Ideeeeeemooooo!!! , kako su momci kidali na moto skupu to je strasno... Carevi!!!
У општој декаденцији уметности, моде, морала, свега, имамо случајеве да се неки правац у том општем паду ипак некако издвоји и створи лепоту своје врсте. То се десило са импресионизмом у сликарству и а и са Хеви металом у музици а чему је умногоме придонола сличност са класичном музиком.
Да људи мало мање слушају зов крда и његове правце, његове "ин" , његову моду коју неко диктира а стадо следи, а мало више сами себе, видели би да је класика извориште естетског утиска кога нам може дати најузвишенија од свих уметности, музика. Хеви метал са својим варијацијама мелодије, високим тоновима од неколико октава и уопште идеологијом која га прати, све до изгледа певача, чини ренесансу класике у својеврсном виду. Нарочито ми се свиђа дуга коса тог времена. Уопште, и мушкарци би требало да носе дугу косу. Ко је то прописао да мушкарац мора бити кратке косе? Неки вођа стада? И од изгледа друштво је створило табу и догме. Бити униформисан, кратко подшишан, уредан. Бити ствар, број, униформа.. лице које не мисли него слуша наредбе.
Када сам отишао у војску и када су почели да шишају мене и остале схватио сам где се налазим, у статичном друштву, у мравињаку. За војску, за државу би најбоље било да нестане индивидуалност, да будемо сви исти. Униформе томе и служе! Тада су ме ошишали по "пс"... али више неће. Ма колико то не било у складу са конзервативним обичајима препарираног друштва.
Poslednja izmena: