Драгољуб Дража Михаиловић

Чича са децом :)

Увек уз свој народ

Izlozba-General-Draza-Mihailovic-na-Belom-dvoru-37.jpg

да, ова слика се масовно штампала и авионима делила на тлу читаве Југославије....да те нема требало би те измислити :hahaha::hahaha:

занимљиво да Јосип Броз нема ни једну слику са народом у току рата...за то постоје 2 разлога...међу народ није смео, као и сваки терориста...нарочито није смео међу српски против кога је ратовао још у Великом рату...други разлог је што је читав рат провео у пећини са Даворјанком...:mrgreen:

За разлику од федвебела, ђенерал Михаиловић увек је био уз свој народ...што си љубоморан проко? што пар слика до балчака побијају ваш вишедеценијски труд? :mrgreen:

Уживај! и пробај да нађеш само једну слику Јосипа Броза у току рата са народом...ил само да није из пећине :hahaha:

Народ је волео свог Чичу, и никаква црвено-усташка пропаганда то не може да промени :D

draza-sa-narodom-u-planinici.jpg

004-Draza-u-Dragacevu-1943.jpg

Draza-Planinica-11-09-1944.jpg

Drazasasrpscicima.jpg

Draza-sedi-govori.jpg

Draza-obilazi-ucenike-u-Pranjanima.jpg

draza-26.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
bilo nekad.....
bolje mu išlo slikanje nego ratovanje ..

sad nepomenik je ko zna gde u delti dunava...........

Што се нервираш? :mrgreen:

ајде, ајде...сликао се и пећинко :hahaha:

Josip-Broz-Tito-Davorjanka-Paunovic-Zdenka-830x0.jpg

Marshal_Tito_during_the_Second_World_War_in_Yugoslavia_May_1944-e1475508123606-1024x640.jpg

vrhovni_stab_na_visu-tito.jpg

tito_bogovici.jpg

Терористи цео рат у пећини...никад са народом! :)

чак обновили и пут и обележили Титову пећину...човек би помислио да је медвед :hahaha:

Титова шпиља што би рекли браћа рвати :hahaha:

Pecina_low.jpg

Poslednja izmena:
Да да све је то југокомунистичка пропаганда.
Тито није имао фанатичне борце све је то била лаж и превара.

ко каже да нису били фанатаци? као и сви прави секташи...

имаш оно, да рука није задрхтала ни када је требало пуцати на рођеног оца ако не приђе њиховој секти...убијали су и рођену браћу и синове....фанатици итекако...

значи заиста не постоји ни једна једина слика Јосипа Броза у току рата са народом? разлог, није излазио из пећине или није смео међу народ?

- - - - - - - - - -

Никад с народом и никада ослобођења Кочо.
Они сусамо знали да кад су били власт употребљавају народ ( кога су звали - масе) за своје слетове и параде.

толико је све једноставно :)

Гарда Војске Србије сем у Москви на парадама парадира и код нас, и пева:):
И онда ови треба да су по мишљењу неких ближи партизанима него четницима, ближи некој партијског војсци него Југословенској тадашњој.

И онда ови треба да су по мишљењу неких ближи партизанима него четницима, ближи некој партијског војсци него Југословенској тадашњој.

:super::ok:

ко каже да нису били фанатаци? као и сви прави секташи...

имаш оно, да рука није задрхтала ни када је требало пуцати на рођеног оца ако не приђе њиховој секти...убијали су и рођену браћу и синове....фанатици итекако...

значи заиста не постоји ни једна једина слика Јосипа Броза у току рата са народом? разлог, није излазио из пећине или није смео међу народ?

Није ми јасно Кочо ти то боље знаш како у Дрвару који је у Југославији био најсрпскији град нико није хтео, немачким командосима "Зеленим ђаволима" , да изда где се Тито налази?
Многи су то платили главом.

Није ми јасно Кочо ти то боље знаш како у Дрвару који је у Југославији био најсрпскији град нико није хтео, немачким командосима "Зеленим ђаволима" , да изда где се Тито налази?
Многи су то платили главом.

главом су платили несретни партизани који су гинули ко муве да се спаси самопрокламовани маршал који се како кажу његови саборци "укакио", хтео да се преда Немцима, на једвите јаде су га извукли из пећине...не знам о каквом народу причаш...није тај терориста смео међу народ...

прочитај овде какав је то циркус био, из сведочења и изјава другова, ако не верујеш у остало

https://forum.krstarica.com/showthread.php/728519-Titovo-bekstvo-iz-zemlje-1944-godine

Poslednja izmena:
Да пева у комунистичкој престоници Пекингу.
Војкса Србије је једина војска Европе која је учествовала на Паради Победе 2015. у Пекингу због великог доприноса победе над фашизмом у Другом светском рату.

