Drste gace privrednici stizu haraclije da vam uzmu i crno ispod nokta ako treba

Ja jos nisam cuo da neko planira poreske prihode . Sto znaci sobzirom da zute haraclije dobijaju 20% manje love od naroda nego sto su planirali, da mozete ocekivati uskoro poplavu inspektora za ovo i ono po firmama i radnjama koji ce naplacivati kazne za sve i svasta samo da napune budzet. Uzece vam i crno ispod nokta ako treba.

Sve u svemu ja podrzavam sve to , jer ovaj narod se drugacije nece opametiti dok ga totalno ovaj rezim ne opljacka i svede u ravan.

UDRI PORESKA SLUZBO! z:D

Sve i da preska sluzba "udri" po privatnicima, nece se napuniti buzet, pre ce se radnje i preduzeca pozatvarati.

A to je sve zbog onog glupog jednostranog Sporazuma sa EU koji nam odvlaci i poslednju paru iz budzeta!

ma nije toliko taj SSP bitan u celoj prici jer mi imamo prakticno takav odnos sa EU jos od 2001 . mi pucamo zbog pogresno vodjene ekonomske politike u zadnjih 9 godina , koja nije bila okrenuta razvoju rastu proizvodnje i izvoza vec rastu uvoza, uzimanju kredita i trosenju tih para na budzetlije. zato pucamo i mora da puknemo.

Ma to se podrazumeva, "pukli" bismo mi i bez svetske krize, ali ovo je dodatan "zulj" i namet bas kad nam najmanje odgovara.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da bi Srbija mogla da dobije policijske atašee u ambasadama i konzularnim predstavništvima u svetu.

Dačić je, posle susreta sa stranim policijskim atašeima akreditovanim u Beogradu, rekao da je sa Ministarstvom spoljnih poslova u toku dogovaranje o sporazumu kojim bi se to omogućilo. On je najavio da će MUP svoje predstavnike prvo poslati u one države u kojima postoji potreba za aktivnom i brzom policijskom saradnjom.

U Beogradu trenutno ima 28 policijskih atašea iz 24 zemlje, a sa njima je, prema rečima Dačića, MUP Srbije prošle godine razmenio više od 1.500 raznih zahteva, dopisa i potraga.

On je istakao da će MUP inicirati da se sa mnogim državama potpišu sporazumi o policijskoj saradnji, a da će se sa policijskim atašeima u Beogradu održavati redovni sastanci, jer se samo tako može uspešno boriti protiv kriminala.

Kako je naglasio, i današnji sastanak je jasna poruka i našoj javnosti i kriminalnim grupama, da oni koji krše zakon neće imati gde da se sakriju, jer postoji dobra saradnja između policija i redovno se razmenjuju operativne i kriminalističke informacije.

Oficir za vezu češke policije Jirži Trojček je, obraćajući se u ime ostalih kolega, rekao da svi policijski atašei veoma cene inicijativu Srbije da se održavaju sastanci i razmenjuju iskustva, čime im se pruža prilika da iznesu svoje mišljenje i ocene saradnju.

On je precizirao da su, pošto Srbija planira da ima svoje policijske atašee u svetu, oficiri za vezu preneli iskustva svojih zemalja u toj oblasti, i preporučili su da njihovo raspoređivanje počne što pre.

Kako je naglasio Trojček, to je jedan od najefikasnijih instrumenata za uspešnu borbu protiv međunarodnog kriminala, koji ne zna za granice.

------------

E sad sobzirom da je kriza , nasa vlada najavljuje nove mere za stednju , a jedna od tih mera je slanje novih birokrata o drzavnom trosku da uzivaju u metropolama sveta z:D

Ivica se ponasa kao da krize nema i salje drugare iz stranke da budu policijski atasei u ambasadama nasim u inostranstvu z:D

tako treba Ivice, rokaj snimaj do poslednjeg pfeninga , pare i kopejke u budzetu z:D

