Ненад
Iskusan
- Poruka
- 6.595
Не знам да ли намерно не разумеш или...Никада нису ни поставили избор себи да ли да га подрже или не, још 1941. они су одлучили да га не подрже...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
види, рат не бије само светло оружје, него и идеја, политика и сл (без да расправљамо сада о идејама и политкама)
дража је очигледно погрешно мислио да он може да се сам снађе у том вртлогу
једноставно речено, није добро проценио ратну ситуацију и политичке поделе па је испао потрошна роба
његов "рад" на терену није пратила влада и краљ у кога се заклињао и после прогласа из 1944 год кад је смењен и напуштен
па и сам је рекао на суђењу, "много сам хтео много сам започео" а вртлог рата га одвео на место губитника.....
- - - - - - - - - -
најмањи политачар себи никад не би дозволи да јавно каже и то пред енглеским официрима за везу, да су му сарадници окупатори ..
не постоји ни један паметан и оправдан разлог за тако нешто
о револту, ма како био оправдан због слабе помоћи савезника, да и не говоримо
он то једноставно речено па да је и сто пута у праву , није смео да дозволи
не знам али знам како је завршио:
Pogledajte prilog 416138
- - - - - - - - - -
дакле. узрочно - последично, негде је омануо![]()

Ne može se govoriti o izdaji.Englezi nisu bili ni naši prijatelji ni saveznici pa da nas po tom osnovu izdaju .Srpska zabluda da su im Englezi saveznici bila je samo to - zabluda.Издаја Југословенске војске у отаџбини извршена под покровитељством Черчила, коме је то послужило у преговорима са СССР. СССР је, разуме се, тада подржавао њима још увек верног Тита и његов, до тамо негде 1943. године када су полако и усташе почеле да му се придружују, сразмерно маргиналан покрет. Черчила није било брига за интересе Срба и Југославије, и без икакве моралног двоумљења, превеслао је нашег младог краља и од јединог легитимног покрета отпора у земљи преко ноћи направио колабораторе.
Овај говор, ако је уопште стваран, а има разлога за сумњу, није имао никакав утицај на даљи ток дешавања.

tako su tretirali dražu izmedju ostalog i zbog njegove "pijane" izjave u lipovu
Ne može se govoriti o izdaji.Englezi nisu bili ni naši prijatelji ni saveznici pa da nas po tom osnovu izdaju .Srpska zabluda da su im Englezi saveznici bila je samo to - zabluda.
Погрешно си разумео. Издаја с наше стране - од стране краља, владе, донекле и народа. О Енглезима и нашим другим 'савезницима' не гајим никакве илузије.
dakle, poenta je da moraju prvo da pitaju, kao što su i rusi pitali 1944 god pa onda prešli dunav i ušli u srbiju
- - - - - - - - - -
ko se seća da je tito oborio dva američka aviona, C-47 sa oko desetak članova posade 1948 godine iznad slovenije jer nisu pitali da li smeju da prelete preko jugoslavije....
- - - - - - - - - -
posle su svi uvek pitali
- - - - - - - - - -
šta ćeš, kad dražu niko nikada nije ni za šta pitao pa ti sve ovo neshvatljivo i intrepretiraš po svom nahodjenju

а зашто би се партизани уопште противили искрцавању својих "савезника"??? 
човече ти си комедија...Совјети су ушли у Србију, наишавши прво на четнике...а ушли су на молбу Тита, како би "решио питање Србије"Нису они пустили њега низ воду због тог говора, пустили су га низ воду много пре тог говора...
џаба кречиш
– 9. марта 1943, командант 717. дивизије Команди за НДХ: НОВ
би се и сама борила против Енглеза у случају да се они овде искрцају;
напротив, четници не би, јер они једва чекају ту прилику.
– 9. марта 1943, потпуковник Пфапфентрот, начелник штаба
Команде за НДХ, генералу Хорстенауу: “Они изјављују да се не
боре против хрватске државе и ни под којим условима ни против
Немаца, већ искључиво против четника. Они су спремни да се
оружано боре против сваког непријатеља кога би Немци означи-
ли и против Британаца кад се буду искрцали.”
Кога да питају, партизане???а зашто би се партизани уопште противили искрцавању својих "савезника"???
Кога су и кад Руси питали, 1944???човече ти си комедија...Совјети су ушли у Србију, наишавши прво на четнике...а ушли су на молбу Тита, како би "решио питање Србије"
Докле ово лупетање прокане? имаш ли ти појма о било чему?
Дакле, поента је да би комунисти/партизани, заједно са Немцима напали савезнике, да су се ови искрцали, јер су сматрали да ће савезници подржати четнике, а не њих...толико о "народноослободилачкој", "антифашистичкој" војсци...циркус!
па ти прокане мислиш ако си ти на лекићима да су сви
не знам прокане, шта мислиш?
![]()
Највећа туга у свему је што уопште ниси ни свестан, нити желиш да будеш, под којим околностима је тај орден додељен Михаиловићу, зашто је закључан у сеф, и зашто је тек после толико година објављен у јавности.
Одликовање је додељено постхумно, као припрема за тајну операцију о којој до дана данашњег ћуте све стране.
После додељивања тог одликовања, у јануару 1949. у Југославију је падобранима убачена група бивших четника обучена у америчке униформе (?!).
Удба их похапсила на београдској железничкој станици, све виделе неке француске дипломате, дигла се галама. Амерички амбасадор протестовао због инцидента код својих, и... ником ништа...
Ћуте Американци, ћуте комунисти, ћуте четници...
Као да није ни било.
А Титу је таман скочио рејтинг међу државама Источног блока као опаком пркосном комунистичком вођи.
Капираш?
Умеју ови твоји брадати да буду прагматични кад хошће.![]()

Јел' још идеш да рапортираш Самарџићу како си показао комунистима на овом и оном форуму?
Покидао сам се кад сам налетео на неку твоју поруку на погледима.
Још не знам да ли је циркус или туга.

- - - - - - - - - -
шта рећи, дража је рекао шта је рекао а после је због тога завршио како је завршио и тачка .

ја мислио завршио јер је наспрам себе имао "народне ослободиоце"
поправљаш се прокане...рецимо да је и српска војска на КиМ завршила тако како је завршила...лижеш се с Британцима?
ликујеш над прохрватском политиком истих...наравно...
Tokom te zime bio je zadužen za bezbednost Mihailovića u svojoj zoni odgovornosti, a na jesen 1942. godine biva unapređen u čin kapetana i postavljen za komandanta Prvog ravnogorskog korpusa te odlikovan Karađorđevom zvezdom sa mačevima. Istovremeno, Draža mu dodeljuje zvanje vojvode takovskog. Negde u to vreme Vučković bira i svoje ratno ime Feliks, koje je koristio prilikom slanja radio-šifrovanih poruka.
http://www.telegraf.rs/vesti/154146...eta-i-cetnicima-i-ustasama-i-komunistima-foto
Da li je istinit ovaj članak?