главом су платили несретни партизани који су гинули ко муве да се спаси самопрокламовани маршал који се како кажу његови саборци "укакио", хтео да се преда Немцима, на једвите јаде су га извукли из пећине...не знам о каквом народу причаш...није тај терориста смео међу народ...

прочитај овде какав је то циркус био

https://forum.krstarica.com/showthread.php/728519-Titovo-bekstvo-iz-zemlje-1944-godine

Сваки немачки командос је имао у џепу фотографију Тита, како су сретали цивили тј. Србе јер је Дрвар етнички 100% српски град су тражили да им се каже где је Тито.
Многи су убијени, а сведоци кажу да су у Дрвару и деца знала да је Тито у пећини али нико немачким командосима није хтео да каже где се Тито налази.
Иначе Операција Коњички скок је била неуспешна операција Немаца где су од 900 командоса имали губитке преко 75%.
О њој се учи на војној академији аустријске војске.

Мене ово занима ако Тито није имао подршку у народу како да га нико по цену живота не изда?
Да је Тито имао фанатичне борце утврдили смо, о томе је Канадској тајној полицији реферисао пребег из Специјалне полиције града Београда.
По њему комунисти су у Београду имали бољу организацију и дисциплинованију од саме Специјалне полиције.
Сва досијеа комунистичких лидера који су саслушавани у Управи града су предата канадској тајној полицији и ЦИА.

Сваки немачки командос је имао у џепу фотографију Тита, како су сретали цивили тј. Србе јер је Дрвар етнички 100% српски град су тражили да им се каже где је Тито.
Многи су убијени, а сведоци кажу да су у Дрвару и деца знала да је Тито у пећини али нико немачким командосима није хтео да каже где се Тито налази.
Иначе Операција Коњички скок је била неуспешна операција Немаца где су од 900 командоса имали губитке преко 75%.
О њој се учи на војној академији аустријске војске.

Мене ово занима ако Тито није имао подршку у народу како да га нико по цену живота не изда?
Да је Тито имао фанатичне борце утврдили смо, о томе је Канадској тајној полицији реферисао пребег из Специјалне полиције града Београда.
По њему комунисти су у Београду имали бољу организацију и дисциплинованију од саме Специјалне полиције.
Сва досијеа комунистичких лидера који су саслушавани у Управи града су предата канадској тајној полицији и ЦИА.

Извини, али мени се чини да ти од свега знаш за филм Десант на Дрвар :mrgreen:

Ако желиш прочитај тему, нарочито сведочења другова...и сви други извори су прецизно наведени...ако не, веруј у бајке и филмове, немам ништа против

кукавичлук Јосипа Броза, развејан мит о његовим борцима и његово бекство из земље су оно што је обележило ову операцију

Prepad Nemaca na Titov štab razvejao je mit da Tito ima 300.000 pristalica. Niko pametan ne može da poveruje da je 300.000 ljudi moglo biti razbijeno i uništeno sa samo nekoliko stotina neprijateljskih padobranaca… Kako je mogućno da tako male nemačke snage bačene iz vazduha okupiraju oslobođenu teritoriju, koja je iznosila dve trećine Jugoslavije i da Tito pobegne pod zaštitu savezničkih topova u Bari u Italiju. Titove snage stvarno su imale samo bande njegovih pristalica…96

И да...у међувремену слободно постави једну једину фотку Тита са народом у току рата...

Poslednja izmena:
Да пева у комунистичкој престоници Пекингу.
Војкса Србије је једина војска Европе која је учествовала на Паради Победе 2015. у Пекингу због великог доприноса победе над фашизмом у Другом светском рату.

вама комунистима баш тешко да изговорите нацизам, антинацизам :mrgreen:

Ваша борба против "фашизма" се односила искључиво на борбу против "Великосрпске хегемоније", "Великосрба", итд, што је била главна и основна борба...зато се код вас нигде не спомиње антинацизам, борба против нацизмам итд...

Извини, али мени се чине да ти од свега знаш за филм Десант на Дрвар :mrgreen:

Ако желиш прочитај тему, нарочито сведочења другова...и сви други извори су прецизно наведени...ако не, веруј у бајке и филмове, немам ништа против

кукавичлук Јосипа Броза, развејан мит о његовим борцима и његово бекство из земље су оно што је обележило ову операцију

Prepad Nemaca na Titov štab razvejao je mit da Tito ima 300.000 pristalica. Niko pametan ne može da poveruje da je 300.000 ljudi moglo biti razbijeno i uništeno sa samo nekoliko stotina neprijateljskih padobranaca… Kako je mogućno da tako male nemačke snage bačene iz vazduha okupiraju oslobođenu teritoriju, koja je iznosila dve trećine Jugoslavije i da Tito pobegne pod zaštitu savezničkih topova u Bari u Italiju. Titove snage stvarno su imale samo bande njegovih pristalica…96

