ako znamo da se hriscantvo y 2. polovini 1. veka vec prosirilo na sav tada poznat svet, ta radosna vest, tzv. jevandjelje, a znamo da ono nije bilo dostupno bas svima u pisanoj formi, za ocekivati je da se pojave varalice koje kazu, pa evo to smo mi, i evo ga jevandjeljeI šta bi uopšte značile te optužbe ranih hrišćana da je neko gnostik ili nije gnostik.
ja mislim da bi fizicari tebi ovo najbolje objasniliOvde i nije reč o problemu šta je prihvaćeno a šta nije.
Reč je o pokušaju da se sazna šta se pre 2 000 godina zaista dogodilo i da li se dogodilo.
https://www.pmf.ni.ac.rs/download/Uvod-u-statisticku-fiziku.pdf
Posledica Hajzenbergove relacije je da se koordinata polozaja i odgovarajuca koordinata impulsa kvantne ˇcestice ne mogu istovremeno potpuno odrediti. Ukoliko je u nekom eksperimentu moguce sa potpunom tacnoscu izmeriti koordinatu polozaja ˇcestice, potpuno je nepoznat njen implus, a time i energija. Drugim recima, svako posmatranje polozajaˇcestice utice na impuls i time onemogucuje njegovo potpuno odredivanje.
ILITI, nemoguce je vama sa strane da saznate i uvidite nesto u cemu niste. RAZGLEDANJE, posmatranje, vas onemogucuje, znam da ne zvuci logicno, ali je tako; ti moras da si ta cestica, a ne da je posmatras... ako se ne poistovetis, ne mozes ni da se uzivis, u predstavu npr.