Dugotrajni COVID-19 može da utiče na svaki organ u telu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.364
Kako pandemija COVID-19 ulazi u treću godinu, nove studije su otkrile da dugotrajni efekti infekcije COVID-19 mogu uticati na mozak, kao i na druge vitalne delove tela.

https://www.msn.com/en-us/health/me...an-in-the-body-health-expert-warns/ar-AAV3jnW

Dr Zijad Al-Ali, šef istraživanja i razvoja u bolnici Saint Louis VA i direktor Centra za kliničku epidemiologiju u zdravstvenom sistemu Sent Luisa za pitanja veterana, rekao je za KCBS Radio „Pitajte stručnjaka“ da koronavirus ima potencijal da utiče svaki organ u telu.

„Ono što sada znamo o tome je da može uticati na mozak, a kod nekih ljudi može dovesti do zamagljivanja mozga ili da utiče na to kako pamte stvari“, rekao je on.

Ne samo da produženi COVID-19 utiče na mozak, već ima i potencijal da ošteti druge organe u telu, uključujući izazivanje dugotrajnog umora, slabosti, srčanih oboljenja i novonastalog dijabetesa, rekao je Al-Ali.

„To bukvalno može da utiče na svaki organ u telu“, upozorio je on. „Ne postoji nijedan organ koji smo gledali u poslednjih nekoliko godina kod ljudi sa dugotrajnim COVID-om, a da nismo videli da je pogođen.

lk.png

Poslednja izmena od moderatora:
Kako pandemija COVID-19 ulazi u treću godinu, nove studije su otkrile da dugotrajni efekti infekcije COVID-19 mogu uticati na mozak, kao i na druge vitalne delove tela.

https://www.msn.com/en-us/health/me...an-in-the-body-health-expert-warns/ar-AAV3jnW

Dr Zijad Al-Ali, šef istraživanja i razvoja u bolnici Saint Louis VA i direktor Centra za kliničku epidemiologiju u zdravstvenom sistemu Sent Luisa za pitanja veterana, rekao je za KCBS Radio „Pitajte stručnjaka“ da koronavirus ima potencijal da utiče svaki organ u telu.

„Ono što sada znamo o tome je da može uticati na mozak, a kod nekih ljudi može dovesti do zamagljivanja mozga ili da utiče na to kako pamte stvari“, rekao je on.

Ne samo da produženi COVID-19 utiče na mozak, već ima i potencijal da ošteti druge organe u telu, uključujući izazivanje dugotrajnog umora, slabosti, srčanih oboljenja i novonastalog dijabetesa, rekao je Al-Ali.

„To bukvalno može da utiče na svaki organ u telu“, upozorio je on. „Ne postoji nijedan organ koji smo gledali u poslednjih nekoliko godina kod ljudi sa dugotrajnim COVID-om, a da nismo videli da je pogođen.

Pogledajte prilog 1120216
Другим речима од чега год да оболите у наредном периоду третираће се да је због ковид-19.
Није важно то што је у питању генетски модификвана хране - не разболео си се због ковид-19!
Није важно што си се разболео због разних отровних супстанци у храни - раболео си се због ковид-19!
Није важно што си се разболео због недостатка физичких активности - крив је ковид-19!...
.
.
.
Заиста, да ли је могуће да има оних који ће да прихвате баш све теорије завере које вам сервирају ковид- пропагандисти?

To isto moze i moglo je da se desi i od jace prehlade.Moja sestra je umrla od mozdanog udara,jer nije dobro osusila kosu,a legla je da spava i ujutru nije mogla da ustane.Umirali su ljudi od zapalenja pluca i kada nije bilo kovida,ifarkta,dijabetesa.cak su neki umirali,a nije se moglo utvrditi od cega.

sad će @bas kao da nam objasni da ne utiče na njegov mozak, on čovek završio ubrzano napredni vajber dojava kurs iz biohemije i inženjeringa
pa cekaj, jel sam ti ja kriv sto na tebe utice, a na mene ne?
i onda sam ponudio objasnjenje: dok tebi zuji taj jonizator, ja pijem vitamine i minerale, evo bas sam gutnuo kvercetin sa casom vina.
moze biti i da sam ja koronu pokupio od dece, a ti od odraslih. ko ti kriv kada se sudaras sa kolegama/strankama, a kod mene siroko, visoko, prostrano - moja kompanija je cak imala nevidjeni rast jer je preuzela poslove drugih koji se nisu zastitili od korone, pa su te poslove izgubili, jer su im zaposleni masovno poboljevali

danas sam trebao da idem da kupim novi auto, cekirao sam kamaticu ybg 5%, ali zena kaze da cekam, htela bi za mesec dana mozda neki skuplji
auto pre bio 3%, da ne bude samo sada 7-8% kamatica dok se ona smilujje, da ne ponestanu cipovi, pa da ne bude nista novo, jer porse vec nema, stala proizvodnja, ali ja nacisticke i ne bih uzimao, pa nek crknu dusmani, da ti se zavrti u glavi, pa da mi kaes de taj NACI WAGEN KUPI?
to ti je isto korona VAKS posledica u vugla, da svuda vidis samo kukaste krstove:

Poslednja izmena:

Back