Dozvola za rekreativni ribolov

NETACNO!! Dozvola vazi za kalendarsku godinu, znaci do 31.12. i kosta 4600 a ostatak je clanarina lokalnom uddruzenju, koja moze biti od 200-800 dinara!! Kasno je sad za kupovinu, vec se sprema nova koja ce moci da se kupi verovatno vec za mesec dana, kostace 6000 dinara (plus clanarina)!!

NETACNO!! Dozvola vazi za kalendarsku godinu, znaci do 31.12. i kosta 4600 a ostatak je clanarina lokalnom uddruzenju, koja moze biti od 200-800 dinara!! Kasno je sad za kupovinu, vec se sprema nova koja ce moci da se kupi verovatno vec za mesec dana, kostace 6000 dinara (plus clanarina)!!

Lomnica_city ti beše iz Despotovca ??? Jel ova cena važi za čitavu teritoriju RS, za sve opštine ili zavisi od mesta do mesta ???
Jel' toliko iznosi i u Petrovcu na Mlavi ili ???

Šta mislite, mogu li u Republici Srpskoj otići na pecanje i ako naiđe čuvar da mu kažem: ''Ja sam rekreativac, nikad u životu nisam upecao ribu, došao sam da probam i da vidim je li ovo za mene?'' Što i jeste tačno. Ne bih lovio one velike ribe, možda klijen i tako.
Da li će mi pisati kaznu?

Mislim da to nigde ne prolazi pa ni u R.Srpskoj, zasto ne bi dan pre kupio dnevnu dozvolu, obicno nisu skupe, kao jedan rucak u prcvarnici, u tom slucaju imas prava da radis sta hoces (u skladu sa zakonom o ribarstvu), da pecas ako hoces i ceo dan, da poneses dozvoljenu kolicinu ribe u meri, da... Ili idi na rizik ako znas da su ribocuvari tu retkost, pa bas ako naleti...

Back