Država Srbija odlučila da se obračuna sa najsiromašnijim građanima Srbije!

ти ниси нормалан.па пуше зато што су нервозни због неспособне власти,ти би још и то да укинеш!!! а шта са дуванском индустријом.уопште не размишљаш рационално....

Aha. Nek sad puse sa neplacenim racunima. :cool:

Beograd -- Infostan je na 199.000 adresa uputio obaveštenje o dugovanju od 1999. do 2008, a ispostavilo se da su ti građani za to već tuženi iako nisu dobili obaveštenja.

To je na šalterima tog preduzeća stvorilo duge kolone građana. U Infostanu kažu da se radi o ponudi za izmirenje dugova onih građana koji od 1999. godine do decembra 2008. godine nisu izmirili neko od potraživanja. Oni tvrde da je kod redovnih platiša reč samo o zateznoj kamati ukoliko neko od dugovanja nisu izmirili na vreme.

Zamenica direktora JKP Infostan Nada Dumić kaže da bi potraživanja te firme zastarela u roku od godinu dana da nisu tužili građane.

"Sada se pojavljuje priča u medijima da su građani tuženi posle deset godina. Dakle, to nije tačno, mi smo građane uvek na vreme tužili", objasnila je ona.

Ona navodi da je Četvrti opštinski sud u Beogradu nadležan za obaveštavanje građana da ih je tužio Infostan i dodaje da je akcija koja je sada pokrenuta zapravo ideja da se građanima olakša.

U Četvrtom opštinskom sudu kažu da taj sud nije slao nikakva obaveštenja o utuženju na adrese građana. Ukoliko ni posle 31. marta ne sklope ugovor o otplaćivanju duga, građanima preti plenidba lične imovine, koju obavljaju sudski izvršitelji.

Mnogi građani su bili neprijatno iznenađeni kada su u poštanskom sandučetu pronašli račun za infostan i obaveštenje o dugu u poslednjih 10 godina.

"1.300 dinara, ne znam zašto. Imam priznanice do sedam godina, sve su spakovane, nijedno slovo ne fali nigde, tako da službena lica koja rade ovo mogu da pogledaju od A do Š. Ja sam, evo, izbrojte, ovo su od '94. do '98. godine“, priča jedan stariji Beograđanin.

I pored obaveštenja koja dobijaju na šalterima, građani često odlaze zbunjeni.

"Bolje mi je to nego da idem na sud, a sad tražim listing, a oni su meni dali ovo, ovo se niko ne može snaći, listing se zna šta je: taj mesec, ta godina. Ne piše ni godina ni koji mesec, ništa", navodi žena koja je upravo na šalteru Infostana tražila objašnjenje.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=23&nav_id=351710

Moj glas i glas moje porodice DS vise nece dobiti na lokalu zbog ovakvih bezobrazluka. Sram da ih bude. Poslali su mi da platim nekih 17000 dinara. Odgovorno tvrdim da imam sve placene racune, i da nikakvih utuzenja nije bilo. Nikada nesto slicno na moju adresu nije stiglo. Bio sam danas kod njih, kazu mora da se plati, a ne umeju da objasne sta i na osnovu cega! E pa, platicu im! Pozivam sve gradjane da ovaj harac ignorisu, a ako treba nas 200.000 cemo da pokucamo na vrata gradonacelnika Djilasa, pa neka se on raspravlja sa ovim njegovim menadzerima sto sebi dele plate sakom i kapom.
(Smith, 23. mart 2009 17:04)

UDRI NAROD z:D z:D z:D

zayebali 200.000 porodica - kao imali tipa dug iz 99te od 200 din , i ovi nece da im jave da imaju dug nego cute i cekaju ad se nakupi kamatica za jedno 4-5-6 godina pa onda ROKNI TUZBU z:D

