkvu u koju ja idem je sve u skladu sa Biblijom.
naravno da smo mi hram Boziji i da svakio za sebe mora da steken cisto srce(da ga Bog ocisti) kako bi uselio Duha svoga u to srce...
Vecina tih kao sto su ovi u videu su pod uticajem sotone izmanipulisani, ali kao sto je Mona* vec rekla na osobi se vidi da li ima ili ne Duha Svetoga, a ja poznajem nekolicinu ludi u crkvi koji imaju, i vidi im se, i po delima njihovim.
Kada govore ''izmisljenim'' jezikom onda se pravdaju kako je to andjeoski jezik, a sami znaju da nije...
Moja tetka govori hebrejski...(u jezicima) ali ne u crkvi jer nema ko da tumaci. opet video sam na nekom snimku na youtue kako u jednoj crkvi govore 10oro u jezicima, pa se pitam da li oni nisu procitali da ne govori vise od 3!?
Sve crkve su danas pod kontrolom, bilo da se radi o protestanskim ili bilo kojim drugim. Ekumenizam se uvukao u crkve, Papa želi da kontroliše ceo svet...i sve to ide postepeno.
Ne sumnjam u tvoje dobre namere i život po Svetom Pismu, ali sumnjam u one koji stoje iza tvoje crkve.
Da li je tvoja tetka učila Hebrejski, ili se jednog dana probudila znajući taj jezik? I na šta misliš kada kažeš "u jezicima"?
Mislim da bi se trebao skloniti od svega toga, jer meni to miriše na okultizam.

Sve crkve su danas pod kontrolom, bilo da se radi o protestanskim ili bilo kojim drugim. Ekumenizam se uvukao u crkve, Papa želi da kontroliše ceo svet...i sve to ide postepeno.
Ne sumnjam u tvoje dobre namere i život po Svetom Pismu, ali sumnjam u one koji stoje iza tvoje crkve.
Da li je tvoja tetka učila Hebrejski, ili se jednog dana probudila znajući taj jezik? I na šta misliš kada kažeš "u jezicima"?
Govorenje jezicima danas, misli se u transu a ne ako neko nauci, i jeste i delo demona i jeste okultizam ...

Inace govorenje jezicima je imalo svrhu samo u 1 veku i jedino tada je bilo pod uticajem svetog Duha...

Poslednja izmena:
Može li sposobnost “govorenja jezicima” potjecati od nekog drugog, a ne od pravog Boga?
1. Jovanova. 4:1: “Ljubljeni, ne vjerujte svakoj izjavi koju je navodno nadahnuo Bog [“Ne vjerujte svakom duhu”, JB], nego ispitajte potječu li takve izjave od Boga!” (Vidi i Mateja 7:21-23; 2. Korinćanima 11:14, 15.)

U naše vrijeme pentekostalci, baptisti, pa i rimokatolici, episkopalisti, metodisti, luterani i prezbiterijanci tvrde da imaju čudesni dar govorenja stranim jezicima. Isus je rekao da će njegove učenike sveti duh “uputiti u svu istinu” (Ivan 16:13). Da li pripadnici svake od tih crkava vjeruju da su i pripadnici drugih crkvi koji također “govore jezicima” upućeni “u svu istinu”?
Je li to uopće moguće kad nisu jedinstveni? Koji im duh omogućava da “govore jezicima”?
U zajedničkoj izjavi vjerskog pokreta Fountain Trust i evangeličkog vijeća Anglikanske crkve priznalo se: “Svjesni smo činjenice da do sličnih pojava može doći i pod okultnim/demonskim utjecajem” (Gospel and Spirit, travanj 1977, stranica 12).

U knjizi koja govori o današnjim vjerskim pokretima na američkom kontinentu stoji da je na Haitiju “govorenje jezicima” karakteristično i za pentekostalne i za vudu religije (Religious Movements in Contemporary America, urednici Irving Zaretsky i Mark Leone, citirana izjava Luthera Gerlacha, Princeton, New Jersey, SAD, 1974, stranica 693). (Vidi i 2. Solunjanima 2:9, 10.)

Biblija ukazuje na to do kada su hrišćani trebali imati “dar jezika”.

Prema biblijskom izvještaju, taj dar i drugi darovi duha dobivali su se polaganjem ruku apostola Isusa Hrista ili u njihovoj prisutnosti (Djela 2:4, 14, 17; 10:44-46; 19:6; vidi i Dela apostolska 8:14-18).

