Dubrovnik,ici ili ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cene u grckoj i hrvatskoj nisu iste
ne kaze se dzabe skup ko grcka

Šta podrazumevaš pod skupim? Apartman gde je noćenje 10€ ili hotel gde je 150€?
Isto je i u Dubrovniku, ima skupljih i manje skupih mesta za odmor. Jedina razlika je što u grčkoj nećeš dobiti batine ili ti neće gurnuti auto u more zbog Srpskih tablica, dok je verovatnoća za to u Dubrovniku velika.

cene u grckoj i hrvatskoj nisu iste
ne kaze se dzabe skup ko grcka

Cena dvokrevetnog apartmana na Tasosu, ne vezano za agenciju, prosle godine je bio 30e. sto znaci za jednog 15e.
Isto prosle godine, MAJ mesec, van sezone-Dubrovnik 15e i to po preporuci. Ali smo zato, isto prosle godine u Opatiji nocenje placali 20e po osobi.

I na sta si mislio da je skuplje?

A o trosku u hr i iste godine u gr- necu da pisem.

Šta podrazumevaš pod skupim? Apartman gde je noćenje 10€ ili hotel gde je 150€?
Isto je i u Dubrovniku, ima skupljih i manje skupih mesta za odmor. Jedina razlika je što u grčkoj nećeš dobiti batine ili ti neće gurnuti auto u more zbog Srpskih tablica, dok je verovatnoća za to u Dubrovniku velika.

evo meni svaki put polupaju auto i bace ga u more:hahaha:
dubrovnik je najelitnije letovaliste u hrvatskoj i nije merilo,noc u vili argentini mislim da kosta 7000e pa sta sad...
govorim ti o vanpansionskim stvarima,pice u gradu,vecera u restoranu,e te stvari su mnogo jeftinije nego u grckoj,pice ti je svuda 2-5e,vecera za dvoje u 90% mesta je 20-30e i to ako jedes ribu,sto je u grckoj recimo nemoguce,na skijatosu nismo mogli da veceramo ispod 50e
na kraju krajeva,ono sto mene generalno nervira je sto ljudi koji nisu isli tamo pricaju kako je tamo ,stvar je prosta ako hoces odes ako neces ne odes

Cena dvokrevetnog apartmana na Tasosu, ne vezano za agenciju, prosle godine je bio 30e. sto znaci za jednog 15e.
Isto prosle godine, MAJ mesec, van sezone-Dubrovnik 15e i to po preporuci. Ali smo zato, isto prosle godine u Opatiji nocenje placali 20e po osobi.

I na sta si mislio da je skuplje?

A o trosku u hr i iste godine u gr- necu da pisem.

moje iskustvo sa grckom
2000e 10 dana na skijatosu nas dvoje gladni i zedni nije moglo da nas pokrpi 100e dnevno
za te pare tj 1000e 7 dana u rovinju sve full
i jos nesto opatija i dubrovnik su najskuplja mesta u hrvatskoj sto tasos nije u grckoj

Poslednja izmena:
moje iskustvo sa grckom
2000e 10 dana na skijatosu nas dvoje gladni i zedni nije moglo da nas pokrpi 100e dnevno
i jos nesto opatija i dubrovnik su najskuplja mesta u hrvatskoj sto tasos nije u grckoj

Pricamo o smestaju, ne znaci da na Tasosu nema smestaj za 100e noc ili na Skiatosu npr za 40e noc! Pricamo o smestaju, ne o hrani.
Isto tako ima i Dubrovnik za 15e, ali i Rovinj za 100. Zavisi kakav smestaj zelis!

Pricamo o smestaju, ne znaci da na Tasosu nema smestaj za 100e noc ili na Skiatosu npr za 40e noc! Pricamo o smestaju, ne o hrani.
Isto tako ima i Dubrovnik za 15e, ali i Rovinj za 100. Zavisi kakav smestaj zelis!

