- Poruka
- 28.151
Видиш ко су аутори тих докумената.Znači dokumenta iz Vojnoistorijskog instituta u Beogradu za tebe nisu merodavna?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Видиш ко су аутори тих докумената.Znači dokumenta iz Vojnoistorijskog instituta u Beogradu za tebe nisu merodavna?
Znači dokumenta iz Vojnoistorijskog instituta u Beogradu za tebe nisu merodavna?
Pa ko su autori? Kod dokumenata iz Vojnoistorijskog instituta nisu navedeni autori, računam to je srpska institucija, bivša jugoslovenska.Видиш ко су аутори тих докумената.
Draža hteo da predibla prvo partizane, prvo njih da uništi, pa kada bi to završio u zadnjem momentu bi krenuo na Beograd kada bi se Nemci povlačili pred Saveznicima. A borba sa okupatorima i ustašama je bila od sekundarnog značaja za njega. I posle se neko čudi zašto je osuđen od strane partizana, pa šta su drugo trebali, orden da mu daju? Nisu trebali da ga ubiju ja sam protiv toga, trebali su da ga bace u neku ćeliju da se skape do kraja života. Ili možda ipak orden jer nije uspeo sve da ih pobije na Neretvi?Pa vidiš da je po njemu svaka depeša, svaki izvještaj, svaka slika koja dokazuje kolaboraciju ili falsifikat ili izmišljotina komunista, ustaša, Nijemaca. A kad ništa od toga ne pali onda je ta kolaboracija "samo lukava finta Draže i njegovih vojvoda" kako bi prevarili Engleze, Nijemce, Francuze. Nema nitko pametan osim Draže i njegovih vojvoda. Svi su bili njihove marionete. Od Hitlera pa sve do Churchilla, de Gaullea i njihovih vojskovođa. Sve ih je Draža "omađijao" i farbao. Najveći um odmah uz Nikolu Teslu
Draža hteo da predibla prvo partizane, prvo njih da uništi, pa kada bi to završio u zadnjem momentu bi krenuo na Beograd kada bi se Nemci povlačili pred Saveznicima. A borba sa okupatorima i ustašama je bila od sekundarnog značaja za njega. I posle se neko čudi zašto je osuđen od strane partizana, pa šta su drugo trebali, orden da mu daju? Nisu trebali da ga ubiju ja sam protiv toga, trebali su da ga bace u neku ćeliju da se skape do kraja života. Ili možda ipak orden jer nije uspeo sve da ih pobije na Neretvi?
Видиш да су наведени Зборници НОР-а, Латас, Миловановић Грба, Јозо Томашевић, шта мислиш чији су то аутори.Pa ko su autori? Kod dokumenata iz Vojnoistorijskog instituta nisu navedeni autori, računam to je srpska institucija, bivša jugoslovenska.
Не тролуј.Pa vidiš da je po njemu svaka depeša, svaki izvještaj, svaka slika koja dokazuje kolaboraciju ili falsifikat ili izmišljotina komunista, ustaša, Nijemaca. A kad ništa od toga ne pali onda je ta kolaboracija "samo lukava finta Draže i njegovih vojvoda" kako bi prevarili Engleze, Nijemce, Francuze. Nema nitko pametan osim Draže i njegovih vojvoda. Svi su bili njihove marionete. Od Hitlera pa sve do Churchilla, de Gaullea i njihovih vojskovođa. Sve ih je Draža "omađijao" i farbao. Najveći um odmah uz Nikolu Teslu
Не тролуј.
Видиш да су наведени Зборници НОР-а, Латас, Миловановић Грба, Јозо Томашевић, шта мислиш чији су то аутори.
А ко каже да ја то радим, не можеш сваки контакт Драже са окупатором да сматраш колаборацијом а контакте партизана који су радили исто то не, то су двоструки стандарди.Ti ne troluj. Moderator si, uozbilji se. Ne možeš svaki dokument, svaki izvještaj etiketirati kao falsfikat, komunističku podvalu. Ili dokaz o kolaboraciji kao "fintu Draže". A to zapravo stalno radiš.
