ДСС: Ако косово прогласи независност- НЕ УЛАЗИМО У НАТО

Ne to je umetnicko epsko delo vladike Rada i nema veze sa spletkama, a taj citat ni sa istorijom, kao sto ni Sotrin scenario za film nema veze sa recima Lazara Hrebeljanovica pred bitku jer one nisu nigde zapisane i ne postoji bilo kakav validan materjalni dokaz sta je on pricao tada a kamoli da je bas to rekao.

Nije bitan dokaz kad su ovakve stvari u pitanju (tesko dokazive), vec je bitno narodno predanje od usta do usta. Zato ovaj citat ima veze (i te kakve) sa istorijom.

Ima mozda za one koji uce istoriju iz filmova ili pesama ,kaze u narodnom predanju da je Marko Kraljevic cedio vodu iz suve Drenovine devet godina stare i da se jurio sa vilama i dvoglavim arapima al to ne znaci da je to istina i pored nesporene umetinicke vrednosti tih pesama i predanja.

To nije istina, ali ovaj citat je istina, a sustina je skoro ista kao sto je naveo i Salom, znaci, to je to!

Јаооооојјјјјјјј....када сад' нисам пао са столице...........мајкоооооооооо...........
па све бисер до бисера:

Tihom procedurom Euleks dolazi u pokrajinu
Politika - Pre 4 sata

Brisel, 15. februara - Predstavnici zemalja članica Evropske unije doneli su odluku o slanju Euleks misije na Kosovo usvajanjem Operativnog plana, koja bi trebalo da bude verifikovana takozvanom pismenom ili tihom procedurom do sutra u podne, potvrdili su danas diplomatski izvori u EU. To znači da će se odluka do sutra "nalaziti na stolu" a smatraće se važećom ukoliko nijedna od 27 zemalja članica EU ne bude podnela prigovor u pomenutom roku.

Ova vrsta procedure bi trebalo, prema istim izvorima, da državama poput Kipra, Rumunije i Španije, a možda i Grčke i Slovačke, ostavi mogućnost da budu "konstruktivno uzdržane", odnosno da ne moraju potpisom da potvrđuju saglasnost sa odlukom o misiji, već prećutno.

Kada je reč o priznanju najavljene jednostrano proklamovane nezavisnosti srpske pokrajine, slovenački diplomatski izvori u Briselu potvrdili su da će se ono ticati pojedinačnog stava država članica, a da će EU pre ponedeljka, kada zaseda Savet ministara EU, formulisati zajednički stav prema proklamaciji o nezavisnosti Kosova, za koju se veruje da će biti obznanjena u Prištini u nedelju u 17 časova. Kao zemlje koje bi prve, već tokom naredne sedmice, priznale jednostrano proglašenu nezavisnost srpske pokrajine pominju se Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija. O formulaciji zajedničkog stava EU uglavnom se govori kao o "primanju na znanje" odluke o nezavisnosti Kosova, ali se još nagađa da li će taj stav biti iznet pod nazivom zajedničke platforme, izjave, deklaracije ili zaključka. Tako će, prema zvaničnim briselskim izvorima, EU zauzeti jedinstven stav o budućnosti Kosova bez izričitog pominjanja reči nezavisnost, koristeći se najverovatnije eufemizmom "o promenjenoj političkoj realnosti na Balkanu" ili će se izjasniti "povodom najnovijih događaja na Balkanu".

Za razliku od nekoliko prethodnih nedelja, kada se od visoko rangiranih diplomata u EU moglo čuti pregršt zvaničnih i nezvaničnih izjava o svetloj budućnosti Srbije u Evropskoj uniji ili "širom otvorenim vratima" i "ubrzanoj proceduri", danas je taj stav, doduše još nezvaničan, poprimio drugačiji ton - jer EU verovatno ništa neće ponuditi Srbiji u nedeljama koje slede, pa čak ni politički sporazum koji je bio na stolu koliko do juče. Njegova uloga je bila da pomogne izboru Borisa Tadića za predsednika Srbije, objasnio je danas jedan visoki evropski zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan.

O interpretaciji jednostranog proglašenja nezavisnosti koju priprema kosovska skupština niko u Briselu ne želi da govori, čak ni nezvanično. Na pitanje da li će i kada Albanci proglasiti nezavisnost ili nameru u proglašenju iste odgovor je da će u nedelju biti slavlja u Prištini i da su hiljade Albanaca iz inostranstva već pohrlile na Kosovo da proslave nezavisnost.

Vladimir Jokanović

Јаооооојјјјјјјј....када сад' нисам пао са столице...........мајкоооооооооо...........
па све бисер до бисера:

Tihom procedurom Euleks dolazi u pokrajinu
Politika - Pre 4 sata

Brisel, 15. februara - Predstavnici zemalja članica Evropske unije doneli su odluku o slanju Euleks misije na Kosovo usvajanjem Operativnog plana, koja bi trebalo da bude verifikovana takozvanom pismenom ili tihom procedurom do sutra u podne, potvrdili su danas diplomatski izvori u EU. To znači da će se odluka do sutra "nalaziti na stolu" a smatraće se važećom ukoliko nijedna od 27 zemalja članica EU ne bude podnela prigovor u pomenutom roku.

