Država platila 222 mil RSD za doprinose sveštenika

PiercingGrimAndeancat-small.gif

Poslednja izmena:
Treba ukinuti sve doprinose za SPC.
Ali, možda bu pre toga trebalo SPC vratiti svu zaplenjenu
imovinu, koija se meri milijardama dolara.

Zatim, šta sa imovinom zaplenjenom '45
za koju vlasnici imaju tapiju.

Šta sa imovinom JNA, enormno velikom

Pandorina kutija.

Imate li predstavu koliku imovinu ima SPC na Kosovu i Metohiji ?
Ako nadjem, postavići neku sliku.

- - - - - - - - - -

[url=https://postimg.cc/Cd4rbVkH][/URL]

Ako nam drugi finansiraju Crkvu bolje da je nemamo, nasa je i mi moramo da je placamo.Da ima gresaka ima ali sve se moze ispraviti samo ako se hoce i postoji dobra volja.

Пази, или да држава уплаћује поповима, оџама и рабинима од свих пореских обвезника, или да се нама верницима повећају накнаде за крштења, венчања, сахране и освештања Гладијатора.

Није то само у Србији коју води мали алек, већ је правило у читавом низу земаља.

Негде се плаћа обавезан црквени порез, негде држава из буџета издваја новчана средства за плате и потребе цркве. Италија, скандинавске земље, Аустрија, Немачка ..... Грчка

Рецимо у Хрватској власт исплаћује не само здравствено и пензионо клеру, већ и плате и што шта још.

Тако да пре него се опљуне наша власт што издваја само за доприносе свештенства није згорег распитати се како је то уређено у другим државама
А каква је економија у тим земљама а како овде

Verovatno ne znate da je to praksa jos iz vremena Josipa Broza! Moj pokojni deda je bio protojerej i primao je penziju normalno od drzave kao i svi drugi. Posle drzave Srbije nasa crkva je najveci posednik zemlje u Srbiji sa preko 250 000ha. Nikada ne pravi problenm ako treba da da zemljista za izgradnju puta ili nekog objekta od znacaja . Svaka episkopija ima svoje prihode i rashode i uplacuje za penzije. Sada je drzava dala novac jer je ona zabranila okupljanja.i prihode SPC.zbog korone.

Пази, или да држава уплаћује поповима, оџама и рабинима од свих пореских обвезника, или да се нама верницима повећају накнаде за крштења, венчања, сахране и освештања Гладијатора.
Sta ja da kazem, meni drzava 19-ta godina nista ne placa a ja njoj placam.

Verovatno ne znate da je to praksa jos iz vremena Josipa Broza! Moj pokojni deda je bio protojerej i primao je penziju normalno od drzave kao i svi drugi. Posle drzave Srbije nasa crkva je najveci posednik zemlje u Srbiji sa preko 250 000ha. Nikada ne pravi problenm ako treba da da zemljista za izgradnju puta ili nekog objekta od znacaja . Svaka episkopija ima svoje prihode i rashode i uplacuje za penzije. Sada je drzava dala novac jer je ona zabranila okupljanja.i prihode SPC.zbog korone.
Neće biti drugar. Tema je na osnovu teksta od pre 2 godine. Tad nije bilo korone. U pravu si da crkva ima svoje prihode i baš zbog toga bi i trebala da plaća doprinose i poreze.

Back