Drzavni apotekari nece u privatni sektor

38imak

Iskusan
Poruka
5.190
Iliti, kako je Drzava unistila cak i apotekarske ustanove, koje su nekad bile jedne od retkih firmi koje su zaradjivale pare.

https://www.politika.rs/scc/clanak/610485/Apoteke-u-zakup-a-gde-ce-apotekari

Све је кренуло од потражње додатног новца из градског буџета за суфинансирање установе у оквиру које је 31 апотека са 99 запослених. Тако је протекле године град, за плаћање лекова добављачима, издвојио 32 милиона динара. На почетку ове године из исте касе уплаћено им је 22 милиона динара, али је од града затражено додатних 32 милиона динара.

Drzava unistava cak i najbolje firme, a vi bi njoj dali da organizuje zdravstvo, skolstvo, vodu i vazduh.

Sve apotekarske ustanove po Srbiji, posto su to odvojene firme, su jos iz doba SFRJ sluzile kao krave muzare i politicke institucije, kada vlastodrscima treba da se uvuku glasacima, pa otvarali ekonomski neodrzive objekte po selendrama od 20 stanovnika, i delili svoj profit gubitaskim SFRJ/Sloba fabrikama za njihove plate. To je bukvalno radjeno u SVAKOM gradu u Srbiji sa njihovim apotekarskim ustanovama. Dodje Drug Komesar, i kaze im da moraju da daju pare gubitaskoj fabrici, da bi vlast mogla da lupa kako mi eto imamo industriju i izvoz.

Pocele su da propadaju potpuno u trenutku kada su izasle na trziste, i kada je RFZO potpisao ugovore i sa privatnim apotekama.

Inace, vesti o ovim temama po Srbiji su izrazito glupe i populisticke, pa posto nemam neki kvalitetni tekst o tome da citiram iz srpskih medija, moram da ubacim neki random tekst.


Ovih 20.000 gradjana Kraljeva koji potpisuju peticiju- njima dati privatno vlasnistvo nad Apotekama, pa da lepo podele plate radnicima i vrate dugove iz svog dzepa.


Ukljucim N1 na 5 minuta jednom u nedelju dana, i bukvalno nema niti jedna sekunda da se cuje nesto pametno.

Molim N1 da prestane da prica o ekonomiji, jer time tera ljude da glasaju za SNS i Vucica.
 
Zasto je Drzava unistila drzavne apoteke svojom tupavom levicarsko-populistickom ekonomijom?
Ko kaže da su državne apoteke uništene? U svakome gradu ima bar po jedna. Drugo koliko ja mislim bolje je da država brine o zdravlju svojih građana nego da ne brine. Ako živiš u Srbiji i ti tu spadaš, besplatni lekovi za građane će i tebi nekada zatrebati kao i svima nama.
 
Ko kaže da su državne apoteke uništene? U svakome gradu ima bar po jedna. Drugo koliko ja mislim bolje je da država brine o zdravlju svojih građana nego da ne brine. Ako živiš u Srbiji i ti tu spadaš, besplatni lekovi za građane će i tebi nekada zatrebati kao i svima nama.
Nema u svakom gradu bar po jedna, ima gradova gde su potpuno nestale.

A nestace u svim gradovima Srbije, jer ne postoji grad u kome posluju u plusu.
 
Ne treba da nestanu....a ostalo ne razumem sta pisete...
Lekovi nisu besplatni , ako ih pacijent dobije sa ucescem, svejedno oni su placeni apoteci...
U drzavnoj bi trebalo da imaju one laboratorije za pravljenje suspenzija i za pravljenje po meri...iako je toga malo , opet je nekad nekom potrebno..

Drzavno je branilac kvaliteta , ovo je Srbija, uzmi stomatologiju , unistena totalno , jer svaki zubar hoce da radi samo ono sto ume, a mnogi umeju malo , a slozenije zahvate niko nece da pipne...

Kvalitet zdravstva se odrzava samo konkurencijom drzavnih i privatnih , gde drzavne naravno imaju dotacije..., ali tu varijanta dotacija po programima ne pali ...
A selekcija preko nasilne nestasice, nepruzanja usluga, takodje nije resenje vec tako nastaje korupcija...
To sto kod nas nemamo strucne privatnike, to je zato sto su svi nastali kradjom opreme iz drzavnih ustanova, retko ko nije...te su u startu selekcija privatnika bila losa i najgora..

Kod apoteka, ocigledno imamo konkurentno trziste i nista ne smeta odrzavati drzavne kao jedan od ucesnika...Nekad potrosac bira nekad ne u koju ce apoteku...
Privatne pucaju itekako, nekad iz neznanja, a nesto nisam video da je neka pukla iz prisile konkurencije, sto znaci da ima hleba za sve...
Tacno je da je SNS u vreme korone tu takodje muljao ,ali ja nemam znanja da kazem kako sve i koji je tu dil...

Ocigledno nikog u Srbiji ne interesuju muljanja...
 
Није држава уништила државне апотеке , њих су уништили досовски тајкуни ..као што су уништили и банке па немамо ни једну државну банку , него смо на милост и немилост Запада ..
 

Back
Top