Prihodi budžeta u januaru podbacili su za čak 21 odsto, odnosno, umesto projektovanih 58,2 milijarde dinara, država je u prvom mesecu ove godine naplatila svega 45 milijardi.
O tome koliko su, zapravo, prihodi države manji nego ranije, govori i njihovo upoređivanje s prethodnim godinama. Naime, prošlog januara država je, po raznim osnovama, naplatila 52,1 milijardu dinara, a u istom mesecu 2007. godine 54,6 milijardi dinara. Istine radi, u januaru 2007. godine u budžet se slila i druga rata naplaćena za licencu trećem mobilnom operateru, ali, ako se izuzme tih 8,2 milijarde dinara, prihod države bio je više nego pristojan.
Poreski
prihodi u prvom mesecu niži su za 20 odsto u odnosu na planirane. Najviše su, čini se, podbacili očekivani prihodi od naplaćenog poreza na dobit preduzeća. U budžet je po ovom osnovu uplaćeno dve milijarde, odnosno samo 80 odsto projektovanog prihoda od 2,5 milijardi dinara. Praktično, to govori da su firme, upravo u tom procentu, podbacile s prihodima.
Da je upravo ovo podatak koji ukazuje da je privreda u ozbiljnim problemima, jasno je ukoliko se naplata ovogodišnjeg poreza na dobit uporedi s prošlogodišnjim januarom. Na početku prošle godine, naime, naplaćeni porez na dobit firmi bio je 123 odsto veći nego u istom periodu 2007. godine.
Bolju naplatu, u odnosu na plan, imao je samo PDV naplaćivan za domaći promet, i to povećanje u odnosu na plan je oko dva odsto. Međutim, da je uvoz značajno umanjen govori podatak da je država od poreza koji se plaća na uvoznu robu prikupila samo 67,3 odsto od planiranog novca.
Mada predstavnici države govore da januar nije baš reprezentativan mesec, činjenica je da je, bar do sada, period na početku godine upravo bio onaj u kome su prihodi budžeta bolji nego u drugim mesecima, pošto se tada naplaćuju određeni poreski prihodi koji su ostvareni, zapravo, u prethodnoj godini.

BRZO NAPRAVIMO MINUS
MADA podaci za januar govore da je minus u državnoj kasi čak pet puta manji od planiranog i da iznosi 833,5 miliona dinara, ne treba zaboraviti da smo prošle godine imali čak višak prihoda u odnosu na rashode od 12,7 milijardi, a da smo ipak godinu završili sa minusom od 43,8 milijardi.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=138166

------------------------

Ja jos nisam cuo da neko planira poreske prihode . Sto znaci sobzirom da zute haraclije dobijaju 20% manje love od naroda nego sto su planirali, da mozete ocekivati uskoro poplavu inspektora za ovo i ono po firmama i radnjama koji ce naplacivati kazne za sve i svasta samo da napune budzet. Uzece vam i crno ispod nokta ako treba.

Sve u svemu ja podrzavam sve to , jer ovaj narod se drugacije nece opametiti dok ga totalno ovaj rezim ne opljacka i svede u ravan.

UDRI PORESKA SLUZBO! z:D

Za ovo postoji samo jedan GENERALNI savet:
Upoznajte maksimalno posao koji radite, ukljucujuci i SVE zakone koji se ticu tog posla.
Inspektora se ne bojte, jer AKO znate sve te zakone, onda znate mnogo vise od njih.
Nikako ne cutite kad znate da ste u pravu, i ne dozvolite da ijednog trenutka pomisle da mogu da vas kazne.Ako treba budite i drski.
Ja sam samo u 2008. imao najmanje 50 inspekcijskih kontrola, ukljucujuci poresku policiju, inspekciju rada, zastite na radu, inspektora za privredni kriminalitet.......Nisam platio ni jedan dinar kazne....ZATO sto poznajem zakone bolje od njih, i zato sto je sve sto radim u skladu sa njima.
A oni koji ne rade u skladu sa zakonom.....I treba da plate kazne, i da sto pre stave katanac u bravu.

poenta je kosta sto ljudi ne znaju sto je i normalno i pre ili kasnije naprave neku gresku koji oni kazne tj oderu te ko magarca

Pa prosto je...
NEMOJ da radis posao koji ne poznajes.......
Muvas ispod tezge?
Ne fiskalizujes sve prihode?
Tesko ti da ti radnja uvek bude tip top?
Ne prijavljujes radnike?
Ne placas dazbine drzavi?
Pa onda nemoj ni da kukas kad te rebnu........
Posebno danas, kada svaka eventualna prijava PRVO ide kod sudije za prekrsaje, gde te svakako ne mogu osuditi na kaznu potpuno bez veze.

Pa prosto je...
Muvas ispod tezge?
Ne prijavljujes radnike?
Posebno danas, kada svaka eventualna prijava PRVO ide kod sudije za prekrsaje, gde te svakako ne mogu osuditi na kaznu potpuno bez veze.

Dobro, ovde se i ja slazem da na neki nacin treba da se uvede red u privatni sektor. S tim sto to drzava odavno ne radi, a ovo je silom prilika, znaci, nema udela drzava u tome, vec kriza.

