Drzava je najveci parazit, a vlasti su razbojnici

Poruka
3.797
porez na nekretnine:
kad kupis kucu ili stan,to kao da nije tvoje,nego kao da si iznajmio,kao pod kirijom. jer moras da placas. ako ne placas,onda ce ti oduzeti. stvori pare kako znas,rodi ih. pa cekaj,zar nisam resio problem kad sam kupio svoj stan? zasto sad moram placati nekoj tamo smrdljivoj 'drzavi' pod znacima navoda?

auto:
za neki bedni auto,godisnje moras platiti oko 30 hiljada dinara,samo da bi ga drzao u funkcionalnom stanju. znaci ili jesi ili nisi,trece nema. ili ces placati ili bolje da nemas auto. parazitska registracija,atest na plin,boca,rodi pare kako god znas. kad kazem 30 hiljada,mislim samo na ono sto trebas 'drzavi' dati. ne racunam popravke i bezobrazno skupo gorivo. evo ga plin 100 dinara. znaci kad kupis auto,nisi zapravo nista uradio. nego kao da si ga iznajmio,'rent a car'. tek tad pocinju problemi. to je prakticno kao izdrzavanje,dozivotno placanje. auto je neverovatan teret,iskreno mislim da nismo zreli za automobile i bolje da u gradovima predjemo na bicikle kao Holandjani. pametni. tako bi se daleko manje novca slivalo u budzet od automobila.

papiri,licne karte,knjizice:
gde god da odes za neki smrdljivi papir,nema bez 1000 dinara. ako ne i vise,a moze biti puno vise.

porez na posao:
astronomsko visoki porezi za privrednike,u poprilicno slabasnoj zemlji. cak i za frizere,na primer. kad bih bio vlast,poreze bih znacajno oborio. ova gomila malogradjana sto sedi u gradu i prima socijalu,nek predje na selo i nek sadi svoj pasulj,psenicu,krompir i sve drugo. njima ne treba dati socijalu,ali kao sto vidite,sluzbe uopste vise i ne proveravaju jel nekom zapravo treba socijala ili ne. cak i ne dolaze na kucnu adresu,vec samo odobre zahtev. malogradjanin nece da ide na selo i da ocuva svoju svinju i kukuruz. vec hoce da ladi jaja u gradu i da mu legne na racun socijala od koje ce sebi kupiti svinjetinu u mesari. bolje dzaba nego da radim,jel da?

penzije:
secate se da su penzije u Jugoslaviji bile 75% od plate? to je bilo neko pravilo,po zakonu. godinama je to padalo,danas ne smem ni da pomislim koliki je procenat. gde su razlike? pa,sledeci put kad na ulici vidite najnoviji dzip od 50-100k evra sa domacim tablicama,postoji dobra sansa da je to neki baja koji vama i vasim roditeljima,dedovima uzima direktno iz usta.

struja:
abnormalno skupa,i jos poskupljuje. ko krade 18% struje proizvedene u Srbiji? pa verovatno se izvozi i ide u dzepove nekih kriminalnih olosa u Srbiji. precednik je samo jednom pomenuo ovu temu,i vise nikad. na racun je nakacen RTS kao parazit,zatim neki silni dodatni troskovi,ne znamo ni sta su ni cemu sluze.

carina i poreska uprava:
nevidjeni kriminal u carini i poreskoj upravi. sta ovo znaci? ako si neki stranacki veliki baja,mozes uvoziti kamione i kamione strane robe,a ne moras carinu platiti. ako si opet neki baja,ne moras ni ceo iznos poreza placati. ne moras ni radnicima doprinose uplacivati,nego im samo das neto platu. ako dodje do nekih promena,cemu se iskreno nadam,carinu i poresku moramo PRVO celokupno otpustiti,najuriti sve one glavne i odgovorne,a zatim na robiju poslati.

drzava treba da bude parazit

ali treba da trosi onoliko koliko mora ,da bi stanovnistvo imalo priblizno slicne mogucnosti i prava

da ulaze u zdravstvo , skolstvo, odbranu , mir , pravdu, puteve, infrastrukturu ...

toliko koliko treba plus nekoliko posto za vanredne situacije i toliki porez treba da isplanira, da pokriva te stvari

nasa drzava nije parazit , ona je rak

drzava treba da bude parazit

ali treba da trosi onoliko koliko mora ,da bi stanovnistvo imalo priblizno slicne mogucnosti i prava

da ulaze u zdravstvo , skolstvo, odbranu , mir , pravdu, puteve, infrastrukturu ...

toliko koliko treba plus nekoliko posto za vanredne situacije i toliki porez treba da isplanira, da pokriva te stvari

nasa drzava nije parazit , ona je rak
Da mi imamo drzavu ne bi se bolesna deca lecila putem sms-a.

