"Drustveni rejting gradjana" u Kini- treba li nama u Srbiji?

Autorska.

Wiki:
"Građani mogu skupiti između 350 i 950 bodova[5] koje dobivaju na temelju kriterija poput primjerice broja prometnih prekršaja, švercanja u javnom prijevozu, ponašanja na internetu, igranja igrica ili tome tko su im prijatelji na društvenim mrežama. Kao posljedica nepoželjnog ponašanja dobivanju se kazne poput primjerice zabrane putovanja, kupovanja željezničkih karata, gubitka zdravstvenog osiguranja, nemogućnost bukiranja soba u luksuznim hotelima, dok bi poduzetnici i individualci s dobrim rejtingom trebali biti nagrađivani."

Meni je bilo pomalo neprijatno da pitam o ovome svoje kolege ali - DA postoji. Doduse ne znam da li je ovo iz hrvatske viki 100 % tacno. Ne bih se usudila da tvrdim.
Sto se tice "svercanja u javnom pevozu" ne znam kako je u celoj Kini ali ovde gde sam ja nema opcije da se svercujes jer ne mozes da udjes a da ne platis.

Pozitivne strane:
Mislim da ovo ima itekako pozitivne strane i ljudi ga vide ovde - pozitivno. Nije im to neobicno niti zive u nekom strahu.
Stimulise pozitivno ponasanje. Ako ste dobar djak, ako ste dobri u skoli, ako volontirate ili nekako pomazete to ostaje zauvek u vasem fajlu.
Ako pozelite da radite za vlast mogu da vide- ovo je vredna i radisna osoba koja zeli da pomogne.
Ako ste dripac i tucete smanjuju vam se sanse da ce da Vas prime na neko odgovorno mesto.
Od ranog detinjstva vas podsticu na odgovornost za svoje ponasanje.
Dakle u tom fajlu se upisuju informacije koje unose vasi profesori, policija, nadredjeni.....

Negativne strane:
Kod nas ne verujem da bi se primilo jer mi ne bismo pristali na zabranjene teme.

Ali zamislite da imamo to i da kad dodje neki politicar kazu:
"Ne moze, bato, krao si sa 15 godina"
Imali smo i takve primere.

Sta vi mislite o tome?
Нешто попут тога је обрадила серија Black Mirror у епизоди "Nosedive".

Међутим, ова врста контроле има за циљ што већу репресију у глобалистичком систему и укидање било какве анти-системске критике.
Дакле отворена тиранија најмоћније класе.
Ако максимално подржаваш и беспоговорно служиш системским партијама које служе глобалистима, бићеш максимално оцењен, ако си пасиван бићеш просечно оцењен, ако си против ових партија имаћеш најгору могућу оцену и бићеш друштвено изопштен и кажњен на сваки могући начин.
Што би рекли неки балкански суседи, ''погнута леђа, бич не удара''.

Већина људи су дебили, хајде да од њих направио још веће дебиле и да сви буду дебили.

Међутим, то не би требало да мешамо са криминалним досијеом, јер и пре глобализације, свако ко се упустио у неке криминалне радње је сносио последице, заправо већина. Није била потребна никаква апликација за то праћење.

Међутим, то не би требало да мешамо са криминалним досијеом, јер и пре глобализације, свако ко се упустио у неке криминалне радње је сносио последице, заправо већина. Није била потребна никаква апликација за то праћење.
Da to naravno postoji svuda ali kad se pobijes kao dete ili kad napravis neko njesra dok si u skoli realno nigde ne ostane zavedeno osim eventualno u "vladanju".

Ovde na primer ako nesto uradis lose nece odmah biti "ubaceno" ali ako ponovis hoce.
Nakon toga ako se popravis i to ce biti pomenuto ali ono sto si uradio nece biti izbrisano.

Da to naravno postoji svuda ali kad se pobijes kao dete ili kad napravis neko njesra dok si u skoli realno nigde ne ostane zavedeno osim eventualno u "vladanju".

