Draza ili Tito

ja imam babu i oan kaze da joj je super bilo za vreme tita.....da je mogla svaki dan za Herceg Novi i nazad.....secam se isal ejdnom na svadbu ona na jedan dan....dosla ujutru vratila se oko 3 ujutru...zavrsila pravni fax....onda imala je za danasnju platu kad bi merili u evrima oko 1000 i nesto....

Onda je moglo da se zivi ali je razlika po republikama bila velika. Evo jednog primera verujte mi na rec.1966 radio sam u srbiji rudnik uglja u jami plata 64 000 dinara napustio sam i otisao u sloveniju na gradjevinu plata 110 000 dinara. Moglo je da se zivi i u srbiji ali ko je hteo vise isao je dalje.
Verujem tvojoj babi jer 1972 je dinar bio jaci od silinga 100 s = 76 d.
Neznam sta je uzrok ove krize ali ne mozemo sve svaliti na hromog Dabu ima tu vise krivaca.

Sta je bre komunjare jedne dok vam je copavi zagorac trpao americke dolare u dupe znali ste da kenjate o bratstvu i jedinstvu. Jedina prava vojska u Jugoslaviji bila je Drazina Vojska u otadzbini.Dok je srbe pustao da ubijaju nemce i za to placaju ceh, Dok je to ustasama zabranio.

tommy gun:
ja imam babu i oan kaze da joj je super bilo za vreme tita.....da je mogla svaki dan za Herceg Novi i nazad.....secam se isal ejdnom na svadbu ona na jedan dan....dosla ujutru vratila se oko 3 ujutru...zavrsila pravni fax....onda imala je za danasnju platu kad bi merili u evrima oko 1000 i nesto....

Није само твојој баби него и свим бабама првобораца и комуниста уопште али има много баба које су одлежале у затвору јер нису могле платити пореза на одузету им имовину. И ја се са таквом бабом неби поносио него бих се осећао супротно.

meni je bolje sad nego za vreme Tita zato što mogu da gledam filmove i čitam knjige koje hoću, bez cenzure, i zato što ne moram da strahujem da će me izbaciti iz stana da bi se uselio neki smrdljivi partijaš sa osnovnom školom.

dovoljno

А что не питаш бабу како јој је било 1951, 52, 55... а о послератним да и не причам. Мени деда каже да је педесетих умирао од глади и јео једном дневно незасољену пуру. Комунисти су им узимали све од реда, жито, стоку, вуну, месо...све, морали су људи да закопаваку и крију... Пола Босне је почупало винограде јер није могло да плаћа порез, слали су у затвор људе што нису желели да са својим имањима приступе у задругу и да имања постану државно....О политичким убиствима и слободама нећу ни да спомињем. Па и тада је владао Тито па је било само терора и глади...
Видим какву је и државу остави иза себе. Годину дана после његове смрти већ су се појављивале несташице у продавницама, а политичкој ситуацији после његове смрти глупо је и помоњати-оставио је државу у расулу. А то што смо живели двадесетак година, очигледно да нисмо заслуживали својим радом, зато смо сада и у дуговима до гуше

ја сам рођен у "партизанској" породици, ипак и у време комунизма моји су славили све црквене празнике, крсну славу ,итд...(мислим да им то није било замерано јер ми је један од деда био генерал у то време) овако из приче чујем о "лепом" животу, о летовањима, зимовањима, Паризу, Лондону, Кувајту, Бечу, Риму....никада ми нису усађивали идеје о "злим" четницима и добром Титу, напротив иако су ми деде, бабе...били у партизанима нису величали ту идеологију, али је нису ни унижавали. Једино што су ми од почетка усадили је мржња према усташама. Усташе су мојој породици, самим тим и мени учинили многа зла и у 2. светском рату , и у периоду од 1991. до 1995.

Bratem,ja sam svoje misljenje promenio!Milan Nedic je covek koji spasao milion Srba od smrti!Neka mu nebsea vecno sjaju!