Ova vrsta procedure bi trebalo, prema istim izvorima, da državama poput Kipra, Rumunije i Španije, a možda i Grčke i Slovačke, ostavi mogućnost da budu "konstruktivno uzdržane", odnosno da ne moraju potpisom da potvrđuju saglasnost sa odlukom o misiji, već prećutno.

Za razliku od nekoliko prethodnih nedelja, kada se od visoko rangiranih diplomata u EU moglo čuti pregršt zvaničnih i nezvaničnih izjava o svetloj budućnosti Srbije u Evropskoj uniji ili "širom otvorenim vratima" i "ubrzanoj proceduri", danas je taj stav, doduše još nezvaničan, poprimio drugačiji ton - jer EU verovatno ništa neće ponuditi Srbiji u nedeljama koje slede, pa čak ni politički sporazum koji je bio na stolu koliko do juče. Njegova uloga je bila da pomogne izboru Borisa Tadića za predsednika Srbije, objasnio je danas jedan visoki evropski zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan.
O interpretaciji jednostranog proglašenja nezavisnosti koju priprema kosovska skupština niko u Briselu ne želi da govori, čak ni nezvanično. Na pitanje da li će i kada Albanci proglasiti nezavisnost ili nameru u proglašenju iste odgovor je da će u nedelju biti slavlja u Prištini i da su hiljade Albanaca iz inostranstva već pohrlile na Kosovo da proslave nezavisnost.

Vladimir Jokanović

Eto sta rade, sve iz potaje, tako i mi treba "iz potaje" da dignemo kuku i motiku pa pravac na Kosovo ravno!

Znaci, nema ni obecane "sargarepe", za koga ili sta su glasali ovi za Tadica?

Meni nije krivo sto su nam zabili noz u ledja, naprotiv, odavno sam o tome govorila i mislila.

Eto sta rade, sve iz potaje, tako i mi treba "iz potaje" da dignemo kuku i motiku pa pravac na Kosovo ravno!

Znaci, nema ni obecane "sargarepe", za koga ili sta su glasali ovi za Tadica?

Meni nije krivo sto su nam zabili noz u ledja, naprotiv, odavno sam o tome govorila i mislila.

Лукави Латини - увек су били исти!8-)

Na ovom pdf su karakteristične dve stvari:

1. Jedni, bez razmišljanja, bi da se diže kuka i motika, oružje i da se ide na Kosovo. Koliko god to želim, trezvenost mi ne dozvoljava da činim nešto potpuno suludo. Zar nam nije dovoljna 99-a? Kako protiv 19-20 najjačih da se boriš? A niko nam nije pomogao, ni Rusija, ni Kina niti bilo ko. Slovenija i Hrvatska su ostvarile to što jesu, zahvaljujući što su imali - leđa. Mi ih nemamo. Rusija jeste na našoj strani, ali samo totalni ludak može da veruje da bi se ista upustila u bilo kakav sukob sa zapadom zbog nas. Jedino što nam ostaje da bar jednom budemo jedinstveni, kao jedan. Bar da se izrazi jedinstven protest svetu zbog onoga što nam radi. Vrlina je i kada si bespomoćan, da ostaneš gord i ponosan.

2. Drugi su toliko opsednuti EU, da su pored očiju postali slepi. OK je da tamo uđemo, svako u ovoj Srbiji je za to. Svi mi znamo koje su tu sve prednosti. Problem je samo u jednom - da li je pred nama normalan put, ili put popločan mnogobrojnim našim poniženjima. Stalna, neprekidna uslovljavanja, te ovo, te ono, te samo još ovo da uradite...i tako u nedogled. A sve me to podseća kako su se bugari pa čak i makedonci iživljavali sa našim građanima za vreme sankcija, da bi im dozvolili da prenesu par kanti s gorivom, da to ovde prodau i prežive.
Da li smo svih ovih poslednjih 8 god. pod sankcijama, da li sva EU poniženja moramo da trpimo da bi preživeli??

Ma meni je najsmeshnije shto ta"shargarepa"nije ni postojala.
To je ono najcrnje.
Da nije tuzno bilo bi smehsno.
Koshtunica je dileja shto nije prihvatio taj"politichki sporazum sa EU" jer on ne vredi ni zivana.U tih 7 tachaka nishta ne pishe niti se EUropa na ishta obavezuje do tapshanja po ramenu i "pruzanja moralne podrshke".Oni su molili Boga da Tadic izgubi,zato su tim"sporazumom" u stvari pred izbore poslali poruku protivnicima Radikala"Yebite se".
I da je tako uradio i prihvatio to ovi Jevropejci bi poludeli od sretje jer bi mogli mirno da spavaju znajutji da smo samo josh 343207423875-8754-7534758347568347823758347582758275293875823759238 koraka od punopravnog chlanstva.

Da li mi mozemo i smemo da budemo u Uniji i prijateljskim odnosima sa nekim ko nam otima deo teritorije?
Ako otimacina i agresija nisu dovoljni razlozi za neprijateljstvo,sta je onda jos potrebno??
Čak i kad bi EU bacila atomsku bombu na Srbiju, siguran sam da bi ova EU bratija kod nas, isto kao i sada propagirala isto: Srbijin put je - put u Evropu.

Back