E moje vajne demokrate, poceli ste da se sluzite prljavom igrom, rupa u budzetu, pa ste nasli bedu i sirotinju da muzete. Moj glas vise necete dobiti, ako se ova ujdurma i muljacina ne zaustavi. Meni je stigao dug iz '99 od 13.000 din, a stan sam kupio '01, znaci treba da placam tudje dugove, ako ih je uopste i bilo. Sto su ovi pametnjakovici iz Infostana cutali 10 godina? Sramota za Grad, Drzavu, "Demokratsku" vlast...Jesmo vas doveli 5 oktobra na vlast da bi nam derali kozu 10 godina kasnije?
(Sesti Oktobar, 23. mart 2009 18:10)

hahaha kakve su ovo lopovcine ove demokrate ovo je strasno z:D

znaci covek kupio stan 2001 godine i stigao mu nalog za naplatu duga iz 1999te z:D

koji lopovluk vlasti i pljacka gradjana strasno

jos jedan koji se opametio i izabrao demokrate za KRVNE NEPRIJATELJE :evil: z:D

welcome brother :ok:

ovakvih slucajeva izgleda ima dosta z:D

U svom stanu zivim od 2001 god. i redovno placam infostan, a stiglo mi je da platim nekih 5 500 din za dug iz 1999. god kada stan nije ni bio u mom vlasnistvu!
(Tasha, 23. mart 2009 18:55)

Kakva je ovo sramota!!! Pa ljudi moji ovi se sluze samo pretnjama !!! Ako je i doneto neko resenje pa valjda moramo da vidimo o cemu se radi !!! Kako neko moze da pleani imovinu, a da ne znamo zasto ... Jos nesto ja sam stan kupio 2006 godine , a oni me tuze za period od 1999.!?!?!?!?!Ko je tu lud ? ili mozda bezobrazan !!!
(Blok45, 23. mart 2009 18:39)

UDRI NAROD z:D

AL OVO JE APSOLUTNI HIT DANA :super:

Poslali coveku da plati racun iz 1993 godine sa sve kamatama :hahaha:

pa ovi zuti banditi su tako finansijski prsli da je to strasno - mislim ljudi ovo sto oni rade ovo su potezi ocajnika z:D

Mojim roditeljima je, pre par godina, stigla opomena da treba da plate neki račun iz 1993. Mi se tada nismo ni uselili u kuću. Istina, većina kuća na B. Kosi je do '93. već bila useljena, ali naša je još bila u izgradnji. Ljudi hteli da im platimo račun za struju na adresi koja još nije ni postojala. Elem, nisu moji roditelji nikada platili taj račun, stizale su neke opomene, pretili su sudom, a onda je sve zamrlo, odustali su. Evo, sad im nije stigao nikakav račun.

Lepo su ovi naši "proevropski" vlastodršci izučili zanat od pokojnog Slobe. Svaka im čast.
(ana, 23. mart 2009 19:07)

E sad je stoka stvarno preterala........evo price.

Moja tetka inace nastavnica koja je pola karijere radila u Srpskoj tadashnjoj sfrj a pola u bg-u posle rata,od kada se sfrj raspala sto je i normalno dobijala je penziju od Jugoslavije a posle sto je i normalno i od Srbije........e sada prosle godine se demoNkratska vlast dosetila onoga sto cak ni Slobi nije palo na pamet za vreme najvece inflacije i sankcija.......skresali su joj platu duplo a za pola su je uputili u Srpsku da od njih trazi penziju........naravno Srpska preracunala po svom proseku i umesto nekih 150 eu dobija pedesetak...........

Pa pre neki dan penziju za 5%,a danas kao shlag na tortu 200.000 za stan.......eeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjj.
Pa ko to da plati pizdaa im materina da im ***** materina..........

БЕОГРАД – Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је вечерас да ће грађани који су платили рачуне за Инфостан са закашњењем, али до 31. децембра 2008. године, бити ослобођени камате и судских такси.

Гостујући на Телевизији Пинк Ђилас је рекао да рок у оквиру којег грађани могу да склопе уговоре о плаћању заосталих дугова истиче 31. марта, али да је могућ његов продужетак до средине априла.

Дугови тих грађана ће бити репрограмирани, док ће грађанима који су платили главницу бити отписана камата.

„Није идеја да град живи од камата, нити да зеленашимо и живимо на рачун суграђана. Идеја Инфостана и градских власти је да део суграђана који не плаћа рачуне, а њих је око 15 одсто, не живи на терет оних који редовно измирују обавезе”, казао је Ђилас.

Ђилас је казао да ће Градском већу на седници у четвртак предложити отпис камата и судских такси за грађане који су измирили обавезе према Инфостану.

Градоначелник је казао да свако ко живи у Београду мора да плаћа грејање, воду и канализацију јер без тога Београд не може да живи.