ја га не величам толико, али у односу на вође тадашње НДХ, на чији ниво покушавају да га спусте он је светац...каква иронија Хрвати Ајлоазија Степинца покушавају да канонизују.....а што је још тужније наш председник се извињава Хрватима за злочине...где иде овај свет:confused::confused::confused:

ја га не величам толико, али у односу на вође тадашње НДХ, на чији ниво покушавају да га спусте он је светац...каква иронија Хрвати Ајлоазија Степинца покушавају да канонизују.....а што је још тужније наш председник се извињава Хрватима за злочине...где иде овај свет:confused::confused::confused:
Ma pricaju kao veliki izdajnik,ustvari covek je hteo da izvuce ono najbolje sto je moglo,da rat prodje onako kako treba!

Dragi moji prijatelji,
opet neozbiljni razgovori o kljucnim pitanjima za ovu zemlju.O generalu Mihajlovici i Brozu mozemo razgovarati samo potkrepljeni istoriskim cinjenicama.Tito ubi Drazu.Zasto?
Da su obojica ostala u zivotu onda bi ceo ovaj razgovor ima smisla,ovako mozemo samo polemisati o periodu drugog svetskog rata kada su obojica delovali.Period posle smrti generala Mihajilovica podleze prici "sta bi bilo,kad bi bilo".Ne smemo zaboravit da je general Mihajlovic vodi jedan od najacih antifasistickih pokreta u Evropi,sto dokazuju pisani dokumenti Nemackih oficira i komandanata kao i saveznickih.
POSTAVIMO KLJUCNO PITANJE: ZASTO SE JOS UVEK NE ZNA GDE SU KOSTI OVOG SRPSKOG VELIKANA I NEMAMO NJEGOV GROB?

Зато што се налази на сметњи кућици у цвећу. Замисли да се открије где му је гроб и да се постави неки споменик или обиљежје, како би прошла кућица у цвећу?

veliki sam fanatik Nedica i Ljotica
Не можеш бити већи од мене. Ја сам онај загуљени, задрти љотићевац каковог нема у Србији. :) :D

Иначе, шалим се, нисам из љотићевске породице пошто ми је фамилија и са очеве и мамине стране из Босне, овај део код Милића, Власенице, Дрињаче који је чувено четнички крај одувек био. (Јездимир и Војин Дангић, Аћим Бабић, Љеља Петковић, Момчило Мићић, Рајко и Милош Челоња, Раде Тушевљаковић, Александар Ђукановић-Љеља, Милорад Спасојевић, Сергије Михаиловић, Србислав Блажић, Владо Милутиновић, Стево Воиновић, Милош Драгићевић и др.)

Ето, ја сам у својој ужој и широј фамилији једини "изрод" пошто једини имам позитивно мишљење о СДК (Добровољцима) Љотићу и Недићу. :wink:, а негативно о равногорцима и комунистима. :wink:

Dragi moji prijatelji,
opet neozbiljni razgovori o kljucnim pitanjima za ovu zemlju.O generalu Mihajlovici i Brozu mozemo razgovarati samo potkrepljeni istoriskim cinjenicama.Tito ubi Drazu.Zasto?
Da su obojica ostala u zivotu onda bi ceo ovaj razgovor ima smisla,ovako mozemo samo polemisati o periodu drugog svetskog rata kada su obojica delovali.Period posle smrti generala Mihajilovica podleze prici "sta bi bilo,kad bi bilo".Ne smemo zaboravit da je general Mihajlovic vodi jedan od najacih antifasistickih pokreta u Evropi,sto dokazuju pisani dokumenti Nemackih oficira i komandanata kao i saveznickih.
POSTAVIMO KLJUCNO PITANJE: ZASTO SE JOS UVEK NE ZNA GDE SU KOSTI OVOG SRPSKOG VELIKANA I NEMAMO NJEGOV GROB?
Potpisujem!
sramota je da se to jos uvek ne zna!

Back