И да...у међувремену слободно постави једну једину фотку Тита са народом у току рата...
Не читао сам анализу која с изучава на војној академији аустријске војске.
Друго Тито је створи Ужичку републику у Србији која је била величине Белгије док су немачки панцери били у Смоленску и на Ламаншу.
Људи који су страдали на Кадињачи, а било их је мног су веровали у ту ствар за коју се боре, разговарао сам са њиховим потомима безброј пута.
Нису жалили да дају живот и све су били Срби.
Па како ако није имао подршку широких народних маса?
Да ли одговор треба тражити у експлоатацији радника и сељака од стране капиталиста или?
Прва пролетерска брига је основана од Срба 4 батаљона из Србије и 2 из Црне Горе.
То је била најбројнија антифашистичка јединица од Ламанша до Москве.
И све Срби, обични људи из народа?

Не читао сам анализу која с изучава на војној академији аустријске војске.
Друго Тито је створи Ужичку републику у Србији која је била величине Белгије док су немачки панцери били у Смоленску и на Ламаншу.
Људи који су страдали на Кадињачи, а било их је мног су веровали у ту ствар за коју се боре, разговарао сам са њиховим потомима безброј пута.
Нису жалили да дају живот и све су били Срби.
Па како ако није имао подршку широких народних маса?
Да ли одговор треба тражити у експлоатацији радника и сељака од стране капиталиста или?
Прва пролетерска брига је основана од Срба 4 батаљона из Србије и 2 из Црне Горе.
То је била најбројнија антифашистичка јединица од Ламанша до Москве.
И све Срби, обични људи из народа?

ау друже, ниси ми раније деловао да си толико заведен пропагандом...

какву бре подршку широких народних маса, о чему ти булазниш...какве су ово бајке?

Poslednja izmena:
вама комунистима баш тешко да изговорите нацизам, антинацизам :mrgreen:

Ваша борба против "фашизма" се односила искључиво на борбу против "Великосрпске хегемоније", "Великосрба", итд, што је била главна и основна борба...зато се код вас нигде не спомиње антинацизам, борба против нацизмам итд...
Немој да будеш безобразан и да ме етикетираш.
Нити ја нити један члан моје породице никада није припадао КПЈ или СКЈ.
Руски академици историјских наука сматрају термин фашизам сасвим исправним термином којим се описује и Трећи рах и Краљевина Италија.
Па ипак фашистички покрет је био узор настанку нацизма у Немачкој.
То кажа академици историјских наука из земље која је дала 26 000 000 људских живота у борби против фашизма.

Немој да будеш безобразан и да ме етикетираш.
Нити ја нити један члан моје породице никада није припадао КПЈ или СКЈ.
Руски академици историјских наука сматрају термин фашизам сасвим исправним термином којим се описује и Трећи рах и Краљевина Италија.
Па ипак фашистички покрет је био узор настанку нацизма у Немачкој.
То кажа академици историјских наука из земље која је дала 26 000 000 људских живота у борби против фашизма.

па добро, свакако си верни поклоник Јосипа Броза...па мора да знаш за неку фотку са народом из рата...јел то толико тешко наћи?

"антифашизам" је трула комунистичка пропаганда и прича за мало децу...батали ме бајки...а Немци су нацисти за вашу информацију...нееегооо, нацизам, национал социјализам...мало незгодно :mrgreen:...а и 2 године рата су били у савезу :roll:

Poslednja izmena:
ау друже, ниси ми раније деловао да си толико заведен...

какву бре подршку широких народних маса, о чему ти булазниш...какве су ово бајке?
Па јел постојала Ужичка република или није?
Ови са Кадињаче људи кажу да јесте и да су је бранили.
Значи наши људи сељаци то причају не књиге, ТВ или филм.
Јел створена Прва пролетерска бригада у Рудном и јел била у Европи и једна већа организована војна јединица до Москве?
И сад те питам јел су ти људи били заведени или им није одговарао поредак у ком су живели до рата?

- - - - - - - - - -

па добро, свакако си верни поклоник Јосипа Броза...па мора да знаш за неку фотку са народом из рата...јел то толико тешко наћи?

"антифашизам" је трула комунистичка пропаганда и прича за мало децу...батали ме бајки...
Ало бре земљаче да ли има право ико да спочитава Русима да кажу шта је то фашизам?
Па ако су у Краљевини Југославији имали 13 специјалних служби и ако су и Тито и Дража радили за њих, шта мислиш колико их је било у Немачкој?

земљаче индоктринисан си...живиш у бајкама о Мирку и Славку и не прихваташ ништа друго па мислим да је свака дискусија сувишна...