ma smestaj me ne zanima mislim to je kako se snadjes,govorim o banpasionskoj potrosnji iskreno,hrvatska je tu mnogo povoljnija,cene po prodavnicama su kao u bgd ako ne i jeftinije a cene po kaficima kao kod nas,grca mi je tu bila mnogo skuplja,ali lepo se ti provedi gde god isla

evo meni svaki put polupaju auto i bace ga u more:hahaha:
dubrovnik je najelitnije letovaliste u hrvatskoj i nije merilo,noc u vili argentini mislim da kosta 7000e pa sta sad...
govorim ti o vanpansionskim stvarima,pice u gradu,vecera u restoranu,e te stvari su mnogo jeftinije nego u grckoj,pice ti je svuda 2-5e,vecera za dvoje u 90% mesta je 20-30e i to ako jedes ribu,sto je u grckoj recimo nemoguce,na skijatosu nismo mogli da veceramo ispod 50e
na kraju krajeva,ono sto mene generalno nervira je sto ljudi koji nisu isli tamo pricaju kako je tamo ,stvar je prosta ako hoces odes ako neces ne odes

Evo meni su psovali majku Srpsku u centru Dubrovnika, u samom starom gradu. Na sreću, bilo nas je nekoliko, a svi blizu 2 metra, a njih izgleda nije bilo dovoljno da urade nešto više.
Dobar obrok u Grčkoj možeš da nađeš već od 5-6€, ali oni kvalitetniji jesu oko 10-ak€. Gde god sam bio u Grčkoj, a bio sam na dosta različitih destinacija, ribe je bilo koliko želiš. Svi plodovi mora su zastupljeni u velikim količinama.
Sa druge strane, Dubrovnik meni nije lep grad. Ne privlači me i tamo sebe ne vidim više. Ima u Hrvatskoj mnogo lepših gradova i lepših mesta za odmor. Naravno, zbog situacije koju su sami Hrvati napravili, niko ko ne želi da se kocka neće tamo otići.

moje iskustvo sa grckom

Hmmm, malo mi ovo deluje čudno. Mi išli avionom na Krf (supruga, ja i dvoje dece), rentirali auto, svaki dan jeli u restoranu bar jedan obrok i opet prošli ispod 2000€, uz sve kupovine za decu i nas. Pre toga avionom na Pargu (tada sa jednim detetom) i opet ispod te cifre. Prošle godine išli autom, obišli pola Halkidikija, uz noćenje u Skoplju... opet ispod te cifre. Ali dobro, svako ima pravo da uživa u odmoru na svoj način i troši koliko može i želi.
A najvažnije je da su nas svuda dočekali uz osmeh. U svakom mestu smo posetili crkvu i u njih smo ulazili sa osmehom, a Grci nas sa osmehom posmatrali. Jednostavno, tamo se osećam kao kod kuće.
I u Hrvatskoj ima lepih mesta, ali atmosfera tamo nije dobra za nas, recimo nekih 100-tinak godina unazad.

Stavros je osvedočeni ustaša, koji stiže automobilom za 4 sata iz Beograda do Rovinja, a inače se predstavlja kao pandur i preti preko p.p. Patološki lažov

Ma te zadrigle ustase osetim odmah,a nije ih tesko ni primetiti.Nasi moderatori tolerisu sve,idi na neki hrvatski forum pa pricaj za hrvate nesto ovako.Jos se gratis reklamiraju,sami smo krivi,oni su pametni dok mi glumimo kulturu i demokratiju prema njima.

U Hrvatskoj "nova moda" - krađa srpskih registarskih tablica
FoNet 02.03.2010 11:57

U Hrvatskoj je, kada su automobili iz Srbije u pitanju, zavladala "nova moda" - krađa registarskih tablica koje se potom najverovatnije čuvaju kao suveniri

Ta informacija je, na nedavnom predstavljanju turističke ponude Hrvatske u Beogradu, nekako promakla bez primedbi i komentara.
Dao ju je, inače, načelnik uprave hrvatske policije Zoran Ničeno koji je rekao da nije otkriven nijedan slučaj zloupotrebe ukradenih tablica, pa se pretpostavlja da se kradu da bi bile suveniri.
On je dodao da to nije specifično samo za tablice iz Srbije, već da se često radi u Zagrebu sa registarskim oznakama Splita, i obrnuto, i da je to uglavnom delo fudbalskih navijača Dinama i Hajduka.
Ničeno je predočio da je tokom prošlogodišnje turističke sezone u Hrvatskoj oštećeno 13 automobila iz Srbije, i oni su uglavnom išarani, a da su u četiri slučaja uhvaćeni i procesuirani počinioci.
Najveći broj slučajeva, precizirao je on, vezan je za blokiranje parkinga, a oštećenja su se radila i na automobilima iz drugih država, ne samo srpskim.
Kada su u pitanju napadi na državljane Srbije, prema podacima hrvatske policije prošle godine bila su dva i oba počinioca su uhvaćena, a u četiri slučaja došlo je do tuče državljana Srbije i Hrvatske u noćnim klubovima i u "veselom stanju" učesnika, pa su podnete prekršajne prijave protiv svih.
Ničeno je otkrio još jednu "specifičnost" napada na turiste, da Srbi prolaze mnogo bolje od Italijana, jer na turiste iz te zemlje ima mnogo više napada, koji završavaju njihovim - bacanjem u more.
Kada je Ničeno nastavio da priča o vrstama napada na druge turiste, prekinuo ga je hrvatski ministar turizma Damir Bajs, objašnjavajući da su u Beograd došli da pričaju o lepim stranama svog turizma, a ne o ružnim.

