Драгољуб Дража Михаиловић

@SlovesniFilozof

Kolega, ti izjavljuješ javno da ne želiš da učestvuješ u raspravi sa Kočom, a onda samog sebe demantuješ.

Imaš Listu nepoželjnih, znaš šta treba da uradiš i nećeš videti njegove postove.

Ovako, ti si taj koji izaziva provokativne situacije, a onda tražiš zaštitu od moderatora.

Tvoji postovi su, uglavnom uzrok, njihovi odgovori - posledice.

Не, нисам га познавао. Ја сам у Еболи дошао из Касерте где сам био на лечењу са војводом Јевђевићем. Знам да су држали YMCA и кутурно просветни рад у логору. Истицали су се и имали су успеха у разним делатностима.

hvala najlepše

@Vujadin
Колико сам схватио ви сте преживели други светски рат,одушевљен сам да на овом форуму имамо такве људе.Да ли сте можда упознали Др Марка С. Марковића или Др. Ратибора М. Ђурђевића?

@Ravnogorci

И једно питање за поштоваоце ЈКВуО и Равногорског покрета,када је настала ова слика и да ли је у питању фалсификат режимске историографије?

@ Марисав

Фотографија је објављена први пут у америчком часопису Лајф (Life) у рубрици “THE WEEK’S EVENTS”, под називом “Mihailovich Awaits the Verdict”

http://3.***************/_5yC7rBE51K0/SyOzKfpMcYI/AAAAAAAAAv8/2wCCer-afNo/s1600/Life%2BPages%2B32%2Band%2B33%2BJuly%2B15,%2B1946.jpg

http://3.***************/_5yC7rBE51K0/SyOzcBE9_SI/AAAAAAAAAwE/tZfmfHpfFtk/s1600/Draza%2Bon%2BWitness%2Bstand%2BLife%2BJuly%2B15,%2B1946.jpg
Оригинални коментар репортера Лајфа гласи: “ON THE WITNESS STAND Mihailovich sits facing the three Army judges on the dais who will sentence him.Two majors, serving as alternate judges, are at far left and the court secretary is ar far right.Тwo Serbs who testified in Mihailovich’s behalf,were booed by spectators, many of whom bore wounds which Chetnik fighters had inflicted.”

Poslednja izmena:
http://2.***************/_5yC7rBE51K0/SyO3qK8A0TI/AAAAAAAAAwM/SDkNdbOOGSw/s1600/Draza%2BBeer%2Band%2Bbeginning%2Bof%2BLife%2Bstory%2BJuly%2B15,%2B1946.jpg

http://3.***************/_5yC7rBE51K0/SyO-f8KC2pI/AAAAAAAAAwU/QsLjeiQ6DWc/s1600/Draza%2Bin%2Bhis%2Bcell%2BLife%2BJuly%2B15,%2B1946.jpg
IN HIS CELL he relaxes in his GI trousers,smokes and reads one of 50 books, including Arrowsmith, that he has finished since his capture in March."

http://2.***************/_5yC7rBE51K0/SyPEqvjatHI/AAAAAAAAAws/dvuznIGWhyA/s1600/Draza%2Bportrait%2Bwith%2BPipe%2Bby%2BJohn%2BPhillips%2BLife%2BJuly%2B15,%2B1946.jpg
DRAZA MIHAILOVICH calmly smokes his pipe and peers from behind his thick glasses and wiry beard during his trial in Belgrade.These pictures, showing him alert and well, were taken by LIFE Photographer John Phillips. They tend to disprove the rumor that he had been doped with mascaline, a Balkan drug,to make him admit guilt.”

ma znao je da nemci neće dobiti i stvarno je jasno iz tog govora.

ako je nešto drugačije pisao, bilo je u službi podizanja morala, propaganda.

jeste bio fašista ali nije bio glup.

Ја ни не кажем да је био глуп, далеко од тога. Међутим, док сви беже у супротне таборе и издају осовину љотићевци стају под команду СС генерала Глобочника и служе као ,,одбрана јужног фронта.'' Ја сам то схватио као наду у Хитлерову победу.

Ја ни не кажем да је био глуп, далеко од тога. Међутим, док сви беже у супротне таборе и издају осовину љотићевци стају под команду СС генерала Глобочника и служе као ,,одбрана јужног фронта.'' Ја сам то схватио као наду у Хитлерову победу.
nije mogao da se pomiri sa onim što je znao da one koji su otvroeno podržavali germane čeka.

jedna stvar je nešto znati druga to prihvatiti i razmišljati o životu kada se to što je neminovno desi.

SDK je od početka bio naslonjen na Nemačkog okupatora i bilo bi zaista glupo u situaciji koja je nastala 1945 da okrenu oružje protiv istog...

Наша Борба, чланак Нови рат разбија твоју тврдњу.

Чекај,да ли си прочитао тај чланак,он ту позива Немце 1945. на герилски отпор,али не говори да ће Немци победити.Он је уствари очекивао обрт ситуације у коалицијама,мислио је да ће се направити нова анти-комунистичка коалиција:
-Америкнци,Енглези,Немци-против Совјета.
Ето сличности између Димитрија и Драгољуба и Михаиловић је очекивао нови рат у Босни,јел тако?

Чекај,да ли си прочитао тај чланак,он ту позива Немце 1945. на герилски отпор,али не говори да ће Немци победити.Он је уствари очекивао обрт ситуације у коалицијама,мислио је да ће се направити нова анти-комунистичка коалиција:
-Америкнци,Енглези,Немци-против Совјета.
Ето сличности између Димитрија и Драгољуба и Михаиловић је очекивао нови рат у Босни,јел тако?

Не лупај, Дража се привремено повукао у Босну док не оду Совјети, а затим је одлучио да се врати у Србију и да се одржи тамо на терену док не почне сукоб Запада и Истока.

Не лупај, Дража се привремено повукао у Босну док не оду Совјети, а затим је одлучио да се врати у Србију и да се одржи тамо на терену док не почне сукоб Запада и Истока.

Љубазно сам те питао,а ти кажеш да лупам,поново те питам да ли си прочитао чланак "Нови Рат"?

Back