Дрво Живота

To je ona priča što je @vcbccbc vcbcvb postavio da kukaju za sebe
NE, prica je da kukaju za sebe jer im sleduje genocid od rimljana jer nisu poverovali njemu, sirovom drvetu, vec malo kasnije suvom drvetu barkohbi, koji se predstavio kao mesija i koji ih je odveo u oruzani ustanak, pa su im se rimljani osvetili... samo su judeo-hriscani ranije izbegli, jer su poverovali Hristu, a cak ih je i barkohba ubijao jer nisu hteli da ucestvuju u ustanku [kao domace izdajnike]... potom su jevreji preispitivali taj mesijanski kompleks, mada su se i divili svom barkohbi kao nacionalnom heroju... misljenja su podeljena, kriju kako je umro, navodno od zmije, ali zna se sta su mu po smrti rimljani uradili sa lesom... mislim da i dalje imaju zelju da se osvete rimljanima jos od tada, da odatle ove sve zavere vuku sto ih otkrivamo malo po malo, anglozcionizam, ko ce kome da osveti angli cionistima, sataninoj sinagozi po 3. put [otkr.], ili cionisti preko angla rimu [kabala'lumnati] za svagda

Poslednja izmena:
NE, prica je da kukaju za sebe jer im sleduje genocid od rimljana jer nisu poverovali njemu, sirovom drvetu, vec malo kasnije suvom drvetu barkohbi, koji se predstavio kao mesija i koji ih je odveo u oruzani ustanak, pa su im se rimljani osvetili... samo su hriscani ranije izbegli, jer su poverovali Hristu, a cak ih je i barkohba ubijao jer nisu hteli da ucestvuju u ustanku
To već ne znam na šta je mislio, samo pričam ono šta Isus govori za sebe, ono što piše u Bibliji, ali svedokinja se meni izruguje a vidim i tebi, misli, a izruguje se Hristu koji za sebe kaže da je drvo. Ja nisam ni dogmatičar ni naučavaoc već znam samo da čitam

?
Рај је био ограничене величине и Бог се једва скењкао да направи Еву јер је оригинално ценио да је Адам довољан сам себи. Нема индикација у Библији да је он хтео да прави још људи нити да је планирао да се људи сами множе јер он као препаметан зна да непрекидно додавање без одузимања доводи до пренасељености. Цео морал те уводне приче је да је Бог хтео да држи Адама и Еву у затупљености те ко тражи да нешто научи, а не слуша шта му је речено, има дебело за то да плати.
24 Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.

25 A behu oboje goli. Adam i žena mu, i ne beše ih sramota.

Vidiš Mitke, ovo ti je pre probanja drveta, znalo se šta se sprema

ti to stvarno tako bukvalno mislis ? gde je rekao da jedrvo
kak okada Isus kaze Ja sam vrata :D
e pa sad jel drvo ili vrata
:rotf:
ti stvarno to bukvalno shvatas jel
Ti meni kažeš da sam bukvalista a tražiš mi da ti napišem gde je to Isus rekao :D a rekao je.
Da mi je tvoja glava bar jedan dan da se odmorim :D
I da, Isus je i put i istina i život
I izvor i oganj
I drvo života jer jedino on u Bibliji tvrdi da je život i ko ne veruje u njega kao u boga nema večnog života jer samo Bog daje život.
Pa ti vidi oćeš li biti ona smokva ili ćeš biti u večnom životu.

Teško vama književnici i fariseji...
Šalom :D

Ti meni kažeš da sam bukvalista a tražiš mi da ti napišem gde je to Isus rekao :D a rekao je.
I da, Isus je i put i istina i život
I izvor i oganj
I drvo života jer jedino on u Bibliji tvrdi da je život i ko ne veruje u njega kao u boga nema večnog života jer samo Bog daje život.
Pa ti vidi oćeš li biti ona smokva ili ćeš biti u večnom životu.

