Драгољуб Дража Михаиловић

pa o tome govorim sve vreme, zar ne?...hehehehe...sve vreme pricas o nekim ''oslobodiocima'', a sada dolazimo do ''igraca'' i ''strana''...Dakle, zakljucak je jasan....NE oslobodioc, vec okupator...:mrgreen:

Malopre si pravdala onakav stav Crvenoarmejaca nepoverenjem prema cetnicima, a sada kada ostajes bez argumenata kao po obicaju vatas se Samardzica...Dakle bez trunke argumenata, mislis da samo spominjanjem Samardzica, kao po tebi, procetnicki orjentisanog, moyes da diskreditujes nesto...hehehe...ali konstatovali smo da je tvoj osnovni problem pored vidljive ostrscenosti, sto ne postujes svog sagovornika, tj. ne citas ono sto postavlja pa dolazis u situaciju da iznosis neistine koje se u stratu pobijaju....O oslobodjenju Krusevca ja sam postavio deo iz knjige Dejvid Martina, a on se svodi na svedocenje americkog porucnika Kramera, ucesnika dogadjaja...nema nikakvog Samardzica, seceru :mrgreen:

Šta kaže Martin koliko je belih Rusa Keserović tada predao Crvenoarmejcima ?

dobro si ti to sve zamislio. ne bih ometala.
Gospođo, ja Vam iznosim činjenice na koje vi zatvarate oči. Ne verujete da su Crevnoarmejci silovali devojčice. Ne verujete da su čitave porodice terane u Sibir. Ako Vam to pomaže da održite savršenu sliku komunizma u redu. Ja se neću mešati u Vaše snove, ali ako stvarno hoćete da diskutujete o komunističkom režimu onda bi bilo dobro da se posavetujete sa činjenicama. Ja sam veoma dobro upoznat da sistemom rada komunista u Rusiji a čiji su pojedini delovi prekopirani u Titovoj Jugoslaviji. Na žalost, Vi ne možete da zamislite koje su grozote ti ljudi bili spremni ne samo da zamisle već da efikasno sprovedu u delo. Nacisti su bili malo drugačiji u smislu filozofije koja je u paraleli sa njihovom vekovnom discpilinom. Jevreji su tamanjeni kao stoka i tretirani isto tako. Zamislite da je njihova agonija trajala ne 5 godina nego 25 godina. Tako su prolazile porodice u Sibiru. Komunistički režim je pravi primer kako poremećeni ljudi mogu da vode državu i svoju pravdu.

Gospođo, ja Vam iznosim činjenice na koje vi zatvarate oči. Ne verujete da su Crevnoarmejci silovali devojčice. Ne verujete da su čitave porodice terane u Sibir. Ako Vam to pomaže da održite savršenu sliku komunizma u redu. Ja se neću mešati u Vaše snove, ali ako stvarno hoćete da diskutujete o komunističkom režimu onda bi bilo dobro da se posavetujete sa činjenicama. Ja sam veoma dobro upoznat da sistemom rada komunista u Rusiji a čiji su pojedini delovi prekopirani u Titovoj Jugoslaviji. Na žalost, Vi ne možete da zamislite koje su grozote ti ljudi bili spremni ne samo da zamisle već da efikasno sprovedu u delo. Nacisti su bili malo drugačiji u smislu filozofije koja je u paraleli sa njihovom vekovnom discpilinom. Jevreji su tamanjeni kao stoka i tretirani isto tako. Zamislite da je njihova agonija trajala ne 5 godina nego 25 godina. Tako su prolazile porodice u Sibiru. Komunistički režim je pravi primer kako poremećeni ljudi mogu da vode državu i svoju pravdu.

naravno ;)

Ja verujem i znam da je bilo tako.
A onda postavim logično pitanje,pa zar su Ravnogorci sa takvima sarađivali i gradove ,,oslobađali,, 1944 ?

Koliko znam Ljotićevi se nisu bunili oko toga onda već se njihovi simpatizeri bune posle više od pola veka. Kažeš da postavljaš logičko pitanje a odbijaš da daš logički odgovor.

Ko se nije bunio? o čemu ti govoriš ? I zar svaka kritika ravnogorstvu se mora završiti vašim pitanjem ,,A ljotićevci ovo ljotićevci ono,,?

jasno sam pitao,zar ste sa takvima sarađivali i njihove barjake nosali?