али да неком данас потурaш да су Срби у току рата већински били за федвебела Јосипа Броза...дај не засмејавај...побише у сваком месту које су "ослободили" више Срба него Немци...терор и масовне ликвидације као нигде у Европи и ти причаш о некаквој подршци народа....одмах по "ослобођењу" Београда, "ослободиоци" уводе полицијски час који није постојао ни у време немачке окупације...толико о томе...а јасно и зашто

Šta se zapravo desilo krajem leta 1944. godine, kada su proleterske jedinice došle u Srbiju. Kakvo je raspoloženje u narodu, Tito nije imao nikakvih dilema:

- Čaršija i gradska inteligencija je protiv nas - referisao je Blagoje Nešković 1945. na jednoj martovskoj sednici Politbiroa CK KPJ.

I nastavio:

- Omladina gradska je takođe protiv nas.

Edvard Kardelj je dodao:

- Neprijatelj u Srbiji nema seljaka, ali ga nemamo ni mi.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:562692-Juris-na-Dedinje

Poslednja izmena:
Сад ће Коча по старом добром обичају кад се спомене ГРУ и Дража, да искулира, као не зна о чему се ради, Пресретач пише бајке пред спавање.:mrgreen:
Па странци знају да у Југославији, а и данас у Србијиније црно-бело и да се преплићу интереси великих сила и да без њих не може овде ништа да се одлучи.
И да је Дража био жртва игри Интелиџенс сервиса, ОСС-а, Абвера, ГРУ-а.

Сад ће Коча по старом добром обичају кад се спомене ГРУ и Дража, да искулира, као не зна о чему се ради, Пресретач пише бајке пред спавање.:mrgreen:
Па странци знају да у Југославији, а и данас у Србијиније црно-бело и да се преплићу интереси великих сила и да без њих не може овде ништа да се одлучи.
И да је Дража био жртва игри Интелиџенс сервиса, ОСС-а, Абвера, ГРУ-а.

Што претпостављаш да знам...слободно пиши о томе..

земљаче индоктринисан си...живиш у бајкама о Мирку и Славку и не прихваташ ништа друго па мислим да је свака дискусија сувишна...

али да неком данас потурaш да су Срби у току рата већински били за федвебела Јосипа Броза...дај не засмејавај...побише у сваком месту које су "ослободили" више Срба него Немци...терор и масовне ликвидације као нигде у Европи и ти причаш о некаквој подршци народа....одмах по "ослобођењу" Београда, "ослободиоци" уводе полицијски час који није постојао ни у време немачке окупације...толико о томе...а јасно и зашто

Šta se zapravo desilo krajem leta 1944. godine, kada su proleterske jedinice došle u Srbiju. Kakvo je raspoloženje u narodu, Tito nije imao nikakvih dilema:

- Čaršija i gradska inteligencija je protiv nas - referisao je Blagoje Nešković 1945. na jednoj martovskoj sednici Politbiroa CK KPJ.

I nastavio:

- Omladina gradska je takođe protiv nas.

Edvard Kardelj je dodao:

- Neprijatelj u Srbiji nema seljaka, ali ga nemamo ni mi.

Poslednja izmena:
Добро то пише човек за кога до сад нисам никад чуо.
Сад тебе питам мислим да си реалнији јел су ови људи силом доведени на Трг Републике у Београду?
Дешава се 27. марта 1945. године.
Хрвате да доведе није могао, јер тамао је владао Павелић, Шиптаре тамо је трајала балистичка побуна, Фолксдојчери су побегли за Фадерланд или су у Валхали.
Ко су ови људи на улицам Београда и колико их има?

Шта сад хоћеш тиме да кажеш, да Новости и аутор измишљају речи Благоја Нешковића и Едварда Кардеља са седнице Политбироа?

Јел си ти свестан да у току 1942. и 1943. готово да није било партизана у Србији? Да у Србију долазе тек 1944. на крилима Совјета и савезничке авијације, да Тито ПРЕТХОДНО МОЛИ СТАЉИНА ДА МУ ПОШАЉЕ СВУ МОГУЋУ ПОМОЋ КАКО БИ РЕШИО ПИТАЊЕ СРБИЈЕ И ЧАК ПЛАЋА ТОЛБУХИНУ ИНВАЗИЈУ НА СРБИЈУ???

Што се 27. марта 1945. тиче, врло јасно, СТРАХОВЛАДА...да ли знаш колико је Београђана претходно ликвидирано? И није ми јасно шта то Јосип Броз говори о 27. марту 1941. када комунисти немају везе са тим...

Иначе, лепо запажање да је Јасеновац радио пуном паром док су другови ослобађали Дедиње...

Poslednja izmena:

Back