Драгољуб Дража Михаиловић

sad je trebalo i raška sa svojim stnovništvom koje je takođe bilo mešano da uđe u srbiju?

ne bi morala da šalje vojsku ili šta slično samo da podstiče bosanske nesrbe koji su bili nadpolovična većina stanovništva i činili bi ozbiljan procenat stanovništva srbije, na nepoštovanje srpske vlasti.

ne govorim o prostoj korisnosti već o teškoćama koje bi srbija imala da uključu tu teritoriju u svoj politički i društveni sistem. ne bi nikada bila u situaciji da napravi promene koje sam smatraš bitnim jer bi morala da se bavi bosnom. da ne pominjem činjenicu da ni au ne bi dozvolila da to prođe tektako, budući da se radi o teritoriji na koju je smatrala da ima pravo.
Које право...па она је знала да је нјен захтев нелегитиман, па је зато на Берлинском конгресу договорена тридесетогодишља окупација Аустро-Угарске уз пристанак Отоманске империје.

И тих 44% из 1874, 1878. би постало 54%.И како би непоштовали власт? Дигли устанак, буну?

Као да су сви католици Босне и Херцеговине 1878. имали изграђену националну свест?!

Rodjen je negde u okolini Pozarevca.Znam da je bio ucesnik balkanskih ratova,mislim da je bio i odlikovan.Zavrsio neke vojne skole.Rehabilitovati ovog coveka?Naravno da,jer danas gradom setaju mnogi bolidi sa kriminalnom proslosti,imaju biznis,ugledni su gradjani.Zasto ne Draza...ipak,mislim da ova tema nije za ovo mesto.

Рођен је у Ивањици,што се тиче рехабилитације треба јасно једном за свагда истражити да ли је Михаиловић био наивни мученик или плаћеник.Многи потези које је правио су нејасни,али лако је и мени да данас критикујем,лако је бити генерал после битке.

Gluposti Kurte...i ne govorimo sada o Rusiji,govorimo o Srbiji 1941-45.

govorim o tome da je Draža i njegovi ravnogorci imao mnogo grešaka...eto samo o tome pričamo a Koča i veseli drugari s masnim bradama to odbijaju da priznaju i prave mit o ,,Đeneralu,, i njegovim ravnogorcima....što je nepotrebno.

Jel sam ti ja davao da čitaš moje malo književno delo ,,Protiv kafanizma i ja ustaću,, ? :D

ako nisam,pročitaj....vrlo je poučno.
Ниси, али копиле је могло да се задави само на рођењу.
Све остало је накнадна памет.

Које право...па она је знала да је нјен захтев нелегитиман, па је зато на Берлинском конгресу договорена тридесетогодишља окупација Аустро-Угарске уз пристанак Отоманске империје.

И тих 44% из 1874, 1878. би постало 54%.И како би непоштовали власт? Дигли устанак, буну?

Као да су сви католици Босне и Херцеговине 1878. имали изграђену националну свест?!

bila je imeperija za razliku od srbije koja samo što je izašla iz rata u kojem se nije pokazala najsposobnijom i zašto bi onda dobila bosnu?

ovo drugo je nemoguće dokazati.

na katolike je u svakom slučaju nevezano za nacionalnu svest katolička crkva imala dovoljan uticaj da nacionalna svest tu ne igra naročitu ulogu.

a kom periodu ja govorim....ne bud bezobrazna :mrgreen:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12932970&postcount=53

i ne lazi tako bezocno...

govoriš o 1941. i kraju 1943.

dakle četnički pokret je bio slobodarski pokret koji protiv okupatora ratuje tek od kada se u rat uključuje komunistička partija i ratuje protiv okupatora samo kada je to neophodno kako bi se dokazali u odnosu na partizane.

prvi put tokom ustanka drugi put kako bi se pokazali saveznicima. shvatila.

bila je imeperija za razliku od srbije koja samo što je izašla iz rata u kojem se nije pokazala najsposobnijom i zašto bi onda dobila bosnu?

ovo drugo je nemoguće dokazati.

na katolike je u svakom slučaju nevezano za nacionalnu svest katolička crkva imala dovoljan uticaj da nacionalna svest tu ne igra naročitu ulogu.
Значи није могуће доказати, али твоја поставка је на свом месту? Да је Србија била неспособна?
Србија је са собом носила укидање кметства, законе, демократију ( о овоме последњем нема помена у А-У)...и била би неспособна?
Каква империја црна?
И овде нико не каже да је Србији неко треба да поклони Босну, већ је поставка та да је на инсистирање Гочакова, српска војска није дејствовала ка Босни, где би готово сигурно имала много више успеха с обзиром на димензије устанка.