2V.jpg

:D

Da li bi ovo bilo sveukupno:
http://img38.imagefra.me/img/img38/6/5/5/dushan/f_su76g04ji5m_ae67ae2.jpg

Ko se nije bunio? o čemu ti govoriš ? I zar svaka kritika ravnogorstvu se mora završiti vašim pitanjem ,,A ljotićevci ovo ljotićevci ono,,?
jasno sam pitao,zar ste sa takvima sarađivali i njihove barjake nosali?

Samo primećujem da Ljotićevi i Komunisti toliko pene na Dražu da mi je milo da to vidim. Pitaš zašto su četnici sarađivali sa Rusima. Od samog početka rata, pričalo se o svrstavanju na jednu ili drugu stranu. Četnici su bili na strani saveznika čak i onda kada su saveznici imali drugačije planove za Jugoslaviju. Tebi je možda lojalnost strana reč ali većini četnika nije bila. Nekoliko puta sam rekao da savezništvo obavezuje a čast obevezuje bez obzira na sve. Rusi su radili sa Saveznicima i četnici ma koliko im se to nije sviđalo morali su da održe svoj deo ma na ove prostore došli Amerikanci ili Rusi. Misliš da četnici nisu znali šta će se desiti kad Crvena Armija dođe? Bio je to samo logična posledica zbivanja na terenu. Za ovo što me pitaš možeš optužiti sve anti-nacističke države jer su sve one zavisile od snage Rusije. Evropa je bila podeljena a sitnice su određivale ko će pripasti kome. Četnici su se nadali da će završiti u Zapadnom bloku a komunisti da će to ipak biti Istok.

Samo primećujem da Ljotićevi i Komunisti toliko pene na Dražu da mi je milo da to vidim. Pitaš zašto su četnici sarađivali sa Rusima. Od samog početka rata, pričalo se o svrstavanju na jednu ili drugu stranu. Četnici su bili na strani saveznika čak i onda kada su saveznici imali drugačije planove za Jugoslaviju. Tebi je možda lojalnost strana reč ali većini četnika nije bila. Nekoliko puta sam rekao da savezništvo obavezuje a čast obevezuje bez obzira na sve. Rusi su radili sa Saveznicima i četnici ma koliko im se to nije sviđalo morali su da održe svoj deo ma na ove prostore došli Amerikanci ili Rusi. Misliš da četnici nisu znali šta će se desiti kad Crvena Armija dođe? Bio je to samo logična posledica zbivanja na terenu. Za ovo što me pitaš možeš optužiti sve anti-nacističke države jer su sve one zavisile od snage Rusije. Evropa je bila podeljena a sitnice su određivale ko će pripasti kome. Četnici su se nadali da će završiti u Zapadnom bloku a komunisti da će to ipak biti Istok.

meni ili ravnogorcima,aj razmisli dobro:)

Dražine lične stvari u Vojnom muzeju

U Vojnom muzeju na Kalemegdanu u subotu, 8. maja biće otvorena jedinstvena izložba na kojoj će prvi put biti izloženi artefakti Ravnogorskog pokreta i lični predmeti njegovog vođe generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Reč je o delu stalne muzejske postavke koja će biti otvorena u 18:30 časova nakon počasne artiljerijske paljbe sa beogradske tvrđave povodom Dana pobede, izjavio je danas Tanjugu predsednik Asocijacije za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta i narodni poslanik iz redova SPO, Aleksandar Čotrić.

Na izložbi će, zajedno, biti predstavljen partizanski i ravnogorski pokret i njihov doprinos oslobođenju zemlje, antifašističkoj borbi i velikoj pobedi saveznika u Drugom svetskom ratu, rekao je Čotrić.

On je naveo da će u Vojnom Muzeju prvi put biti izloženi lični predmeti generala Mihailovića: karte, dvogledi, naočare, nalivpera, beležnice i sve što je imao kod sebe kada je zarobljen marta 1946.

Čotrić je podsetio da su lične stvari generala Mihailovića čuvane u depou OZNE, kasnije Službe državne bezbednosti (SDB), odnosno sadašnje Bezbedonosno-informativne agencije (BIA).

"Mislim da je neprimereno da se lični predmeti generala Mihailovića čuvaju u Bezbedonosno informativnoj agenciji i da im je mesto u muzejima", kazao je Čotrić.

On je naglasio da ga raduje što će se posle više od šest decenija i baš za Dan pobede, pred očima javnosti naći Dražine lične stvari zajedno s istorijatom Ravnogoraca.

