Drugi svetski rat - da li su nama servirane istine ili zablude??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo Hectorius, na ovaj deo me podsecaju tvoji postovi...A ovde ti je i odgovor...Kako ste samo svi preslikani, cudo jedno...

''Sto cutis bando velikosrpska i burzujska?!
Mislis da sam blesav, pa ne znam sta sada razmisljas. Ja sam za tebe prostak i fukara, a ti si gospodin i burzuj, zavrsio francusku akademiju. E nabijem ja na moj proleterski ***** i tebe i sve tvoje skole i tvoga kralja i Trumana i De Gola - drmusnu Drazu za mrsava ramena. Ja sam pravi general i prava vojna akademija. Kakva skola i oficirski bonton - odmace se od zatvorenika i pripali cigaretu. Oficiri nose bele rukavice, ne psuju, govore strane jezike, umeju da plesu, i sta jos, pomozi mi da se setim djenerale?! Pa, vi, burzujski oficiri, mora i da serete po oficirskom protokolu i da ****** po specijalnom pravilu! Ko je od nas dvojice bolji general i cija je akademija bolja vidi se iz prilozenog. Samo da znas na sta licis. Vrane bi se od tebe uplasile.

Muci vas nesto, sto me cudi, jer sam mislio da svesti nemate - rece Draza, ne gledajuci u Krcuna.

Sta si rekao djubre burzujsko? - iznenadi se Krcun.

Boli vas vase vojnicko neznanje, gospodine.

Pa kako te onda sjebasmo, kad smo neznalice? Kako gori da pobedi boljeg?

Ruska vojska, a ne vasa uzela je Srbiju...Naoruzali vas do zuba i Rusi i Englezi i Amerikanci. Dobili ste tenkove, avione, cak i ruske kacuse. I sta je bilo? Sest meseci stajali ste, kao klade, na Sremskom frontu, ne uspevsi da se pomerite ni metra sa mesta gde su vas Rusi ostavili. Ni rov niste umeli da iskopate nego ste preko sremske ravnice u lude jurise terali nasu decu i crnim barjacima iskitili svaku kucu po Srbiji. Nikada ne biste probili taj front da Rusi nisu poslali njihove trupe, nego bi Nemci uspeli da preotmu i Beograd, u casu kad su Rusi bili vec u Becu i pred Berlinom.

A gde ti bese djeneralu? Sto ti ne porazi nemacku balkansku silu?

Ne dadose vas Staljin i vas Cercil. Ne dade Crvena Armija. Inace jos u jesen 44., svrsio bih sa Nemcima i uzeo Skadar i Trst i Korusku. I nasa bi vojska skupa sa ruskom, usla u Bec.....

....................

Procitaj pazljivo, mislim da nema boljeg nacina da skapiras neke stvari...

Srceparajuce, jel to nasa sinhronizacija ove bajke?

herr-der-ringe.jpg

jedno je sigruno, rat na ovim prostorima dobili su komunisti, to je bila pobeda komunizma i najveci poraz ovih prostora...I danas smo svesni posledica...To sto nas je unazadilo vekovima tesko cemo nadoknaditi ali ono sto mozemo je da se izborimo za istinu, za koju je dosao pravi trenutak...tako ce i biti...

Eto ga, konacno si rekao ko je pobedio, jos samo da docekamo taj "trenutak" "istine" koji brzinom svetlosti nezadrzivo putuje vec 65 godina...

Eto ga, konacno si rekao ko je pobedio, jos samo da docekamo taj "trenutak" "istine" koji brzinom svetlosti nezadrzivo putuje vec 65 godina...

ponovicu bitku, a ne rat...Rat ce biti zavrsen konacnom istinom, tj. pobedom nad decenijskim lazima...Dobar deo je vec ucinjen, sledi zavrsnica:)

podseticu sta to podrazumeva...

Istina o zlodelima Komunista po zavrsetku i posle rata (takodje i u toku rata)

Istina o Drazi i njegovim cetnicima, potpuna rehabilitacija, ponistenje presude Titovog suda...

Dakle, daleko od toga da se pravda zadovoljila rehabilitovanjem cetnika 2004., kada je ustanovljena i Ravnogorska spomenica 41. :)

Poslednja izmena:
Nisam ni ocekivao bolji odgovor...to si ti...:)

Kakav odgovor ocekujes na one bajke?

