Ljubo budimo realni...da radis svoj posao ne bi ni dolazio u ovu situaciju...
Ja smatram da svoj posao radim odlično i nisam ja došao ni u kakvu situaciju, već si ti uleteo u problem koji se zove Copy/Paste produkcia, a sebi dozvoljavaš drskost da to nazoveš "rasprava".
A to znaci da bi u najmanju ruku brisao i opominjao efendiju sto spamuje teme o cetnicima...mislim, na koji nivo covek spusta diskusiju...ajd da nije zlonameran, rekao bih prosto, prost covek...al ima tu nesto drugo...
Je l to zato što se suprotstavlja tvojim Copy/Paste stavovima i razmišljanjima? I zato je "prosto, prost čovek"?
Pa šta je "prosto", ili na koji to nivo kolega spušta diskusiju, ako postavi pitanje, poput ovog:
I?
U finalu, sta se desilo?
Zasto Draza ne udje u Beograd?
Nenad odgovara:
Зашто Дража не уђе у Београд? Зато што је после новембра 1943. морао да обустави нападе на Немце и окрене се на комунисте. (...) Једноставно, поделе интересних сфера су чудо једно...
Dok ti, osim diskvalifikacija sagovornika koje sam pomenuo, izmeštaš priču opet u citate.
Zašto ne nadje i ne postavi ovaj citat (
izvor), koji daje izvanrednu priliku za kvalitetnu diskusiju:
"Živorad Mihajlović Šilja („Dosije", Beograd, 1989) smatra da je Mustafu potkazao Gestapou Milovan Đilas po naredbi Josipa Broza. CK KPJ je zaključio da je Mustafa Golubić u Beogradu sa zadatkom da ubije Tita, i da za vođu pokreta otpora postavi - Dragoljuba - Dražu Mihailovića!"
Zašto Draža nije bio toliki vizionar pa da se na vreme otkači od vrhovnog komandanta, koji umesto da bude sa svojom kraljevskom vojskom kao njegov otac, zaljubljuje se i ženi dok mu vojska i narod krvari.
I, sad, mlad je i neiskusan kao vrhovni komandant i kao čovek, pa ga zajebo Čerčil i da se oženi i da se prikloni Titu.
Ti izvoli dokazi da ono sto pise Samardzic nije istina...drugo mogao bi da me podsetis kad sam zadnji put citirao Samardzica... bice da tebi mnogo vise smeta sto citiram dokumenta sa sve arhivskim oznakama, i mahom strane, objetivne i pre svega merodavne autore...To, zato sto ste poveli hajku protiv Samardzica pa mi jos draze...
Ja uopšte nisam ni jednom rečju iskazao sumnju u objektivnost onoga što piše Milosalav Samardžić. Pratim ga još kada je bio glavni urednik Danine "Srpske reči", prvi brojevi lista "Pogledi" su mi bili jedini izvor za ono što zovu u novinarstvu "priča druge strane".
Nisam osporio ni ono što se piše u diskusijama na sajtu "Pogledi". Prema tome, nemam potrebe bilo šta da dokazujem.
Napisao sam da ti i Nenad kopirate sve to kao jedinu istorijsku istinu, sa povremenim komentarima od rečenice, ili dve, od kojih je sadržaj druge po pravilu: to su besmislice, ti pojma nemaš, nemoj da spamuješ...
Bezmalo, moderator bi trebalo da traži trajni ban za svakoga ko napiše nešto što je drugačije ili u suprotnosti sa onim sadržajima koje ti i Nenad kopirate sa Pogleda.
Pa, nisu Pogledi Sveto Pismo, kolega. Ni četničkog pokreta.
bice da tebi mnogo vise smeta sto citiram dokumenta sa sve arhivskim oznakama, i mahom strane, objetivne i pre svega merodavne autore...
To što tvrdiš da navodiš izvore koji su štampana izdanja, čini mi se da radiš po mojoj sugestiji, jer bih u suprotnom po Pravilniku morao da brišem sve postove koje iskopiraš sa Pogleda. Inače, pre toga uvek je stajao link ka postu iz diskusija sajta “Pogledi”.
To, zato sto ste poveli hajku protiv Samardzica pa mi jos draze...
Ovo je najordinarnija laž koja je konstrukcija tvog nedovoljno objektivnog stava i nedovoljno izgradjene svesti prema drugim ljudima.
Taj prelazak na odnos "ja – svi vi” je i posledica lošeg vaspitanja i onog što je vrhunac kod nevaspitanog čoveka – nepoštovanje drugih.
Imao sam više takvih u raspravama koje smo vodili u vezi sa nekim drugim dogadjajima i ličnostima. Po pravilu su prelazili na lični plan, a potom bežali iz rasprave ko da ih djavo goni.
Dakle, pošto si i mene ubrojao u hajkače na Miloslava Samardžića, verovatno imajući u vidu da ću da odćutim, jer trenutno obavljam ovaj posao koji obavljam, odmah da ti kažem: tu si prevideo da i ja imam prag tolerancije i vodi računa kada kreneš u polemiku sa bilo kim, ali sa argumetima, a ne sa diskvalifikacijama i konstrukcijama.
Već sam jednom kolegi skrenuo pažnju: polemika očas posla zna da se izmetne u poledicu.
A uboji u polemici ostavljaju trajnije ožiljke, nego kada se zarade na poledici.
ali osim sto maltite praznu slamu ne vidim nigde da se sluzite istorijskim cinjenicama...
Ovo je uvreda na ličnom planu za koju te sada samo javno opominjem:
oooo, bice toga jos...tek smo krenuli...
I da li ovu raspevanost da shvatim kao pretnju da ćeš nastaviti sa kvalifikacijama poput ove:
osim sto maltite praznu slamu, ili će biti nečeg još opasnijeg po moju ličnost!?