Драгољуб Дража Михаиловић

Ima li gde Artetona kog ste saveznicki i humano lisili zivota vasim trejd markom, klanjem?

Артетона су убили партизани...иначе су имали непријатељски став према западним савезницима...чак и припадници савезничких мисија код партизана сведоче да су имали статус заробљеника...нпр америчког поручника Крамера су више пута покушавали да убију

а на ваше сплачине о убијеним пилотима од стране четника итд, одавно је одговорено

Тито је такође познат као убица америчких пилота

Screenshot-1.png

He-Saved-Our-Lives.jpg

tito-ubica-americkih-pilota---demonstracije-pilota.jpg

Poslednja izmena:
BK0431.jpg

Postwar trials. Lunch for the accused Chetnik leader, Army General Dragoljub Mihailović: mashed potatoes with ham, bread and cucumber salad. This photo by US correspondent John Phillips was published in "Life" magazine, in a report aimed at disputing various press claims and rumours of General Mihailović's out-of-court abuse, and showing that the defendant was more than well treated. According to the American magazine, out of court, the general looked happy enough, was gaining weight and could order to eat what he wanted.

Text: Ivan Ž.

Photographer: John Phillips.
Date: July 1946.
Original caption: unknown.

Sources: Time-Life, 659280, via Google Arts & Culture; Mihailovich – Chetnik leader fights for his life before open Yugoslav court-martial, Life, New York, 15.07.1946, pp. 32–33. File restoration: Ivan Ž.

https://bandenkampf.blogspot.com/2019/04/bk0431.html

Vrhunski rucak za robijasa.

Kazu neki izvori da su ga trovali ... mada to je samo propaganda :lol:

Mnogi ljudi su primetili sličnost između legendarnog muzičara Džona Lenona i četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića. Zahvaljujući njoj, u Srbiji je nastala i neobična teorija zavere, po kojoj je tragično nastradali član "Bitlsa" zapravo Dražin sin i navodno su ga zbog toga ubile ustaše

Prema teoriji, Džonovu majku Juliju, Draža je upoznao u Češkoj u Pragu, gde je po zadatku obavljao špijunske obaveštajne poslove. Julija mu je bila engleska veza i tako su njih dvoje postali ljubavnici.
Ovih dana tviteraši su se u šali podsetili ove teorije zavere.

Усташе су убиле Џона Ленона
Мало је познато да је отац Џона Ленона био Драгољуб Дража Михајловић.

- - - - - - - - - -

https://informer.rs/magazin/zanimlj...vere-pozadini-atentata-iza-kojeg-stoje-ustase

Vrhunski rucak za robijasa.

Kazu neki izvori da su ga trovali ... mada to je samo propaganda :lol:
feldvebela mi ovo je drazin rucak :ok:
drazu krili od svega i svakoga a doveli amera da fotka sta ovaj jede u zatvoru i jos to izneli ispred zgrade :think:

sa ovim strokavim rukama bilo je dovoljno da mu dva dana za redom donose neku hranu i najzdraviji bi umro od sepse posle sedam dana :dash:

a napisao je najlepšu molbu za pomilovanje ;)

- - - - - - - - - -

DRA1.jpg

- - - - - - - - - -

Skrhan fizički i duševno, nedaćama koje su me pratile kroz ceo moj život, molim Prezidijum Narodne skupštine Republike Jugoslavije da mi kaznu smrti streljanjem zameni putem svoje milosti, kaznom lišenja slobode.
Molim da se ova moja molba uzme kao moje iskreno pokajanje da mi Prezidijum olakša tešku kaznu na koju sam osuđen.

- - - - - - - - - -

kukavica........

http://www.politika.rs/sr/clanak/320370/Nepoznati-Draza/Molba-za-pomilovanje

- - - - - - - - - -

"učtiv" draža je još dodao i sledeće:

Uveravam Prezidijum da ću za vreme izdržavanja kazne lišenja slobode, svojim predanim i požrtvovanim radom uložiti sve da doprinesem koristi našoj novoj državi, kao što sam već pokazao pre i u toku procesa u više mahova.

- - - - - - - - - -

bolje da ga je ostavio živog i pustio ga da doprinese svojim radom novoj državi, jer bi se svi četnici ispod zemlje non stop okretali........

Poslednja izmena od moderatora:
уосталом све са те лакрдије од суђења је поништено и нема никакву вредност данас, зар не? :D
pa ako izuzmeo da je drazin islednik potvrdio da su mu donosili litar ljute dnevno a doktorka iz zatvora da mu je davala meskalin,
da su drazini svedoci odbijeni, da su vestaci fingirali dokaze a svedoci optuzbe samo malo lagali ,
te da je draza ucenjivan zivotima familije,
sve drugo je bilo korektno pa mi zato nije jasno zasto je to sudjenje ponisteno

komunisti i njihova obecanja i dogovori..

Slobodan Borisavljević u svojim sećanjima postavlja i jedno pitanje: "Da li je Draži obećano da neće biti streljan?", i sam odgovara:

- Bilo je nekih tvrdnji da se Draža Mihailović držao korektno pred sudom zato što mu je obećano da neće biti streljan, bez obzira na presudu. Da će posle suđenja biti smešten negde podalje od očiju javnosti, na primer u neku usamljenu vilu na Jadranskom moru, gde će mu biti omogućeno da napiše memoare i slično, pa kada prođe izvesno vreme i galama oko njega se smiri, biće pušten da ostatak života provede na miru.

Ja verujem da je ovakvo obećanje, na odgovarajućem nivou, zaista dato. Verujem, takođe, da bi se Mihailović držao na sudu drugačije da mu takvo obećanje nije dato. Ja Krcuna tokom njegovog boravka u Ženevi 1954. godine nisam mogao da pitam. On mi verovatno i ne bi odgovorio.

Da je Draži bilo nešto obećano uverava me još jedan detalj: jedan od ljudi koji je to znao, pričao mi je da je Draža bio prosto zaprepašćen i šokiran kada mu je saopšteno da je njegova molba za pomilovanje odbijena, i kada je u zatvor došao berberin da ga obrije, prosto nije bio u stanju ništa da kaže, niti da ustane. Bio je kao paralisan.

Sve napred navedeno ukazuje da mu je na odgovarajućem nivou bilo obećano da neće biti streljan. Kada iz današnje perspektive procenjujem, verovatno bi bilo mudrije da mu je bio pošteđen život. On je tada već bio politički mrtav i njegovo pomilovanje onemogućilo bi da postane žrtva, da mu se podižu spomenici i slično.

Back