Doziranje emocija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I tako upadnete u neku šemu/vezu sa nekim ko vam kaže da ne smete da razvijate emocije, ok su, ali ne sme se previše unositi. (ima nekih razloga)

Koliko je to previše, to je vrv odokativno. No pitanje jeste ako vam to neko kaže kako biste reagovali? Da li biste pokušali da ih dozirate ili biste rekli hvala lepo.
Da li ste ikada uspešno dozirali svoje emocije? Da li sex / veze / odnosi u kojima se emocije tako kontrolišu imaju smisla?

I koliko vas emocije partnera ako su složenije / bogatije od vaših ugrožavaju?
Mislim da bih mogla da doziram emocije sada, sada već znam kako i to bi bilo verovatno u slučaju da želim da proverim svoje moći i dovedem nekoga u zabludu da mi znači manje nego stvarno. uradila bih to u tišini. bez uputstva.

Ali ako bi mi neko rekao budi manje emotivna u vezi sa mnom i svime što ima veze sa mnom, verovatno bih bila uvređena.
Naročito bi mi teško palo ako bi mi pre no što mi je dao uputstvo kako se koristi dozer,
svojim ponašanjem, srdačnošću ili toplim šakama upravo dao otvoren poziv za igru po emotivnom polju bez očekivanja i planova.

to je ono hajde da se oboje igramo, ali ja određujem pravila igre i uskraćujem poteze a ti se uklopi :roll:
nezrelo.

Još nešto. Vreme ovog života je ograničeno, a i lepota naših tela. Svako ograničavanje u doživljaju je gubitak resursa. Pojedini ljudi čeznu da bilo šta osećaju, ništa gore nego da imaš partnere a da ne možeš da im uzvratiš to nešto, da si posle sexa hladan. Pa je svaka emocija, posebno strastvena i puna igre i izazova, dragocenost. Zato i treba nalaziti nekog ko će da ih prima sa radošću , a ne sputava.

Još nešto. Vreme ovog života je ograničeno, a i lepota naših tela. Svako ograničavanje u doživljaju je gubitak resursa. Pojedini ljudi čeznu da bilo šta osećaju, ništa gore nego da imaš partnere a da ne možeš da im uzvratiš to nešto, da si posle sexa hladan. Pa je svaka emocija, posebno strastvena i puna igre i izazova, dragocenost. Zato i treba nalaziti nekog ko će da ih prima sa radošću , a ne sputava.
Upravo ❤️

Back