Драгољуб Дража Михаиловић

јел ти то говориш о српском селу? :hahaha:
Да.
Не знам да ли ти је познат податак да је цела 2. обавештајна управа Генералштаба Краљевине Југославије прешла да ради за Тита.
Слободно се може рећи да су они створили касније КОС ЈНА.

Сад те питам шта је завело те врло способне и школоване људе да раде за Тита?

Да ли имаш одговор на неко од тих питања или си тему сводиш на исмејавање саговорник?
Ако ти је до тога стало мораћеш наћи другог саговорника.

Филип Филиповић као члан КПЈ 1920. године победи на изборима за градоначелника Београда.
Мене занима откуд толика подршка комунистима у Београду још 1920. године?
Имаш ли одговор на то питање?

Да ли имаш одговор на неко од тих питања или си тему сводиш на исмејавање саговорник?
da bi imao sagovornike, moras da se kvalifikujes za tako nesto.
a ti kako si do sada pokazao ne baratas temom ni priblizno kako bi trebalo i zato i ne cudi sto si postao predmet sprdnji.

a za ostala pitanja koja su usput vec odavno odgovorena potrazi adekvatnu temu ili otvori novu i dobices odgovore .

pa dobrooo, koristeci tvoju analogiju mozemo da idemo i dalje u vremenskom okviru...
jel to isti ovaj trg i isto uzice kao ovo dole Pogledajte prilog 539441

- - - - - - - - - -

muskarci srednjih godina i fanaticne emocije...doduse u obrnutom pravcu :rotf:

Знаш мораш да се вратиш у то време да би разумео историју.
Гледајућ из данашњег угла не можеш схватити дешавања у том периоду.
То је прва грешка људи који не познају историју.
Мораш да се вратиш у оно време.
На тој фотографији нема сведока тог времена, њему је подигнут споменик за Ужичку републику 1941. године.
1991. године Тито није имао подршку нигде у Југославији.
Ми пишемо о 1941. години, немогуће да су партизане чинили Хрвати, Муслимани, Јевреји, а на Кадињачи све Срби.
Па Ранковић, Ђилас, Крцун, Темпо, Коча Поповић су се изјашњавали као Срби.
Зашто су они пришли Титу, а служили су Југословенски Краљевску Војску пре рата?

Знаш мораш да се вратиш у то време да би разумео историју.
pa meni ne uspeva da se vratim u istoriju kao sto ti to mozes zato i pitam ponovo
u u kojoj to knjizi u kraljevini video da je tzv uzicka republika bila veca od belgije :rotf:
i gde je to napisano da je draza dobio zlato od GRU :zcepanje:

Чак је и оркестар Југословенске Краљевске Војске прешао код Тита.
Прослава 24. годишњице Велике октобарске револуције у ослобођеном Ужицу 1941. године.

310.jpg

pa meni ne uspeva da se vratim u istoriju kao sto ti to mozes zato i pitam ponovo
Запитај се зашто је Тајни војни сервис пратио Драажу Михаиловића и регистровао 6 сусрета са совјетским војним аташеом у Београду пре 6. априла 1941.
О томе говори Угљеша Поповић, а ти си чуо за Угљешу Поповића као за Мадагаскар.

Чак је и оркестар Југословенске Краљевске Војске прешао код Тита.
Прослава 24. годишњице Велике октобарске револуције у ослобођеном Ужицу 1941. године.
znaci ovo je taj orkestar koji je presao kod tita aaaaa :rotf:
nemo bre kumeeee vise danas je tvoj dan, mogu ovi drugi da se trude koliko hoce , nece im uspeti hahaha

- - - - - - - - - -

Запитај се зашто је Тајни војни сервис пратио Драажу Михаиловића и регистровао 6 сусрета са совјетским војним аташеом у Београду пре 6. априла 1941.
О томе говори Угљеша Поповић, а ти си чуо за Угљешу Поповића као за Мадагаскар.

jel si u toj knjizi u kraljevini video da je tzv uzicka republika bila veca od belgije
i da je draza dobio zlato od GRU :rotf:

Да.
Не знам да ли ти је познат податак да је цела 2. обавештајна управа Генералштаба Краљевине Југославије прешла да ради за Тита.
Слободно се може рећи да су они створили касније КОС ЈНА.

Сад те питам шта је завело те врло способне и школоване људе да раде за Тита?

Филип Филиповић као члан КПЈ 1920. године победи на изборима за градоначелника Београда.
Мене занима откуд толика подршка комунистима у Београду још 1920. године?
Имаш ли одговор на то питање?

мање партизанских филмова, више историјских чињеница...

на шта да одговорим, на твоја бунцања, ничим аргументована...извини, али не знам како другачије да назовем ово што ти овде износиш...