Ovde na primer ako nesto uradis lose nece odmah biti "ubaceno" ali ako ponovis hoce.
Nakon toga ako se popravis i to ce biti pomenuto ali ono sto si uradio nece biti izbrisano.
Ма то су дечије игре за оно што глобалисти планирају. Није битно владање, него послушност. Шта вреди ако си ти била лошег владања у школи, а касније се показала као послушник система и тог њиховог контролисаног друштва, а ја рецимо који сам био одличног владања, пример за све, касније постајем њихов идеолошки непријатељ и противник система.

На крају крајева, ко би од ових системских европских ЕУ политичара се дочеопао Брисела, да су гледали шта су они радили док су били деца.
Она штази комуњарка Меркел је одрасла у већем комунистичком окружењу него ми овде.

Autorska.

Wiki:
"Građani mogu skupiti između 350 i 950 bodova[5] koje dobivaju na temelju kriterija poput primjerice broja prometnih prekršaja, švercanja u javnom prijevozu, ponašanja na internetu, igranja igrica ili tome tko su im prijatelji na društvenim mrežama. Kao posljedica nepoželjnog ponašanja dobivanju se kazne poput primjerice zabrane putovanja, kupovanja željezničkih karata, gubitka zdravstvenog osiguranja, nemogućnost bukiranja soba u luksuznim hotelima, dok bi poduzetnici i individualci s dobrim rejtingom trebali biti nagrađivani."

Meni je bilo pomalo neprijatno da pitam o ovome svoje kolege ali - DA postoji. Doduse ne znam da li je ovo iz hrvatske viki 100 % tacno. Ne bih se usudila da tvrdim.
Sto se tice "svercanja u javnom pevozu" ne znam kako je u celoj Kini ali ovde gde sam ja nema opcije da se svercujes jer ne mozes da udjes a da ne platis.

Pozitivne strane:
Mislim da ovo ima itekako pozitivne strane i ljudi ga vide ovde - pozitivno. Nije im to neobicno niti zive u nekom strahu.
Stimulise pozitivno ponasanje. Ako ste dobar djak, ako ste dobri u skoli, ako volontirate ili nekako pomazete to ostaje zauvek u vasem fajlu.
Ako pozelite da radite za vlast mogu da vide- ovo je vredna i radisna osoba koja zeli da pomogne.
Ako ste dripac i tucete smanjuju vam se sanse da ce da Vas prime na neko odgovorno mesto.
Od ranog detinjstva vas podsticu na odgovornost za svoje ponasanje.
Dakle u tom fajlu se upisuju informacije koje unose vasi profesori, policija, nadredjeni.....

Negativne strane:
Kod nas ne verujem da bi se primilo jer mi ne bismo pristali na zabranjene teme.

Ali zamislite da imamo to i da kad dodje neki politicar kazu:
"Ne moze, bato, krao si sa 15 godina"
Imali smo i takve primere.

Sta vi mislite o tome?

Мислим да Карађорђевижи, потомци једнога оце и брато убице, потомци некога који је плодоуживао покољ 140 обреновижа

треба да имају 'друштвени рејтинг 'на Апсолутној Нули .

Ти мислиш да су 'симпатични' јер би увезла бланко меморијабилни порцелан на коме би одштампакла

потомке тих генерацијских Чарли Мансона и ДР Менгелеа .. односно имала би зараду.

Тако да 'друштвени рејтинг 'је нешто модерно као 'ко је напужио више уста '

Ево фотографије које јасно осликава Рејтинговаче .. позерке .. Обрати пажњу како је и она која фотогтафише се Упозирала

Која је заузела 'неприроднији став' ?!

Pozerke.jpg

Onda sam ga ugasila :lol:

Mada realno ja koristim VPN koji je zabranjen u Kini.

Inace nikad ne pisem nista protiv Kine jer generalno gotivim Kinu.
Ziveo drug, Si!

