proka
Legenda
- Poruka
- 57.098
.Проко, хајде да се не лажемо, добро се познајемо.
Ви неупоредиво мање пишете данас о победи над окупатором него о " гоњењу банде" " звекетању" и " тамањењу" вапих политичких и идеолошких противника и жалости што то нисте чинили много више.
vidi drug moj, pobedu nad okupatorom, tj pobedu nad fašistima i nacistima niko pametan a ni glup u svetu ne spori
dok ovde se pokušava od pobedjenih napraviti ako ne pobednike onda bar kao saborce
po meni, stvarno mislim da je šteta što je i onih 10.000 četnika pobijeno u samo dva tri dana na zelengori dve nedelje nakon kraja rata
krivica je najveća na draži, koji je morao znati da je ratu došao kraj i da nije vreme da se borba nastavi, pogotovo sa toliko malo vojske od koje je pola golobrado mobilisano uz put i koji su se prvom prilikom sami predavali
dakle, da je draža bio samo upola junak kakav se ovde misli, draža je morao znati da je rat i glavu izgubio, pa da svojom predajom spase bar tih zadnjih 10.000 pratioca, jer bi to danas bilo u samo tri generacije 500.000 srba više u ovoj državi
sad se baš zamislih, ne znam ni jedan jedini dražin lični junački dogadjaj ????
nikad junak nije ni bio niti je to postao kad je trebalo, tih dana maja 1945 godine
da je istupio javno, da se predao, umesto što je na sudu igrao kako su mu partizani svirali plus pisao ponižavajuću molbu za pomilovanjem u kojoj se pokajao i ponudio novoj vlasti " u izgradnji novog društva".......... bio bi pravi div junak, ovako ispao je moneta za potkusurivanje u politici