Dakle, kad su umrli apostoli i oni koji su preko njih dobili te darove, više nije bilo čudesnih darova koji su bili posledica delovanja Božjeg duha. To je objašnjenje u skladu sa svrhom tih darova, koja je opisana u Jevrejima 2:2-4.

Svrha govorenja jezicima u 1 veku:

Isus je na početku svoje službe zapovjedio svojim učenicima da dobru vijest o Božjem Kraljevstvu propovijedaju samo Židovima (Matej 10:6; 15:24). Zbog toga su njegovi učenici rijetko odlazili izvan područja na kojem su živjeli uglavnom Židovi. No to se ubrzo trebalo promijeniti.
Kratko nakon svoje smrti 33. godine uskrsnuli Isus zapovjedio je svojim sljedbenicima da “načine učenike od ljudi iz svih naroda”. Rekao im je i da će biti njegovi svjedoci “sve do kraja zemlje” (Matej 28:19; Djela apostolska 1:8). Da bi mogli propovijedati dobru vijest u tolikim zemljama, trebali su znati mnoge jezike, a ne samo hebrejski.
No mnogi od tih prvih učenika bili su “neuki i obični” (Djela apostolska 4:13). Kako su onda mogli propovijedati u udaljenim zemljama u kojima su se govorili jezici za koje možda nikada nisu ni čuli, a kamoli ih govorili? Sveti duh dao je nekima od tih revnih propovjednika čudesnu sposobnost da tečno govore jezike koje nikada prije nisu učili i da na tim jezicima propovijedaju.

Dakle dar govorenja jezicima ispunio je dvostruku svrhu. Kao prvo, taj je dar bio znak da kršćani u 1. stoljeću imaju Božju podršku. Kao drugo, puno im je pomogao da propovijedaju ljudima koji su govorili raznim jezicima, i da tako izvrše svoj zadatak. D

U knjizi koja govori o današnjim vjerskim pokretima na američkom kontinentu stoji da je na Haitiju “govorenje jezicima” karakteristično i za pentekostalne i za vudu religije (Religious Movements in Contemporary America, urednici Irving Zaretsky i Mark Leone, citirana izjava Luthera Gerlacha, Princeton, New Jersey, SAD, 1974, stranica 693). (Vidi i 2. Solunjanima 2:9, 10.)

Opet lupaš gluposti. U voudonu nema "govorenja jezicima".

Ne, nego kada je bila krstena Duhom Svetim
Da, ko stoji iza crkve?
Papa? Ne, jer mi odmah odbacujem jer vidimo sta je dobro a sta ne, ima par crkava iz NS koje su isto baptisticke, pa propiovedaju drugacije, slicno ekunmenizumu, ali mi ne, ne mozes da govorid da se uvukao u sve...

Govorenje jezicima danas, misli se u transu a ne ako neko nauci, i jeste i delo demona i jeste okultizam ...

Inace govorenje jezicima je imalo svrhu samo u 1 veku i jedino tada je bilo pod uticajem svetog Duha...

Mona* dar jezika ume da se prepozna da li je od demona ili Boga...
npr ovi u transu sto padaju na zemlju i rade kojekave stvari su ti...demonizovani
a ovi sto noramlno govore ne!

zasto je imalo svrhu samo u 1.veku?
I dan danas postoji...

Da, ko stoji iza crkve?
Papa? Ne, jer mi odmah odbacujem jer vidimo sta je dobro a sta ne, ima par crkava iz NS koje su isto baptisticke, pa propiovedaju drugacije, slicno ekunmenizumu, ali mi ne, ne mozes da govorid da se uvukao u sve...

npr ovi u transu sto padaju na zemlju i rade kojekave stvari su ti...demonizovani

I dan danas postoji...
Ne postoji... propoveda se vec 100 godina u svim zemljama sveta, nema potrebe za tim darom...
hriscanstvo je rasprostanjeno na zeloj zemlji odavno...

i govorenje jezicima je pod transom... tj u transu... inace nije moguce..

Ne postoji... propoveda se vec 100 godina u svim zemljama sveta, nema potrebe za tim darom...
hriscanstvo je rasprostanjeno na zeloj zemlji odavno...

i govorenje jezicima je pod transom... tj u transu... inace nije moguce..