Izložba u Vojnom muzeju, kao i činjenica da je Ministarstvo kulture prihvatilo da učestvuje u obeležavanju godišnjice ustanka na Ravnoj Gori, pokazuju napredak u procesu rehabilitacije generala Mihailovića i Ravnogorskog pokreta, ukazao je Čotrić.

Prema njegovim rečima, na Ravnoj Gori će 9. maja biti obeležene tri godišnjice - Dan pobede u Drugom svetskom ratu, 65. godina ustanka protiv nacističkog okupatora i 20 godina od prvog Sabora Ravnogoraca.

Tim povodom, u spomen Domu, gde se nalazi i voštana figura generala Draže Mihailovića, prvi put će biti izložena imena 70.000 pripadnika Ravnogorskog pokreta "koja nisu smela da se pominju, pa čak ni da budu uklesana na nadgrobni spomenik", rekao je Čotrić.

On je najavio da će uskoro biti objavljen zbornik podataka sa imenima oko 200.000 Ravnogoraca sa podrucja cele bivše Jugoslavije, od kojih je gotovo polovina tokom rata izgubila život.

Ravnogorski sabor biće održan na Platou kod spomenika generalu Mihailoviću, a pored lidera SPO Vuka Draškovića, govoriće pripadnik slovenačkih ravnogorskih jedinica, kapetan Uroš Šuštarič.

(Tanjug)

http://www.mondo.rs/s168907/Hronika_i_Drustvo/Drazine_licne_stvari_u_Vojnom_muzeju.html

pa ova lepa slika iz muzeja na Ravnoj Gori, gde je pokrenut prvi pokret otpora u okupiranoj Evropi,
"Отпор" је имао смисла једино у Босни и Херцеговини против усташа и балија. Против Немаца у Србији је био само узалудан посао који снажној немачкој сили није могао озбиљније да науди. Немце је могло да помери из Србије само озбиљна светска војна дешавања.

Да није било четника, Босна би остала пуста од Срба.
Само на простору Миљевине-Фоче је убијено 20.000 четника. Сви корпуси Србије, ЦГ, БиХ су побијени. У моме оближњем крају, Церско-Мајевичка група коруса је имала око 20.000 бораца наоружаних до зуба. Сви су побијени. Једино је Динарска дивизија успела 90% да изађе јер је била у повољном географском положају. Не заборавите да су сатанисти партизани убили 10 пута више Срба него сви окупатори заједно. Једино су усташе превазишле њихов број.
Тешко да ћемо икада више имати кадар људи попут Димитрија Љотића, Милана Недића, Косте Мушицког, Момчила Ђујића... све што је ваљано је уништавано. а доћли су на власт они који су чували стоку и нису се знали потписати. Чуди ме и да смо остали и живи. Онда чујем поново Србе како хрле на море у Ендехазију газећи преко неопојаних српских лешева, страданих од комуниста и усташа. Е јесмо г...

Авалски Вуче,Кочо или Ненаде,ајде ко ће од вас?Форумашима ће сигурно бити занимљиво да их обавестите о детаљима из прошлости појединих дражиновачких лидера.За почетак објасните нам на основу чега је газда Живко(један од учесника на оснивању КПЈ) примљен у Равногорски покрет,упркос томе што је био осведочени непријатељ Српства,јер је и тридесетпете и тридесетосме излазио на изборе у коалицији са Мачеком и Дрљевићем.Ипак оно што ме највише занима,јесте ваш опис,једног предратног испада Драгољуба Михаиловића,када умало од честитих жандарма није добио по носу,јер је у кафани певао бољшевичке песме.

Poslednja izmena:
Авалски Вуче,Кочо или Ненаде,ајде ко ће од вас?Форумашима ће сигурно бити занимљиво да их обавестите о детаљима из прошлости појединих дражиновачких лидера.За почетак објасните нам на основу чега је газда Живко(један од учесника на оснивању КПЈ) примљен у Равногорски покрет,упркос томе што је био осведочени непријатељ Српства,јер је и тридесетпете и тридесетосме излазио на изборе у коалицији са Мачеком и Дрљевићем.Ипак оно што ме највише занима,јесте ваш опис,једног предратног испада Драгољуба Михаиловића,када умало од честитих жандарма није добио по носу,јер је у кафани певао бољшевичке песме.

