Dragi, ako odlazis, povesces i decu sa sobom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, ovog trena se ulogujem i pročitam :eek: Kulturo, EVE ME :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
I baš me živo zanima da li nekoliko dama odavde, neću reći na koje mislim ( to bi bio bezobrazluk na kvadrat, ovako je samo običan bezobrazluk :mrgreen: ) ima problem sa svojim, ili sa očevima svoje dece? :think::think::think:
( Msm, ovako tvrdoglavo i nepromišljeno gledište mogu izazvati samo frustracije )

E, ovog trena se ulogujem i pročitam :eek: Kulturo, EVE ME :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
I baš me živo zanima da li nekoliko dama odavde, neću reći na koje mislim ( to bi bio bezobrazluk na kvadrat, ovako je samo običan bezobrazluk :mrgreen: ) ima problem sa svojim, ili sa očevima svoje dece? :think::think::think:
( Msm, ovako tvrdoglavo i nepromišljeno gledište mogu izazvati samo frustracije )

Kaj si rekla? Ja te ništa ne razmem.

Zanimanja su nam slicna kao i zakljucci :lol:

Pa sada, rekao bih ti da ti prosto seva po mozgu i jeziku, a kada bih povezao mesto mog bezobrazluka sa mestom tvog bezobrazluka ispao bih krajnje bezobrazan.
No, istina je da tebi takvoj kakva jesi teško da bih dozvolio da se petlja sa mestom gde se nalazi moj bezobrazluk.

Aaa časni sude.Pa što da vam pariram kad ste jedini mjerodavan.Mogao si da prostačiš.Najviše mrzim zamotano u celofan,a upravo se ti tako izražavaš.Ustvari kad bolje razmislim ti se obrušuješ na mene ko da sam ti djeteMogu samo reći :OMG

Aaa časni sude.Pa što da vam pariram kad ste jedini mjerodavan.Mogao si da prostačiš.Najviše mrzim zamotano u celofan,a upravo se ti tako izražavaš.Ustvari kad bolje razmislim ti se obrušuješ na mene ko da sam ti djeteMogu samo reći :OMG
Da, ja sam se obrušio na tebe, jadnu i nezaštićenu... kao da si mi dete...

Ma nemaš ti pojma o životu. Samo tu nešto piskaraš, tek da bi piskarala. No, nisi jedina. A i bez vas takvih forum ne bi bio to što jeste.

P.S.
Ovo zamotano u celofan... čini mi se da si baš to želela da pročitaš...

Poslednja izmena:
Kao sto sam se i pribojavao - deca su vec kod kod oca i macehe. :(

kakve to veze ima sto ih je ostavila ocu, ako je on brizan i dobra otac? vidjace ih vikendima, za praznike, mozda ce ih voditi na letovanje, ako ima sa cim. radice isto ono sto rade ocevi, koji nemaju starateljstvo nad decom, nakon razvoda. naravno oni ocevi koji to zele da rade, a desava se da ne zele.

zasto tuzan smajli? ako on moze da zivi sa tudjom decom i brine o njima, zasto bi njemu smetalo da brine o svoje troje. i zasto bi macehi smetalo da zivi sa tudjom decom, ako je vec prihvatila njihovog oca? ako voli njega, treba da voli i sve njegovo.

Poslednja izmena:
Dosla danas koleginica na posao besna kao ris. Vec duze vreme znamo da njen muz ima ljubavnicu i ona je upoznata s tim. Medjutim, sada je resio da se razvede i ode sa tom drugom. Imaju troje dece.
Kapiram da u danasnje vreme to i nije neka retka pojava, ali me je sokirala recenicom, koju je mrtva-’ladna izgovorila:
- Bogami, ako misli da ide, neka ide, ali decu ce da vodi sa sobom. Bas da vidim koliko ce da traje romansa sa 5-toro dece? (njihovo 3-je i 2-je od te druge; prim.aut.). A ne, ja da se zlopatim sa decom, a oni da uzivaju. ’Ocu i ja da uzivam! :rtfm:

To ogorčenje progovara iz nje... bar se nadam da je tako... i da je prolaznog karaktera. Mislim prvenstveno na ovo "uživanje".
Za ostalo... nema niišta u loše u tome da se odgovornost podeli na ravne časti. Koliko je ona majka, toliko je i on otac. Samo ne dozvoliti da inat bude taj koji će da šutira decu od jednog roditelja, do drugog... oni nisu igračke u ovakvim igrama. I ne kapiram kako neko može olako da se frlja sa davanjem i uzimanjem ne stana, ne auta, ne imaovne, već dece.

