Drzati kao malo vode na dlanu

Cujem tako komentare "ma on me drzi kao malo vode na dlanu" i pitam se sta to znaci?
Zasto bi nekog drzali kao malo vode na dlanu? Da li je drzanje nekog kao malo vode na dlanu znak ljubavi ili vise znak ocaja, straha da se ta osoba ne izgubi?

Koliko je dobro i zdravo imati takav odnos sa nekim?
Da li ste vi nekog drzali kao malo vode na dlanu ili je vas neko tako tretirao?

A ŠTA JE U TOM LOŠE?

Partnerstvo, uzajamna neznost, briga, postovanje, podrska, to je ono sto bi trebalo da drzi dvoje ljudi zajedno.

I naravno ljubav.:aha:

A ovo gore što si navela nije ljubav?:lol: Inače to držanje ko malo vode na dlanu je samo metaforički izraz da preterano brineš o nekome do koga ti je veoma stalo.U prevodu da razmaziš nekoga.

- - - - - - - - - -

A ŠTA JE U TOM LOŠE?

Nezdrava ljubav je to.nego treba držiš ko malo vode na dlanu jedno vreme pa onda ko da imaš ceo podrum pun bačvi vode,mož i vina još bolje:manikir:.Pa onda ponovo malo vode na dlanu pa ponovo podrum.Klackalica draga moja:telefon:.Ovako ima da se navikneš na to držanje pa čim malo popusti ima da kukaš kako te taj držač ne voli više kao onomad.:mrgreen:

A ovo gore što si navela nije ljubav?:lol: Inače to držanje ko malo vode na dlanu je samo metaforički izraz da preterano brineš o nekome do koga ti je veoma stalo.U prevodu da razmaziš nekoga.

- - - - - - - - - -

Nezdrava ljubav je to.nego treba držiš ko malo vode na dlanu jedno vreme pa onda ko da imaš ceo podrum pun bačvi vode,mož i vina još bolje:manikir:.Pa onda ponovo malo vode na dlanu pa ponovo podrum.Klackalica draga moja:telefon:.Ovako ima da se navikneš na to držanje pa čim malo popusti ima da kukaš kako te taj držač ne voli više kao onomad.:mrgreen:

Držati na dlanu ne treba da se radi "proračunato", nego ako želiš i ako partneru to prija i svojim ponašanjem te samo još više podstiče da nastaviš tako

Uvek sam bio od tih ljudi što će devojku čuvati i paziti,voleti bezuslovno,truditi se da je pomogne,i uteši na bilo koji način
ali nedavno sam shvatio da to nije ono što će devojka prosečna želeti (postoje izuzeci)..
Poenta je u ovome,kada sazna da ti je jako stalo do nje iz nekog razloga će to iskoristiti protiv tebe.Činjenica je takodje da ja neću
da počnem da se ponašam kao sebična džukela koja će kulirati,ja ću svoja osećanja pokazivati i neću se plašiti ako me ostave,zaborave
pokušavaću,pa će se naći neka koja će to ceniti..Evo večiti idealista bolje da mi je takav nick umesto trenutnog..

Nije fora davati, davati i davati, jer druga strana neretko ne ume, ne moze da vrati na isti nacin, i onda nase potrebe ispadnu nesispunjene.
Ja dajem, dajem i dajem ocekujem da mi se isto tako vrati, a kada se ne vrati nastaje problem, nezadovoljstvo.

Treba ostaviti mesta i za drugu stranu da se trudi, prvo jer to zadovoljava i nase potrebe, a drugo pokazuje da je i toj drugoj strani stalo, cim se trudi.
Ako jedan konstantno daje, druga strana mozda i nema vremena ni mogucnosti da pokaze da joj je stalo, niti da se potrudi oko nas.

Back