Извини да те питам, да ли си игде нашао да је газда Живко говорио ишта против Краља? Друго, његов долазак као и других левичара(Земљорадничка странка, Социјалдемократска и НАРАП) је био маркетиншки потез ради одвлачења радника и сељака од комуниста, а ти људи у рату нису ништа урадили против Краља. Рецимо, Лазар Тркља, првак Земљорадничке странке је од првог до последњег дана био веран Краљу и био један од главних Дражиних организатора у Источној Босни и Херцеговини. Податак да је Дража певао бољшевичке песме је измишљен у твојој сопственој продукцији. Он је само одбранио свог друга који је припит похвалио бољшевичку револуцију.

газда Живко(један од учесника на оснивању КПЈ) примљен у Равногорски покрет,упркос томе што је био осведочени непријатељ Српства,

Драгиша Васић љути антимонархиста и републиканац, Стеван Мољевић масон, Живко Топаловић социјалиста који је цео живот посветио борећи се против Бога, Краља и српског национализма. Та тројица су били актери у Р.П. Пропале политичке странке пре рата су се увукли и поново себе васкрсли преко Р.П. Р.П је један хибрид, мешавина демократије, социјализма, квази-национализма, која никакве, ама никакве везе нема са светлим четничким именом и четништвом.

Драгиша Васић љути антимонархиста и републиканац, Стеван Мољевић масон, Живко Топаловић социјалиста који је цео живот посветио борећи се против Бога, Краља и српског национализма. Та тројица су били актери у Р.П. Пропале политичке странке пре рата су се увукли и поново себе васкрсли преко Р.П. Р.П је један хибрид, мешавина демократије, социјализма, квази-национализма, која никакве, ама никакве везе нема са светлим четничким именом и четништвом.

(...) Дај само један доказ где Топаловић говори против Краља, или да је творац Хомогене Србије, велики Србин Мољевић масон. Ако су четници били партијска војска, шта треба рећи за вас љоте?

Poslednja izmena od moderatora:
(...) Дај само један доказ где Топаловић говори против Краља, или да је творац Хомогене Србије, велики Србин Мољевић масон. Ако су четници били партијска војска, шта треба рећи за вас љоте?

Човек ти јасно каже једну ствар,а ти одмах "а ви Љоте":lol:
Имаш комплекс од нас љотићеваца.:D
Ненаде одговарај на питања простопроширеним реченицама,а не контра-питањима:"А ви љотићевци?".

(...)

1.Дај само један доказ да је велики Србин Мољевић масон.

2.творац Хомогене Србије,

1.Нови бисер сајбер-равногораца.:D Шалиш ли се или не знаш да су слободни зидари тајно друштво?Чланство у ложама је највећа тајна.

2.Великосрпски концепт равногорске ордије је постојао само у Шешељевим писанијама.

А је л' био Марисав у комунистима, Словесни?

Вуче у сабраним делима Мите Љотића које је издала Новосадска задруга у 12 томова,а чији је уредник био Др Драган Суботић,нисам нашао податак да је Марисав Петровић био члан СКЈ.Ако пак ти Авалски Вуче поседујеш доказе за твоју тврдњу,онда бих те замолио да их презентујеш.Да не говорим о Мајору Дангићу "најспосопнијем сину равногорске војске" који је 1919.године организовао комунистичке манифестације у Београду и спашавао комунисте у Краљевини Југославији.Спасио је и познатог комунисту Родољуба Чолаковића.А да ли тек треба да трошим речи о газди Живку?:roll:

1.Нови бисер сајбер-равногораца.:D Шалиш ли се или не знаш да су слободни зидари тајно друштво?Чланство у ложама је највећа тајна.

2.Великосрпски концепт равногорске ордије је постојао само у Шешељевим писанијама.

1. Значи немаш доказ, значи баљезгаш.
2. Не то су љоте смислиле.

ДР СТЕВАН МОЉЕВИЋ: ХОМОГЕНА СРБИЈА

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=13516

POVODOM DANA POBEDE

U Drugom svetskom ratu, koji je okončan nemačkom bezuslovnom kapitulacijom 8. maja 1945. godine, i koji je trajao je šest godine, u njemu je učestvovalo 61 država, a šest su bile neutralne, ratne operacije su zahvatile teritorije 40 država i bilo je mobilisano 110 miliona ljudi od kojih je gotovo polovina izginula i oko 35 miliona ranjeno.

Kraljevina Jugoslavija bila je jedina evropska zemlja pod nacističko-fašističkom okupacijom na čijoj se teritoriji nalazio Štab Vrhovne komande i ministarstvo rata kraljevske Vlade izbegle u Londonu i čiji je pomoćnik vrhovnog komandanta, načelnik štaba VK i ministar vojske, mornarice i vazduhoplovstva armijski đeneral Dragoljub Draža Mihailović, ostvarujući fumkciju komandovanja, vodio antinacistički, antifašistički i, silom prilika, antikomunistički rat.