Teško vama književnici i fariseji...
Šalom :D
Pa napisi gde da vidimo
pises napamet
ne brinem zbog tebe tebi je ceo zivot odmor

eto put je
pa jel put ili drvo :rotf:

gde pise da je Isus drvo zivota :dash: sta lupas

Pa nije ni Bog vinogradar
to su price poredjenja i parabole

eto ne pise drzo zivota
Bog Otac jeste vinogradar, a Hristos cokot, i mi smo loze, samo ne radjaju sve loze, lepo sve pise, i treba da se otsece loza zvana Jovan.
Za sirovo drvo isto pise, poredi se sa suvim, Mesija i lazni-suvi samoproglaseni mesija.
Drvo zivota ne pise, to si u pravu, ali sirovo je zivo,tako da onda nisi u pravu, drvo zivota, ili zivo[tno] drvo
morao bih da konsultujem prevode, a ja sam u startu podrzao temu zbog svega drugog sto smo rekli.

''И засади Господ Бог врт у Едену, на истоку, и постави тамо човека, којега сазда. И произрасте Господ Бог од земље свако дрво, пријатно за гледање и добро за јело, и дрво живота усред врта, и дрво познања добра и зла. А река излажаше из Едена да напаја врт; и одатле се раздвајаше и биваше у четири почетка.'' (Постање 2;8-10)

дрво живота је један од архетипова и (у овом или оном облику) јавља се у скоро свим културама. за хришћанске писце рајско дрво живота је праслика Христа као истинског Дрвета Живота. Св. Теофил Антиохијски каже- Као што је човек постао средина двоје, нити сасвим смртан, нити потпуно бесмртан, али је пријемчив за обоје, тако је и место Рај постао средина између неба и света. старозаветни Рај је дакле раскршће и спона неба и земље - пупак света, у чијем средишту се налази дрво живота као axis mundi. занимљив је и опис рајске реке која се раздваја у четири водотока (на четири стране света) од која настају четири светске реке. према томе, крст је симболичка слика како (изгубљеног и поново задобијеног) Раја, тако и дрвета живота којим је Исус Христос донео спасење (тј. живот) свету.

да чујем ваша размишљања.
Procitavsi uvodni tekst za ovu tvoju veoma atraktivnu temu, kao tvoj dugogodisnji kolega foirumas, zabrinuo sam se za tvoju dobrobit. Reci mi, da li je kod tebe sve u redu? Duboko se nadam da jeste! Sve najbolje zelje od kolege.

Хоги, ти си један од само неколико људи, који код мене буди неку детињасту радост (али и злочестост) сваки пут кад на форуму видим твоју симпатичну појаву :D зашто је то тако, не знам.

све је ок. мало сам се одмарао од форума.

A sta mislis koliko tek jedan svetosavac moze da shvati realanost. Od JS su samo pravoslavci ogranicenijeg shvatanja Samo oni imaju pravo da ometaju korisnike Krstarice da uzivaju u raspravama.Pravoslavci, oni fanatizovani i oni manje zaslepljeni, nisu u moci da se u raspravama umno nadmecu sa ostalim forumasima, a posebno ne sa ateistima, pa im brisu tekstove i novootvorene teme.

Хоги, ти си један од само неколико људи, који код мене буди неку детињасту радост (али и злочестост) сваки пут кад на форуму видим твоју симпатичну појаву :D зашто је то тако, не знам.

све је ок. мало сам се одмарао од форума.
Pa, sasvim je za ocekivanje da kod tebe, kad vidis neke ljude. tebi se intelekt svede na infantilno doba. Znaci, unazad u vreme tvog srecnog, bebastog i neiskvarenog detinjstva.

Sta kaze cika Shrink,ima li napretka, mislim pozitivnog, posle odmora od Krste?

Sve najbolje, uvazeni kolega

P.S. Vazno je odrzati samokontrolu, ukoliko je to kod tebe moguce.

Back