DRZAVNA BEZBEDNOST REPUBLIKE SRBIJE I SRPSKOG NARODA !

C0NSIGLIERI

Buduća legenda
Poruka
44.084
Vecina svetskih strucnjaka ce se sloziti da je Drzavna Bezbednost bilo koje drzave njen najbitniji drzavni aparat.
Drzava ne mora imati vojsku, ali mora imati DB.

Srbija NEMA drzavnu bezbednost vec 20+ godina i kao posledicu toga gledamo sta se desava sa drzavom na unutarnjem i medjunarodnom planu.

Kako je moguce da jedan ovakav strucnjak radi na organizaciji bezbednosti OI u Pekingu, predaje na univerzitetu u Sangaju i u Izraelu, dok DB (BIA, VOA, VBA) Srbije nije potreban u najtezim i najozbiljnijim vremenima za drzavu ?

"Kad je Natasa Kandic udarila samar onom starom ciki koji predstavlja porodice zrtava kosovskog terorizma, ja sam zvao glavnog advokata (za 911) gospodina Connora i pitao - Sta bi se desilo da neko u NY na Times Square-u prilikom nekih demonstracija porodica zrtava 911 pridje i udari samar jednom od ucesnika ? Odgovorio je - Dobio bi 3 elektricne stolice ! " (27min 00sec)

Dr. Darko Trifunovic

Vecina svetskih strucnjaka ce se sloziti da je Drzavna Bezbednost bilo koje drzave njen najbitniji drzavni aparat.

Srbija NEMA drzavnu bezbednost vec 20+ godina i kao posledicu toga gledamo sta se desava sa drzavom na unutarnjem i medjunarodnom planu.

Kako je moguce da jedan ovakav strucnjak radi na organizaciji bezbednosti OI u Pekingu, predaje na univerzitetu u Sangaju i u Izraelu, dok DB (BIA, VOA, VBA) Srbije nije potreban u najtezim i najozbiljnijim vremenima za drzavu ?

"Kad je Natasa Kandic udarila samar onom starom ciki koji predstavlja porodice zrtava kosovskog terorizma, ja sam zvao glavnog advokata (za 911) gospodina Connora i pitao - Sta bi se desilo da neko u NY na Times Square-u prilikom nekih demonstracija porodica zrtava 911 pridje i udari samar jednom od ucesnika ? Odgovorio je - Dobio bi 3 elektricne stolice ! " (27min 00sec)

Dr. Darko Trifunovic

Nije to isto,porodicama zrtava samar je lupila zena koja je saradnik onih koji su pobili njihove najmilije.

Srbija ima jako loše odnose sa Albancima na KiM, sa Albancima u Preševskoj dolini, sa Muslimanima na Sandžaku, sa muslimanima u BiH, od pre nedelju dana narušili su se odnosi sa Hrvatskom, sa Hrvatima u Hrvatskoj, Hrvatima iz BIH,... ako tu pribrojimo Vojvođanske Mađare koji su u poslednje vreme sve glasniji u većoj autonomnosti Vojvodini, kao i mnogobrojne nvo, jugoslovene i druge narodnosti u Srbiji, pa tu još vanjski elementi tipa uz Hrvatsku je NATO i EU, uz muslimane iz BiH je Turska, uz Albance sa Kosova su Albanci iz Albanije i Makedonije.... stvarno je velik upitnik nad Srbijom ...jer ako krene kakva pi2darija Srbija bi se mogla za čas naći u jako jako jako velikim problemima

previše si po meni dopušta da deli lekcije i haškom tribunalu, i EU, i NATOu, i SADu, i raznoraznim zvaničnicima, predsednicima i visokopozicioniranim političarima u regionu i šire...mogla bi ostati usamljena kad krene lavina.... previše se oslanja na takozvano "bratimljenje i velikog brata Rusiju...al Rusija je daleko i na kraju krajeva Rusija sigurno neće umočiti sebe protiv svih tih silnih naroda i elemenata koje sam pobrojao

dakle po meni pamet u glavu dok je još vreme, jer ovaj vaš Nikolić mogo bi vas dovesti tamo gde se ni u najvećem ludilu i bunilu nikad niste nadali

toliko :bye:

Srbija ima jako loše odnose sa Albancima na KiM, sa Albancima u Preševskoj dolini, sa Muslimanima na Sandžaku, sa muslimanima u BiH, od pre nedelju dana narušili su se odnosi sa Hrvatskom, sa Hrvatima u Hrvatskoj, Hrvatima iz BIH,... ako tu pribrojimo Vojvođanske Mađare koji su u poslednje vreme sve glasniji u većoj autonomnosti Vojvodini, kao i mnogobrojne nvo, jugoslovene i druge narodnosti u Srbiji, pa tu još vanjski elementi tipa uz Hrvatsku je NATO i EU, uz muslimane iz BiH je Turska, uz Albance sa Kosova su Albanci iz Albanije i Makedonije.... stvarno je velik upitnik nad Srbijom ...jer ako krene kakva pi2darija Srbija bi se mogla za čas naći u jako jako jako velikim problemima

previše si po meni dopušta da deli lekcije i haškom tribunalu, i EU, i NATOu, i SADu, i raznoraznim zvaničnicima, predsednicima i visokopozicioniranim političarima u regionu i šire...mogla bi ostati usamljena kad krene lavina.... previše se oslanja na takozvano "bratimljenje i velikog brata Rusiju...al Rusija je daleko i na kraju krajeva Rusija sigurno neće umočiti sebe protiv svih tih silnih naroda i elemenata koje sam pobrojao

dakle po meni pamet u glavu dok je još vreme, jer ovaj vaš Nikolić mogo bi vas dovesti tamo gde se ni u najvećem ludilu i bunilu nikad niste nadali

toliko :bye:

Srbija zapravo jedva ceka barem 2 dana da svede racune sa vecinom tih koji si nabrojao.

