Quantcast

Драган Ђилас: У затвору треба да буде и врх државе с којим је Беливук био у спрези; Дуг Србије ће за 4 године бити 50 милијарди евра; Претварамо се у

Smorisha

Buduća legenda
Poruka
32.060
понедељак, 03. мај 2021.
Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас рекао је у емисији „Персона нон грата“ на ТВ Н1 да је логично да, после хапшења Вељка Беливука и припадника његове криминалне групе, у затвору буде врх државе с којим су у спрези. Како је рекао, то је само једна од многих афера коју је открила опозиција и ССП као њен део. Лидер ССП сматра да се дан кад ће СНС да оде са власти ближи. „Данас Александар Вучић, СПС и СПАС имају укупно 42 одсто гласова у Београду и ако изађе више од 900 хиљада људи – изгубиће изборе, а за годину дана те исте странке неће имати 50 одсто гласова у Србији, изгубиће изборе. Не видим себе као кандидата за градоначелника Београда“, каже Ђилас.
Према најновијој анализи Раскрикавања, Драган Ђилас је „главни негативац“ таблоида. Прошле године, у негативном контексту, био је најмање 260 пута на насловним странама тих новина. Инфомер је Ђиласа, на насловну страну, ставио више пута него што ставља Вучића. Председника ССП 89 пута, а председника Србије 86. Али су Вучића сви таблоиди, без изузетка, представили у позитивном контексту. Недавно је Куриру пресуђено да је текстовима из 2019, између осталог, угрозио безбедност Драгана Ђиласа и његове породице, противправним објављивањем неистинитих информација – да је „отето-проклето“, односно да је Ђилас „отео“ државно земљиште и на њему бесправно градио вилу.
BG-PERSONA-NON-GRATA-030521-01_20_18_16_21_Still001.jpg

Ђилас је рекао да не чита и да не гледа овакве медије. До сада каже да је добио више од 30 пресуда против таблоида. „Ја сам одустао од тога да их тужим, плате казну од 1000 евра и наставе сутра да пишу исто“, каже гост емисије Персона нон грата. Наводи и да види крај свему овоме, а да ће то бити кад се власт промени, оцењујући да је тај дан јако близу. Он је додао да „Београд и Србија знају шта се дешава“, а да иду избори, додајући да „ће се за услове за изборе изборити да буду бар прихватљиви“.
Он је навео да је Вучић само у марту имао 37.000 позитивних секунди на телевизијама са националном фреквенцијом, а он, како каже, 81 секунд. Такође, да је Вучић имао 0 негативних, а он на десетине хиљада. Али, ово ће се све сутра јуче звати, ја сам у овоме зато што верујем у то, и деведесетих сам знао да неће Милошевић остати, рекао је наводећи да кад кренете данас кренете по Србији, чујете кад људи кажу да је „ово неиздрживо“. Људи хоће да причају о већим платама и да иду са децом на море, немојте да живимо у земљи у којој вас председник убеђује да треба да будете сиромашни, јер сте онда поштени, рекао је Ђилас, додајући да треба да је нормално ићи с децом на море.
Упитан како може да се обогати поштен човек у време транзиције, Ђилас каже да је имао и мало среће – да се бавио продајом и куповином медијског простора и медијских секунди, спортским правима, а да је фирму направио у време кад није баш имао адекватну конкуренцију – 1998. кад је био Јул и СПС. Напоравио сам тим људи и нисам се крио, имао сам тим у Сарајеву и Загребу, направио сам фирму без иједног државног клијента у Србији, додао је. „И тако сам ушао у политику, са кућом на Сењаку, да, с малом уштеђевином, и – оно што заборављају ови из власти – са фирмом од скоро 40 милиона прихода у тих осам земаља“, навео је.
Ђилас се извинио свима онима које власт назива „ђиласовцима“ само зато што имају другачије мишљење. Говорећи о ономе што су посланици говорили о његовом брату, каже да кад би неко погледао у катастар, видео би да је једна од тих 35 адреса које су навели „власништво Паркинг сервиса“ и додао да очекује да се истраживачко новинарство позабави и тим неким темама.
„Није тачно да се не мрдамо из Београда“
Говорећи о опозицији и ССП, каже да има пуно људи који дођу на телевизију и критикују опозицију и то речима које су, наводи, нетачне. „И кажу – „можете ли да се померите са Теразија“. Људи, ми нисмо на Теразијама, ми сваки викенд, пола милиона смо наших новина поделили, људи су ушли у села, тамо их вређају, нападају, Борку Стефановићу разбијају главу, Дејану Булатовићу пишу по кући графите да га треба убити, Мариники Тепић бацају кокошку и уносе јој се у лице, шта се мени ради, да не причам и нико од нас не одустаје… И знате колико има људи које не видите, који то исто раде. Кажите да опозиција није довољно профилисала свој програм, да нисмо довољно на терену, али немојте да кажете да се не мрдамо из Београда, јер то није тачно“, навео је.
maxresdefault.jpg