Iz razloga političkih spekulacija o posleratnom uređenju Evrope, američki predsednik Hari Truman je tek 29. marta 1948. godine potpisao Naredbu uz Orden Legion of Merit koji je, uz neznatno zakašnjenje, dodelio generalu Mihailoviću u kojoj, sem ostalog, stoji:

"Izvanredno se istakao kao glavni zapovednik jugoslovenskih oružanih snaga... organizujući i vodeći krupne snage otpora protiv neprijatelja, koji je okupirao Jugoslaviju od decembra 1941. do decembra 1944. godine. Zahvaljujući neustrašivim naporima njegovih trupa, mnogi američki avijatičari bili su spašeni. Uprkos nedovoljnom snabdevanju, i boreći se pod izuzetnim teškoćama, materijalno su doprineli savezničkoj stvari i bili sudeonici u izvojevanju konačne savezničke pobede."

Posle toliko vremena treba li utvrđivati istinitost činjenica koje je naveo američki predsednik, jedne od najjače pobedničke sile saveznice u Drugom svetskom ratu evo sada već 65 godina od njegovog završetka!? Ako se zna odgovor, zašto onda ne konstatovati da svaka Trumanova činjenica (ima ih sedam) predstavlja tomove napisanih, i još više nenapisanih, knjiga o tom jugoslovenskom, a najpre srpskom oficiru, i generalu, koji vojničkim i komandantskim radom svojim sledbenicima može biti samo uzor, a otadžbini na čast. Zar još ima istoričara koji i dalje tvrde da je poslednji srpski Đeneral, koji je zaslužan u izvojevanju konačne savezničke pobede, "sarađivao" s neprijateljima i bio "neprijatelj" svoga naroda?!

Treba se setiti da je bivši nemački general Jodl tih majskih dana 1945. godine posle kapitulacije govorio svom oficirskom koru: "Saveznicima treba stalno ponavljati da su vodili rat kako bi ponovo uspostavili pravo i pravdu. Zato mi sada tražimo da se sa nama postupa na osnovu prava i zakona. Saveznike treba neprestano tući njihovim sopstvenim oružjem, dakle međunarodnim pravom. Međunarodno pravo je naša Biblija."

General Mihailović imajući u rukama tri funkcije komandovanja, koje su proizvele odbrambeni rat protiv nacizma, fašizma i komunizma i u Ravnogorskom pokretu afirmišući buduću novu, na demokratski način, oragnizovanu državu, s pravom se nameće pitanje u ime kojeg prava i pravde su ignorisane Kongresne Svetosavske činjenice iz 1944. godine a podržana revolucionarna učenja na Komunističkom univerzitetu manjina Zapada koja, sem ostalog, kažu: "Ako treba za stvar komunizma da se uništi devet desetina naroda, ne smemo da se ustručavamo pred žrtvom... Sve dok ne upotrebimo sredstva terora, i likvidiranja na licu mesta, nećemo ništa uspeti. Bolje je pobiti 100 nevinih nego da jedan krivac utekne... "

Kojom su se snagom zadojili jugoslovenski komunisti kada su i pored činjenice da je njihov nedisciplinovani lider Tito kršeći naređenje Komiterne od 22. juna 1941. godine, koje kaže: "Uzmite u obzir da se u sadašnjoj etapi radi o oslobođenju od fašističkog podjarmljivanja, a ne o socijalističkoj revoluciji", činili mnoge ratne zločinine pa su da bi ih prikrili pripisivali đeneralu Mihailoviću i Jugoslovenskoj vojsci u Otadžbini i drugim elementima Ravnogorskog pokreta. I na kraju da bi zaštitio svog učenika koji se oteo kontroli, Staljin je morao Čerčilu držati pridiku: "Apsolutno je nedopustivo što je feldmaršal Aleksander dozvolio sebi da u jednoj zvaničnoj i javnoj poruci upoređuje maršala Tita sa Hitlerom i Musolinijem..."

