dr dzekil i mr hajd

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.225
potaknuta komentarom nekih forumasa..i svog saradnika koji je dobio zuti karton.

do tada izuzetno vrcav, inteligentan humor, a onda - :eek:
sta je to sto inteligentnu osobu potakne da se spusti na nivo koji nije njen i da najprizemnije moguce izvredja sagovornika?
ako neko kaze - provokacija, to ne priznajem za odgovor..
zasto i uvreda ne bi bila inteligentna?

Можда то јесте ниво те особе, само уме да се суздржава дуго...
Има људи који су увек ,,изнад ситуације'' и врло фино умеју и да увреде, и да нападну...

Možda nemogućnost konstantne samokontrole.
Jedna sam od onih koje se trude da i u tim najgoorim situacijama ostanu "na nivou" - ako mogu tako da se izrazim.
Ali nekada sam stvarno na ivici da puknem, jer mi je dosta da uvek ja budem ta koja je "iznad toga",a da ovi drugi, koji su u kontekstu "pusti budala", teraju po svom, jer su budale, prosti, nevaspitani...i kao takvi uvek računaju na to da onaj drugi neće da se spušta na njihov nivo,a oni su rekli ili uradili šta su i kako su hteli...

Jednom prilikom sam, "ostajuci na visini zadatka", shvatila da sve i kad bih htela da uzvratim istom merom, ja to ne bih umela...Daleko od toga da sam naivna i mutava, nego nemam taj vokabular psovki, izraza i vulgarnosti...Sve to , naravno, ako baš hoćete, može da se uzvrati mudro i bez navedenih izraza,ali džabe, kad taj neko to neće ni čuti ,a bogami ni shvatiti...te se trudim da sa takvima nemam posla, pa makar se i sklanjala, mada me i pored toga, povremeno iznenade i oni za koje ni u snu ne bih pomislila da su sposobni za tako nešto....

A da se svaki put sklonim, sklonim se, pitajući se ,dokle da oni budu budale,a ja fina...daj da i ja jednom budem ta od koje će se sklanjati...i nikad...
Kad se sve stiša, bude mi drago što je tako....

Poslednja izmena:
desi se,raspad sistema i covek pukne,i kaze i sto ne misli
zasto padne s nivoa,pa ima impulsivnih ljudi,koji ne mogu da se suzdrze i dobace s nivoa,nego su vatreni pa raspale i posle im lakse
ili ne
uglavnom to je bas zanimljivo posmatrati,lajkujem

ma jok, ovi izgube kontrolu kad ih ne hebes i ne velicas njihovo misljenje - ko svaki narcis kad je sateran u cose jer neces da hranis njegov vampirski ego.
nije nivo u pitanju uopste, samo patologija - sa jedne strane su pametni da izgrade lik koji ih predstavlja u javnosti (pametan, pazljiv, faca, interesantan) a sa druge nemaju emotivnu inteligenciju ni empatiju, pa se sami provaljuju. ono sto je unutra je odvratno za videti, samo oni beze od toga...

ma jok, ovi izgube kontrolu kad ih ne hebes i ne velicas njihovo misljenje - ko svaki narcis kad je sateran u cose jer neces da hranis njegov vampirski ego.
nije nivo u pitanju uopste, samo patologija - sa jedne strane su pametni da izgrade lik koji ih predstavlja u javnosti (pametan, pazljiv, faca, interesantan) a sa druge nemaju emotivnu inteligenciju ni empatiju, pa se sami provaljuju. ono sto je unutra je odvratno za videti, samo oni beze od toga...

tako je, tako je, tako je :super:

Он исто тако има своје разлоге зашто је напушио онога ко се можда представља као толерантан, драг и сјајна једна особа, а у ствари је сваку реч заслужио одавно.
Тако може неко трећи да посматра ствари.

a ček, el mi pričamo o nekoj konkretnoj forumskoj prljuvačini?

nevezano za to, nem više pojma ja ni o tim nivoima ni ništa.
sve se nešto trudimo da se izgradimo, a ono što ne umemo da izgradimo to nadoknadimo fasadom
i to je ok, što bi drugi ljudi morali da gledaju naše unutrašnje gadosti, što da otežavamo jedni drugima?
e sa druge strane svi imamo unutrašnjeg ljaksea i taj nas ljakse nekad obruka, al nekad nam baš pomogne da preživimo ili nešto postignemo

šta sam sad rekla i dal sam mašila temu =I

sve se nešto trudimo da se izgradimo, a ono što ne umemo da izgradimo to nadoknadimo fasadom
i to je ok, što bi drugi ljudi morali da gledaju naše unutrašnje gadosti, što da otežavamo jedni drugima?
e sa druge strane svi imamo unutrašnjeg ljaksea i taj nas ljakse nekad obruka, al nekad nam baš pomogne da preživimo ili nešto postignemo

kako ljakse moze da nam pomogne
inace slazem se,s tvrdnjom pre toga,vise volim da tako vidim stvari nego da mislim da se neko folira 95% zivota da je fin a da je samo tih 5% kad se izleti njegova stvarna licnost

ma nisi, pogodila si..
svi smo mi u zivotu nekad isprovocirani..
neki se kontroliseMO :malav: a neki pokazu neko lice koje je potpuna suprotnost onoga sto su dok vladaju sobom..
pri cemu provokacije nisu zivotne..nisu tolike krajnosti u pitanju..
ok, svima nam rade hormoni, svi smo u pms ( i muskarci!), ali da se ni na kakvu provokaciju dobije preburna razarajuca reakcija..sta to govori? da kompleksi gospodare?

kad ti dosadi da hranis vampira obicno si toliko iscrpljen da jedva mozes da odbauljas iz tog odnosa, pricam na duze staze.
niti imas snage ni energije da ga vredjas onako pijacarski. samo hoces da se zastitis i ides.
ali moguce da imamo razlicite scenarije u glavama moca.

Зависи и од тога који су то односи у питању. Ако су пословни, ја нетактичност не толеришем. Без да има АЛИ..нема али
Ако ме други, ближи људи напуше, Боже мој, ај издувај се, и ја теби исто тако, па идемо даље...Колико пута, док те не нокаутирам лол

Back