Београђанима су предходних дана стизали рачуни за Инфостан из деведесетих година.

http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Gradjani-ce-morati-da-plate-dug-za-infostan.sr.html

Poslednja izmena:
Хаос са рачунима за комуналије у режији „Инфостана”

Догађа се да неко заборави да плати рачун и да га измири неколико месеци касније. У том случају основни дуг јесте измирен, али не и камата на закашњење

Београђанин Б. М. годинама редовно измирује комуналне рачуне. Изненадило га је, ових дана, обавештење „Инфостана” да мора да плати 10.000 динара дуга овом предузећу. Из кутије за ципеле, где из предострожности чува све рачуне деценијама уназад, извадио је комуналне уплатнице за последњих десет година. Да би разрешио неспоразум отишао је у радну јединицу „Инфостана” у Улици кнегиње Љубице, где је у реду било више десетина људи који су такође покушавали да сазнају како се дуг, за који нису ни претпоставили да га имају, одједанпут „створио”.

– Имам сачуване све уплатнице од 1999. године до данас и донео сам их као доказ. Зашто ме о дугу старом деценију до сада нису обавестили нити ме тужили – пита Б. М.

Испред шалтера „Инфостана” у готово свим општинама у Београду и у току јучерашњег дана била је велика гужва. Са уплатницама из протеклих година жалили су се грађани којима ништа није било јасно. Износи које треба да плате су различити, а крећу се од 4.000 до 70.000 динара. Једном суграђанину је стигло обавештење да треба да плати камату 12 милиона динара на главницу дуга од 200.000 динара.

Многе Београђане изненадила је и висина дуга за који не могу да утврде кадашњи је јер на свим признаницама пише „дуг је направљен од 1. маја 1999. године до 31.12. 2008. године”. Надлежни тврде да је процедура испоштована – дужници су тужени да дуговања не би застарела. Али, Београђани питају како је могуће да им целу деценију нико није саопштио да су дужни. Ако су грађани утужени, многи постављају питање зашто нису добили решење о пресуди и судским трошковима.

Нада Думић, заменица директора „Инфостана”, каже да су на адресе свих 200.000 суграђана, који бар за један месец у протеклих десет година нису платили рачун за комуналије, стигле уплатнице са упозорењем да морају да плате.

– Да смо свима послали информацију ког месеца и које године нису измирили обавезе морали бисмо послати неколико коверти са комплетним обавештењем. Проблем је што неки суграђани нису измирили комуналне обавезе по неколико година – каже Думићева.

Од 12,3 милијарде дуга до јуче је плаћено 8,6 милиона динара. Да би заостале комуналне обавезе измирили у неколико рата, до сада су потписана 866 споразума која су „тешка” виша од 40 милиона динара.

– Могуће је да се поткрала грешка и да је неко измирио све обавезе и да смо грешком послали опомену. Тај број је веома мали. Да би се утврдило да ли су платили обавезе за одређени месец испитаће се у сваком појединачном случају – каже Думићева.

Ранко Ратковић, директор правних послова „Инфостана”, каже да су сви грађани обавештени о дуговањима и то се може констатовати и у Четвртом општинском суду где се воде поступци. Догађа се да неко заборави да плати рачун и да га измири неколико месеци касније. У том случају основни дуг јесте измирен, али не и камате.

Ако, на пример, корисник не плати фебруарски рачун до краја марта, ово јавно предузеће већ од 1. априла почиње да обрачунава камату.

– Ово је прва камата која се зарачунава док не прође годину дана од обавезе када је требало да буде плаћен рачун. По истеку тих 12 месеци, уколико признаница и даље није плаћена, покреће се судски поступак, тече законска затезна камата, и дуг се увећава за судске трошкове – објашњава Ратковић.

Он каже да „Инфостан” није обавештавао грађане у деведесетим годинама прошлог века колики им је дуг јер нису имали обавезу да тако нешто ураде. То су, додаје Ратковић, радили спорадично.

-----------------------------------------------------------

Суд чека дужнике

На адресу Четвртог општинског суда од почетка године до јуче стигло је 158.000 предлога за извршење, односно наплату дуговања која потражује „Инфостан”, тврди Весна Милојевић, судија и портпарол овог суда. Ова потраживања односе се само на дуговања из прошле године, а редовна пракса „Инфостана” је да суду шаље налоге за извршење на око свака три месеца, како она не би застарела.

– „Инфостан” нам пошаље предлоге за извршење и рачун који није плаћен, а суд дозволи извршење и достави странкама да плате дуг. Уколико дужник у року од три дана не уложи приговор, решење о дозволи извршења постаје правноснажно и извршно и „Инфостан” може да тражи да дуг буде наплаћен принудним путем – пописом, пленидбом и продајом покретних ствари – објашњава Милојевићева.

