Драгољуб Дража Михаиловић

I78ktkpTURBXy9lZTVjODQ4YTA4ZDYyODM5MWQyNTY4N2RhZGFlODgxMS5qcGeSlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCww

- - - - - - - - - -

draža sa pobednicima u ww2

konačno na pravoj strani ;)

Dozvolite jedno kratko pitanje: Zanima me zbornik

"Draža Mihailović Memorial Book, 1946-1976: Dedicated to the Thirtieth Anniversary of the Death of the Leader of the Third Serbian Uprising", Chicago: Organization of Serbian Chetniks "Ravna Gora", 1981.

Citirano je u nekim materijalima koje sam čitao, pa bih htio vidjeti izvornik. Ima li to netko kao pdf, pa da stavi negdje na net ili mi pošalje e-mailom?

"Дража" с духовима :hahaha: виђе овог десно скроз :hahaha: ебига...није било фотошопа тад :mrgreen:

циркус...

da nećeš da kažeš da draža se nije slikao sa oznom ??

ne da se slikao nego je i sardjivao sve vreme sudjenja, pa im čak napisao i molbu za pomilovanjem ;)

apropo slike, ko zna koja je ovo kopija, pa i taj duh ko zna od kuda je došao, razvijanje fotografije ili kopiranje

- - - - - - - - - -

da nije i ovo fotošop???

DM.JPG

- - - - - - - - - -

mora da su dražu slikali za stolom gde se zbog nečeg postideo pa onda u fotošopu mu dodali lisice

a i rešetke iza njega nisu rešetke nego neka ograda od stepenica ili neka kapija :think:

- - - - - - - - - -

ko bi na kraju ostavio uhapšenom sa lisicama prsten na ruci?

zar mu ne bi neko to ukrao jer takvi su bili svi u ozni :mrgreen:

- - - - - - - - - -

defino zbog prstena lako može biti da je slika fotošopirana jer draža nikad nije bio uhvaćen i pogubljen nego je umro od starosti u rusiji :ok:

evo još jedne fotošopirane:

- - - - - - - - - -

DM.JPG

- - - - - - - - - -

ograda iza draže je od stepenica, a prsten na ruci je dokaz da nije bio uhvaćen jer bi mu prsten skinuli

a i leva lisica nije identična desnoj, zar ne?

- - - - - - - - - -

a i kad se malo bolje pogleda, uzmu proporcije, ispada da ovo nije draža, jer draža nije bio tako sitan i jadan, a bio je bar 20cm viši nego ovaj dvojnik na slici

- - - - - - - - - -

ima negde slika, apropo teme, kako drži pripit govor u lipovu, visok, ispravljen sa desnicom u vazduhu ko da preti prisutnom engleskom oficiru dok govori

na toj slici je bar 20cm viši nego ovaj dvojnik

ал овај дух десно...признаћеш кома :hahaha::hahaha::hahaha:

који је то циркус био...лакрдија...и после да верујемо било чему што долази из комунистичких извора...па нисмо ретарди ;)

наравно, за разлику од Јосипа Броза, Дража је стао на пут проливању српске крви за енглеске интересе...а ако што знаш комунисти су чак навијали за усташке злочине над Србима ;)

Сада када знамо истину

originalslika_Silovanje-Srbije-Majkl-Liz-130446967.jpg

Наравно да су теби драги енглези када нису са земљом сравнили хрватске већ искључиво српске градове...и то на православни ускрс, "ослобађали" су нас од Немаца, гађајући српска породилишта по налогу Јосипа Броза и српских изрода и издајника из његових редова...

Poslednja izmena:
Добровољац:

Ne postoji odgovornost Draže za postupke Pavla Đurišića. Pavle je na svoju ruku i bez konsultacija sa svojim oficirima odlučio da sa porodicama krene preko Lijevča polja. O tome kako se sve odvijalo na licu mesta govore preživeli tog događaja ali se ti očigledno nisi potrudio da istražiš temu kako valja nego, kao mnogo puta ranije, skačeš na komunističke izvore. Tužno je što jedan Srbin gleda u izdajnike svog naroda kao na uzor koji treba slediti.

nebitno je da li je pavle na svoju ruku krenuo ili nije

ali kad se vec nasao na puskomet od draže i dok su ginuli nijr bilo ni srpski ni moralno da draža odmara na četničkoj olimpijadi dok srbe masakriraju u neposrednoj blizini

gordana-mih-small.jpg

- - - - - - - - - -

Ćerka Draže Mihailovića: Nemam pravo da pričam o ocu pošto sam ga se odrekla kada je bilo najteže
Na dan kada se navršava 70 godina od streljanja Draže Mihailovića, objavljujemo sećanje novinarke Duške Jovanić na prvi i poslednji intervju njegove ćerke Gordane koju je zabeležila devedesetih u malom stanu ispod Tašmajdana

- - - - - - - - - -

- Ja nemam moralno pravo da pričam o svom ocu kad sam ga se odrekla onda kada je bilo najteže. Jednostavno, stavljena sam u situaciju da održim govor protiv njega. Nisu me na to čak mnogo ni terali. Dovoljno je što sam tada mislila kao i oni. Nedavno su me na radiju prozivali kao na hipodromu. Javio se neki čovek koji je tvrdio da je video moju fotografiju u novinama onda kada sam držala taj govor. Ne zna tačno kako je sve to izgledalo, ali je siguran da sam zgranula Beograd i da sam bila u tipičnoj "musolinijevskoj" pozi. Izgleda da je svima dozvoljeno da promene mišljenje. Samo je meni to pravo oduzeto - izgovorila je to kao nekakvu završnu reč u najbolnijem procesu generacijskih zabluda, jer je (o) svom ocu sudila sa nepunih osamnaest godina.

- - - - - - - - - -

Ona Dražu Mihailovića kao četničkog komandanta nije ni upamtila. On za nju nije bio ni gerilac, ni Robin Hud, ni izdajnik, ni heroj, ni Čiča.

- - - - - - - - - -

eto, i ćerka ga se odrekla jer je bio izdajnik i saradnik okupatora

to je samo presuda da mu sudjenje nije bilo u skladu sa sudskom praksom
polako ali sigurno iz tvoje tastature izadje i po nesto pametno,
vidi se da je konstantno ispravljanje od strane forumasa tvojih pogresnih zakljucaka konacno pocelo da daje rezultate.
bravo momci, samo tako nastavite , moguce je da ce jednog dana i ova izgubljena dusa biti vracena na put istine i zdravog razuma...

Back