Драгољуб Дража Михаиловић

Можда је знао да је то провокација? А можда није знао и хтео је да их контактира, али није успео.

provokacija?

pa ti samo dokazuješ da je draža bio loš vojskovodja, očajno informisan, politički nepiosmen..

svi su znali da su se saveznici iskrcali, njegovi visoki oficiri, a samo draža, ti i još par ovde to nije znalo?

kako to da ne pišete o ovom oficiru koji je po meni jedini od četnika bio više nego dobro informisan, realan

da ne pominjem da je upravo pre ovih dogadjaja koji su ovde tema, boravio kod kralja u londonu i odatle je doneo prave vesti, u smislu, vesti sa samog izvora, realne i istinite

kako to da ga draža nije zvao da mu referiše?

kako je moguće da visoki oficir u ratno doba dodje iz londona iz posete kralju i vrhovnoj komandi a da draža o tome ne zna ništa?

da li je već tada draža bio izopšten od strane kralja i vrhovne komande?

to ima smisla, jer se samo time može objasniti tzv nezainteresovanost dražina za tačne vesti iz svoje komande, koja očigledno njega već nije smatrala svojim delom

ma daj, pričamo priču, a ni na parastosu ne možete da okupite više od 8 ljudi

da ne pričamo o skupu na ravnoj gori gde se svke godine okuplja sve manje ljudi

navijačke fore na stadionima nisu merilo

ili više volite da se okupljate na stadionima nego u crkvi?

- - - - - - - - - -

nego ajde da se vratimo na temu:

jel znaš to zašto draža nije kontaktirao engleze koje su se sa tri artiljerisjka diviziona i jednim bataljonom obezbedjenja još 1943 god iskrcali u dubrovačkom zaledju?

kako da to niko od početnika ne pominje???

a ovamo šatro ste jedva čekali da se saveznici iskrcaju na jadranskoj obali??????

На то питање си добио опширан одговор од мене на другој теми и не мислим да га понављам само зато што ти једне те исте ствари постављаш на више тема.

ne, na to nisam dobio odgovor, ili mi je nar promakao

ako si pisao o tome kako draža nije znao da su se na jadranu iskrcali saveznici, voleo bih da vidim, može link?

А где си ти нашао да тај податак да Дража није знао и да сам ја то написао ? До њега си дошао на основу " дубље марксистичке анализе" или видовости ?

Па шта мислиш одакле оне силне депеше које су слате о савезничком селективном помагању покрета отпора и очигледном не слању помоћи званичној восци ЈВуО и очигледно сасвим другачијег става према комунистичком покрету отпора?

Poslednja izmena:
Погледајте добро годину на календару и схватите да ваше лажи и фабрикације виш не пролазе.

DakbLXt.jpg

,,Срби партизани! Поставите питање вашим вођама зашто вас сада пред крај рата, када непријатељ издише, доводе у Србију. Ми смо довољно јаки да се ослободимо сами од непријатеља који се већ спрема да напушти нашу земљу. Зашто вас Тито не води у борбу против усташа који су поклали вашу браћу, жене, деце, него против нас који вам ништа нисмо учинили?
Коме је потребно да се Срби између себе кољу?
Пошто вам ваше вође неће сигурно одговорити на ова питања, то ћемо учинити ми. Треба уништити последње подручје на коме је један део српског народа остао бар унеколико очуван. Треба спасавати усташе од одговорности за милион покланих Срба. Треба сачувати Хрватску од страхоте грађанског рата.
Ви сте са граница Босне и Хрватске пребачену чак у Србију, да бисте тамо убијали вашу браћу и пустошили њихове домове. Срби партизани, освестите се и погледајте докле су вас ваше вође довеле. Престаните да будете оруђе у братоубилачкој борби која данас представља безумље и злочин према српском народу чији сте ви и поред свега синови."

- Ђенерал Драгољуб "Дража" Михаиловић

Али, на жалост нису поставили то питање нивођама , а ни себи. Нијеим сметало ни да зајено са усташама и домобранима који су су се пресвукли нападају Србију и чине годинама после завршетка рата терор и злочине.
Овде видимо да се нису запитали неки ни данас, после свега штоп нам се догодило и догађа као последица успостављања титоистичке власти.

А где си ти нашао да тај податак да Дража није знао и да сам ја то написао ? До њега си дошао на основу " дубље марксистичке анализе" или видовости ?

Па шта мислиш одакле оне силне депеше које су слате о савезничком селективном помагању покрета отпора и очигледном не слању помоћи званичној восци ЈВуО и очигледно сасвим другачијег става према комунистичком покрету отпора?

to silno kukanje ne znači da je znao da su se saveznici još 1943 iskrcali na jadranu a do sredini 1944 imali su bezmalo 25.000 vojnika u jugoslaviji a da draža ih nije kontaktirao

zasigurno nije znao za ta prva 3 artiljerijska diviziona sa bataljonom vojnika za zaštitu istog

ili ajde nadji samo jednu depešu gde ne kuka nego o tome govori?