Она грађане саветује да ако на уплатници није наведен број решења о извршењу затраже од „Инфостана” податак о броју предмета, за који период су утужени као и да провере код себе или у суду да ли су им уручена наведена решења јер имају право на приговор.
Око 200.000 спорних уплатница, како каже Милојевићева, послао је „Инфостан”, а не Четврти општински суд.

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Haos-sa-racunima-za-komunalije-u-reziji-Infostana.sr.html

Ovo je do sada najveća prevara republike srbije prema svojim građanima, da ne kazem da je sa genocidnom namerom :hahaha:
Znači ne verujem kakvi su bahati kriminalci!
Pazi oni nisu poslali ali su poslali utuzenja... Pa onda oni nisu nadlezni bili da obaveste o utuzenju i sudskim troskovima... Pa onda mislim, svodi se na prostu otimačinu i pljačku sirotinje :lolčinabre:
Za ovakve stvari padaju vlade.
Kakva podla malverzacija republike srbije, onako bez obraza!
Kakva mafijaška država!

Biće ovoga još, lepo sam ja rekao da ce oni od naroda da naplate sve ono sto je bilo jeftino 90tih godina ;)
To su kasapi republike srbije koji nemaju mislosti prema svom narodu!

Za ovo treba izaći na ulice i blokirati ceo grad jedan dan dok ne padne vlada. Toliko.

Ovo je do sada najveća prevara republike srbije prema svojim građanima, da ne kazem da je sa genocidnom namerom :hahaha:
Pazi oni nisu poslali ali su poslali utuzenja... Pa onda oni nisu nadlezni bili da obaveste o utuzenju i sudskim troskovima... Pa onda mislim, svodi se na prostu otimačinu i pljačku sirotinje :lolčinabre:
Kakva mafijaška država!

Biće ovoga još, lepo sam ja rekao da ce oni od naroda da naplate sve ono sto je bilo jeftino 90tih godina ;)

Za ovo treba izaći na ulice i blokirati ceo grad jedan dan dok ne padne vlada. Toliko.

Mario,
da se jednom i slozim sa tobom ;)

само полако срби,немојте да се нервирате и пустите да вас карају у мозак,за то сте их бирали.кад народ није дигао глас после распродаје цементара,сартида,и осталих фирми у бесцење,нема потреба да галами око инфостана.мени је дошло 16 000,маму им хебем лоповску евроунијатску!!!!!!

Kakva mafijaška država!

mora da te ispravim - ovo nije najveca pljacka gradjana Srbije dosad vec vas gradjana Beograda!

jer Infostan nemamo mi u drugim gradovima Srbije ..... Ovo je unutarbeogradski problem.

Resi to sa Djilasom :manikir:

Видим ја да вама ноћас нема спавања, па само да додам: Од 1. априла вода скупља за 5 динара, тј. 16 %
Није првоаприлска шала!
Кажу да квалитет мора да се плати. :confused:
'' Београђани ће од идућег месеца кубик воде плаћати 35,26 дин. Поводом Светског дана вода, Градски завод за јавно здравље саопштио је јуче да је вода у престоници безбедна за пиће.'
... у испитивањима су забележена мала процентуална одступања прописаног састава, и то због присуства гвожђа или промена на унутрашњој водоводној мрежи стамбених и пословних зграда.'' :eek:
Па, да им дамо и тих 5 динара, нека се '' наједу!''

Ja još nisam otišao da reklamiram izmišljeni dug koji je mimo bilo kakve procedure pravne jer vidim koliki su redovi :D
Ali mislim da je država odlučna u ovom pokusaju reketiranja građana srbije sa izmišljenim dugovanjima od pre 15 godina :lol:
Kladim se da je ovo samo uvod u otimačinu imovine, stanova...
Jednostavno vam samo stigne uplatnica da ste duzni sa kamatom za stan 123525562 dinara iz 1990 godine :hahaha:
Ili da niste platili porez prilikom kupovine varburga 1973 godine :P
Ili prilikom gradnje kuće, niste izmirili taksu za dozvolu 1958 godine :hahaha:
Pa sve to + kamata do danasnjeg dana :)

Mislim da iz Srbije treba bežati dok ne počnu kožu da nam deru al na živo :P

Back