Ali samo četiri godine kasnije crveni diktator će javno promeniti mišljenje o svom jugoslovenskom komunističkom štićeniku nazivajući ga fašistom, pa je Radio-Moskva (11.10.1949) objavila: "Poznato je da je početkom Velikog oslobodilačkog rata Sovjetskog Saveza protiv Hitlera, KPJ koja je imala 15.000 članova, uzela u svoje ruke rukovodstvo u borbi narodnih masa Jugosalvije. Međutim, usled Titovih naredbi u prvom periodu rata, od 15.000 članova prekaljenog partijskog članstva poginulo je 12.000 lica. Za pogibiju mnogo hiljada komunista kriva je fašistička klika na čelu sa Titom..."

Razumljivo je da kad dođe vreme svađi (period IB) čuje se i ono o čemu se ne govori, iako su posledice vidljive i tragične. Ako Staljin nije naredio jugoslovenskim komunistima da u početku rata protiv Hitlera primenjuju drugu fazu revolucije (obračun s monarhijom i narodom po nečajev-lenjinovim boljševičkim metodama), to je učinio počev od Sremskog fronta s proleća 1945. godine pa sve do austrijsko-slovenačke granice, sve dok nije proradila oficirska čast i kod generala Aleksandera. Tako je još za života Staljin pored ocene fašiste za svog potčinjenog (Tita) odao i priznanje armijskom đeneralu Mihailoviću, tri godine od njegovog mučkog ubistva, potvrđujući da se poslednji srpski đeneral pored nacista, fašista borio i protiv komunista.

Ako se uvažava reč nauke, onda je jasno kome je mesto u stroju pobednika posle 65 godine od bezuslovne kapitulacije nemačke nacističke vojske, i posle 60 godina od Šumanove pariske deklaracije i 25 godine od Milanske odluke da se 9. maj proslavlja kao Dan Evrope. No i pored toga u tom pobedničkom službenom stroju, na nacionalnu sramotu i državnog stida, još nema preživelih, i još živih, vojnika komandanta armijskog đenerala Mihailovića koga su nesvesno i neprijatelji i saveznici učinili besmrtnim, i pored zakona o izjedančavanju boraca Narodnooslobodilačkog rata i zabrani diskriminacije i Rezolucije parlamentarna skupština Saveta Evrope koja je pozvala "sve komunističke, ili postkomunističke partije u svojim državama članicama, koje dosad to nisu učinile, da ponovo ocene istoriju komunizma i sopstvenu prošlost, da se jasno distanciraju od zločina koje su počinili totalitarni komunistički režimi i da ih osude bez ikakve dvosmislenosti..."

Generalštabni pukovnik u penziji
Novica Stevanović

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=16593

Кочо ти рече да се у већини случајева не служиш линковима "погледи",али ако прегледамо форум,онда схватамо да то није тако.

-"Izvanredno se istakao kao glavni zapovednik jugoslovenskih oružanih snaga... organizujući i vodeći krupne snage otpora protiv neprijatelja, koji je okupirao Jugoslaviju od decembra 1941. do decembra 1944. godine. Zahvaljujući neustrašivim naporima njegovih trupa, mnogi američki avijatičari bili su spašeni. Uprkos nedovoljnom snabdevanju, i boreći se pod izuzetnim teškoćama, materijalno su doprineli savezničkoj stvari i bili sudeonici u izvojevanju konačne savezničke pobede."

-Било је очекивано да "наши верни анти-фашистички савезници" подрже Тита,јер се 1944. они нису смели појавити на Балкану испред Стаљинових хорди.Плаћао је запад равногорце тешким сувим златом.Ипак "савезници" су захтевали заузврат једног ваљаног и предузимљивог плаћеника, а не шићарџију,партијску клику и паразита.Када је равногорски покрет извисио код Черчила,онда је пустио своје сисаљке у посније месо:усрећио се са Талијанским лирама и месечним оброцима за свакога припадника њене партијске војске.Кад се и то солило измакло,почели су Михаловићевци чак и да се паразитски врпоље и умиљавају око "највећег зла 20.века" национал-социјалистичког окупатора у нашој земљи.

ne kapiram kakve to ima veze...mogao sam i da ne stavim link i ti ne bi imao pojma gde sam procitao tekst...

lepo ti pise ko je autor
Generalštabni pukovnik u penziji
Novica Stevanović

Takodje tekst nije nastao na Pogledima, vec ovde
http://www.ravna-gora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=210&Itemid=1

Ali ti jednostavno imas potrebe da nesto kazes...makar i lupao konstantno...kao i svaki ljota tvoja prica nema nikakav tok, trunku argumenata, samo naglabanja...ajd sad stavi sliku gibanice i zavrsio si posao za danas :D

Back