DotA Rules

Skines Ai mapu, malo se ustrebas protiv kompa, posetis recimo http://www.playdota.com/ imas tamo giude-ove za dosta heroja, imas forum sa dosta informacija, gledas malo neke klipove na youtubu. Ako imas nekog druga koji igra dotu malo ti on pojasni neke stvari i tako. Ja vec oko 6 godina igram dotu i mogu da kazem da tek mozda od pre godinu, dve igram ozbiljno i kapiram neke stvari koje pre definitivno nisam. Tako da treba imati dosta iskustva i znati mnogo informacija da bi bio dobar igrac i nemoj da se brines sto si sad noob :)

Inace ako neko ima ekipu za clan war neka mi se javi na gareni, nick mi je Q-Lightn1nG

6 godina??
ja jednu igricu mogu da igram najvise 3 do 6 meseci i smori me,za to vreme se uvezbam i igram solidno,ne razumem ljude koji igraju npr. cs nekoliko godina svaki dan,cs smori za mesec dana....

6 godina??
ja jednu igricu mogu da igram najvise 3 do 6 meseci i smori me,za to vreme se uvezbam i igram solidno,ne razumem ljude koji igraju npr. cs nekoliko godina svaki dan,cs smori za mesec dana....

Dotu igram 6 godina sa pauzama koje doduse nisu bile preduge. Igrao sam i CS, ali me je smorio, i nijedna igrica me nije drzala koliko i dota. *** dota je zivot, sve ostalo su sitnice :)

Skines Warcraft 3 + frozen thron instaliras skines garenu selektujes de ti je igra pacujes na najnoviji patch i onda skines dota mape i onda pikas preko garene..
Elem i ja sam nekad igro dotu ali ne neso preterano dosadi ti jednostavno..
Elem bolje je da igras Tower Defense mape to su najjace po menii...

Poslednja izmena:
Skines Warcraft 3 + frozen thron instaliras skines garenu selektujes de ti je igra pacujes na najnoviji patch i onda skines dota mape i onda pikas preko garene..
Elem i ja sam nekad igro dotu ali ne neso preterano dosadi ti jednostavno..
Elem bolje je da igras Tower Defense mape to su najjace po menii...

Ej bre,kakvate crna Garena spopala?
Samo debili igraju tamo...
I taj TD mi opasno ide na ****

Evo par saveta za pocetnike koji vas upucuju kako da dogurate do "HQ igranja". :hahaha:
Idemo:

• Ukoliko krenete da igrate dotu, malo se uvezbavajte nekoliko meseci i u tom periodu nemojte da brinete da li umirete malo ili mnogo.
  • U tom periodu trebate da ucite kako da se borite sa vise protivnika izbliza na primer 1v2, ili 1v3, ali to ne znaci da trebate tokom cele igre da igrate solo.
  • Dota je timska igra i svaki genk je dobrodosao, ali tu trebate da primenite snalazljivost i da se fokusirate ne na jednog vec na vise heroja u drugom timu.
    Znaci plan i analiza, a ukoliko se desi gank na vas iznenada to je pravi trenutak da se borite sa vise igraca, a ne samo da bezite, borite se i polako se povlacite ka najblizem suigracu.
  • Nakon sto se uvezbate, pocnite da primenjujete jedno novo pravilo:
    Ukoliko se desi da budete ubijeni u early game (to je prvi deo igre, a drugi deo tkzv. Late game o kome cu malo kasnije reci) ODMAH NAPUSTITE IGRU, jer u 90% slucajeva nema sanse da se povratite i budete jedan od vodecih igraca.
  • Drugi deo igre tkzv. "Late game" je period kada u porbi vise preovladava itembuild (spajanje stvarcica koje ste kupili u kucicama) nego magija, ali naravno magiju koristite do zavrsetka igre, jer bez toga nema pobede u borbi.
  • Nemojte slepo slusati preporuke o kupovini item-a koje "profesionalci" kazu, vec budite kreativni i pocnite da kupujete on item-e sa osecajem da ce vam koristiti u igri.
    U pocetku cete verovatno gresiti ali budite strpljivi, svaka igra ce vam "ukazati na gresku" i "reci" koji item je bolji od onog koji ste napravili.
  • Mozete pogledate par dota klipova na youtube-u koji vas motivisu, daju ideje i ohrabruju poput:
    "Luck is not excuse";"DotA - WoDotA Top10 of 2010" koje stvarno iz sveg srca preporucujem pocetnicima.

