Драматичан пад српског индекса акција

jaguar b p

Elita
Banovan
Poruka
23.453
Indeks Beleks 15 zabeležio je najveći dnevni pad otkada je uveden, srozavši se za 5,2 odsto.

Izbor Tomislava Nikolića za predsednika Skupštine košta srpsku privredu pola milijarde evra za samo jedan dan, ocenjuju stručnjaci. Na Beogradskoj berzi 8. maja zabeležen najveći pad akcija od kada se vrše merenja.

Direktor poslovnih operacija Beogradske berze, za B92 kaže da ovo najveći pad Beleksa 15 od oktobra, od kada se ovaj indeks meri.

„Naravno da smo bili zabrinuti, jer 5 odsto pada u jednom danu nije svaki dan. Tokom današnjeg trgovanja smo vršili analize onoga što se dešava i kontrolu događaja na berzi”, kaže on.

„Ako je vrednost firmi na kraju aprila iznosio 16 milijardi evra, može se reći da je izbor Tomislava Nikolića za predsednika parlamenta koštao srpsku privredu pola milijardi evra. I to samo za jedan dan, koliko je on na funkciji”, ističe Rade Rakočević, direktor brokerske kuće Senzal.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=05&dd=08&nav_id=245591

Желим да честитам свим подржаваоцима опције самоповређивања предвођене СРС-ом.

trougao_crveni.gif
AIK banka a.d. NišAIKB-6,9312.2485.17863.260.799
trougao_crveni.gif
Veterinarski zavod Subotica a.d. SuboticaVZAS-3,682.40722.31654.618.899
trougao_crveni.gif
Privredna banka a.d. BeogradPRBN-2,37103.53151554.231.100
trougao_crveni.gif
Energoprojekt holding a.d. BeogradENHL-7,502.78714.35540.062.559
trougao_crveni.gif
Agrobanka a.d. BeogradAGBN-3,9938.59782032.303.329
trougao_crveni.gif
Soja protein a.d. BečejSJPT-2,0928.28286224.558.819

trougao_crveni.gif
Metals banka a.d. Novi SadMTBN-6,2958.87336721.791.879

trougao_crveni.gif
Dunav osiguranje a.d. BeogradDNOS-7,5015.0506109.777.124

trougao_crveni.gif
Komercijalna banka a.d. BeogradKMBN-5,06134.999608.160.200

trougao_crveni.gif
Fidelinka a.d. SuboticaFIDL-4,263.1272.3897.834.156
trougao_crveni.gif
Imlek a.d. BeogradIMLK-5,382.7432.8167.473.012

i tako dalje, i tako dalje.....:roll:

Да, чим берза колабира то је добар знак.
Наравно не треба да се зауставимо овде, већ да наставимо да Солани одајемо лекције
тако што ћемо рецимо да пркосно сечемо себи вене у кади или да се ударамо кесером у главу.

Torrente-BG:
A za ovo sto bankama padaju akcije zabole me bas.
torente, stavio sam samo par banaka, sve su domaće, iako imaju i stranog kapitala, tamo su zaposleni naši ljudi, a pale su akcije i stotina srpskih preduzeća: gradjevinskih, metalskih, trgovačkih, proizvodjača hrane.....
ponavljam: akcije imaju stotine hiljada naših ljudi zaposlenih u njima.

Chávez:
Razumete se u Belex kao Marica u krivi...
Promet na Belexu je u rukama par institucija i kompanija na koje otpada gro prometa - one de facto kontrolisu kretanje cena akcija. Mali akcionari uticu na kretanje cena akcija taman koliko i ovaj nesha sofercina na taksi saobracaj u Nju Jorku.

VIdi, Plitki
Kao što je A. Vučić političar opšte prakse (pravnik, ekonomista, inžinjer & ginekolog) tako i ti pokušavaš.
Ne traži zaveru u svemu i ne piši o stvarima ukoje se ne razumeš.
Tako samo dokazuješ koliko nemaš pojma.

cek jel moze neki od vas "DS strucnjaka" da mi objasni sta je to toliko strasno Toma Nikolic uradio ,. sem sto je seo u stolicu predsednika skupstine pa je doslo do ovog pada akcija?

I kakve veze ima funkcija predsednika skupstine sa beogradskom berzom? Toma nije na ovo mogao da utice sve da je i hteo tako da je ovo samo jedno glupo podmetanje.

to je kao da ja okrivim kubanske proizvodjace duvana za los rod opijuma u Avganistanu. Cista glupost.

Torrente-BG:
A za ovo sto bankama padaju akcije zabole me bas.
U neku ruku si u pravu ;) Oni koji imaju akcije imaju i zlato, nekretnine, srebro, naftu..i njih boli.
Ali prosječan građanin :confused:

Zamisli kako sad devizni dileri iz 90-tih u Knez Mihalovoj trljaju ruke, zauzimaju pozicije i kontaju koliko imaju "neprijateljske love" u zalihi.
Bit će izgleda opet omjer: DIN 500 000 000 000 < > EUR 1 :confused:

Jerry Ropero:
cek jel moze neki od vas "DS strucnjaka" da mi objasni sta je to toliko strasno Toma Nikolic uradio ,. sem sto je seo u stolicu predsednika skupstine pa je doslo do ovog pada akcija?

I kakve veze ima funkcija predsednika skupstine sa beogradskom berzom? Toma nije na ovo mogao da utice sve da je i hteo tako da je ovo samo jedno glupo podmetanje.

to je kao da ja okrivim kubanske proizvodjace duvana za los rod opijuma u Avganistanu. Cista glupost.
Nekad ču za Škotlanđanina, Adam Smith?

Back