Hrvate i shiptare u zivotu odrzava samo strani uticaj i nista vise,ne brini se ti za Srbiju u tom trenutku z:D

Ko zna? To su previsoke politicke igre, ko zna gdje Srbija ima ljude i o cemu se prica. U Rusiji sigurno ima i od tamo sigurno dobijaju neke informacije, a Rusi gdje imaju isto ko zna? Ova Kandicka je nebitna.

Najvaznije je da su Srbi i svaka kuca dobro naoruzani. Da su ti koji su naoruzani dobro ogranizovani lokalno, a onda to treba ujediniti pod neku nevladinu organizaju sa djeneralima u civilu, i napravit narodnu miliciju za crne dane. i to ti je DB.

Ko zna? To su previsoke politicke igre, ko zna gdje Srbija ima ljude i o cemu se prica. U Rusiji sigurno ima i od tamo sigurno dobijaju neke informacije, a Rusi gdje imaju isto ko zna? Ova Kandicka je nebitna.

Najvaznije je da su Srbi i svaka kuca dobro naoruzani. Da su ti koji su naoruzani dobro ogranizovani lokalno, a onda to treba ujediniti pod neku nevladinu organizaju sa djeneralima u civilu, i napravit narodnu miliciju za crne dane. i to ti je DB.

:hahaha: ... rezultati govore da nema nigde i nemoj vise da zasmejavas raju na ovako ozbiljnoj temi :)

Srbiji ne treba DB kao sto je to bila ideoloska UDBA i mafijaska sluzba unutrasnje bezbednosti tokom 90-ih. Vec sluzba koja ce raditi na bezbednosti drzave a ne da diluje drogu i ubija politicke protivnike stranke na vlasti a da pritom to nisu protivnici srpske drzave. Ili da se bavi likvidacijama za potrebe mafije. Sve je to bila "nasa" sluzba tokom zadnjih sest decenija. To mora da bude sluzba od koje ce se userravati u gace kako JA, tako i predsednik vlade i drzave, i kojom nece moci ama bas niko da manipulise. Saluzba pred kojom ce neprijatelji srpstva nestajati kao otkosi trave pred kosom!

Dr. Darko Trifunovic

"DRZAVNA BEZBEDNOST REPUBLIKE SRBIJE I SRPSKOG NARODA"

Ove reči ne mogu da stoje u istoj rečenici....

"DRZAVNA BEZBEDNOST REPUBLIKE SRBIJE I SRPSKOG NARODA"

Ove reči ne mogu da stoje u istoj rečenici....

U pravu si, (NE)BEZBEDNOST tj. UGROZENOST.

Kako je moguce da jedna drzava nije u stanju da uspostavi kontrolu bar na svojoj teritoriji, a kamoli da brani svoje interese kroz delatnosti u regionu.

Onda se postavlja pitanje, da li ta drzava uopste postoji (kao drzava).

Mi nikad nismo ni imali ozbiljne drzavne bezbednosti i tajne sluzbe. Da jesmo, ne bi smo stigli doovde gde smo stigli.
Inace, drzava mora da ima vojsku, nece te neki DB braniti od ciste vojne sile, nemoj da fantaziras. Ali da, uz vojsku neka DB je najbitniji faktor stabilnosti drzave.

Ma nije konsiljere ni mislio da db treba da brani drzavu u smislu da bude oruzana sila. Verujem da postoje ljudi u vojsci i policiji koji su vrlo sposobni da oforme takvu sluzbu ali nemaju tu hrabrost. Sto znaci, da nam cak ni takvi sposobni nisu potrebni ako nisu spremni na zrtvu i ako nemaju tu svest da je srpstvo prece od njih samih i zivota njihovih porodica.

Mi nikad nismo ni imali ozbiljne drzavne bezbednosti i tajne sluzbe. Da jesmo, ne bi smo stigli doovde gde smo stigli.
Inace, drzava mora da ima vojsku, nece te neki DB braniti od ciste vojne sile, nemoj da fantaziras. Ali da, uz vojsku neka DB je najbitniji faktor stabilnosti drzave.

Naravno da drzava mora da ima vojsku i to narodnu, a ne placenicku, ali ponekad kad dodje do vojske onda bude vec kasno.
DB je tu da preduhitri i predvidi neke korake koji mogu da dovedu do sukoba, pa sam u tom kontekstu mislio da je bitniji faktor za drzavu od vojske, vodeci se onom "bolje spreciti nego leciti".
Kad pitaju sta najvise vredi, odgovor je - (dez)INFORMACIJA.

DB bi trebala da bude tu na prvom mestu da stiti politicku fukaru da se ne uvuku tudji strani uticaji, lobisti, mito i slicno. I po mom misljenju bi morali da budu deo i pod kontrolom vojske i da dolaze iz tih redova, jer su ljudi vojnog profila danas poslednji ljudi sa nekom dozom morala i osecaja za cast.

Ne znam ako si pogledao video, ali jedna od boljih analiza u ovom domenu.

Back