- - - - - - - - - -

btw, da je manje pio, pa da nije pijan svašta u lipovu govorio, ne bi posle slao "silne depeše" u kojima kuka na sav glas i objašnjava neobjašnjivo

samo politički diletnant, bez obzira da li je u pravu ili nije, može sebi da dozvoli da izusti take gluposti u sred rata

- - - - - - - - - -

ja da sam početnik, ja bih bio protiv rehabilitacije samo zbog svega gore navedenog, da ga srbi zaborave što pre, da ih ni sad mrtav ne bruka

gubitnik u ratu, politički diletant, a na kraju se pokajao i napisao molbu za pomilovanjem sudu koji u startu nije smeo ni da prizna

bruka od čoveka

to silno kukanje ne znači da je znao da su se saveznici još 1943 iskrcali na jadranu a do sredini 1944 imali su bezmalo 25.000 vojnika u jugoslaviji a da draža ih nije kontaktirao
zasigurno nije znao za ta prva 3 artiljerijska diviziona sa bataljonom vojnika za zaštitu istog
25000 saveznickih vojnika u jugoslaviji 43-44? jesu li to oni sto su leteli na 585 nevidljivih partizanskih aviona :rotf:
da nije pijan svašta u lipovu govorio
da si jednom procitao to sto je draza u lipovu rekao ti sad ne bi po peti put pisao takve nebulozne komantare,
ali od tebe i nije cudno procitati nesto tako neosnovano.
ja da sam početnik, ja bih bio protiv rehabilitacije , da ga srbi zaborave što pre
ali kako si ti Ujka onda i ne cudi tvoja "zal za mladost" i neostvarena zelja da srbi zaborave drazu.
mora da mnogo boli kad vidis koga su srbi bacili u kontejnere i u sekundarne sirovine, a kome pevaju, koga vole i cuvaju :mazi:

- - - - - - - - - -

btw, da je manje pio, pa da nije pijan svašta u lipovu govorio, ne bi posle slao "silne depeše" u kojima kuka na sav glas i objašnjava neobjašnjivo

samo politički diletnant, bez obzira da li je u pravu ili nije, može sebi da dozvoli da izusti take gluposti u sred rata

- - - - - - - - - -

ja da sam početnik, ja bih bio protiv rehabilitacije samo zbog svega gore navedenog, da ga srbi zaborave što pre, da ih ni sad mrtav ne bruka

gubitnik u ratu, politički diletant, a na kraju se pokajao i napisao molbu za pomilovanjem sudu koji u startu nije smeo ni da prizna

bruka od čoveka

Проко , то штаби неко од нас хтео и желео нема никакве везе са овим ПДФ-ом где се разговара о историји .
Историјска чињеница је да су ваши зу чињеницу о Британцима скривали све ове године, ада је непоник званично објавио да са њима нема уговор о акцијама на југословенској територији и на крају их практично избацио из Југославије,Тако пише у британској историји Дргог рата, а ви сте на све то ћутали седмдесет година.
И пробај да схватиш већ једном да ђенерал Михаиловић није био никакав политичар нити је покушавао да то буде или постане , нити је у својој каријери учествовао активно у политичким догађањима.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

bruka od čoveka

колики труд низашта z:mrgreen:

заборавио си и први герилац окупиране европе и најодликованији српски официр у историји z:) или можда нешто није тачно?

bome, taj srpski nepomenik se sad prevrće u grobu, tj mulju crnog mora, što je kalabiću poništena rehabilitacija pa se boji da ne bude i on sledeći ;)

значи слажеш се самном, тј по теби је све тачно z:)

боме, мени овде делује да се ти преврђеш z:lol:

иначе, добра ти је вест из маја и коментар "почело је" :hahaha::hahaha::hahaha: мора се признати да нико није комичнији од тебе

neće dugo biti a i ta presuda će otići niz dunav ko i četnički nepomenik

- - - - - - - - - -

kalabićeva je već poništena, javni servis republike srbije i republike srpske puštaju partizanske filmove svaki dan, sve se kreče u dobrom pravcu z:poz:

само кад нам се ти добро осећаш :hahaha: толико добро да би човек рекао да нема никакве потребе да 24 сата на форуму шириш давно превазиђену пропаганду :hahaha:

него шта него да иде у добром правцу z:mrgreen:

DrazaMihajlovic.jpg

- - - - - - - - - -

naravno da imam, ali ti imaš problem sa čitanjem, bolje da sačekam , da sam pročitaš, samo opušteno i pročitaj dvaput :D

и шта пише, укидају Дражину рехабилитацију? :hahaha:

opet ti isto, što ne postaviš sliku sa 200 vojnika za koje tvrdiš da su bili prisutni a niko ih nije nikada video ??? :D

btw zvanično vojska srbije je rekla d ato nisu njihovi predstavnici.............

- - - - - - - - - -

kočo opet se brukaš, biće 2:0 po tom pitanju za mene, prvi put si izgubio upravo na istom pitanju, nadam se da imaš malo pameti kad si potegao istu sliku a da nemaš i dalje sliku sa strojem od 200 vojnika vojske srbije sa tog isceniranog dogadjaja

nece covek da ukapira koliko god da mu puta ponovis....
VRACENO NA PONOVNO RAZMATRANJE JER NIJE USTANOVLJENA NI KRIVICA NI SUDBINA NIKOLE KALABICA....
od ovoga nema ni prostije ni krace...
ako ni sada nisi ukapirao :dash:

alo mali, nije vraćena, REHABILITACIJA JE PONIŠTENA

- - - - - - - - - -

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...inuta-odluka-o-rehabilitaciji-Nikole-Kalabica

- - - - - - - - - -

APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je rešenje Višeg suda u Valjevu kojim je usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića

Back