Priznajem da sam se zapitao s kim ja to, u stvari, radim ovolike godine? Gde je ona brizna majka, kakvom se predstavljala, kad se tako lako odrice dece?
Ne sporim njeno pravo da i ona uziva, kako ona to kaze, ali da li ta potreba moze da bude jaca od majcinstva?

Zasto, u stvari, danas radjamo decu? Iz unutrasnje zelje i potrebe, ili da bi njima manipulisali?
Kako vi gledate na ovu pojavu? :think:

Ne odriče ih se, manipuliše njima. Izgubila je oslonac, deli i odgovornost. Tako surovo realno, ali sa nedostatkom emocija... bar mi tako zvuči.
Potreba za "uživanjem" ne ugrožava, niti osporava roditeljsku potrebu (ne znam kako to drugačije da nazovem)... i niko ne bi trebao da se odrekne jednog, da bi bio ovo drugo. Mora da postoji balans, inače ode ti u krajnost.
Moguće da je celog života bila brižna majka, požrtvovana supruga, misleći da radi po dužnosti... i na kraju sve izgubila... pa mora da je negde omanula. Žena ne bi trebala da se odrekne svog ličnog dela ženske prirode, ni kao devojka, ni kao žena, ni kao majka, ni nikad... inače će doći u situaciju da davajući izgubi sebe, rezultate će pokupiti neka druga, a njoj ne ostaje ništa, jer je svojom voljom sve podredila drugima.
Mislim da je to totalno pogrešno, ni deci, ni bilo kome se ne treba predavati potpuno, ostati svoj, imati sopstvene želje i potrebe, svoje male tajne, i ma šta bilo potrebno, ali ne dozvoliti sebi da kada uvidiš grešku jednim potezom uništiš i život tih malih ljudi. Zato što nije umela da nađe sredinu.
Grozim se ovakvog tipa ljudi, žena, nebitno... požrtvovanost lako metastazira u ulogu žrtve. Dovoljno je samo da izostane priznanje druge strane. Onda padaju maske i ono najgore prokulja iz čoveka, ono što je potiskivao, i "žrtvovao" radi drugih... a ti drugi možda to nikada nisu tražili. Ako nisi dobar prvenstveno sebi, kako ćeš biti drugima, i da li uopšte možeš?
U svakom slučaju, deca su u ovakvim odnosima, gde su roditelji emotivni retardi (bar majka) na žalost, kolateralna šteta.

Poslednja izmena od moderatora:
u ovome se slazemo..ne treba njoj niko da hebe kevu..sama je to uradila time sto svoju decu nece vidjati svaki dan..
a njoj treba hebati keviu zato sto oca svoje dece nije na vreme uvukla u obaveze oko njegove dece..sve ono sto ce sada oko svoje dece da radi na tudjoj adresi ( nije maceha luda da se bakce sa obavezom oko troje tudje, kad ima dvoje svoje dece), trebao je mnogo ranije da radi na svojoj..
a novoj velikoj porodici dajem - najvise godinu dana..dok se ne razidje rozi oblacic..a onda...
3,2,1..

Пре него што закључам тему (пошто је постављач то тражио) морам само да кажем: ако Бог да ускоро ћу бити маћеха и уз своје двоје имаћу још двоје деце!:):)
И да - једва чекам да се заједно бакћемо са сво четворо....и да једнога дана имамо пууууну кућу унућића!!!:super:

Биће да сам луда....:confused:...улога маћехе је ваљда да буде зла...:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back