Кина је комунистистичка .. ти готивиш монархизам ПОКС Каражорћевиће .. Синг ниј ебудала .. Синг тебе не готиви

Кина је комунистистичка .. ти готивиш монархизам ПОКС Каражорћевиће .. Синг ниј ебудала .. Синг тебе не готиви
Komunizam je mala maca za ovo sto pripremaju i razvijaju Kinezi a sto je jos gore pelcer se primio i u ostalim delovima sveta.
Transhumanizam je mnogo gori od komunizma...

Komunizam je mala maca za ovo sto pripremaju i razvijaju Kinezi a sto je jos gore pelcer se primio i u ostalim delovima sveta.
Transhumanizam je mnogo gori od komunizma...

Петре .. Комунизма никада није ни било .. .биле су Милитаро Монопартијске диктатуре НАД пролетеријатом

Комунизам је заједница БЕЗ експлоатације ....

То што вам Кина спрема је само добила нарзжбеницу од власника проиуводних снага 'демократскога 'сллободнога'света '

Само су две класе на свету ..... Они који експлоатишу ... и експлоататори ... нема трећега ...

Одбијање те научне истине научиће многе памети .... односно неће наућити никога

Вештице су спаљивали вековима и људи се окупњали да се радују како неко вришти са ломаче.

Тако су свој живот бедан поуњавали па се нису бедно осећали

Данас .. овај Пас долази и велича сеебе .. а вози се метроом који је други направио .... понаша се као Рамзес ....

уквално уринирајужи на сву децу погинулу на Церу ....

Sad samo da nesto rasclanimo. Sad sam opet pricala na ovu temu s njima.
Postoje dve odvojene stvari (uslovno receno jer su povezani).
Jedno je taj "fajl"- mozda postoji neko strucno ime- ne znam- koji stoji u policiji.

Drugo je sistem bodovanja koji banka recimo moze da Vam ne dozvoli kredit jer niste vratili dug ili citirano - zabrana kupovine vozne karte i slicno ako ste nesto pogresili. A ako u gore pomenutom fajlu stoji nesto lose to moze da utice na "Rejting".

Ono sto mi je bilo interesantno je da oni pre vencanja rade proveru te "visine rejtinga" jedno drugog :lol: uz naravno medjusobnu proveru zdravstvenog stanja bracnog druga. Ne znam da li sam ja luda ili je to samo meni neobicno.

Sistem bodovanja postoji i na recimo Alipeju -ja jos nisam skupila bodove da uzmem pozajmicu od njih:mrgreen:
Ne znam sto imam tako malo bodova.Slabo kupujem na taobao, mozda zato.:cool:

Sad samo da nesto rasclanimo. Sad sam opet pricala na ovu temu s njima.
Postoje dve odvojene stvari (uslovno receno jer su povezani).
Jedno je taj "fajl"- mozda postoji neko strucno ime- ne znam- koji stoji u policiji.

Drugo je sistem bodovanja koji banka recimo moze da Vam ne dozvoli kredit jer niste vratili dug ili citirano - zabrana kupovine vozne karte i slicno ako ste nesto pogresili. A ako u gore pomenutom fajlu stoji nesto lose to moze da utice na "Rejting".

Ono sto mi je bilo interesantno je da oni pre vencanja rade proveru te "visine rejtinga" jedno drugog :lol: uz naravno medjusobnu proveru zdravstvenog stanja bracnog druga. Ne znam da li sam ja luda ili je to samo meni neobicno.

Sistem bodovanja postoji i na recimo Alipeju -ja jos nisam skupila bodove da uzmem pozajmicu od njih:mrgreen:
Ne znam sto imam tako malo bodova.Slabo kupujem na taobao, mozda zato.:cool:
sistem će uskoro da automatski spaja brakove između onih sa sličnim brojem poena u različitim oblastima života...
naći će ti nekog Kineza koji je za monarhiju al nema dovoljno poena da leti avionom...

Back