ајде да се мало вратиш у реалност...

Србија се месецима није дала Титу ни под најжешћим терором. Непуних пет месеци после његовог усељења у бели двор о томе га је на састанку партијског Полит-бироа обавестио лидер српских комуниста др благоје Нешковић: – Радништво је наше, али није политички учвршће-но . Чаршија и градска интелигенција је против нас . Омладина градска је такође против нас .Титов најближи сарадник Едвард Кардељ компле-тирао је слику:– Сељаци у Србији нису за нас .1Просто речено, за нову власт није био нико сем ње саме! Радништво још није било политички обрађе-но, а чаршија, која је у комунистичкој терминологији била синоним за градско становништво, противила се успостављању Титовог просовјетског поретка у Србији. Против су били и припадници градске интелигенције и градска омладина, а ни сељаци, који су чинили две трећине становништва Србије, нису били за Тита .

Poslednja izmena:
Zasto Srbi naginju ka Drazi?

Zato sto je Draza OLICENJE SRPSLOG NACIONALIZMA I SOVINIZMA.

Ubijao je Draza sve koji nisu bili nesrbi, a oni koji ga vole podsvesno bi cinili isto da su u prilici.

Draza nije nista niti dobro niti pametno da bi se Srbi 21. veka trebali na nejga ugledati.

Osim kao na negativan primer iz istorije.

дечко, српски народ је протерао комунисте из Србије и они се враћају тек 1944. из НДХ на крилима 414.000 совјета, 80.000 усташа и савезничке авијације...све је то било потребно да се Србиja и српски народ покоре...
i par italijanskih divizija i nesto jos "hrvatskog cvijeca" , albanskih i bugarskih dobrovoljaca...sve tradicionalni srpski prijatelji ujedinjeni u zelji da "oslobode" srbiju...

мање партизанских филмова, више историјских чињеница...

на шта да одговорим, на твоја бунцања, ничим аргументована...извини, али не знам како другачије да назовем ово што ти овде износиш...

ајде да се мало вратиш у реалност...

Србија се месецима није дала Титу ни под најжешћим терором. Непуних пет месеци после његовог усељења у бели двор о томе га је на састанку партијског Полит-бироа обавестио лидер српских комуниста др благоје Нешковић: – Радништво је наше, али није политички учвршће-но . Чаршија и градска интелигенција је против нас . Омладина градска је такође против нас .Титов најближи сарадник Едвард Кардељ компле-тирао је слику:– Сељаци у Србији нису за нас .1Просто речено, за нову власт није био нико сем ње саме! Радништво још није било политички обрађе-но, а чаршија, која је у комунистичкој терминологији била синоним за градско становништво, противила се успостављању Титовог просовјетског поретка у Србији. Против су били и припадници градске интелигенције и градска омладина, а ни сељаци, који су чинили две трећине становништва Србије, нису били за Тита .

А он лично радио као комуниста у комунистичкој пропаганди.
Прво тај генерал кога именује је најмрачнија обавештајна личност средине ХХ века.
И не презива се Гелан, већ ради се о генерал-мајору Рајхарду Гехлену оснивачу пропагандног радиа Радио Слободна Европа за рачун ЦИА.
Друго он се није бавио Источном Европом у Абверу већ је радио у одељењу Ам Исток, тј. скупљању војних информација на Источном фронту.
Хитлер треба њима да се захвали што је тако прошао у Барбароси јер су му сервирали податке који нису одговарали стварном стању на терену.
Ради се о ратном злочинцу којим се у Југославији од историчара бавио Богдан Кризман, који је о његовом случају објавио књигу.
Убице Срба Клаус Кинкел и Хелмут Кол су из његовог шињела изашли.
То је будала која је Хитлеру доставила податке да СССР располаже са 5 000 тенква 1941. године.
У том тренутку СССР је располагао са преко 10 000 тенкова у првом ешалону на свом Западном фронту.
Касније од стране ЦИА коришћен против комунистичких земаља основао је злогласну тајну полицију БНД са седиштем у Пулаху.
И бавио се црном пропагандом против комунистичких земаља.

Poslednja izmena:
А он лично радио као комуниста у комунистичкој пропаганди.

јел мислиш да си тиме оповргнуо све изнето или како да схватим овај твој пост? имаш велики проблем да водиш здраву дискусију па не видим зашто се уопште упушташ у то...

