Dražina Jugoslavija

Kako bi izgledala ako uzmemo u obzir svetosavski kongres,homogenu srbiju i podjelu iz 1939?
Sigurne su 3 stvari
1.Prozapadni kapitalizam
2.Monarhizam s kraljom petrom
3.Srpska prevlast
Kako može podela iz 1939. nakon genocida u NDH biti predmetna? Msilm, kako to zamišljaš, na osnovu čega i sa ciljem potizanja - čega?

Hteo sam komparativno da dam Tuđmanov stav o tome šta je Josip Broz uradio za Hrvate (na nacionalnom planu).

Tuđman eksplicitno kaže tri stvari:

1. Tito je preveo Hrvate sa gubitničke (ustaške) na pobedničku stranu u ratu.

2. Tito je stvorio i definisao Hrvatsku državu unutar federalne Jugoslavije.

3. Tito je stvorio ustavni i zakonski okvir, od ustava iz 1945. zaključno sa ustavom iz 1974., po kome je mogla da se ostvari samostalnost i nezavisnost države Hrvatske i hrvatskog naroda.
Relja Bašić govori o susretu s Tuđmanom: "Potom sam im stao prepričavati ove anegdote s Titom koje i vama iznosim. Ali Tuđman me ljutito prekinuo: “Da nije bilo Tita, ne bi bilo ni nas! Zato i držim njegovu bistu na Pantovčaku!” I, eto, odmah je, što se kaže, atmosfera splasnula za 70 posto, pa smo se svi skupa brzo razišli."

Kako može podela iz 1939. nakon genocida u NDH biti predmetna? Msilm, kako to zamišljaš, na osnovu čega i sa ciljem potizanja - čega?

Hteo sam komparativno da dam Tuđmanov stav o tome šta je Josip Broz uradio za Hrvate (na nacionalnom planu).

3. Tito je stvorio ustavni i zakonski okvir, od ustava iz 1945. zaključno sa ustavom iz 1974., po kome je mogla da se ostvari samostalnost i nezavisnost države Hrvatske i hrvatskog naroda.
Relja Bašić govori o susretu s Tuđmanom: "Potom sam im stao prepričavati ove anegdote s Titom koje i vama iznosim. Ali Tuđman me ljutito prekinuo: “Da nije bilo Tita, ne bi bilo ni nas! Zato i držim njegovu bistu na Pantovčaku!” I, eto, odmah je, što se kaže, atmosfera splasnula za 70 posto, pa smo se svi skupa brzo razišli."
1. Broj Hrvata u NDH je bio 4 000 000, a broj ustasa 70 000. Ustaska vlast se odrzavala zahvaljuci Italijanima i Nemaca, da njih nije bilo partizani bi vec u avgustu 41 usli u Zagreb.
2. Formirana je FNRJ sa 6.republika i 2.pokrajine, Hrvatska je ostala bez svojih vekovnih teritorija Zapadne Hercegovine i Posavine.
3. Srpskog nije mogla, nego samo Hrvatskog ?
Dokazi tipa neko nesto govori

U Kraljevini Jugoslaviji je stvorena Banovina Hrvatska sa macekovom paravojskom, a Srbija nije ni postojala u Kraljevini.
Tek u Titovoj Jugoslaviji se pojavljuje Srbija, a Hrvatska je samnjena u odnosu na banovinu Hrvatsku.

1. Broj Hrvata u NDH je bio 4 000 000, a broj ustasa 70 000. Ustaska vlast se odrzavala zahvaljuci Italijanima i Nemaca, da njih nije bilo partizani bi vec u avgustu 41 usli u Zagreb.
2. Formirana je FNRJ sa 6.republika i 2.pokrajine, Hrvatska je ostala bez svojih vekovnih teritorija Zapadne Hercegovine i Posavine.
3. Srpskog nije mogla, nego samo Hrvatskog ?
Dokazi tipa neko nesto govori

U Kraljevini Jugoslaviji je stvorena Banovina Hrvatska sa macekovom paravojskom, a Srbija nije ni postojala u Kraljevini.
Tek u Titovoj Jugoslaviji se pojavljuje Srbija, a Hrvatska je samnjena u odnosu na banovinu Hrvatsku.
Uvek si bio velikohrvatski propagandista, ali kamufliran u komunističku kožu da bi efikasnije sluđivao zbunjene.

A cetnicki genocid nad hrvatima i muslimanima?

Tudman je prvoborac, prema tome...
Nije on nego rusi i britanci
U duplo manjim granicama od pavelica
S konstituivnim narodima i oruzjem u rukama tog naroda
Da nije bilo tita, bilo bi pola mog sela jos zivo

Genocid nas Srbima sproveli su Hrvati, a ne ustaše. Ti kao Hrvat ne treba da pokušavaš da me ubeđuješ u suprotno.
U tvoj masti, da, istorijske cinjenice ne. Ti kao revizionista tipa la samardzic mozes da falsifikujes sta hoces.

Темељ геноцида Хрвата над Србима је постаљен растакањем Краљевина Србије и Црне горе 1918те

Карађоржевићи су у циљу стварање територијално највеће монархије 'играли' са више столица ( мохамеданској католичкој и православној )

1. Карађорђевићи су превели са губитниче аустроугарске стране на победничку и Словенце и Хрвате и Немце на територији СХС
2. Карађорђевићи су су кроз бановине створили темељ НДХзијама и Муџахединијама
3. Карађорђевићи су све под 1. и 2. законима подржали

Да вас подсетим да је 1918та година када су Карађорђевићи пројакат почели

A cetnicki genocid na dicon?

Prvoborca citiras, bravo
Amerikanci,rusi,britanci
U duplo manjin granicama
Hrvatski narod je dobrin dijelon ostao van te tvorevine
Izdajnici avog naroda

A cetnicki genocid na dicon?

Prvoborca citiras, bravo

Amerikanci,rusi,britanci

U duplo manjin granicama

Hrvatski narod je dobrin dijelon ostao van te tvorevine

Izdajnici avog naroda
A cetnicki genocid nad hrvatima i muslimanima?

Tudman je prvoborac, prema tome...

Nije on nego rusi i britanci

U duplo manjim granicama od pavelica

S konstituivnim narodima i oruzjem u rukama tog naroda

Da nije bilo tita, bilo bi pola mog sela jos zivo
Saberi se. Krišna je bio u pravu.

Темељ геноцида Хрвата над Србима је постаљен растакањем Краљевина Србије и Црне горе 1918те

Карађоржевићи су у циљу стварање територијално највеће монархије 'играли' са више столица ( мохамеданској католичкој и православној )

1. Карађорђевићи су превели са губитниче аустроугарске стране на победничку и Словенце и Хрвате и Немце на територији СХС
Onda su i talijani preveli istrijane i zadrane u pobjednike
2. Карађорђевићи су су кроз бановине створили темељ НДХзијама и Муџахединијама
Zapadna herca je bila u banovini a nije u hrvatskoj
3. Карађорђевићи су све под 1. и 2. законима подржали
Да вас подсетим да је 1918та година када су Карађорђевићи пројакат почели

Back