Ти си априори тврдила да је Гочаков радио у интересу Србије, што је смешно.

Poslednja izmena:
Kurte....

Против кафанизма и ја устаћу...

Окреће се прасе, ракија се точи, Србија се брани.Колико пута сте присуствовали оваквим биткама ,,поносних,, српских синова, идеолошких следбеника, како они кажу Драже Михајловића. Певаће они о вођи Равногораца све док ракија и крметина делују. Тако ће побити масу шиптара, усташа и по којег балију и домаћег издајника и све то док још џибре на ракију.Ујутру,после популарне главобоље и пар бачених пегли, настављају даље. Боже, дај нам хлеба и игара, славља и прослава, па да убијамо усташе, шиптаре, балије, прасиће и литре и литре добре наше ракије.Да певамо о Дражи и да се сећамо битака на Неретви, Мисирца и мајора Гашпара.
Ко су бре ти кафанци? Шта је дефиниција кафанског националисте?

1.Easy stylе

Tо су они што носе разнобојне мајчице уз тело, носе шајкачу, наравно са кокардом и иду у Гучу, где се веселе уз цигане и све љубитеље трубе од Триглава до Ђевђелије.
Знају ,,Од Тополе,,(прве две строфе) и чули су за Дражу, али ипак сећају се да се за време Тита добро живело.У колима око огледала Крст већи и од самог ретровизора, са ЦД-плејера цепа Сека, Синан и Шемса.Не пропушта ,,Гранд параду,, и све Хрватско-Шпанске серије на ружичастој телевизији.Када му ипак неко пребаци на Б92, он гласно негодује псујући им мајку усташку јер је то чуо негде, али не може да се сети где.Док му из куће цепа Турбо Гранд, качи кајлу са огромним Крстом, облачи мајчицу уз тело, ставља гел на своју дугу косицу одлази у град.На свадбама обавезно наручује „Од Тополе,, и ,,Шоту,, Приликом ове друге пада у транс и у гомили Срба и Српкиња које играју као Туркиње он проналази себе.Кад атмосфера мало замре заповеду се и политичке теме.Углавном је Он најгласнији,он зна да су сви плаћени из Америке и гласно им псује мајку усташку.Једино воли ове једне, јер су чак били и у Гранду, то су бре људи из народа. Када се нађе ипак неко ко се са њим не слаже, он му псује мајку усташку, у себи наравно, јер не жели да изазове инцидент.

2.Medium stylе

Слуша Нирвану, Магазин, Азру, Јуру Стублића, али иде и на Равну Гору и на све политичке митинге своје странке.На позадини дисплеја његовог мобилног телефона видимо белог орла са калашњиковом или евентуално генерала Ратка Младића.Мрзи Б92 и ј*бе мајку Наташи Кандић сваки дан.На Божић баца петарде и са екипом долази у цркву.Облачи се фенси и опија се редовно.Наравно, навија за наш највећи и најтрофејнији клуб.
Највеће зезање му је да са екипом оде на ,,Блек Пантерсе,, и да у повратку пребије неког ко има шал другог клуба, наравно, опет са екипом.Када оде на текму обожава да запева Марш на Дрину, али зна само две строфе.После заједно са масом четника пева нананананананананнанананааааааа...Једва чека баскет-текме и долазак Хрватских клубова, па да запева ону борбену о клању и силовању и све то у српско име, четничко, јер је и Дража навијао за њих.У кући све му је пуно навијачких симбола, поред Иконе Светог Николе сија петокрака звезда.Гледа Великог Брата иако је на Б92. Издржава некако, купује новине и информише се о ,,укућанима,, Чита Свет и Скандал, често је на сплавовима....воли да чује Џенана.