Осврћући се на бојкот, каже: „У бојкот смо позвали ми, ми смо га направили. Остали смо без финансирања странака, без посла, али делимо судбину многих грађана… Тај бојкот је довео до тога да Вучић каже да ће бити нови парламентарни избори…. Ми за два дана имамо разговоре са европарламентарцима, да ли ћемо нешто добити тиме – не знам, али смо довели до тога, иако су причали многи – они са вама неће сести, јер сте били у бојкоту“, навео је Ђилас.
Данас Александар Вучић, СПС и СПАС имају укупно 42 одсто гласова у Београду и ако изађе више од 900 хиљада људи – изгубиће изборе, а за годину дана те исте странке неће имати 50 одсто гласова у Србији, изгубиће изборе, уверен је Ђилас.
Има много људи који имају право да се осете као „персона нон грата“
Ђилас се у емисији присетио ТВ дуела 2005. године са Александром Вучићем, који га је још тада оптуживао да је „украо неке милионе“. И тада ме је називао лоповом, показивао кућу на Сењаку коју сам ја имао пре него што сам ушао у политику, навео је. „Ја сам му, тада, понудио да ћу се повући из политике ако нешто докаже, а да ако не докаже – да се он повуче. Прошло је 16 година и као што видите – ништа није доказано и ништа нема да се докаже, а Александар Вучић се и даље бави политиком… И није то једино обећање које је он дао, а да га није испунио“, наводи Ђилас.
Да сам украо 619 милиона евра, да ангажујем специјалце из Украјине да пуцају у народ, да сам тукао рођену жену… Они мене сваки дан пљују
На питање да ли је он највећа персона нон грата за ову власт, Ђилас каже да не мисли то, да има других, а да себе види као човека на ког иде највише напада. „Да сам украо 619 милиона евра, да ангажујем специјалце из Украјине да пуцају у народ, да сам тукао рођену жену… Они мене сваки дан пљују, у Скупштини показују слику мог брата и говоре да има 35 станова иако човек има два. Али, ја на том не обраћам пажњу, јер кад прођете улицама, видите колико ми људи дају подршку. Јесте да моја деца имају проблем и чланови моје породице, али ја се бавим политиком и знао сам у шта сам ушао кад сам се вратио у политику 2018. године и не доживљавам себе персоном нон грата и знам да у овој земљи има много људи који имају проблема са овом влашћу и имају све право да се тако осете. Па две професорке које су остале без посла, јер нису хтеле да ботују, моју чланицу странке у Лесковцу – претио јој један криминалац који је после ухапшен због неких других ствари, погледајте шта се дешава (узбуњивачу) Александру Обрадовићу, Марији Лукић… Срђан Шкоро, који је пре седам година изашао и рекао храбро своје мишљење и дан-данас не може да ради свој посао, погледајте у Јагодини ове јадне жене које морају да подносе пријаве против Маринике (Тепић) која се бори да се њима не дешавају ствари које се дешавају. Те жене живе у паклу, 393 жене су поднеле кривичну пријаву, а тај човек (Драган Марковић Палма) не иде сам по телевизијама, то му је „дао“ Александар Вучић, људи га гледају сваки дан“, навео је гост Н1.
Ђилас каже да се 5.маја наставља са састанак са представницима Европског парламента и каже које су теме најважније.
„Медији и притисак на бираче, има ту још захтева, али ово је кључно, имамо људе који смеју именом да сведоце ста се десава.
Не очекујте бољи живот од некога ко се није бавио бизнисом
Имаћемо омчу око врата, то је кинеска политика. Ако не можемо да вратимо биће ‘дајте руднике, дајте Електропривреду, дајте земљиште’. Претварамо се у магацин кинеске робе
Лидер Странке слободе и правде рекао је да не види себе као кандидата за градоначелника Београда и да не мора да буде ни у једној фотељи. „Београд је важан колико и Србија, важно је да се промени власт. Не мислим да народ треба да се опамети, довољно је паметан. У Београду су само најкритичнији према власти. Ја сам у политици да би ови људи отишли са власти, а не на којој ћу функцији да будем, ако је поред мене најполуларнија политичарка Мариника Тепић, ја сам срећан. Ако сам ја томе допринео бар један одсто, мене то испуњава. Поносан сам, има у Србији још таквих људи, ти људи мењају Србију. Ја се видим као човек који ће да помогне, немојте да очекујете да ће бољи живот да обезбеди неко ко се није бавио бизнисом. Ја сам био градоначелник Београда, било је пара за труднице, пензионере, данас је буџет већи за 50 одсто, а где су паре сада. Мене могу да питају одакле ми паре, ја сам своју фирму продао. Одакле политичарима на власти за приватне школе, да летују у луксузним хотелима. Ова земља је број 1 по корупцији у Европи, ту су чињенице“, рекао је он.
Имаћемо омчу око врата
Ђилас каже да годину и по дана са Душаном Никезићем говори говори о томе да ће дуг Србије за 4 године бити 50 милијарди, да је био 14,3 милијарде када је дошла ова власт 2012. године, а да је сада 28 милијарди.
„Имаћемо омчу око врата, то је кинеска политика. Ако не можемо да вратимо биће ‘дајте руднике, дајте Електропривреду, дајте земљиште’. Претварамо се у магацин кинеске робе. Потпишемо са Кинезима 3,2 милијарде за прераду оптадних вода, Европа нам даје у исто време 85 одсто субвенција ако се са њима договоримо уместо да платимо 300 милиона и решимо тај проблем.
(Нова.рс)
 

fanstebre

Iskusan
Poruka
5.732
Значи имамо форе за још 50 милијарди....

А Ђилас је толико забринут за то што ће држава да дугује да је просто морао да се јави

Патриотизам испред свега....али не треба ићи у крајност бизнис је бизнис
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.