ja sam bio i u sushtini lep je grad za shunjati se i videti,ali je skupo,poredjenja radi ruchak za dvoje,jednako je 5 dana smeshtaja u H.Novom...toliko...i da ne zanemarim...imate tablu sa velikosrpskim zlochinima koji su srushili ceo Dubrovnik,ali svejedno,te zgrade su i dalje stare i lepe,iako "ne postoje" jer smo ih srushili...

FoNet 02.03.2010 11:57

U Hrvatskoj je, kada su automobili iz Srbije u pitanju, zavladala "nova moda" - krađa registarskih tablica koje se potom najverovatnije čuvaju kao suveniri

Ta informacija je, na nedavnom predstavljanju turističke ponude Hrvatske u Beogradu, nekako promakla bez primedbi i komentara.
Dao ju je, inače, načelnik uprave hrvatske policije Zoran Ničeno koji je rekao da nije otkriven nijedan slučaj zloupotrebe ukradenih tablica, pa se pretpostavlja da se kradu da bi bile suveniri.
On je dodao da to nije specifično samo za tablice iz Srbije, već da se često radi u Zagrebu sa registarskim oznakama Splita, i obrnuto, i da je to uglavnom delo fudbalskih navijača Dinama i Hajduka.
Ničeno je predočio da je tokom prošlogodišnje turističke sezone u Hrvatskoj oštećeno 13 automobila iz Srbije, i oni su uglavnom išarani, a da su u četiri slučaja uhvaćeni i procesuirani počinioci.
Najveći broj slučajeva, precizirao je on, vezan je za blokiranje parkinga, a oštećenja su se radila i na automobilima iz drugih država, ne samo srpskim.
Kada su u pitanju napadi na državljane Srbije, prema podacima hrvatske policije prošle godine bila su dva i oba počinioca su uhvaćena, a u četiri slučaja došlo je do tuče državljana Srbije i Hrvatske u noćnim klubovima i u "veselom stanju" učesnika, pa su podnete prekršajne prijave protiv svih.
Ničeno je otkrio još jednu "specifičnost" napada na turiste, da Srbi prolaze mnogo bolje od Italijana, jer na turiste iz te zemlje ima mnogo više napada, koji završavaju njihovim - bacanjem u more.
Kada je Ničeno nastavio da priča o vrstama napada na druge turiste, prekinuo ga je hrvatski ministar turizma Damir Bajs, objašnjavajući da su u Beograd došli da pričaju o lepim stranama svog turizma, a ne o ružnim.

Ne mogu da razumem bilo koga iz Srbije ko ode na HR primorje.Ali,bas ne mogu da nadjem jedan razlog da bi isao tamo da letuje.Milion raloga ima da ne ide.Neka se hrvati iz srbije ne reklamiraju ovde,idite i srecan vam put,ako se i ne vratite necemo kukati za vama.

stavrose (gde nadje ovaj nik...verovatno provociraš),
ne kaže se skup ko grčka, nego dužan ko grčka.
ako već izvaljuješ ovakve gluposti prvo se informiši
i još nešto, pojma ti nemaš o cenama u grčkoj, a dokaz za to su upravo tvoji sunarodnici koji su počeli u velikom broju da posećuju grčku, baš zbog bega od hrvatske skupoće
i samo da ti kažem da porediti hrvatsku i grčku nije moralno prema grcima i nije fer prema hrvatima jer se poredi nešto što je neuporedivo
ima hrvatska simpatično priobalje za svoje potrebe i potrebe madjarskih i čeških kuvarica, tu i tamo naleti poneka nemačka bakica da se slika na magarcu u dubrovniku i to je sve. ne treba podgrevati lažne nade hrvatima da imaju neki turizam i da tako zadojeni neznanjem posećuju srpske forume i da se svađaju bez razloga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back