Drugo ja

Stevcina zabica

Stara legenda
VIP
Poruka
98.635
svako traži svoju savršenu kopiju...e viš ja to ne mogu da skontam...što bi ja tražio nekog ko je isti ja ? :think:

kazem ti na nekoj drugoj temi <3

e i mene zanima ovaj fenomen :lol:

samoljublje, egoizam sta li je? msm nije mi normalno traziti DRUGO JA, kako izaci na kraj sa njegovim manama koje su preslikane moje kad ni sa svojim ne mogu...zar ne treba da se u vezi dopunjujemo i da ako sam ja namcor on bude "dragost" kako bi opstali?

pa ne al ako ja nisam oduševljen sobom, ili makar nekim svojim manirima, ako postoji u meni nešto što je jače od mene, koje ne mogu da promenim, vidim da ne valja...kako bi onda to mogao da volim kod neke druge osobe ?
meni to nije zdravo

pa da, msm ne mogu da se zamislim sa nekim muskarcem koji je isti ja :neutral:

Ni ja tim pre što sam imala svoju kopiju, bio je to rat, drama tajfuni i orkani konstantno, donekle zanimljivo ali ti pojede svu energiju, obostrano.
Nije lako poklopiti te fine energije, i neko ko je dramatičan sa nekim ko je staložen može da bude loša kombinacija ako su ekstremni primerci svog tipa, tolerancija je neophodna u svim vrstama odnosa.
I u ovakvim suprotnim kombinacijama, koje mogu biti odlične, neko nekog pokreće, a njega ovaj drugi smiruje mogu da se pretvore u netrpeljivost gde je ovaj drama tip nesnonsan i naporan smirenom a smireni smara ovog prvog.
Nikad zadovoljni, ljudi su čudna bića. : )))

Poslednja izmena:
Ja mislim da je cela postavka u tom smisli to sto se izuzima odnos izmedju muskarca i zene i posebno definisu (nije da nema posebnosti naravno, ali akcenat na previse), o odnosu na druge. Na pr sa drugarom ne moras ti stalno da sednes i da raspravljate o pravcu vaseg drugarstva, niti da pronalazis kompromise tolike sa cimerom (osobom sa kojom delis egzistenciju-zivotni prostor). Pa su zato tu i izmisljena ta opravdanja, tipa drugo ja, ili neko ko te dopunjuje kao licnost. Gde ces bre to da nadjes? Karakternu kopiju sebe ili jos teze nekoga ko je dualno suprotan a opet isti kao ti i dopunjuje tvoje mane i kvalitete.

samoljublje, egoizam sta li je? msm nije mi normalno traziti DRUGO JA, kako izaci na kraj sa njegovim manama koje su preslikane moje kad ni sa svojim ne mogu...zar ne treba da se u vezi dopunjujemo i da ako sam ja namcor on bude "dragost" kako bi opstali?

slicnost da ali bas isti ne jer to niko i ne moze da bude
a razlike treba da postoje , tako se ljudi i dopunjuju
slicni i razliciti :)

ne zelim svoju kopiju ali ni moju potpunu suprotnost...ne mogu da zamislim da budem sa nekim ko jje potpuno drugaciji od mene...fuj na sta bi to licilo,neko inertan,tih...nemam pojma.eventualno bi me neka sredina zadovoljila,izmedju ta dva.vise sam za varijantu da na vaznim planovima lici na mene.

Bitno mi je da smo isti po pitanju nekih stvari, da nam se poklapaju stavovi oko kojih ne bi trebalo da se prave kompromisi i da imamo slican pogled na svet. A to da li je on tvrdoglav a ja nisam....u tom smislu je razlicitost pozeljna.

Kao visoko tolerantnu za sopstvene mane :lol: :aha:

Volim svoje mane - volecu i njegove :zper:

- - - - - - - - - -

Ali i iste kvalitete - molicu lepo :hvala:

Nisi nista rekla za ajducke brkove :mrgreen:

Mislio sam na toleranciju prema tudjim manama a ne prema sopstvenim.

Isti kvaliteti ili moze da poseduje i neki koji ti nemas sto mislim da je malo bolja varijanta :lol:

Back