Dobro, ovde se i ja slazem da na neki nacin treba da se uvede red u privatni sektor. S tim sto to drzava odavno ne radi, a ovo je silom prilika, znaci, nema udela drzava u tome, vec kriza.

Pa nema veze.Neka je i silom prilika........Bitno je da se uvede red.....
A oni koji ne znaju da rade, neka traze drugi posao...
Znaci da treba da se sad zalimo, sto drzava u proslosti NIJE kaznjavala pojedince koji ne rade kako treba, a sad ih kaznjava.:dash:
Pa valjda je konacno doslo vreme da pocnemo svi da radimo kako treba(kako zakon propisuje).Pa ako taj zakon nije dobar, onda ce puno njih propasti, i time naterati drzavu da napravi bolji zakon.

Za ovo postoji samo jedan GENERALNI savet:
Upoznajte maksimalno posao koji radite, ukljucujuci i SVE zakone koji se ticu tog posla.
Inspektora se ne bojte, jer AKO znate sve te zakone, onda znate mnogo vise od njih.
Nikako ne cutite kad znate da ste u pravu, i ne dozvolite da ijednog trenutka pomisle da mogu da vas kazne.Ako treba budite i drski.
Ja sam samo u 2008. imao najmanje 50 inspekcijskih kontrola, ukljucujuci poresku policiju, inspekciju rada, zastite na radu, inspektora za privredni kriminalitet.......Nisam platio ni jedan dinar kazne....ZATO sto poznajem zakone bolje od njih, i zato sto je sve sto radim u skladu sa njima.
A oni koji ne rade u skladu sa zakonom.....I treba da plate kazne, i da sto pre stave katanac u bravu.

Pa prosto je...
Muvas ispod tezge?
Ne prijavljujes radnike?

Znaci da treba da se sad zalimo, sto drzava u proslosti NIJE kaznjavala pojedince koji ne rade kako treba, a sad ih kaznjava.:dash:
Pa valjda je konacno doslo vreme da pocnemo svi da radimo kako treba(kako zakon propisuje).Pa ako taj zakon nije dobar, onda ce puno njih propasti, i time naterati drzavu da napravi bolji zakon.

:klap::klap::klap: Svaka čast na postovima. :ok::ok:

:eek: :eek: :eek:
Crni Rudolfe od silne nervoze dao si mi reputaciju:mrgreen::rotf:

reputation_pos.gif
Drste gace privrednici... 18.02.2009. 15:23RoccoS spam

:rotf::hahaha::rotf::hahaha:

Super su postovi.Problem je jedino što država ne radi ništa osim što otima.A priča o uvođenju reda je tek bajka.

Bez zelje da na bilo koji nacin hvalim danasnje zakondavce, jer svakako mogu mnogo mnogo bolje. ali....
Prica da drzava ne radi nista jednostavno ne stoji.
Postoje programi samozaposljavanja, gde je mnogo njih uzelo bespovratni novac za otpocinjanje posla.
Postoje programi zaposljavanja, kojima je stimulisano novo zaposljavanje.
Postoje olaksice za izvesne strukture stanovnistva kada ih zaposljavate.
Puno para je otislo na sve to.
Pa zar je drzavi u interesu da te firme sto pre propadnu a sa njima i taj novac????
Al naravno, svi mi bi da nesto dobijemo dzabe, a da se ponasamo onako kako se nama svidja...E pa ne znam koja drzava bi to tolerisala....
Ja licno sam za jos ostrije sankcije protiv prekrsilaca zakona.

Sta bre dobijas dzabe? Od koga? Sa koje planete se ti javljas? Sve to si ti kao poreski obveznik debelo platio.

Naravno da jesam.I BAS ZBOG TOGA se trudim da moj posao bude u skladu sa svim zakonima..
Jer je prilicno glupo, i sasvim poslovno neodgovorno placati porez i sve dazbine, a pri tom ne postovati zakonske norme poslovanja .
Oni koji to ne postuju bolje da stave katanac u bravu, jer svojim (ne)radom prave nelojalnu konkurenciju onima koji posteno rade.

ma nije toliko taj SSP bitan u celoj prici jer mi imamo prakticno takav odnos sa EU jos od 2001 . mi pucamo zbog pogresno vodjene ekonomske politike u zadnjih 9 godina , koja nije bila okrenuta razvoju rastu proizvodnje i izvoza vec rastu uvoza, uzimanju kredita i trosenju tih para na budzetlije. zato pucamo i mora da puknemo.