Jel Dražina molba za oprost također finta/driblanje?
Ти документи су део комунистичке пропаганде, као и поменути аутори, па их из тог угла треба посматрати.Nebitno čiji su. Dokumenti na kojima se temelji sigurno nisu falsifikati. Originali su i danas u beogradskoj arhivi.
Ko god da je autor tih dokumenata iz Vojnoistorijskog instituta verovatno se ti dokumenti zasnivaju na dokazima i ne verujem da je sve to neko pisao napamet.Видиш да су наведени Зборници НОР-а, Латас, Миловановић Грба, Јозо Томашевић, шта мислиш чији су то аутори.
Прочитај онда још неку тему овде о другом светском рату и видећеш те "доказе" из комунистичких зборника.Није писано напамет већ у складу са политичком идеологијом која је била на власти тада.Ево и ти си апропо тога оптужио четнике за сарадњу са Немцима на Неретви, којих тамо и није било, а оно са њима управо тада споразуме потписивали партизани па ти види докле то иде.Ko god da je autor tih dokumenata iz Vojnoistorijskog instituta verovatno se ti dokumenti zasnivaju na dokazima i ne verujem da je sve to neko pisao napamet.
Ti četnici su morali uz dogovor da prođu bez borbe do partizanskih položaja. Puška nije pukla od strane ustaša, nacista i fašista dok se više hiljada četnika pojavilo na Neretvi da partizanima zabiju nož u leđa. Ja sam ti poslao mapu iz sredine 1942. godine i tada pa do Neretve četnici ne vode nikakve ozbiljne operacije protiv okupatora. A što se tiĉe Martovskih pregovora već sam objasnio da je to bio sporazum između partizana i Nemaca o nenapadanju a ne o zajedničkom delovanju protiv bilo koga.Прочитај онда још неку тему овде о другом светском рату и видећеш те "доказе" из комунистичких зборника.Није писано напамет већ у складу са политичком идеологијом која је била на власти тада.Ево и ти си апропо тога оптужио четнике за сарадњу са Немцима на Неретви, којих тамо и није било, а оно са њима управо тада споразуме потписивали партизани па ти види докле то иде.
Рекао сам ти да четници држе Источну Херцеговину а тамо стижу партизани из западне Босне, они су ослободили Херцеговину од усташа а не партизани.Ti četnici su morali uz dogovor da prođu bez borbe do partizanskih položaja. Puška nije pukla od strane ustaša, nacista i fašista dok se više hiljada četnika pojavilo na Neretvi da partizanima zabiju nož u leđa. Ja sam ti poslao mapu iz sredine 1942. godine i tada pa do Neretve četnici ne vode nikakve ozbiljne operacije protiv okupatora. A što se tiĉe Martovskih pregovora već sam objasnio da je to bio sporazum između partizana i Nemaca o nenapadanju a ne o zajedničkom delovanju protiv bilo koga.
Od Sarajeva do Mostara prema podacima na internetu ima 129 km za preći. Da li si ti svestan koliko je to rastojanje koje treba preći sa više hiljada ratnika kroz ustaško grotlo? I bez dokumenata zdrava logika nalaže da je moralo biti bar usmenog dogovora između Draže pre svega sa jedne i nacista i ustaša sa druge strane.Рекао сам ти да четници држе Источну Херцеговину а тамо стижу партизани из западне Босне, они су ослободили Херцеговину од усташа а не партизани.
Баш у то време четници руше пруге Славонски брод - Сарајево, Добој - Маглај и Маглај - Тузла како би спречили транспорте Немаца ка Сарајеву док не заврше са партизанима у Херцеговини.Зато Немци и усташе организују операцију Тојфел против озренских четника.
Како није било речи о заједничком деловању када су обећали да ће се са Немцима борити и против четника и против савезника уколико се искрцају на Балкану.