Cuj Draza i njegova "vojska", hahahaha, koja vojska bre? Ono rasulo zvano cetnici? Na Neretvi Tito nije imao ni tenkove ni avione ni kacuse, pa opet razvalio 20 000 Drazinih bojovnika i pored podrske koju je ovaj imao od ustasa, Nemaca, Talijana, Muslimana...

Pih

ponovicu bitku, a ne rat...Rat ce biti zavrsen konacnom istinom, tj. pobedom nad decenijskim lazima...Dobar deo je vec ucinjen, sledi zavrsnica:)

podseticu sta to podrazumeva...

Istina o zlodelima Komunista po zavrsetku i posle rata (takodje i u toku rata)

Istina o Drazi i njegovim cetnicima, potpuna rehabilitacija, ponistenje presude Titovog suda...

Rat je samo vama jos u glavi, da te podsetim, zavrsio je malopre, pre 65 godina...

Kakav odgovor ocekujes na one bajke?

Cuj Draza i njegova "vojska", hahahaha, koja vojska bre? Ono rasulo zvano cetnici? Na Neretvi Tito nije imao ni tenkove ni avione ni kacuse, pa opet razvalio 20 000 Drazinih bojovnika i pored podrske koju je ovaj imao od ustasa, Nemaca, Talijana, Muslimana...

Pih

:hahaha1:

cak je i sve snimljeno...Titov glavni kamerman u akciji...direktno sa fronta:D

Poslednja izmena:
Nikad vi necete preboliti 2. svetski rat, pa makar Drazu posmrtno proglasili za brav...pardon...za marsala 100 puta svaki dan.

...o cemu ti govoris...

Srbi budi siguran nikad nece preboleti ustaske pokolje i nikad nece dozvoliti Hrvatskoj da stravicne zlocine iz II sv.rata umanjuje...

Srbija je u II sv. ratu imala dva antifasisticka pokreta, i Srbi su dali najveci doprinos borbi protiv fasizma na ovim prostorima....

tako da neam pojma za koga sebe smatras i kome mislis, da se obracas...

Inace Draza je vec posmrtno odlikovan, najvisim ordenom koji ameri daju stranim drzavljanima za zasluge u II sv.ratu :)

Poslednja izmena:
...o cemu ti govoris...i kome se uopste obracas...

Srbi budi siguran nikad nece preboleti ustaske pokolje i nikad nece dozvoliti Hrvatskoj da stravicne zlocine iz II sv.rata umanjuje...

Srbija je u II sv. ratu imala dva antifasisticka pokreta, i Srbi su dali najveci doprinos borbi protiv fasizma na ovim prostorima....

Da budem prcizniji za one kojima logika nije jaca strana, bradonje nikada nece preboliti debakl protiv partizana...

Ok?

Da budem prcizniji za one kojima logika nije jaca strana, bradonje nikada nece preboliti debakl protiv partizana...

Ok?

nemas frke...te tvoje ''bradonje'' vise ne postoje....kao sto ne postoje ni partizani...Ali postoje ljudi kojima je stalo do istine, svedoci istine...E oni nece dati mira do konacne pobede te istine nad decenisjkim lazima...iako si vidim navijacki nalozen, pravo sa pdf Politika, ovde se radi samo o jednoj stvari - ISTINA...:)

A Srbi dobro znaju ko je bio ko na ovim prostorima, kako u I, tako i u II sv.ratu...znate to vrlo dobro i vi...

nemas frke...te tvoje ''bradonje'' vise ne postoje....kao sto ne postoje ni partizani...Ali postoje ljudi kojima je stalo do istine, svedoci istine...E oni nece dati mira do konacne pobede te istine nad decenisjkim lazima...iako si vidim navijacki nalozen, pravo sa pdf Politika, ovde se radi samo o jednoj stvari - ISTINA...:)

A Srbi dobro znaju ko je bio ko na ovim prostorima, kako u I, tako i u II sv.ratu...znate to vrlo dobro i vi...

da olaksamo situaciju. zamisli da si sve ostvario . rehabilitirali drazu, partizani izgubili 2 svetski rat, srbi beli, ostali crni....i sta sada...tu zaustavljas masinu, ili ides dalje. dajes hriscanski oprost, ili se bacas u neko cetnicko klanje, sa stvorenom premisom i opravdanjem... jer cetnici ne mogu da provare , da ih netko proziva za srebrenicu, i da je ta srebrenica u ocima sveta anulirala sve. badava 500 pilota, , badava 4 miliona u jasenovcu....ostaje srebrenica....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back