i to stoji thunder...Samo sto gospodin Ljotic u ovom slucaju ne uvidja razliku u postavljanju izvestaja i recimo citiranju piscevih reci....
Ja sam samo svestan da na ovu temu postoji obilje literature koja Drazu i njegove cetnike predstavlja u pravom svetlu, van okvira komunjarske propagande koja je kod nas bila zastupljena sve ove godine i stalo mi je da to prenesem...nista drugo...
Зависи како гледаш,оно што нико не може да му оспори а ни да га одбрани је..
1-Сарадња са комунистима,дао им је крила и учествовао је у њиховом устанку у Србији,устанку који су Немци наплатили са 78 000 Срба.
2-Слепа вера у Енглезе и селпо извршавање њихових перверзних жеља,саботажа и сличног пуцања из грмља на Немачке војнике,који су опет све то уредно наплаћивали коме? Па народу разуме се,Дражини јунаци у шуму а народ пред окупаторски строј!
3-Потпуно слепило за догађаје око њега,недисциплина његових официра и оних ,,народних,, вођа(читај-кабадахија).
4-Издаја Краља и Отаџбине на Башком конгресу,тако што је закључио да се о државном уређењу после рата гласа!? Зар и Тито није тако одлучио ?

Па три године његови борци са Краљевим именом гинуше а он би да га метне на гласање после рата? Што каже Мита Љотић- ,,Има ствари о којима се не гласа-Ми смо за Краља!,,
5-Потпуно погубна одлука о сарадњи са Црвеном Армијом,која је главе коштала многе његове официре,безумље и бесциље да се у тренутку када су комунисти на леђима равногорци троше муницију и животе нападајући Немце ?! А у исто време од тих Немаца траже оружје и муницију !? То је већ за неке озбиљније установе...
6-Катастрофална одлука да се иде у Босну, до ,,промене светске политике,,

Дај оно..... а то је смрти коштало око 20 сома равногораца и четника(оних преко Дрине,који крварише 4 године док је Дража по Србији бежао с брда на брдо).
Дакле....ово нико и ничим не може бранити,Дража Михаиловић је велики Србин али са потуно погрешним погледима на збивања и потпуно недорастао улози коју му је Историја и Отаџбина наменила.