Па нису се четници кретали од Сарајева до Јабланице него партизани.Уосталом у Сарајеву су били преговори партизани су дошли из правца Прозора, прво су пробали да пређу Неретву код Коњица па код Јабланице, четници су их чекали на другој страни реке, то је италијанска зона а не немачка.Od Sarajeva do Mostara prema podacima na internetu ima 129 km za preći. Da li si ti svestan koliko je to rastojanje koje treba preći sa više hiljada ratnika kroz ustaško grotlo? I bez dokumenata zdrava logika nalaže da je moralo biti bar usmenog dogovora između Draže pre svega sa jedne i nacista i ustaša sa druge strane.
Sad banalizuješ stvari i pomalo se zavitlavaš.Па нису се четници кретали од Сарајева до Јабланице него партизани.Уосталом у Сарајеву су били преговори партизани су дошли из правца Прозора, прво су пробали да пређу Неретву код Коњица па код Јабланице, четници су их чекали на другој страни реке, то је италијанска зона а не немачка.
HahahahaggaŠta mislite o priči da Draža nije streljan već da je po naređenju Sovjeta prebačen tamo, živeo do 60 i neke, pokopan u Moskvi. Kažu da je Draža bio Sovjetski agent, druga priča kaže da su ga spasili zbog toga jer ih je obavestio da se nemačke trupe iz Grčke povlače u Rajh skoro bez otpora, da bi cim duže držale Sovjete na distanci, da ovi ne osvoje previše... cak se i prica o nekom bombardovanju Sovjetske kolone od strane Saveznika , pa se posle izvinjavali, kao greška.
O ratu kod nas , verujem da su surađivali svi sa svima, samo da ostvare neki svoj cilj. Nema i ne može biti slika crno-bela.
I mnogi među glavešinama su radili za barem poneku tajnu službu, pa pogledajte situaciju danas...
Не него су се тако ствари одиграле, нису се четници кретали преко НДХ него партизани.Sad banalizuješ stvari i pomalo se zavitlavaš.
Ne vjeruj svemu što pročitaš po medijimaMožda jeste lupetanje, ali...
Kad sam pre 10-tak godina pisao na forumu da su Nemci izabrali , poslali i financirali Lenjina i njegovu revoluciju, mnogi govorili da je to nemoguće.
Danas se sve o tome zna. Čak je i Staljin pretio da ce postaviti Dražu za sefa Juge, ali drugovi su to smatrali provokacijom, to je bilo u ratnim danima...
Ne znam ko je to govorio, ali mislim da sam na slici video i spomenik Dražin.
To naravno , ništa ne govori o čoveku, ali...
veliki uvek imaju rezervni položaj, barem po mojem mišljenju.
Da, pa su posle Bitke na Neretvi otišli malo do granice sa Crnom Gorom da vide lepote kanjona reke Sutjeske. Onu mapu što sam ti poslao otprilike su to položaji koke drže četnici, a manje diverzantske grupe koje dižu mostove i pruge u vazduh uvek mogu proći neprimećeno.Не него су се тако ствари одиграле, нису се четници кретали преко НДХ него партизани.
Партизани су тада истерани из Херцеговине и нашли су се у кањону Пиве и Таре, одатле су напали четнике у Црној Гори.Da, pa su posle Bitke na Neretvi otišli malo do granice sa Crnom Gorom da vide lepote kanjona reke Sutjeske. Onu mapu što sam ti poslao otprilike su to položaji koke drže četnici, a manje diverzantske grupe koje dižu mostove i pruge u vazduh uvek mogu proći neprimećeno.
Da, partizani su sami sebe napali na Neretvi. Sa vama neočetnicima nema rasprava, ne možete da se pomirite da su četnici poraženi i odbačeni od Saveznika jer su sarađivali sa okupatorima. Mlatićete ovako praznu slamu decenjama i tražiti opravdanja. Pomirite se sa time što se desilo i nastavite dalje sa životom.Партизани су тада истерани из Херцеговине и нашли су се у кањону Пиве и Таре, одатле су напали четнике у Црној Гори.