Slazem se sa boldovanim. Uvoznicki lobi u ovoj zemlji je uzasno jak, a nasa vlada ocigledno nema dovoljno snage da im se suprotstavi. Sta bi dao Putin da dodje makar na 7 dana da vlada Srbijom.

Sa ovim boldovanim se ne slazem, stavise, mislim da je potpuni nonsens i neistina. Stvar je u tome sto drzava nista ne radi na uvodjenju reda u poslovanja privatnika, a potpuno je sulud rezon da ce neki zakon ako ne valja naterati privatnike da prvo propadnu, da bi se tek tad napravio bolji zakon.:eek::roll: Pa sta ce im onda kad su vec propali?
A da ne pricam sto je to vec utopija i koliko li bi vremena trebalo za taj tvoj "spontani" red u poslovanju?!

Sa ovim boldovanim se ne slazem, stavise, mislim da je potpuni nonsens i neistina. Stvar je u tome sto drzava nista ne radi na uvodjenju reda u poslovanja privatnika, a potpuno je sulud rezon da ce neki zakon ako ne valja naterati privatnike da prvo propadnu, da bi se tek tad napravio bolji zakon.:eek::roll: Pa sta ce im onda kad su vec propali?
A da ne pricam sto je to vec utopija i koliko li bi vremena trebalo za taj tvoj "spontani" red u poslovanju?!

Niko ne prica o spontanom redu......Prica o redu koji treba da se stvori tako sto ce inspekcije sve one koji ne rade po zakonu, kaznama prisiliti da stave katanac u bravu...
A sto se zakona tice, takodje nisi u pravu.Istina ja sam malo karikirao govoreci kako ce mnogo njih propasti, pa tek onda menjati zakon, ali je istina da drzava kad na osnovu parametara vidi da postoji neki problem u odredjenim zakonskim resenjima, taj problem prilicno brzo resi( i to nije samo karakteristika ove vlasti, nego svih unazad 20 godina)....
Cesto cak naustrb onih koji rade po zakonu.Kao najbolji primer toga je to da se skoro svake godine donese uredba kojima se odredjenim granama privrede oprastaju poreski dugovi, pa smo tako jedina zemlja na svetu gde oni koji redovno placaju obaveze time budu kaznjeni.

Niko ne prica o spontanom redu......Prica o redu koji treba da se stvori tako sto ce inspekcije sve one koji ne rade po zakonu, kaznama prisiliti da stave katanac u bravu...
A sto se zakona tice, takodje nisi u pravu.Istina ja sam malo karikirao govoreci kako ce mnogo njih propasti, pa tek onda menjati zakon, ali je istina da drzava kad na osnovu parametara vidi da postoji neki problem u odredjenim zakonskim resenjima, taj problem prilicno brzo resi( i to nije samo karakteristika ove vlasti, nego svih unazad 20 godina)....
Cesto cak naustrb onih koji rade po zakonu.Kao najbolji primer toga je to da se skoro svake godine donese uredba kojima se odredjenim granama privrede oprastaju poreski dugovi, pa smo tako jedina zemlja na svetu gde oni koji redovno placaju obaveze time budu kaznjeni.

E ni ovo boldovano ti nije tacno. Inspekcije jednostavno godinama vec ne rade ozbiljnije svoj posao, osim kad ih drzava iz nekog razloga posalje u "harac". A to se tako ne radi u ozbiljnim zemljama...
Da ne pricam o podmitljivosti inspekcije, to je poseban, ali ubedljivo najveci problem.

E ni ovo boldovano ti nije tacno. Inspekcije jednostavno godinama vec ne rade ozbiljnije svoj posao, osim kad ih drzava iz nekog razloga posalje u "harac". A to se tako ne radi u ozbiljnim zemljama...
Da ne pricam o podmitljivosti inspekcije, to je poseban, ali ubedljivo najveci problem.

Slazem se ja sa tobom, da je to veliki problem.
Inspekcija, kao i sve druge drzavne sluzbe su samo ogledalo drzave.
A kako u nasoj drzavi cveta korupcija, zasto bi drugacije bilo u inspekciji?
to nazalost treba da se promeni, ako hocemo normalnu i perspektivnu privredu.
Privredu koja nece biti osetljiva na to da li inspekcija krece kako kazes u "harac", jer ce inspekcija biti takva za svakog onog koji krsi zakon.
Cak je drzava lepo zamislila da sad inspekcija ne odrezuje kaznu, vec sudija za prekrsaje (za sitnije prestupe pod nadlestvom inspekcije).
Ali sta vredi kad je i sudstvo u k***u?

Back