Društvena stigma i seksualnost

Naravno da ce da bude stigmatizovan, zato sto drustveni moral diktira tako. No, kao sto vidimo, to vise nije tako, jer je LGBT mainstream.
Npr razlikujem 2 termina (društveni) moral i lična etika.
Opt mi je društveni moral neka limitirajuća subjektivna kategorija koju neko donese i širi na grupaciju. Može ali ne mora da bude pozitivno.
Lična etika jeste individualni sistem vrednosti izvan društvenog okvira - više je vidim kao neku autentičnost.

Npr razlikujem 2 termina (društveni) moral i lična etika.
Opt mi je društveni moral neka limitirajuća subjektivna kategorija koju neko donese i širi na grupaciju. Može ali ne mora da bude pozitivno.
Lična etika jeste individualni sistem vrednosti izvan društvenog okvira - više je vidim kao neku autentičnost.
Ti si jedan od retkih koji zna sta je moral, a sta etika :>P
Bravo!

jel ovo sad momenat kada ja tebi kazem da je normalno da muskarce privlace zene a zene da privlace muskarci
a ti ces da mi objsnis kako je to stvar izbora ?
Slažem se da je to normalno, ali mi nije nenormalno da tako nešto važi i za iste polove. Nisu svi ljudi isti, varijacija je mali milion, a za većinu imam utisak da se u nekim mlađim periodima traže - fora je samo da se ne ode u neke krajnosti jer tu može biti potencijalnih problema.

..pa to zaista nisam procitala ali kad bi tvoja partnerka procitala kako ti zapravo vidis odnos
izmedju zene i muskarca, sumnjam da bi joj bilo prijatno i da bi ti se otvorila i sledeci put na isti nacin
kao i svih prethodnih...
To je moje misljenje e sad..dal sam bezobrazna ili nisam, zabole me bas...
Otkud ti znas da ne pokazem i ne prokomentarisem sa mojom partnerkom?
Cesto se nasmeje da. A ponekad i prokomentarise u fazonu: ma daj, sta se s tim ljudima... A ja joj kazem: pa malo mi je to izazov.

A i znam u kom smeru ides. Da je sad moja partnerka kao neka olabavljena bez srama zenska, a u stvari je veoma inteligentna i svoja. I bas zato sto ima integritet vidi stvari van okvira ako neki muskarac dodje anonimno na forum i spomene analni seks da treba svi da ga popljujemo kako je jadan i svinja sto se hvali po forumu umesto da cuti na ljisu, mestu namenjenom razgovoru o seksu i da se nada da ce neka stroga i odmerena forumasica da postavi sliku i onda da joj salje srcadi i zbunjene komplimente.

A i znam u kom smeru ides. Da je sad moja partnerka kao neka olabavljena bez srama zenska, a u stvari je veoma inteligentna i svoja. I bas zato sto ima integritet vidi stvari van okvira ako neki muskarac dodje anonimno na forum i spomene analni seks da treba svi da ga popljujemo kako je jadan i svinja sto se hvali po forumu umesto da cuti na ljisu, mestu namenjenom razgovoru o seksu i da se nada da ce neka stroga i odmerena forumasica da postavi sliku i onda da joj salje srcadi i zbunjene komplimente.
..da, svi mi ovde smo neinteligentni i bez integriteta i nikad svoji samo tudji..ma daj..
Kad sam ja popljuvala kad neko spomene nesto? Iskljucivo pljuckam po nacinu na koji neko karikira odnose
a taj nacin je najcesce uzasavajuc...ne mislim konkretno na tebe, ti si mala maca kakvih ima, cak si i sofisticirano kreativan..ponekad...:lol:

Ne slažem se sa ovim, možda nije normalizovano kod nas (u smislu shvaćeno/prihvaćeno od najvećeg broja ljudi), ali ne vidim zašto bi bilo nenormalno (u kontekstu društveno neprihvatljivo/nepoželjno).
neprihvatljivo nije ali nepozeljno jeste
i tu postoji velika razlika
gej osobe na drustvo nemaju nikakav uticaj zato sto su gej niti treba da ga imaju i to je prihvatljivo
ali svakako da je recimo krajnje nepozeljno da ti recimo dete bude sodomit

..da, svi mi ovde smo neinteligentni i bez integriteta i nikad svoji samo tudji..ma daj..
Kad sam ja popljuvala kad neko spomene nesto? Iskljucivo pljuckam po nacinu na koji neko karikira odnose
a taj nacin je najcesce uzasavajuc...ne mislim konkretno na tebe, ti si mala maca kakvih ima, cak si i sofisticirano kreativan..poekad...:lol:
A opet se lepis na takve kao nekakav inspektor za fino pisanje ili?

Back