banebeograd
Elita
- Poruka
- 15.423
javi se kad procitas sve....ali ne automatski nego sa razumevanjem, http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...79911-Gordana-se-nikad-nije-odrekla-oca-Draze
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
super je sto ti exxxpertu znas koliko je godina proslo od WW2 , blago nama sa takvim poznavaocima istorije....i tako laju kere preko 50 godina posle kraja ww2![]()
![]()
- - - - - - - - - -
Ćerka Draže Mihailovića: Nemam pravo da pričam o ocu pošto sam ga se odrekla kada je bilo najteže
Na dan kada se navršava 70 godina od streljanja Draže Mihailovića, objavljujemo sećanje novinarke Duške Jovanić na prvi i poslednji intervju njegove ćerke Gordane koju je zabeležila devedesetih u malom stanu ispod Tašmajdana
- - - - - - - - - -
- Ja nemam moralno pravo da pričam o svom ocu kad sam ga se odrekla onda kada je bilo najteže. Jednostavno, stavljena sam u situaciju da održim govor protiv njega. Nisu me na to čak mnogo ni terali. Dovoljno je što sam tada mislila kao i oni. Nedavno su me na radiju prozivali kao na hipodromu. Javio se neki čovek koji je tvrdio da je video moju fotografiju u novinama onda kada sam držala taj govor. Ne zna tačno kako je sve to izgledalo, ali je siguran da sam zgranula Beograd i da sam bila u tipičnoj "musolinijevskoj" pozi. Izgleda da je svima dozvoljeno da promene mišljenje. Samo je meni to pravo oduzeto - izgovorila je to kao nekakvu završnu reč u najbolnijem procesu generacijskih zabluda, jer je (o) svom ocu sudila sa nepunih osamnaest godina.
- - - - - - - - - -
Ona Dražu Mihailovića kao četničkog komandanta nije ni upamtila. On za nju nije bio ni gerilac, ni Robin Hud, ni izdajnik, ni heroj, ni Čiča.
- - - - - - - - - -
eto, i ćerka ga se odrekla jer je bio izdajnik i saradnik okupatora
Наравно да је добио, као опозиција СССР-у.
Добијао је и СССР америчку помоћ током рата, а Стаљин је био све него амерички човек.
- - - - - - - - - -
50 godina je trajala titova vladavina, na to sam naravno mislio
- - - - - - - - - -
sad je lako pričati kad ga nema, sad su svi pametni i hrabri, a svi do jednog su plakali kad je umro ........
- - - - - - - - - -
a kad je draža osudjen i kad mu je presudjeno, nema traga da je iko u jugoslaviji plakao za njim.........
- - - - - - - - - -
možda neko u emigraciji, pre će biti neki od onih koji su bili po italijanskim logorima kao "predati neprijateljski vojnici" i koje su uveravali da će se vratiti pod oružjem u jugoslaviju, pa kad su svatili da zapad je dozvolio da se draža strelja, onda su se razmileli po celom svetu
то говори у своје име...

ma naravno expertu , jasno mi je sve, znam tacno da nisi nista mislio a i da si mislio ne bi se nista promenilo ...50 godina je trajala titova vladavina, na to sam naravno mislio
ovo je rezultat nepromišljenog dražinog govora
- - - - - - - - - -
Pogledajte prilog 449905
- - - - - - - - - -
sva ova priča je smao opravdanje poraženih.....
a to u ratu ne postoji
- - - - - - - - - -
kad odleti glava, prošo brzi voz.....

- - - - - - - - - -
večna slava kukavici i izdajniku![]()
Mihailović je istakao da su njegovi glavni neprijatelji partizani, ustaše, Hrvati i Muslimani i tek pošto se sa njima bude obračunao, on će se okrenuti i prema okupatoru, Italijanima i Nemcima.
- -http://www.znaci.net/00001/11_33.htm
- - - - - - - - - -
večna slava kukavici i izdajniku![]()

Mihailović je istakao da su njegovi glavni neprijatelji partizani, ustaše, Hrvati i Muslimani i tek pošto se sa njima bude obračunao, on će se okrenuti i prema okupatoru, Italijanima i Nemcima.
- -http://www.znaci.net/00001/11_33.htm
Да видимо шта је у исто време истакао Јосип Броз, и то НемцимаPogledajte prilog 450701
Četnici pobedonosno stoje na nacističkoj zastavi.
Nema ni jedne ovakve slike iz partizanskih redova.

hahhaha
koje beznadje
- - - - - - - - - -
a jel ima ovaka neka četnička slika u beogradu???
- - - - - - - - - -
![]()
- - - - - - - - - -
![]()