Лички гусар
Buduća legenda
- Poruka
- 28.761
šteta što ga je kralj smenio u sred rata....
Срећа за вас па није. Дошао би Ђуришић на чело и куку вама би онда било.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
šteta što ga je kralj smenio u sred rata....

Срећа за вас па није. Дошао би Ђуришић на чело и куку вама би онда било.![]()
:
П.С. један пример како црвене усташе фалсификују на Википедији и колико су агилни...У вези Игманског марша и спашавања партизана од стране четника
Док Вуксановић у својој књизи, Прва пролетерска бригада, јасно пише да су четници масирали промрзле партизане:
http://znaci.net/00003/382.pdf
На Википедији се фалсификује ова реченица, и уместо "затечени четници", стоји "партизани Игманске чете"
https://sr.wikipedia.org/sr/Игмански_марш
Али истина је одавно изашла на видело, ђенерал Михаиловић је рехабилитован, пресуда на монтираном стаљинистичком процесу против њега поништена и ту се више ништа не може![]()
Чело колоне је стигло око 8 часова на Велико поље. Ту је била повећа, лепа планинска кућа на спрат. У њој је био штаб партизанско-четничке Игманске чете. У то време они су још сарађивали. Борци чете су предусретљиво дочекали бригаду, борцима дали да поједу оно што су имали и помагали промрзлим борцима да скину обућу. Борцима који су угазили у поток и онима који су свраћали у куће у подножју Игмана било је тешко скинути замрзлу обућу. Болничарке, непромрзли борци и партизани Игманске чете, сви без разлике, ужурбано су масирали промрзле.
..vrlo fino receno"great patriot and fine soldier that Draza was, it happen that part of his record concerned with transactions with Italians in 1942 is still matter of controversy"

Срећа за вас па није. Дошао би Ђуришић на чело и куку вама би онда било.![]()

Од свих, баш би им куку било од најгорег...
Није било горега од Драже кад је ријешавање "југо-комунистичког проблема" било у питању.
Како је он сам рекао на суђењу: "Ја вас НИКАД нијесам први нападао, ја сам се увијек само бранио". Сува истина! А требао је увијек први нападати и морао је увијек нападати а не бранити се. У девет и по случајева од десет, он је реаговао на југо-комунистичку акцију.

Рат је трајао пет година. Да је Ђуришић био тако неспособан како ти велиш, југо-комунисти би почистили четнике из Црне Горе још 1941. године. А знадемо да није тако било. Многе од ствари које ти замјераш Ђуришићу, могу се замјерити свим четничким командантима, између остали и Ђујићу.
Нико није био безгрешан нити је био неки велики војни геније. Људи су радили како су знали и умјели у изразито тешкој ситуацији. Зашто сам оштрији према Дражи него према Ђуришићу? Зато јер је Дража био на далеко већој позицији него Ђуришић и имао је на располагању далеко веће снаге него Ђуришић.
И Ђујић је правио велике грешке, и Јевђевић исто. Свак је радио како је знао и умио у једној катаклизмичној ситуацији кад је Српство било нападнуто са свију страна, а поготово изнутра из СВОЈИЈЕ РЕДОВА! И Драгиша Васић је на крају напустио Дражу, а био је са Дражом дуже него ико.
У суштини, оно што ја желим да кажем је да су проблеми били грдни и да је ријеч о једној јако комплексној ситуацији на свакоме кораку. Нажалост ни Дража ни Ђуришић нити било који други четники командант нијесу били дорасли ситуацији и нијесу били "кова Карађорђа".
Од самог почетка рата кренуло се погрешним путем (Прочитај књигу Наш пут од Милана Шијачког).

a tek što je naružio ljotićevce a zaboravio da su mu glavu spasli nakon oslobodjenja valjeva ???
čekaj malo, sve što ti se ne svidja ti odmah izmišljotina ???