Čekaj malo...
Jel ste glasali "nacionalnu politiku"?
Jel ste glasali "da pojedini privatizuju državno"?
Jel ste lupali u šerpe da bukom promenite situaciju a da vi nastavite po starom?
Jel se cerekate socijalizmu a ne pada vam ni na kraj pameti da radite u prodavnici "jer ima puno budala koje tamo leče frustracije nad zaposlenima"?
Sad se otvaraju fabrike gde ce Kinezi da se izdrkavaju nad nasim radnikom ,a da ne govorim o zagadjenju koje te fabrike akumuliraju i truju …nasu privredu i poljoprivredu su unistili ,a doveli strance da im budemo sluge i roblje.
Ja za to nisam nikada glasao i nemam za koga da glasam ,samo za sebe !

Sad se otvaraju fabrike gde ce Kinezi da se izdrkavaju nad nasim radnikom ,a da ne govorim o zagadjenju koje te fabrike akumuliraju i truju …nasu privredu i poljoprivredu su unistili ,a doveli strance da im budemo sluge i roblje.
Ja za to nisam nikada glasao i nemam za koga da glasam ,samo za sebe !
aj ne kukumavči...

do juče firme vodili polupismeni po sistemu "rekli ovi odozgo mora se" i razvijali verbalno-oratorsku nenadjebivost radije nego da rade na sopstvenoj pismenosti i jako pažljivo prilazili svakom dokumentu koji bi morali da potpišu a da slučajno ne sadrži nešto što njima lično ne bi odgovaralo poput lične idgovornosti ili daleko bilo nadoknada štete...

bilo pa prošlo...

ja sam bio zatečen tecimo da se Evropljani jako ljute kada im ukažeš da su žrtve u kapitalizmu, ma neće da pričaju sa tobom, misle da si lud...

Amerikanci su druga priča, otvoreno pričaju da im se ne svidja iskorišćavanje ali kad nemaš mogućnosti onda zažmuriš i plivaš...

aj ne kukumavči...

do juče firme vodili polupismeni po sistemu "rekli ovi odozgo mora se" i razvijali verbalno-oratorsku nenadjebivost radije nego da rade na sopstvenoj pismenosti i jako pažljivo prilazili svakom dokumentu koji bi morali da potpišu a da slučajno ne sadrži nešto što njima lično ne bi odgovaralo poput lične idgovornosti ili daleko bilo nadoknada štete...

bilo pa prošlo...

ja sam bio zatečen tecimo da se Evropljani jako ljute kada im ukažeš da su žrtve u kapitalizmu, ma neće da pričaju sa tobom, misle da si lud...

Amerikanci su druga priča, otvoreno pričaju da im se ne svidja iskorišćavanje ali kad nemaš mogućnosti onda zažmuriš i plivaš...
Nisam ja u tom komunistickom -kapitalistickom fazonu.
Najveci kapitalisti na svetu su Kinezi ,a Ameri su najveci komunisti,to je i pokojni Aron Ruso rekao.

Srbin ima neverovatan lopovski gen. Necu da vredjam postene ljude,ovo kazem samo za lopovski olos i bitange. Negde od 80-ih godina pa nadalje,bila je ta neka rupa u zakonima,tako da je sef marketa mogao da uzima sebi pare neograniceno. Raznorazni sefovi su imali pristup i nakrali su se kao nikad. Od toga napravili kuce,zgrade,a danas su to neki privatnici koji jos uvek uzivaju u plodovima ukradenih para.
isto će uraditi i Nemac i Francuz i Englez...
jel Obama dao subvencije firmama pa se setili menidjeri da podele jedan drugom?

U jednoj opštini u kojoj po broju stanovnika treba da radi 76 ljudi, trenutno je zaposleno 168 ljudi (većinom partijskih uhlebe) i većina od njih ne radi Ništa! Taj višak ljudi od nekud mora primiti platu, a to može samo povećanjem nameta. To je samo jedna opština u Srbiji, a gde su ministarstva, razne izmešljene državne agencije za ovo ili ono, i ostali koji žive na račun budžeta. U Srbiji registrovati privatnu firmicu je ravno ludilu, i tek tada čovek u potpunosti shvati sa čime ima posla

U jednoj opštini u kojoj po broju stanovnika treba da radi 76 ljudi, trenutno je zaposleno 168 ljudi (većinom partijskih uhlebe) i većina od njih ne radi Ništa! Taj višak ljudi od nekud mora primiti platu, a to može samo povećanjem nameta. To je samo jedna opština u Srbiji, a gde su ministarstva, razne izmešljene državne agencije za ovo ili ono, i ostali koji žive na račun budžeta. U Srbiji registrovati privatnu firmicu je ravno ludilu, i tek tada čovek u potpunosti shvati sa čime ima posla
Stvarno?