To je to!
HAVE FUN! :) :vatromet:

Poslednja izmena:
Evo par saveta za pocetnike koji vas upucuju kako da dogurate do "HQ igranja".
Ukoliko se desi da budete ubijeni u early game (to je prvi deo igre, a drugi deo tkzv. Late game o kome cu malo kasnije reci) ODMAH NAPUSTITE IGRU, jer u 90% slucajeva nema sanse da se povratite i budete jedan od vodecih igraca.
Odlican savet sa time se bas napreduje...

Odlican savet sa time se bas napreduje...

Tako je.
Pri savetovanju trebas biti odlican psiholog, a ne samo profesionalac u igri.
Znam i za mene i za moje ortake koje smo stresove imali posle igre koja pocne da krene u tom pravcu.
A onda uzmemo eferalgan i lekove za jacanje imuniteta
Ceo dan nam je sjeban.
Od kada sam uveo ovo pravilo imam kontrolu, tj. vreme koje provedem igrajuci dotu, oko 2 i po sata, 2 dobre partije i cao.
Ne moram vise da igram i mislim na igrcu jer sam sit.

Treba mi pomoc kada hocu da igram dotu na battle.net,tj oko konekcije na battle.net....evo o cemu se radi:
kada hocu da e konektujem na battle.net izbaci mi ovo
unable to connect to battle.net
you may be trying to connect to an invalide battle.net server.if you are using a modem you may need to manually connect to the internet before connecting to battle.net

Interesujeme dali je neko imao ovakav problem i ako ga je imao kako ga je resio?

Slardar bog otac

slardar_by_furyon1989.jpg

:mrgreen:

DotA je vrh. Ne stizem mnogo da diskutujem na forumima jer me zanima samo igra, ali nista ne moze da se poredi sa prvom Dotom. LoL za klince, naivna igra, sve previse otvoreno, heroji se posebno kupuju, itd.. Za decu. DotA 2 je stvarno jedan veliki neuspeh.
Kad sam igrao prva dva-tri puta ucinilo mi se da je OK, ali nije. Vreme bacanja magija, kao i daljina sa koje sa baca je mnooooogo manja u odnosu na prvu Dotu, okruzenje je totalno nemastovito, sve gradjevine na dobroj strani su 99% bele, a na negativnoj 99% crne, drvece ima nekako maglovito zelenu boju koja je blaga katastrofa, a mapa je suvise tesna u odnosu na mapu kod stare dote, heroji su veliki kao drvece.. hp i mana nisu isti kao sto pise kod heroja tokom igre, hp i mana regeneracija su upropasceni....Ovo je totalno nalik LoL-u. Mogucnost snalazljivosti i upotrebe mozga su iskljuceni sa tako tromim i sporim herojima, ciji su efekti magija bujni da, ali totalno promasili odgovarajuce magije. Windrunner umesto da baca drvenu strelu kroz vazduh i da to bude lepo prikazano, ona baca nekakvu vatrenu strelu ciji je efekat ispaljivanja totalno jednak glavnoj magiji Snajpera (a zna se da Snajperov ultimate ispaljuje brz i sitan metak koji radi last hit), ali ne..U Doti 2 snajper svojim ultijem izbacuje nesto vise nalik projektilu iz bazuke. Dota 2 je uzasna igrica, ili bar uzasna za one koji su cepali dotu odavno!
Sto se tice HoN-a pogresio sam u vezi njega... Kad sam shvatio kakva je DotA 2 shvatio sam i da je HoN 1000 puta bolji od nje. HoN je mozda malo jos vise dinamicniji od prve Dote, za razliku od prve dve igrice koje su za klince, ali nije bolji od nje. Grafika je dobra i velicine heroja su solidne, heroji su preterano spretni i brzi sto zna da bude +, ali zna da bude i -, sa obzirom da se u kasnu igru ulazi sa nivoom 9 vec...Tako da igraci retko kad imaju sansu da dodju do nivoa iznad 15.
DotA ostaje N0 1 sto se tice ovakvih igrica. Drugim recima i dalje ce ostati nezamenljiva u ocima dobrih igraca.
Mislim da bi IceFrog i Blizzard zajedno trebali da naprave nastavak prve Dote. To bi bio vrlo veliki uspeh!
Blizzard je imao ideju da napravi Wc4, ali ne znam sta se desilo sa tim, izgleda da je taj projekat odlozen do daljnjeg. Bilo bi dobro da napravi Wc4, sa znatno naprednijim enginom naravno i da se ponovo ubaci mapa DotA koja odgovara toj grafici i uredjenju. To bi bilo epski!
DotA 4life!

Poslednja izmena:

Back