A sta je sa samo ''izgradjivanjem'' kada govori u jezicima Bogu, govore tajne i govore Bogu... Duhom Sveti govori kroz nas...
Trans, kakv mislis to je bitno, jer se pod tim podrazumeva ono sto rade demonizovani u svojim ''crkvama'' i gde im ide pena na usta, valjaju se po podu skakucu... to vec nije od Boga

I zasto onda dar ''tumacenje jezika'', kada se u crkvi gde svi govore isti jezik neko moli (najvise 3) u jezicima onda da se moli ali samo ako ima tumaca a ovako ako ga nema da ne govori, jer kako da neko kaze amin kada ne zna sta si govorio? cemu onda to?

Da, ko stoji iza crkve?
Ne, ja samo kažem da vrhove crkvi kontrolišu jezuiti. E sad, možda postoje u nekim mestima crkve koje još uvek nisu pritisnute...Jedan pop će ostati bez posla ako ne prihvati koncept koji mu se nameće, a i samim popovima je mili novac i to da se prehrane od samog Tvorca. Dakle, cilj je da se sve crkve sjedine...prvo se kontrolišu vrhovi crkvi, a onda ovi bivaju primorani da sve njihove crkve polako dovode u red. Tako da treba biti neutralan po tom pitanju, ne treba ti nikakava crkva...možeš biti sa prijateljima koji su pobožni, okupljati se sa njim i pričati o uzvišenim stvarima....ne treba crkva da bude pokretač toga. Nadam se da me razumeš.

I dan danas postoji...
Pazi...moj lični stav po tom pitanju. Zašto bi Tvorac nekom dao spoznaju više jezika u ovom sada trenutku? Koja je svrha? U trenutku kada se istina može širiti na razne načine...dovoljan ti je jedan jezik da bi spoznao istinu. U vreme apostola nije postojala ova mogućnost koja danas postoji, da se istina širi na veoma brz način, pa je Tvorac intervenisao na poseban način. Mislim da za tim sada nema potrebe.

Ne, ja samo kažem da vrhove crkvi kontrolišu jezuiti. E sad, možda postoje u nekim mestima crkve koje još uvek nisu pritisnute...Jedan pop će ostati bez posla ako ne prihvati koncept koji mu se nameće, a i samim popovima je mili novac i to da se prehrane od samog Tvorca. Dakle, cilj je da se sve crkve sjedine...prvo se kontrolišu vrhovi crkvi, a onda ovi bivaju primorani da sve njihove crkve polako dovode u red. Tako da treba biti neutralan po tom pitanju, ne treba ti nikakava crkva...možeš biti sa prijateljima koji su pobožni, okupljati se sa njim i pričati o uzvišenim stvarima....ne treba crkva da bude pokretač toga. Nadam se da me razumeš.

Pazi...moj lični stav po tom pitanju. Zašto bi Tvorac nekom dao spoznaju više jezika u ovom sada trenutku? Koja je svrha? U trenutku kada se istina može širiti na razne načine...dovoljan ti je jedan jezik da bi spoznao istinu. U vreme apostola nije postojala ova mogućnost koja danas postoji, da se istina širi na veoma brz način, pa je Tvorac intervenisao na poseban način. Mislim da za tim sada nema potrebe.

Slazem se sa gornjim postom, ali kod nas baptista propovedac/svestenik/pastor ne priam platu ili tako nesto... (kako god hoces) ne uzima nikakve pare za to, ''staresine'' koje iskreno ljube Boga, ce radije umreti nego pridruziti se ekumeni i napustiti Boga i celu zajednicu odvuci u proast...

sto se drugog posta tice:

I zasto onda dar ''tumacenje jezika'', kada se u crkvi gde svi govore isti jezik neko moli (najvise 3) u jezicima onda da se moli ali samo ako ima tumaca a ovako ako ga nema da ne govori, jer kako da neko kaze amin kada ne zna sta si govorio? cemu onda to?

A sta je sa samo ''izgradjivanjem'' kada govori u jezicima Bogu, govore tajne i govore Bogu... Duhom Sveti govori kroz nas...
Trans, kakv mislis to je bitno, jer se pod tim podrazumeva ono sto rade demonizovani u svojim ''crkvama'' i gde im ide pena na usta, valjaju se po podu skakucu... to vec nije od Boga

Back