Razmišljam da startujem novi d.o.o. ovih dana pod nazivom NSB Capital

Čega to treba da se oprezim

Svi koji rade po opstinama su partijski clanovi.

Stvarno?

Razmišljam da startujem novi d.o.o. ovih dana pod nazivom NSB Capital

Čega to treba da se oprezim

Videćeš kad registruješ. Najmanji problem su porezi i doprinosi što ćeš u samom početku znati. Parafiskalne namete ćeš upoznavati svakih par dana kad ti poštar donese rešenje o firmarini, putarini, vazdušarini, odvodnjavanju, navodnjavanju... Pre par dana sam dobio rešenje za taksu za zaštitu životne sredine koju je usvojila opština, i to retroaktivno od 2019. godine. Ako državi zafali para, inspektori se razmile i sa vrata ti pišu kaznu od 30-50k dinara bez traženja, u suprotnom je kazna mnogo mnogo veća.

Svi koji rade po opstinama su partijski clanovi.

partokratsko autokratska republika. onaj mali Djordje Visekruna je u prvom balkan info intervju-u je pricao kako je on prijavljivao sadasnjem precedniku ko sve krade po opstinama i kako. za svo to vreme dok on govori precedniku te stvari,ovaj nije davao ni 5% interesovanja. znaci,precednika to ne zanima,jer je isti takav.

iskreno,mislite li da je sa dolaskom SNS-a jos vise poraslo porodicno i partijsko zaposljavanje? ja mislim da jeste jos vise,cak su opstine sad i napunjene mladim decacima koji nemaju dana radnog staza i skole.

Poslednja izmena:
Videćeš kad registruješ. Najmanji problem su porezi i doprinosi što ćeš u samom početku znati. Parafiskalne namete ćeš upoznavati svakih par dana kad ti poštar donese rešenje o firmarini, putarini, vazdušarini, odvodnjavanju, navodnjavanju... Pre par dana sam dobio rešenje za taksu za zaštitu životne sredine koju je usvojila opština, i to retroaktivno od 2019. godine. Ako državi zafali para, inspektori se razmile i sa vrata ti pišu kaznu od 30-50k dinara bez traženja, u suprotnom je kazna mnogo mnogo veća.
zato otvori mesaru!
čim udju inspektori a ti ih narani sa dve kese kobasica
bar tu može da se uštedi jer u kobasice ide svašta
a inspektori zadovoljni

partokratsko autokratska republika.
iznenadio sam se NSZ konkursom gde opština Sopot otvara radno mesto
"tumač validnosti anglosaksonskih dokumenata"

najveći biser demokratske vlasti je ipak zanimanje:
"statističar rešenih prijava opštini"

medjutim ni tu @Storage Temptation nije ušo u najuže

drzava i ne postoji. postoji samo vladar koji kontrolise institucije. i vladari se drze zajedno,naslednik ne hapsi prethodnika. niko nikog ne hapsi,jer svi rade isto. ukidanje politicara,monarhija,jedini lek.

zaboravio sam i Telekom. nije to narodno preduzece,to je iskljucivo zlocinacki,partijski,drzavni aparat za izvlacenje para. postoji tim ljudi koji tamo radi i izmislja nove cake,kako da izvuku vise para kroz neke nove 'promocije'. telekom nije kriv sam po sebi,to je samo firma,mrtva stvar. cak ima i lepo ime,ne mrzim ja njega. nije on kriv,nego njegovi vlasnici su politicka mafija.
ok, par perjanica iz par stranaka u Telekomu zaista namaknu sebi pare preko tih nekih tendera ali mnogo više para odlazi na virtuelno zaposlene
Ko bi reko da Neda Ukraden ili Željko Samardžić... ovo ono...

razocaro sam se pre par godina kad sam aplicirao na neka slabo placena drzavna radna mesta,gde mi je jedan covek rekao doslovno: "nemoj da se mucis ta radna mesta su otvorena i spremna,cekaju na nekog clana partije. oni izmisle i otvore radno mesto,prema potrebi".
tačnije:

osoba je već primljena, oglas dat zbog zakonske procedure, više ne mora novinskim putem može i na sajtu Krstarice...

Back