3.Hard style

Одрастао уз Погледе и Равногорску читанку. Држи слику Драже Михаиловића и Милослава Самарџића на зиду. Ј*бе мајку свим љотићевцима изродима од Српства и свађа се са истомишљеницима ко је био најбољи командант Југословенске Војске у Отаџбини. Сања Равну Гору и Светог Чичу и користи сваку прилику да пљуне на педере и остале Јевреје који се усуђују чак и да марширају четничким Београдом и Новим Садом.Радо би дошао са црним тројкама и јуришним-летећим бригадама да им ј*бе мајку, али не може јер су остали активисти заузети.Који к*рац ти педери марширају у сред сезоне квалификација за „Ракијаду“ у Прањанима, на коју иду само одабрани Срби, прави момци, чича Драже равногорци.
Америка и Енгелска су савезници.У сновима види себе како спасавају америчке пилоте.Прасе се окреће јутро свиће, црне заставе се вијоре, костурске лобање се смеше.Свануо је и тај мајски дан,треба Равној Гори стићи у походе.Гладе браду коју су гајили специјално за овај дан.Опасали су пластични аутомат и оштар месарски нож и може се кренути, јер Чича не може да чека, прасићи такође а и ракија ће се угрејати.
Долазе горе и срећу прве пале равногорце по хаубама аутомобила и у јарцима и брзацима.То су прве жртве, први пали равногорци.Пали за Краља, Чичу и отаџбину.Иде се даље...Топови јече, прасићи се окрећу, на споменик се каче сви.Мора да је Чича поносан.Сјатило се и старо и младо, из шатора јече Топџије из Књажевца, певају се Шакови хитови, пева се и добри стари хит „Шеки Шеки,тако ти Алаха“, нема нико ништа против, јер и браћа муслимани су били четници...и Хрвати и Словенци, елитни део.Кад се извичу Вуку, Воји и Вељи ред је да се побију са неким, да избаце то мало енергије.Ваља и до пећине отићи.Пева се, пије се, бије се...То је Равна Гора, светилиште, мучилиште....
И тако сваке године, битка за Србију се води.У међувремену ј*бе се мајка свим непријатељима четника у 213 четничких удружења и одбора.У току године дође и до ког сабора у кафани, где се поделе чинови најзаслужнијим равногорцима...мајори,пуковници, сви они су пролили крв

Значи није могуће доказати, али твоја поставка је на свом месту? да је Србија била неспособна?
Србија је са собом носила укидање кметства, законе, демократију ( о овоме последнјем нема помена у А-У)...и била би неспособна?
Каква империја црна?
И овде нико не каже да је Србији неко треба да поклони Босну, већ је поставка та да је на инсистирање Гочакова, српска војска није дејствовала ка Босни, где би готово сигурно имала много више успеха с обзиром на димензије устанка.

Ти си априори тврдила да је Гочаков радио у интересу Србије, што је смешно.

ne razumem zašto bi srbija dobila bosnu nakon onakvog rata.

ovo drugo, gde bi srpska vojska imala više uspeha je stvarno potpuno nagađanje jer se ne može predvideti šta bi bilo da je srpska vojska prešla u bosnu.

smatram da je u interesu srbije bilo da srbija reorganizuje vojsku, na prvom mestu, ne vidim kako bi to uspela ako bi morala da se bavi teritorijom koja je po samoj površini sigurno veće od polovine njene prethodne teritorije. tu se ne može ništa tvrditi ali jošmanje ti možeš tvrditi da ovo što ovde tvrdiš a sve su pretpostavlje na osnovu pretpostavki.

edit: империја (л.imperium), латиницом: imperija
царевина, држава (напр. Римска Империја, Британска Империја).

au nije bila carevina?

Poslednja izmena:
Ти си демократа?!Нема шта прави равногорац.
Србија је била оличење модерне државе на почетку 20. века. прихватала је одређене западне традиције, али дубоко свесна својих корена. Традиција је за Србију оног времена била камен међаш, односно граница докле та ''модерност'' сме да иде.

Диктатуре су се у Србији ( Југославији) у 20. столећу показале као погубне за Србе: и Краља Александра и Јосипа Броза.

@lautner

знам за тај текст ако си ти аутор скидам капу невероватан текст.Читао сам га на стормфронту давно,кафанизам је зло.

@Avalski Vuk

Разликуј органску мисао од диктатуре,Демократија је старија сестра комунизма и потомак индивидуалистичке мисли,а дражиновачка резолуција 1944. је управо била потпуно либералног карактера,потпуно супротног конзервативној трећепуташкој органској светосавској мисли.

Па који сам ја Љото?
Не гледам Пинк, У92, нити Великог брата и слично смеће.
Не слушам ништа од наведеног, али волим прасетину, јагњетину и гибаницу, као и у добром друштву да попијем.
Имам икону Светог Николе,а и шајкачу у соби, али петокраку немам. Не носим ланце, а верност Отаџбини мислим да се не доказује псовањем и ј...м мајке.

