Draza MIhailovic

Heroj il ne

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pobunjenik:
Дража Михаиловић - српска легенда.

О њему су испеване песме, написане силне књиге, клинци данас носе мајце са његовим ликом, дакле он и данас живи у српским срцима. Комунисти су га убили, али га нису поразили.

Мислим да ће за неких педесет година Слободан Милошевић бити слављен на исти начин. Ма колико се ова два човека политички разликовала, обојица су страдали од истог непријатеља - НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА!
Tipicne dezinformacije izazvane nedostatkom obrazovanja...

Националиста је у праву када је рекао:
Мислим да ниси у праву и да си одрастао уз комунистичке филмове и серије
Комунисти су годинама чинили да Калабића прикажу србским националистима као "издајицу". Никола Калабић је био до смрти Четник. То немојте да заборавите.
Нпр. у многим "националним" књигама заиста пише да је Калабић издајник. "Погледи"
су пре неколико година писали да Калабић није издајник, већ је један глумац из Ваљева. У Зборашкој литератури нигде се не помиње да је издао, већ да је заједно са Рачићем хтео да крене у Словенију да се националне снаге уједине, и обојица су се покајали што су се борили противу СДК од 1942-1944. А на филму "истина 1" где разговарају стари четници, један из
Вишеграда је детаљно описао догађаје; да је Калабић дошао у Вишеград тражећи Будимира Гајића (команданта летеће Вишеградске бригаде), Међутим Гајић није био ту, него са Дражом и са Драгишом Васиљевићем. Дража је хтео да се састане са Калабићем, али је Гајић нешто посумњао и није хтео да крене са Дражом и Драгишом. Отишао је у шуму и остао до 1948 када га је ОЗНА опколила, али извршио је самоубиство пре него што им је пао у руке. Да се вратим на Николу. Дража и Калабић су се договорили да се нађу негде око Вишеграда. Кренули су и код неког потока партизани их опколили. Драгиша је убијен на лицу места, а Дража им је пао у руке. У моменту кад су се појавили комунисти, Дража је вриштао "Драгиша, издаја, Драгиша, издаја...". Сад, нешто ми све ово смрди. После тога, Калабић се нигде није поменуо, и чак су га комунисти ликвидирали. Тако да отпада оно да се "нагодио са комунистима да спасе живот". Стари четник лично сумња да га је Калабић издао. А могуће је да су комунисти лансирали ту верзију да што више компромитују четнике.
Лично мислим да Калабић НИЈЕ издао, али Бог Свети зна шта је ту све било.

Pobunjenik:
Дража Михаиловић - српска легенда.

Мислим да ће за неких педесет година Слободан Милошевић бити слављен на исти начин. Ма колико се ова два човека политички разликовала, обојица су страдали од истог непријатеља - НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА!

Objasni mi molim te - ako je Sloba na pocetku i sam bio covek Zapada ( kao bankar napravio aranzman sa zapadom ) i posle se osilio ( tj. izdao svoje gazde ) i time naneo veliku nesrecu ovom narodu i onda video da mu nema druga nego " udri po NWO, a sa druge strane imamo Drazu koga su izdali Englezr - reci mi, po cemu su ova dva coveka slicna?

Немам податке о томе да је председник Милошевић био човек такозваног Запада, али сама чињеница да је дуго година био банкар у Америци говори да им је макар у једном периоду био близак. У званичној историји он ће бити у истом рангу као и Хитлер, али у српским митовима, који су и одржали овај народ током ропства под Турцима, он ће бити слављен као херој, иако то објективно није. А зашто ће бити слављен? Зато што је ипак у једном тренутку имао смелости да каже НЕ Новом светском поретку, и зато што је продат непријатељу за пет милиона долара. Узгред, ја до дана данашњег нисам добио ни пребијене паре од тог трансфера, а говорили су да је то урађено за моје добро!!!!

Генерал Дража Михаиловић је такође у једном периоду сарађивао са тзв. Западом. Према сопственом признању, био је окружен свим могућим западним обавештајним службама, а окружио се и масонима јер је веровао да ће га они заштитити од комуниста. Још један пример да ко са ђаволом тикве сади – о главу му се разбијају. Још једна паралела – Дражи је такође био организован монтирани судски поступак сличан овом у Хагу. Иако је имао много путера на глави, постао је мит, и у очима Срба је виђен као жртва комунистичих окупатора, што је и заиста био.

На крају, да одговорим на твоје питање о Дражи и тзв. Хрватима. Такозвани Хрвати морају да прозивају Дражу, из простог разлога да би на тај начин одвукли пажњу од ПРАВОГ нацисте, монструма и убице – Анте Павелића. Сети се ко у аутобусу виче «Држ’те лопова!». Џепарош.

Cinjenica je da je Milosevic bio jako nerazuman i da nije umeo da pregovara sa zapadom u interesu ovog naroda. Nasuprot tome vodio je sasvim pogresno ekonomsku politiku, dozvoljavao iznosenje ogromne kolicine novca iz drzave, naterao je mnoge mlade ljude da odu iz zemlje...Zaista, da li ovakav covek ima karakteristike heroja.

Truman:
Cinjenica je da je Milosevic bio jako nerazuman i da nije umeo da pregovara sa zapadom u interesu ovog naroda. Nasuprot tome vodio je sasvim pogresno ekonomsku politiku, dozvoljavao iznosenje ogromne kolicine novca iz drzave, naterao je mnoge mlade ljude da odu iz zemlje...Zaista, da li ovakav covek ima karakteristike heroja.

А да ли Марко Краљевић, који је погинуо као турски вазал, има карактеристике народног хероја? Наравно да нема, а ми га ипак кроз народне песме величамо као јунака. Шта хоћу да кажем? Овај народ често прави митове од одређених личности. И од Драже је направљен мит, иако је човек, већ сам рекао, имао много путера на глави. Верујем да ће и Слободан Милошевић, упркос стравичним грешкама које је правио, једнога дана постати српски мит - симбол борбе против Новог светског поретка.

Pobunjenik:
А да ли Марко Краљевић, који је погинуо као турски вазал, има карактеристике народног хероја? Наравно да нема, а ми га ипак кроз народне песме величамо као јунака. Шта хоћу да кажем? Овај народ често прави митове од одређених личности. И од Драже је направљен мит, иако је човек, већ сам рекао, имао много путера на глави. Верујем да ће и Слободан Милошевић, упркос стравичним грешкама које је правио, једнога дана постати српски мит - симбол борбе против Новог светског поретка.
Pa...u knjizhevnosti[sa kojom ne izgledash bash upoznat] pravi se jasna linija izmedju Marka Kraljevitja u pesmama i u stwarnom zhiwotu...dakle losh ti je primer...

Nacionalista:
Ђенерал Михаиловић је био српски херој један од највећих српских јунака у историји.
Међутим Чича је био невероватно наиван човек и веровао је Енглезима што је било погубно.

Ти љигави Англосаксонци под контролом Хазара (каже и пише Дејан Лучић).

Truman:
Objasni mi molim te - ako je Sloba na pocetku i sam bio covek Zapada ( kao bankar napravio aranzman sa zapadom ) i posle se osilio ( tj. izdao svoje gazde ) i time naneo veliku nesrecu ovom narodu i onda video da mu nema druga nego " udri po NWO, a sa druge strane imamo Drazu koga su izdali Englezr - reci mi, po cemu su ova dva coveka slicna?

Тако је!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back