Costii
Obećava
- Poruka
- 53
Помињање богиње Сербоне у записима на стећцима из околине Тузле:
![]()
na kom je ovo jeziku?
jer ako je na vincanskom ili eturskom...uostalom na bilo kom starom jeziku... cita se s desna na levo a ne s leva na desno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Помињање богиње Сербоне у записима на стећцима из околине Тузле:
![]()
na kom je ovo jeziku?
jer ako je na vincanskom ili eturskom...uostalom na bilo kom starom jeziku... cita se s desna na levo a ne s leva na desno.
To nije nikakav srpski grb. Taj znak je postojao i pre Srba.
A što se tiče onog pod br. 4, zate li vi uopšte odakle je preuzeta ta slika?
Да ли ти тачно знаш кад је постао тај грб а кад су постали Срби, конкретно?
pa ako cemo pravo deretic samo gleda toponime i po tome pravi mapu
Sto ga svrstava u domen fikcije, daleko od ozbiljne nauke.
Jedno je da se iznese pretpostavka o mogucem poreklu i da se nadje nesto osim imena sto bi moglo da potkrepi tu pretpostavku.
Sve vreme se pitam da li vi ljudi stvarno verujete u sve to ili dodjete ovde da se zahebavate.
O bože...dokle više sa Deretićem?
Za one koji još ne znaju, evo drugog srpskog carstva 1325. godine pre nove ere vašeg miljenog Deretića:
![]()
naravno da važi.Srbi su stari narod, ranihrišćani-stvar je u tome da nalaz iz okoline Tuluze( Tuzle) suštinski odslikava duh boginje srpskog Arutra Klarka- Deretiusa od Seribamakaridoveka.
ja iskreno verujem u to da je istorija "pomucena" radi visih ciljeva.
i mislim da smo mi samo stradali u procesu, ja sam u ovoj prici neutralan jer ja trazim ISTINU o poreklu sveta i moje nacije pre svega. Ovo sto pise gospodin deretic ima neke logike mada mislim da on ponegde zaluta.
Dosada, za ovo kratko vreme na forumu, sam zakljucio da postoje 2 sukobljene strane u vezi istorije "antickih" srba
1. koja veruje u svaku rec koju neko od "alternativnih istoricara" ispusti
2. druga koja se storgo protivi alternativnoj istoriji
a sa sigurnoscu mogu da tvrdim da je istina negde izmedju kao sto to i uvek biva.
evo naprimer vi nemozete da mi objasnite odakle oni toponimi koje sam gore naveo u nemackoj,africi i indiji
kao sto ni drbob nemoze da mi objasni zasto on povezuje ilire i gilgamesa sa srbima
znaci umesto da se prepirete medjusobno ,kao seljaci oko medje, treba da se otvori nova tema koja nece biti sastavljena od copu paste tekstova sa jedne strane i nazivanja pojedinih clanova idiotima sa druge vec konstruktivno resenje u pronalazanju nasih korena.
Bubastida ?
Ja poznajem Bubastis...tamo se nalazi portal Sesonka I itd itd ali to je pre ovog perioda o kome mi govorimo.
Pazi, malo mi je to neodredjeno 8-6 vek....to je period ogromne turbulencije u Egiptu....
Skiti su tu mogli da se nadju samo ako su ih Persijanci unajmili kao placenike to je jedini nacin, i da tu dodju u VI vek.
U VIII nikako jer Skiti nisu mogli tek tako da se sjure(iz crnomorskih stepa) dolinom Nila do Sudana(Nubije)
A opet, kako su uspeli da stignu do doline Nila ?
Bliski istok je i tada bio vrlo turbulentna zona. Asirci, Persijanci, Medjani, Moavci, Amoricani....ne verujem da bi ih svi tek tako pustali da prodju bez frke....
Bubastida?!
Ja mislim da je to staroslovenski naziv za stidnu vaš![]()
naravno da važi.Srbi su stari narod, ranihrišćani-stvar je u tome da nalaz iz okoline Tuluze( Tuzle) suštinski odslikava duh boginje srpskog Arutra Klarka- Deretiusa od Seribamakaridoveka.
Bubastida?!
Ja mislim da je to staroslovenski naziv za stidnu vaš![]()