Poslednja izmena:
Па који сам ја Љото?
Не слушам ништа од наведеног, али волим прасетину, јагњетину и гибаницу, као и са у добром друштву да попијем.
Имам икону Светог Николе,а и шајкачу у соби, али петокраку немам. Не носим ланце, а верност Отаџбини мислим да се не доказује псовањем и ј...м мајке.

Да ли носиш розе мајице и волиш комуњару Младића?:mrgreen:

@lautner

знам за тај текст ако си ти аутор скидам капу невероватан текст.Читао сам га на стормфронту давно,кафанизам је зло.

@Avalski Vuk

Разликуј органску мисао од диктатуре,Демократија је старија сестра комунизма и потомак индивидуалистичке мисли,а дражиновачка резолуција 1944. је управо била потпуно либералног карактера,потпуно супротног конзервативној трећепуташкој органској светосавској мисли.

ja sam autor,tekst je nastao na forumu SDF januara 2008

Па који сам ја Љото?
Не слушам ништа од наведеног, али волим прасетину, јагњетину и гибаницу, као и са у добром друштву да попијем.

Kurte ti nisi pozer i ja to znam....nisi ni jedan,ali ima ovde mnogo tih i takvih.

ne razumem zašto bi srbija dobila bosnu nakon onakvog rata.

ovo drugo, gde bi srpska vojska imala više uspeha je stvarno potpuno nagađanje jer se ne može predvideti šta bi bilo da je srpska vojska prešla u bosnu.

smatram da je u interesu srbije bilo da srbija reorganizuje vojsku, na prvom mestu, ne vidim kako bi to uspela ako bi morala da se bavi teritorijom koja je po samoj površini sigurno veće od polovine njene prethodne teritorije. tu se ne može ništa tvrditi ali jošmanje ti možeš tvrditi da ovo što ovde tvrdiš a sve su pretpostavlje na osnovu pretpostavki.

edit: империја (л.imperium), латиницом: imperija
царевина, држава (напр. Римска Империја, Британска Империја).

au nije bila carevina?
Па ти тврдиш о немогућности управе Србије Босном, априори.

Аустро-Угарска је била и царевина и краљевина...говорио сам о Отоманској империји ( империја је овде ознака не државног уређења, већ статуса државе као светске силе, као нпр. Француска империја и ако је била република)

Poslednja izmena:
Да ли носиш розе мајице и волиш комуњару Младића?:mrgreen:

Не, не носим розе, мада не знам зашто се интересујеш за мој модни укус.

И да, ''волим'' ''комуњару'' ђенерала Младића...мада пре бих рекао поштујем.

Poslednja izmena:
povodom ovog i prethodnog, izgleda da nema ništa između kraja '41 kada su partizani otišli iz srbije i jeseni '43. kada se treba pred saveznicima dokazati sposobnim kako bi partizani ispali iz igre.

dakle sve u svrhu borbe za primat sa partizanima i da bi se pokazalo pred saveznicima.

ja ne znam sta nije u redu sa tobom...verovatno jednostavno ne citas...tu jasno pise da su to izvestaji samo za jedan odredjeni period, u ovom slucaju dovoljno da se dokaze da iznosis neistine...

govoriš o 1941. i kraju 1943.

dakle četnički pokret je bio slobodarski pokret koji protiv okupatora ratuje tek od kada se u rat uključuje komunistička partija i ratuje protiv okupatora samo kada je to neophodno kako bi se dokazali u odnosu na partizane.

prvi put tokom ustanka drugi put kako bi se pokazali saveznicima. shvatila.

:hahaha:

sta reci...dooobro do juce su cetnici bili fasisti, sad se bore protiv Nemaca ali samo zbog komunista....shvatam ja da ti napredujes :mrgreen:...dublje, dublje, dublje...

a komunista nigde...do nove okupacije 44.

ja sam autor,tekst je nastao na forumu SDF januara 2008

Ударио си у центар,многи су се пронашли у том тексту.Пуковник Михаиловић,Равногорски Покрет,Дражиновачка клика и Равногорска партијска војска из 1941. данас су главни штит свих Србокомуниста који говоре да су Европа, САД и цео Запад историски смртни непријатељи нашег народа.Пуковник Драгољуб М. Михаиловић, који је убијен због своје вере у западну демократију, тренутно 2010., мртав, из свог незнаног гроба,заступна жесток републиканизам и антизападни програм.На Равну гору ти кафанци носе слике Младића,Шешеља и других анти-четника.

Back