само не могу да верујем да као неко ко се представља да је начитан причаш бајке о томе како је Србија у току рата била партизанска :dash:

Друго Тито је створи Ужичку републику у Србији која је била величине Белгије док су немачки панцери били у Смоленску и на Ламаншу.
Па знамо и како је створена, револуционарним терором, није сигурно ослобођена од Немаца борбом.
Она је заузимала град Ужице и део према Златибору до Пожеге која је већ била у рукама југословенске војске или ти четника.
Много већу територију контролисале су снаге Драже Михаиловића.
gledam ovu kartu sto si postavio,
pa na njoj ispade da je i jasenovac bio "oslobodjena teritorija" , znaci strasnoooo :dash::dash::dash:
Ајд за Јасеновац и да прогутам, зато га ваљда нису ни ослобађали, али и Равну Гору спаковали исто.:mrgreen:

јел мислиш да си тиме оповргнуо све изнето или како да схватим овај твој пост? имаш велики проблем да водиш здраву дискусију па не видим зашто се уопште упушташ у то...

само не могу да верујем да као неко ко се представља да је начитан причаш бајке о томе како је Србија у току рата била партизанска :dash:

Човек је из острашћености и освете почео да пише свашта.
Нема доказа да је био и у једном архиву Руске Федерације.

Ратни злочинац ген-мај. Рајхард Гехлен је оснивач црне пропаганде против комунистичких земаља.
Исто из освете према Русима и Србима водио је раистичку пропаганду.

Само сам те питао и ниси ми одговорио, када је основана Прва пролетерска бригада од 4 батаљона из Србије и 2 из Црне Горе да ли је постојала већа војна формација од Москве до Ламанша?

не могу да верујем да као неко ко се представља да је начитан причаш бајке о томе како је Србија у току рата била партизанска :dash:
pa nije bitno koliko cita nego ko je i sta pisao od toga sto je on procitao.
evo ti jedan lep primer,
recimo kad bi neko ovde procitao sve presretaceve postove kojih je u ovom trenutku preko 35000 ti bi za tog optimistu mogao da kazes da je veoma nacitan,
ali kad bi taj nacitani lik tebi ovde napisao da su jasenovac i ravna gora spadale pod oslobodjenu uzicku republiku :dash: koja je bila veca od belgije :dash::dash: i da je draza za svoje delovanje dobio zlato od ruske GRU :dash: :dash::dash:
da li bi ti rekao da je taj zamisljeni lik nacitan ili :bljak:

Ратни злочинац ген-мај. Рајхард Гехлен је оснивач црне пропаганде против комунистичких земаља.

Само сам те питао и ниси ми одговорио, када је основана Прва пролетерска бригада од 4 батаљона из Србије и 2 из Црне Горе да ли је постојала већа војна формација од Москве до Ламанша?
naravno da je postojala veća formacija

PAPIRNE DIVIZIJE I KORPUSI četničkog nepomenika ;)

када је основана Прва пролетерска бригада од 4 батаљона из Србије и 2 из Црне Горе да ли је постојала већа војна формација од Москве до Ламанша?

naravno da je postojala veća formacija
PAPIRNE DIVIZIJE I KORPUSI četničkog nepomenika ;)

prva proleterska, 1200 boraca ... jel se vas dvojica zezate ili samo ne poznajete materiju :rotf:
pa svako sokolsko drustvo u beogradu je imalo vise clanova :rotf:

Poslednja izmena:

:hahaha::hahaha:

па ти си циркус!

POSLE SAMO DVA TRI MESECA, 90% ČETNIKA SA SLIKE JE PREŠLO U PARTIZANE :ok:

- - - - - - - - - -

Pogledajte damtum u donjem desnom uglu :hahaha:

- - - - - - - - - -

e pa red je da ti uzvratim repku zbog ove slike, baš me nasmeja :D

како бре зар их нису све побили Мирко и Славко? :hahaha::hahaha::hahaha:

Хвала, хвала...има још слика прве и највеће гериле Европе...да их поставим?

и шта кажеш

PAPIRNE DIVIZIJE I KORPUSI četničkog nepomenika

:hahaha:

теби баш није доста данас? :mrgreen: мислим да се у неком спорту/игри након 7:0 прекида меч :hahaha:

како бре зар их нису све побили Мирко и Славко? :hahaha::hahaha::hahaha:

Хвала, хвала...има још слика прве и највеће гериле Европе...да их поставим?

и шта кажеш

:hahaha:

теби баш није доста данас? :mrgreen: мислим да се у неком спорту/игри након 7:0 прекида меч :hahaha:

ta tzv "najveća gerila" koja je spala na samo par hiljada boraca 1945 god je pobijena do zadnjeg na zelengori maja 1945 godine

ali srećom, velika većina četnika je poslušala kralja i sa te livade organizovano prešla u partizane

- - - - - - - - - -

bogati, gde se dedoše ti četnici sa slike ako misliš da nisu prešli u partizane ? :D

Back